Beauty

Make Up Store | Winterlook 2011 Pure (swatches &review)

11 november 2011


Het is nu alweer zo’n 2 maanden geleden dat ik jullie over de ‘Pure’ winterlook van Make Up Store (MUS) vertelde (klik hier voor dat artikel). Ondertussen heb ik een groot deel van de producten uit deze collectie alweer eventjes in huis en er lekker mee kunnen spelen. Omdat het anders wel heel erg veel foto’s in één artikel worden laat ik vandaag de product- en swatchfoto’s alvast zien mèt daarbij natuurlijk mijn mening hierover.  

Een collectie waarin een mooie, stralende huid centraal staat, de ogen gehuld zijn in frisse tinten beige, goud en lichtbruin en de nagels en lippen een zachtrode kleur meekrijgen. Ik weet zeker dat dit een collectie is waar veel vrouwen blij mee zullen zijn, juist doordat er zoveel draagbare kleuren in zitten.

De complete collectie bestaat uit 2 blushes (€18,00 per stuk), een nagellak (€14,50), een cybershadow oogschaduw (€14,50), 3 microshadow oogschaduws (€16,00 per stuk), 2 lippotloden (€15,00 per stuk), een lipstick (€19,00) en een lipgloss (€17,00). De prijzen en de kwaliteit zijn te vergelijken met een merk als MAC, je betaald dan wel wat meer maar je krijgt er erg mooie en kwalitatief goede producten voor terug.

De verpakkingen vind ik persoonlijk erg mooi, zowel de kartonnetjes om de lipstick en lippotloden heen als de productverpakking zelf. Op de glanzende kartonnetjes zit in reliëf de merknaam gedrukt, iets wat ook weer op de productverpakking zelf terug te zien is. Verder zijn de verpakkingen matzwart met glanzendzwarte opdruk en witte tekst.


Op de afzonderlijke foto’s en op mijn hand hierboven zie je de microshadows Saga, Myth en Boheme en de cybershadow Frosted Shine. De swatches op mijn hand zijn droog gemaakt zonder een oogschaduwbasis eronder. Zo zie je gelijk al dat de producten een mooie pigmentatie hebben.

Niet alleen de pigmentatie is erg mooi, maar ook de kwaliteit van de oogschaduw. Deze brokkelt/poedert namelijk zo goed als niet tijdens het gebruik waardoor je schoon kan werken en zo min mogelijk last krijgt van fall out. De oogschaduws voelen zacht aan op de huid en zijn fijn te blenden.

Saga is een compleet matte huidskleur met een neutrale ondertoon, Myth is een ietwat bruinere huidskleur met een mooie warme glitter die beter tot zijn recht zal komen met een basis eronder omdat de glitter dan beter aan de huid hecht, Boheme is een matte paarse tint met een koele ondertoon en Frosted Shine is een witte oogschaduw met een metallic glans. Die laatste doet het ook erg mooi onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek om de wenkbrauw optisch te liften en de ogen wat frisser en groter te laten ogen.

Nog iets wat gezegd moet worden: de oogschaduws lijken prijzig, maar je krijgt er erg veel product voor terug. In de cybershadow zit 2gr product en in de microshadow maar liefst 3,5gr!


Beide blushes zie je op de afzonderlijke foto’s en op mijn hand hierboven in Coral Lace en Kiss on the Cheek. De swatches op mijn hand zijn wederom gemaakt zonder basis en op een droge hand. Ook hier valt als eerste de goede pigmentatie op, zeker voor een blush. De blushes wegen 2,5gr per stuk.

En dat was dan ook mijn eerste gedachte: “dit lijken wel oogschaduws in plaats van blushes”. Je kan ze natuurlijk ook gaan gebruiken voor je ogen, dit mag geen problemen geven, maar ook kan ik goed zien hoe ze het als blush prachtig moeten kunnen doen. Wel is het voor mij vanwege mijn erg lichte huidje oppassen geblazen met het aanbrengen hiervan want je wilt natuurlijk geen clownseffect creëeren. Een losst, fluffy poederkwast zal het hierbij het beste doen, een klein beetje product opnemen, goed aftikken en heel voorzichtig aanbrengen… Moet lukken toch? Jullie zullen het binnenkort gaan zien!

Coral Lace is een glanzende friskoraal/oranje tint met een koelere glans erover die heel erg goed past bij de lipstick die later in dit artikel te zien zal zijn. Kiss on the Cheek is een bruinrode kleur met een paarsige gloed en is compleet mat. Deze blushes zouden het alletwee ook heel erg goed doen op een getinte/donkere huid.


Hierboven op mijn hand zie je van links naar rechts de lippotloden Fairytale Dream en Knitted Pink en daarnaast de lipstick Yarn. Ook hier valt weer op dat de kleuren mooi overkomen zonder dat je daar al teveel moeite voor hoeft te doen.

De potloodjes voelen lekker zacht aan op de huid en lippen en ondanks dat Fairytale Dream een matte kleur is lijkt hij niet een al te droog effect op de lippen te hebben. Knitted Pink is een glanzende, zachtroze kleur en de lipstick in Yarn geeft een mooie oranje gloed af die op te bouwen is tot een meer dekkende kleur. De lipstick heeft een mooie glans die in bepaald licht wat metallic overkomt, zonder dat ouderwetse effect wat metallic lipsticks vaak geven. De lipptodloodjes zijn alletwee ook goed te gebruiken om de hele mond mee in te kleuren: zo creëer je gelijk een longlasting lipkleur.

Zoals te merken is aan mijn mening over de producten zie je dat ik tevreden ben over de kwaliteit en vind ik dit een erg mooie collectie vol basiskleurtjes waar je veel kanten mee op kan. Ok, misschien is het ergens ietwat saai en verwacht je van een collectie meer uitsprekendere kleuren, maar er is niks mis met goede nudes en basistinten! De producten van Make Up Store zijn in Nederland te koop in de winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam.

Heb jij ervaring met dit merk? Wat vind jij van de collectie en producten?

Volg me via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beauty treasures
  Reply beauty treasures 16 november 2011 at 13:51

  mooie goodies!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 15 november 2011 at 07:59

  Die blushes zou ik wel aan mijn collectie willen toevoegen hoor ^^ Zien er prachtig uit!

 • Avatar van Silke
  Reply Silke 14 november 2011 at 17:57

  Ik ken het merk niet persoonlijk. Wel de naam. Het lijken me heel mooie en fijne producten!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 november 2011 at 09:20

  Ik ken het merk van naam, niet zelf gebruikt. Mooie collectie!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 12 november 2011 at 13:57

  Wat een mooie collectie is dit! Ik ben erg benieuwd hoe de bruinrode/paarse blush in combinatie staat met je huidskleur!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 november 2011 at 14:23

   Ik zal hem eens gaan dragen in een filmpje binnenkort dan kan je het toch het beste zien denk ik :-)

 • Avatar van germa
  Reply germa 11 november 2011 at 21:02

  Wauw mooie producten!

 • Avatar van Leontine
  Reply Leontine 11 november 2011 at 19:08

  Ik vind de verpakkingen echt heel mooi, maar de kleuren ook! Jammer dat A’dam te ver weg is en niet te doen voor me, maar is MUS niet ergens online te koop?

  Ik ben benieuwd naar een mooie look ermee.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 november 2011 at 14:22

   Nee, helaas hebben ze (nog) geen Nederlands online verkooppunt ook…

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 november 2011 at 14:30

  Ik vind de twee blushes echt heel mooi.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 11 november 2011 at 11:15

  vind vooral de oogschaduws wat saai.. ze zijn wel heel mooi en bruikbaar, maar zou het leuk vinden als er wat apartere kleuren bij zaten..

 • Avatar van Wilma
  Reply Wilma 11 november 2011 at 10:45

  Ik kende het merk nog niet maar het ziet er super mooi uit! Ook een goede pigmentatie.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 11 november 2011 at 10:37

  Ohh ziet er echt mooi uit, ik ben nog niet bij de make up store geweest.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 11 november 2011 at 10:29

  Super mooie productjes x

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 11 november 2011 at 09:48

  De Boheme oogschaduw is een mooie kleur ! Ik heb het merk zelf nog nooit geprobeerd.

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 11 november 2011 at 09:32

  Wauw, wat een prachtige producten! Ben erg benieuwd naar een look ermee!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 november 2011 at 10:56

   Ik ga er lekker mee aan het spelen en er komt zeker een look online ^^

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 11 november 2011 at 09:03

  Ik houd van MUS! Ik vind het zo’n fijne winkel en de producten vind ik mooi en de kwaliteit is top. Deze collectie ziet er ook weer mooi uit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 november 2011 at 10:56

   Ik ben ook zeker onder de indruk van MUS <3

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 11 november 2011 at 08:47

  Oh wauw! Make-up store is echt een van mijn favoriete merken en ze hebben echt prachtige make-up! Deze kleuren zijn ook allemaal heel erg mooi en passen bij iedere beautylover wel in de kast!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 november 2011 at 10:57

   Dat denk ik ook, volgens mij kunnen veel verschillende vrouwen wat met deze collectie :-)

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 11 november 2011 at 08:21

  Erg mooie collectie, vind de kleuren stuk voor stuk prachtig. Leuk om te zien dat Makeupstore toch net een andere kant op gaat wat betreft basics dan andere merken. Een beetje beige/rozig/pastel en niet het standaard bruin of aarde. I like :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 november 2011 at 10:57

   Ja inderdaad, heel erg mooi! Toch neutraal, maar niet het standaard nude ^^

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 11 november 2011 at 07:20

  Ik ben al eens in de winkel geweest, en heb twee oogschaduws, ben er erg tevreden mee! Deze kleuren zijn ook erg mooi. Jammer dat er alleen een winkel in Amsterdam!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 november 2011 at 10:58

   Dat is inderdaad wel jammer dat je het alleen in Amsterdam kunt kopen, maar een shoppingtripje inplannen is altijd leuk toch? ;-)

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 11 november 2011 at 06:58

  Helaas ben ik nog nooit bij makeupstore geweest, een beetje ver weg voor mij maar de oogschaduw lijkt me wel heel mooi, en de verpakking vind ik ook heel orgineel (met die M in de deksel) ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 november 2011 at 10:58

   En het is heel handig dat je de kleur van het product door die M heen kan zien :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.