Beauty

Lush | Gorilla Perfumes

18 november 2011


Ik wil jullie vandaag wat laten zien van het geurenassortiment bij Lush. Gorilla Perfume brengt je geuren die je niet overal vindt, geen massaproductie en geen geuren die je direct doen denken aan andere geuren. Het zijn parfums die worden gemaakt van de beste ingrediënten ter wereld met hoge concentraties, waardoor je ook nog eens gigantisch lang doet met je flesje/solid. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en mijn mening over deze geuren.

Lush biedt de Gorilla Perfumes aan in 3 verschillende formaten: flesjes van 2ml per stuk, spritzers van 9gr en flacons met een inhoud van 27gr. Daarnaast zijn er ook nog de solid perfumes van zo’n 12gr per stuk. Van deze laatste ben ik een echte fan omdat ze zo handig in gebruik zijn en makkelijk mee te nemen zijn zonder dat je bang hoeft te zijn voor lekkende vloeistoffen etc. Van zowat elke geur die Lush in het assortiment heeft is er ook wel een solid verkrijgbaar.

De geuren bij Lush hebben geen vaste prijs per hoeveelheid, dit komt door de ingrediënten die wisselen per geur en daar zit nu eenmaal veel prijsverschil in. Zo is bijvoorbeeld rozenparfum erg prijzig en merk je ook dat de parfums in het assortiment met rozen erin wat duurder zijn dan de andere, om maar een voorbeeld te noemen.

Breath of God spritzer, 9gr €29,95
Deze handige en smalle sprayflacon is gevuld met een geur waar mijn man, Paul, helemaal gek op is. Een unieke geur met neroli, citroen, meloen, jasmijn, roos, vetiver, sandelhout, cederhout, amber en musk. De geur heeft echt wat unisex in zich, maar ik vind hem persoonlijk meer geschikt voor mannen. Misschien omdat hij bij Paul zo verschrikkelijk lekker ruikt? (^_^)


Dirty solid perfume, 12gr €10,95
Dirty is een lekkere unisex geur met onder andere spearmint, tijm, lavendel en dragon. Het fijne aan een solid is dat ze zo lekker handig in gebruik zijn: even de geurstaaf (het gekleurde deel) omhoog schuiven met je vinger aan de onderkant, even langs je hals/pols wrijven en je ruikt de hele dag lekker. Wij hebben in huis al een boel solid perfumes en er staan er altijd een paar op de wishlist om nog meer te willen hebben. Gelukkig is deze vernieuwde verpakking een grote verbetering, want eerder zaten de solids in een tinnetje waar je met je vingers in moest. Dit werkt een heel stuk makkelijker!


Gorilla Parfum Set 8x2ml €35,95
Deze set is echt perfect voor als je nog geen ervaring hebt met de geuren van Lush en er graag een paar echt een langere periode wilt uitproberen voor je een solid, spritzer of flacon aanschaft. Per staafje lijkt het misschien niet veel, maar door de pure ingrediënten en intense geuren kan je hier echt heel erg lang mee doen. Het handige aan deze flesjes is het dopje wat je eraf trekt waaronder een stompje met enkele gaatjes zit en je zo zonder te knoeien en zuinig in gebruik de parfum heel gericht aan kan brengen. In deze set zit Breath of God (neroli, citroen, meloen, jasmijn, roos, vetiver, sandelhout, cederhout, amber en musk), Imogen Rose (roos, bergamot, vetiver, tonka en orris),  Karma (sinaasappel, patchoeli, den, lavendin, citroengras en elimi), Lust (jasmijn, ylang ylang, roos, vanille en sandelhout), Orange Blossom (oranjebloesem, neroli, rozenhout, ylang ylang, sandelhout en bijenwas), The smell of Freedom (citroengras, neroli, jasmijn, gember, citroen, vuurboom, sandelhout, kruidnagel en zwarte peper), Tuca Tuca (cassie, vanille, sandelhout, vetiver, viooltjes en ylang ylang) en Vanillary (vanille, jasmijn en tonka). Waarvan Lust, Imogen Rose, Tuca Tuca en Vanillary echt geuren voor mij zijn. En mijn man heeft Breath of God, The smell of Freedom en Karma als favorieten.

Van deze set hierboven is vanaf eind deze maand ook een andere versie beschikbaar met daarin de geuren 1000 Kisses Deep, Ginger, Ladyboy, Love, Superworldunknown, The smell of Weather Turning, Cocktail en B Scent. Het mooie vind ik dat elke geur van Lush zijn eigen verhaal heeft. Voor alle geurverhalen en duidelijke omschrijvingen raad ik je aan op de website van Lush te kijken.

Free West Papua campagne
Lush Cosmetics werft donaties voor de Free West Papua campagne door de verkoop van hun geur The Smell of Freedom. Van 14 tot 20 november steunt Lush de Free West Papua campagne in al haar Nederlandse winkels. De Morgenster vlag zal in alle etalages trots worden gehesen. De iconische rood, wit en blauwe vlag is een symbool geworden van het verzet en de roep om onafhankelijkheid voor de mensen van West Papoea. Sinds Indonesië de controle in de jaren 1960 heeft toegeëigend is het hijsen van de vlag verboden en veel mensen zijn vervolgd en gevangen genomen door dit toch te doen. In deze week wordt 100% van de opbrengst (min de BTW) van de The Smell of Freedom gedoneerd aan deze campagne.

Om terug te komen op de geuren van Lush kan ik begrijpen dat je al snel geneigd bent om te zeggen dat de geuren wel heel erg prijzig zijn. Maar je moet hierbij niet vergeten dat er echt hoge kwaliteit aan ingrediënten in verwerkt zit en ontiegelijk zuinig in gebruik zijn. Ook blijven de parfums op je huid ruiken van ’s ochtends tot ’s avonds, zonder dat je veel hoeft te gebruiken of bij hoeft te sprayen. Daarnaast zijn het ècht unieke geuren die je niet snel ergens anders vindt. Stap eens een Lushwinkel binnen, snuffel en laat je verbazen.

Heb jij ervaring met de parfums van Lush? Welke is of lijkt jou erg lekker?

Volg me via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Aulie
  Reply Aulie 18 november 2011 at 21:27

  Lust is mijn absolute favoriet. Echt een sexy geur pur sang. The Smell of Weather Turning vind ik ook heel bijzonder (ruikt echt naar vochtige bosgrond na een plensbui) maar het is wel de allerduurste uit de collectie. Het zal even slikken zijn als mijn flesje leeg is en ik per se een nieuwe wil.

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 18 november 2011 at 19:25

  Ik ben zelf wel een vanille liefhebber, dus de vanillary zou ik wel eens willen proberen. De geuren ken ik overigens geen van allen, dus kan er verder weinig over zeggen ;-)

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 18 november 2011 at 12:55

  Ik heb de solid parfumes wel eens geroken in de lush winkel, maar een tinnentje met parfum vond ik niet echt praktisch. Dus heb nooit een meegenomen. Vind het een hele verbetering dat ze het in een andere verpakking hebben gedaan. Toch maar even naar kijken als ik weer in de winkel ben.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 18 november 2011 at 11:01

  Ik ken de geurtjes ook nog niet, de solid perfumes lijken me wel erg handig in ieder geval.

 • Avatar van paula
  Reply paula 18 november 2011 at 10:09

  ik hou echt van vanillary! dat is echt mijn favo parfum aller tijden! ik moet m binmekort weer opnieuw halen. en Idd, je ruikt de geur s avonds nog steeds super goed!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 18 november 2011 at 09:36

  Ik ben wel benieuwd naar de parfums, ken ze namelijk helemaal niet, maar als ik de omschrijving lees klinkt het als iets heel handigs. Wel lijken het allemaal wat kruidige, of essentiële olie-achtige geuren?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2011 at 10:04

   Het zijn zeker wel ‘pure’ geuren inderdaad :-)

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 18 november 2011 at 09:33

  Die solid parfums lijken me erg handig voor in mijn tas ofzo. Moet maar eens een keer gaan sniffen bij Lush, want ik heb namelijk nog geen ervaring met de parfums.

  Zo’n set is wel erg leuk, maar ben altijd bang dat ik het merendeel niet lekker vind ruiken en dan heb je er naar mijn idee best veel geld voor neer gelegd.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 18 november 2011 at 08:03

  Een solid perfume lijkt me inderdaad wel handig om op zak te hebben. Ik ken de geurtjes nog niet.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 18 november 2011 at 07:15

  Ik heb alle geuren eens geprobeerd bij Lush en alleen de lust vind ik wel lekker, de rest zijn absoluut niet mijn geuren. Te sterk, te overheersend…wel een heel leuk idee van ze!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2011 at 09:18

   Heb je enkele geuren ook echt even gedragen? Het hele scherpe van sommige geuren gaat dan best snel weg en dan blijft er vaak een zachtere geur achter op de huid :-)

 • Avatar van Renée
  Reply Renée 18 november 2011 at 01:38

  Ooh ziet er allemaal lekker uit! jammer dat je niet door de pc kan ruiken haha :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 november 2011 at 09:17

   Dat zou echt een geweldige uitvinding zijn, geur door een PC kunnen ruiken ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.