Huis & interieur

Diptyque | Christmas candles winter 2011/2012

1 november 2011


We zitten alweer in de koude maanden, het is minder lang licht buiten en kerst komt er ook zo weer aan. Tijd om je huis te geuren en gezelligheid te brengen met fijne geurkaarsen. Speciaal voor de aankomende winter heeft Diptyque twee bijzondere kaarsen uitgebracht; Epinette met zijn geur van een met sneeuw bedekt dennenbos en Perdigone met de geur van pruim en kaneel. Kijk mee voor meer informatie over Diptique en deze mooie kerstgeurkaarsen.

Diptyque
Christiane Gautrot, Desmond Knox-Leet en Yves Coueslant openden 50 jaar geleden een decoratieve interieurwinkel aan Boulevard Saint Germain 34 in Parijs. Ze verkochten hier verschillende stoffen met grafische patronen. Later ontwikkelden ze gekleurde kaarsen die moesten matchen met de feeling van de decoratieve weefsels. De eerste geurkaars was geboren, en nog velen zouden volgen… Geïnspireerd door de prachtige stoffen met hun oorspronkelijke ontwerpen, is de winter collectie 2011/2012 vormgegeven. Om te verwijzen naar de roots van het huis zijn de hulzen van beide kaarsen gedecoreerd met de herkenbare creatieve en elegante patronen van diptyque.

Epinette
Verse dennenaalden bedekt met sneeuw, de warmte van hout en harsachtige noten… Wanneer deze kaars wordt aangestoken betreed je een witte wondere wereld, vol prachtige kertsbomen. De diepe warme gloed wordt bewerkstelligd door geuren van Texaans ceder en patchouli uit Indonesië. Verkrijgbaar in verschillende maten: een intieme maat (70 gram) en een mooie middelmaat (190 gram). Uniek bij een limited edition Christmas candle van diptyque is het exemplaar in 1800 gram. Deze aanzienlijke uitvoering van de Epinette candle is zeer geschikt om tijdens de speciale decemberavonden het ultieme feestelijke gevoel bij vrienden en familie op te roepen.

Perdigone
In het zuiden van Frankrijk een traditioneel dessert tijdens de kerstdagen: de pruim. De bekendste pruim uit dit gebied komt uit Brignoles, met een zwarte buitenkant en goud vruchtvlees. De geur van deze vrucht, samengebracht met nootmuskaat, een snufje kaneel en kruidnagel geven de candle een winters karakter. Uitgebracht in twee maten, de mini (70 gram) en de classic (190 gram).

Prijzen
Mini Candle, 70gr – €30,00
Classic Candle, 190gr – €58,00
Giant Candle Epinette, 1800gr – €210,00.

Ik ben echt heel erg nieuwsgierig naar de geur van deze twee kaarsen en ga ze dan ook zeker even besnuffelen (en wie weet wel eentje meenemen als cadeautje voor mijzelf, ik ben nu eenmaal gek op geurkaarsen). De kaarsen hebben een mooie brandduur zodat je lang kan genieten van de geuren. Ok, het zijn zeker geen goedkope geurkaarsen, maar ze maken wel een prachtig cadeau ^^

Deze kerstcollectie van Diptyque is vanaf begin november verkrijgbaar bij Skins Cosmetics. Voor meer informatie en verkoopadressen neem je een kijkje op Skins.nl.

Ben jij ook zo gek op kaarsen en geurkaarsen? Wat voor geuren zijn daarin jouw favoriet?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tahnee
  Reply Tahnee 3 november 2011 at 09:56

  Oeeh lekker! Jammer alleen dat ze zo prijzig zijn.

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 2 november 2011 at 14:27

  Pfff.. Ik heb zo veel zin in de feestdagen!

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 1 november 2011 at 23:43

  Het lijkt me zo geweldig om zon kaars te hebben, ziet er prachtig uit en ruikt natuurlijk heerlijk.. maar dit is voor mij als student way over my budget! Ik hou het bij mijn brandertje met heerlijke soyscents van serena’s moeder!

 • Avatar van Moon
  Reply Moon 1 november 2011 at 20:35

  Hihi deze heb ik stiekum al gelezen toen hij de vorige keer per ongeluk online kwam ^_^
  Mooie kaarsen, op een of andere manier geven kaarsen met de donkere dagen altijd zo’n fijne sfeer! I love it!!

  Owja ik heb me net (door jou ;) :P) op gegeven voor #STS2011.
  Had er nog nooit van gehoord en ging even lezen wat het was en het lijkt me echt super leuk :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2011 at 20:51

   Haha, hij ging inderdaad wat te vroeg online ;-)

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 1 november 2011 at 20:27

  LOL *een intieme maat* wat een geweldige omschrijving voor de kleinste maat.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2011 at 20:51

   Haha, ja soms zit er enorm leuke humor in persberichten en kan ik het niet laten een bepaalde benaming over te nemen ;-)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 1 november 2011 at 20:02

  Ohh geurkaarsen zijn echt heerlijk!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 1 november 2011 at 18:36

  Diptyque heeft echt heerlijke geuren ! Ik ben ook fan van geurkaarsen en ga meestal voor frisse geuren zoals citrus en katoen. ’s Winters vind ik appeltjes en kaneel en van die typische najaarsgeuren zalig :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2011 at 20:50

   Hmmm zulke geuren zijn echt heerlijk in de wintermaanden ^^

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 1 november 2011 at 18:24

  Ze zijn mooi vormgegeven en heb al veel goeds over de kaarsen gehoord, maar toch vind ik ze wel prijzig.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 1 november 2011 at 17:36

  Ze zouden echt heerlijk geuren, ook zien ze er leuk uit.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Brendalee
  Reply Brendalee 1 november 2011 at 17:34

  MMMM vind ze echt te prijzig, wel jammer want de verpakking is super.

 • Avatar van Myrna
  Reply Myrna 1 november 2011 at 16:41

  Ze zien er prachtig uit en lijken mij erg lekker, maar de prijs is voor mij iets aan de hoge kant voor een kaars! Ik ben wel dol op kaarsen, wij hebben er hier thuis altijd wel een paar aan. Vooral in de koudere tijden.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 1 november 2011 at 15:26

  Hmm lekker, ik ben dol op (geur)kaarsen :D

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 1 november 2011 at 15:22

  hmmm zo lekker alleen zooo duur!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 1 november 2011 at 15:14

  Ik ben helemaal gek van vanille geurkaarsen ! Deze zien er erg fijn uit maar voor die prijs laat ik ze toch maar staan :d !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2011 at 15:41

   Oehhh ja, de geur van vanille vind ik ook heerlijk!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 20 oktober 2011 at 15:30

  Wauw, die lijken me echt heel erg lekker! Zien er ook mooi uit, zo lekker winters! Ik hou ook heel erg van geurkaarsen, maar déze vind ik wel erg aan de prijzige kant. Wordt dus iets voor m’n verlanglijstje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 november 2011 at 15:42

   Ze maken een prachtig cadeautje voor de feestdagen ;-)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.