Beauty

Illamasqua | Freak

29 november 2011


Dit eerste parfum van Illamasqua is sinds eind oktober verkrijgbaar en heeft sindsdien al vele harten gestolen. Ik heb de geur nu al een flinke tijd in huis en het is echt een van mijn favorieten geworden. Niet alleen de flacon is prachtig, maar ook zijn de geurnoten uniek en zijn er prachtige visuals geschoten bij deze Eau de Parfum. Freak is een geur voor je alter ego vol bijzondere, exotische bloemen. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, een filmpje en mijn mening over deze geur.

Het doosje wat om de parfum zit oogt donker en mysterieus, is stevig en heeft een kijkvenster waardoor je de parfum ziet tegen de achtergrond van een volle maan. De zilverkleurige letters van het merk en de naam van de geur steken prachtig af tegen de zwart met donkerpaarse kleuren. Het prikkelde mij direct om de geur te gaan besnuffelen en die flacon eens van dichterbij te gaan bewonderen. Je schuift het bovenste deel van het doosje omhoog en dan ‘ligt’ de parfum in een stevige houder zodat hij het mooist tot zijn recht komt.

De flacon is rechthoekig, alleen mist er een deel rechtsonderaan waardoor je een liggende flacon krijgt. Misschien niet heel erg praktisch voor in je kast, maar het oogt wel heel mooi. En… Zo krijgt het detail op de flacon, de zilverkleurige slak, alle aandacht. De flacon is heel donkerpaars/zwart (rokerig) en heeft robuuste vormen, een vierkante dop met bovenop het Illamasqua logo en om de hals een zilverkleurige ring waar de merknaam op staat. Ook hierop weer de parfumnaam in zilverkleurige letters: mooi! ♥

Top notes: Black Davana, Opium Flower & Belladonna
Heart notes: Poison Hemlock, Datura & Queen of the Night blossom
Base notes: Frankincense, Oud & Myrrh.

De geur opent wat zoet en warm en daarna komt er een soort van gebrande oranjebloesem tevoorschijn die overgaat in een warme en sensuele, zwaardere geur. Het is echt een heel erg bijzondere en unieke geur en op zo’n moment baal je er weer van dat je de geur niet door de PC kan verspreiden naar jullie toe. De geur is heel verleidelijk en dat komt vooral door de Datura, de Maanbloem, wat vroeger werd gebruikt als een afrosidiacum. Toch ruik je ook zeker het zachte van bloesems erin terug. De geur blijft bij mij ook nog eens heerlijk lang hangen en dit alles samen met het één van mijn favoriete parfums en één van de lekkerste die ik ooit geroken heb.

“Freak is you, freak is me, freak is her, freak is he. Freak is who you are and want to be. Freak is the door, freak is the key, freak is out, freak is free. The freaks will inherit the earth.”

I am exquisitely rare. Mysterious midnight blooms unfurling only for Luna’s light. Datura, Black Davana, Poison Hemlock and Queen of the Night, a covert gathering of forbidden flowers brought together in love’s darkest hour. I am magical timeless, utterly unforgettable. I am bottled midnight. I am Freak.


Het enige nadeel is dat je deze geur niet in de winkels kan vinden, maar online moet bestellen via Illamasqua.com. Je kan zo helaas niet eerst de geur eens besnuffelen en proberen voor je hem aanschaft… Freak eau de parfum kost omgerekend €68,75 en komt in een flacon van 75ml. Klik hier voor een prachtig filmpje over deze parfum, echt het kijken waard door de bijzondere sfeer die neergezet wordt en daarbij natuurlijk de make-up en styling van top tot teen.

Ben jij nieuwsgierig naar deze geur? Of heb je hem zelf al geroken/gekocht?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Peggy Timmermans Visagie
  Reply Peggy Timmermans Visagie 2 december 2011 at 16:45

  Ik heb hem zelf ook en vind hem heerlijk! Alleen bij mij blijft ie helaas niet erg lang hangen…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 december 2011 at 16:51

   Dat is jammer zeg… Bij mij blijft hij namelijk heerlijk lang ruiken. Dat is ook weer afhankelijk van het huidtype etc.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 1 december 2011 at 19:34

  Wat een geweldig mooie fles, maar inderdaad, erg jammer dat je niet eerst kunt ruiken, voor die prijs ga ik de gok toch niet wagen. ;)

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 30 november 2011 at 14:50

  Wow wat een prachtige fles! I love it! Ben erg benieuwd naar de geur ^_^

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 29 november 2011 at 22:13

  Ik ben niet echt een fan van zware geuren dus ik denk niet dat het iets voor mij gaat zijn. De verpakking is wel heel mooi ! Echt origineel en het slakje is een leuk detail :)

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 29 november 2011 at 22:01

  WOW! prachtige foto´s <3

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 29 november 2011 at 21:45

  Wat een apart maar mooi flesje.
  Ik ben er heel benieuwd naar.
  Liefs, xx

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 29 november 2011 at 21:23

  Ben ZO ZO ZO Verliefd op dat slakje alleen al! En als je toevallig vrijdag ook bij MAC in de Bijenkorf bent, en je dan Freak op hebt, ga ik aan je snuffelen :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2011 at 23:57

   Haha, is goed! Snuffel jij maar raak ;) En als ik er aan denk heb ik ook wel een proefje voor je liggen ^^

   • Avatar van Claudia
    Reply Claudia 30 november 2011 at 09:43

    <3 je bent een scheetje!

 • Avatar van miichelle
  Reply miichelle 29 november 2011 at 20:00

  aah dat slakje is leuk! ik zal het niet kopen maar ben wel nieuwsgierig naar de geur.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 29 november 2011 at 19:55

  Oh wauw die fles, wat gaaf! Superorigineel! Ik ben best benieuwd nu naar de geur!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2011 at 21:15

   De volgende keer als je hier bent moet je er zeker even aan snuffelen ^^

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 29 november 2011 at 19:23

  Vind hem zelf niet lekker, veel te zwaar en ouwelijk. Een beetje een geur die mij aan mijn oma laat denken. De reclames en foto’s zijn wel echt prachtig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2011 at 21:14

   Haha! Zo zie je maar dat geur heel persoonlijk is :p

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 29 november 2011 at 18:21

  Wat een mooie foto’s! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2011 at 21:14

   Dankjewel, leuk om te horen dat ze aanspreken :)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 29 november 2011 at 17:32

  nagedachte Maanbloemen (datura) (een van de bloemfragmenten in deze geur) zijn trouwens fantastisch mooi, mijn schoonvader had er echt heel veel in zijn tuin, echt prachtig! Helaas iets te royaal van formaat voor ons Hollande stadstuintje, anders had ik er zeker ook wat in mijn tuin geplant al was het maar als nagedachtenis aan mijn schoonvader. Zo mooi om te zien, zeker als de maan helder is lijkt het wel alsof ze licht geven. Niet geschikt als je huisdieren of kleine kinderen hebt trouwens, deze plant, een bijnaam is ‘crazy weed’ omdat zaden en bloemen echt enorm giftig zijn en je er volslagen psychotisch van wordt… Geen onschuldig blommetje dus. Maar wel heeeel erg mooi :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 november 2011 at 21:14

   Wow, wat een interessante informatie deel je allemaal mee. Dankjewel!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 29 november 2011 at 17:22

  Ik vind hem er echt heel spannend uitzien, maar ik zou niet weten waar ik hem zou kunnen besnuffelen :) Helaas is frankincense in een geur voor mij echt een no no: ik ben gek op wierook maar van deze geur wordt ik vaak letterlijk niet lekker. Zo raar, maar ik ben dus al een paar keer bijna flauwgevallen wanneer ze bij een ouderwetse katholieke mis met het wierookvat begonnen te zwaaien (ik was vast vreselijk zondig in mijn vorige leven, een pik- en pikzwarte ziel vrees ik…). Maar als je in een ruimte de rook kunt snijden van alle Tibetaanse wierook die er gebrand wordt heb ik weer helemaal nergens last van (nou ja, mijn longen willen er wel eens van gaan protesteren), en ook bij mij thuis gaat er aardig wat Japanse wierook doorheen zonder problemen. Er zit kennelijk iets in die frankincense waar mijn systeem niet goed tegen kan…

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 29 november 2011 at 17:18

  Ik ben zo onwijs nieuwsgierig naar deze geur, de geurnoten blijven heel mysterieus, maar ik heb door jouw review nog meer het idee gekregen dat dit zomaar ook een favoriet bij mij kon worden! Toch zou ik het fijn vinden als de mogelijk bestond om hem eerst te besnuffelen, de prijs is te hoog om de parfum maar op de gok te bestellen.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 29 november 2011 at 15:14

  hij klinkt wel lekker, ben er echt heel benieuwd naar!
  vind het echt heel jammer dat je hem niet eerst kunt ruiken.. de geurnoten zeggen me namelijk neit zo heel veel, het klinkt wel lekker, maar of ik dat ook echt vind weet ik dus echt niet.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.