Beauty

Zarqa | Feet Care

2 oktober 2011


Onze voeten krijgen veel te verduren (gewicht opvangen, te strakke schoenen, hoge hakken, urenlange shoptripjes en meer) en toch krijgen deze over het algemeen zo ongeveer het minst aandacht qua verzorging. Met deze nieuwe producten van Zarqa Feet Care moet je je voetjes weer heerlijk zacht en soepel krijgen! Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn mening over enkele producten uit deze lijn.


Foot Scrub 75ml, €7,95
Deze stimulerende en verfrissende voetenscrub zorgt in een handomdraai voor perfect zachte, gladde en schone voeten. De formule bevat een basis van avocado- en abrikozenolie met daarin natuurlijke scrubkristallen die dode huidcellen verwijderen en een ruwe- of eelthuid verzachten. De formule bevat tevens Dode Zeezout, vitamine E, Menthol, Tea Tree olie en Kamfer. Deze combinatie zorgt voor een zuiverende, intensief verzorgende en deodoriserende werking op de voeten.

Stimulating Foot & Legs 50ml, €9,95
Vermoeide voeten en benen verdwijnen als sneeuw voor de zon met de nieuwe ZARQA Stimulating Foot & Legs. De formule bestaat uit een synergetische mix van 12 kruiden (waaronder rozemarijn, salvia, calendula, kamille, arnica en lavendel) en 12 oliën (o.a. zonnebloem-, abrikoos-, amandel-, macadamia-, sesamen olijfolie). Dit unieke product werd speciaal ontwikkeld voor spier- en huidverzorging bij een zware belasting van de voeten en beenspieren. Dit maakt het ideaal voor gebruik tijdens lange wandeltochten, marathon lopen, schaatsen, fietsen en bij langdurig staan of lopen. De mix van oliën en kruiden stimuleert de doorbloeding, beschermt en verzacht de droge en gevoelige (eelt)huid. Door de olie (in handige en hygiënische sprayflacon) zacht in te masseren, voelen zwaarbelaste voeten en spieren weer ontspannen aan. De olie is tevens weldadig verwarmend bij koude voeten en handen en bij stijve of stramme spieren.

Repair Footbalm 75ml, €9,95
De nieuwe ZARQA Repair Foot Balm is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van extreem droge, ruwe en schilferige voeten met eelt en (hiel)kloven. Deze intensief herstellende voetenbalm bevat 10% Urea, alsmede een percentage melkzuur. Deze combinatie bevordert en reguleert de natuurlijke afschilfering van de voeten en herstelt het natuurlijke vochtvasthoudende vermogen van de voetenhuid. De toegevoegde Sheabutter voedt en verzacht de huid. Dankzij vitamine E en Panthenol wordt het huidherstel op een effectieve wijze ondersteund. Regelmatig gebruik van deze intensief herstellende voetenbalm vermindert de ruwheid van de huid en helpt verhoornde plekken te verzachten. De formule werd ontwikkeld in samenwerking met pedicures en dermatologen. Deze nieuwe voetenbalm is ook ideaal bij de verzorging en het herstel van voeten bij mensen met diabetes, eczeem en psoriasis.

Van links naar rechts zie je de scrub, balm en de stimulerende olie. Dit zijn stuk voor stuk heerlijke producten om je voeten regelmatig eens goed mee te kunnen verwennen. Ik begin hiermee meestal met een lekker voetenbadje waarna ik de scrub gebruik. Deze is heel fijn, laat zich fijn inmasseren en na het afspoelen merk je direct dat de hielen en andere droge plekjes al een heel stuk zachter aanvoelen. Na het insmeren met de balm (meestal overdag) of de stimulerende olie (meestal voor het slapen gaan) voelen mijn voetjes helemaal zacht aan. Ik masseer de laatste stap echt lekker in en neem daar even goed de tijd voor zodat je echt een wellnessmomentje voor jezelf creëert. En: neem gerust je onderbenen mee met het insmeren, ook deze kunnen die massage waarderen ;-)

De geuren zijn lekker fris en natuurlijk en de producten zijn zuinig in gebruik, iets wat voor mij altijd een groot pluspunt is.

Naast bovenstaande producten zitten er ook nog een Energizing Footbath, Multi Active Foot Cream en Relaxing Legs in het Feet Care assortiment. De producten van Zarqa zijn te koop bij verschillende winkels (De Tuinen, Gezond en Wel winkels, de betere advies drogist en reformzaken), klik hier voor de verkooppunten bij jou in de buurt. Voor meer informatie neem je een kijkje op Zarqa.nl.

Alle producten zijn vrij van parfum, allergenen, kleurstoffen, parabenen, paraffine en dierlijke extracten en zijn veilig om te gebruiken bij diabetes en zwangerschap.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 4 oktober 2011 at 21:29

  ziet er goed uit zeg

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 4 oktober 2011 at 07:53

  De producten zien er goed uit, als mijn voetencreme van de Bodyshop op is ( is daar ook niet meer verkrijgbaar helaas) dan maar eens naar deze producten kijken.

 • Avatar van Lydia
  Reply Lydia 2 oktober 2011 at 19:58

  Klinkt heerlijk om je voeten zo te kunnen verwennen. Bedankt voor de tip, ik ken wel iemand die hier heel blij van zal worden. :)

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 2 oktober 2011 at 19:30

  Ik ben benieuwd! Volgende keer als ik in NL ben ga ik er zeker is naar kijken.

 • Avatar van Myrna
  Reply Myrna 2 oktober 2011 at 15:23

  Lijken mij allemaal erg lekkere producten. Ik moet soms echt tijd vrij maken om mijn voeten te verzorgen, kom zovaak thuis van een drukke dag werk dat ik gelijk met mn voeten omhoog op de bank plof omdat ze zo pijn doen! Ja ja die voeten en benen hebben wat te verduren zeg haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 oktober 2011 at 19:24

   Ahwww zielige voetjes ;-) Trakteer ze maar eens op een voetenbadje :-p

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 2 oktober 2011 at 13:28

  Stimulating Foot & Legs is zeker iets voor mijn moeder. ze werkt in de zorg dus haar voeten en benen hebben veel te verduren.
  de rest klinkt ook top trouwens :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 oktober 2011 at 19:24

   Dan lijkt het mij inderdaad een erg fijn product om te gebruiken na een dienst, lekker douchen, inmasseren en rusten ^^

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 2 oktober 2011 at 12:12

  Dat klinkt best goed. Ik heb nu een voet care pakket van Lush besteld. Daar was ik ook wel benieuwd naar.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 oktober 2011 at 19:23

   Dat is ook lekker inderdaad, love Lush!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 2 oktober 2011 at 11:39

  Ik merk de laatste tijd dat mijn voeten behoorlijk wat te verduren hebben. Waardoor deze producten wel heel erg fijn lijken. Sowieso vind ik de verpakking al erg aantrekkelijk van Zarqa (ben vaak te vinden bij De Tuinen), misschien volgende keer toch wat meenemen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 oktober 2011 at 19:23

   Zeker eens proberen, je voetjes verdienen het ;-)

   • Avatar van Agnetha
    Reply Agnetha 2 oktober 2011 at 21:43

    Ga ik zeker doen! ;)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 2 oktober 2011 at 10:18

  oh dit lijken me echt fijne producten:)

 • Avatar van retro-elke
  Reply retro-elke 2 oktober 2011 at 10:04

  Lijkt me echt heerlijke producten!

 • Avatar van The Beauty Gem
  Reply The Beauty Gem 2 oktober 2011 at 08:51

  Ik heb de handcrème van dit merk en die is heerlijk! Voor mijn voeten gebruik ik eigenlijk niet zoveel producten ;)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 2 oktober 2011 at 08:31

  De Stimulating Foot & Legs vind ik heerlijk; vooral na een dagje shoppen. Jaren geleden gebruikte ik ook hun shampoos; erg goed!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 2 oktober 2011 at 01:09

  De voetbalsem lijkt me super ! Ik gebruik zelf ook altijd voetcrème met Urea. Zeker ’s winters is dat een wonderproduct.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 oktober 2011 at 19:22

   Ja echt he, daar krijg je zo weer gladde hielen van :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.