Eten & drinken

Pickwick | Nieuwe smaken Delicious Spices thee & cupcake recepten

23 november 2011


Alhoewel ik zeker graag een kopje koffie, capuccino, latte machiatto of een andere koffievariant lust, ben ik toch meer een theedrinker. En dan ben ik vooral gek van kruidenthee. Toen ik niet lang geleden dan ook een prachtige, gevulde, wit houten, theedoos ontving met daarbij een persbericht over enkele nieuwe smaken van de Delicious Spices thee van Pickwick was ik dan ook helemaal door het dolle. Wat een prachtige manier ook om thee in aan te bieden aan visite (en mijzelf!). Niet alleen zijn er de 3 nieuwe soorten thee, ook is Rudolph van Veen uitgekozen tot het nieuwe gezicht van Pickwick èn heeft hij 3 cupcake recepten ontwikkelt die geïnspireerd zijn op de 3 nieuwe Delicious Spices smaakjes.


Laat ik beginnen met de 1e van de 3 nieuwe soorten: Chocolate Mint. Deze smaakt als een vloeibaar chocolaatje met frisse mint nasmaak die op je tong weg smelt. Wie kent de bekende After Eight chocolaatjes nu niet? Het is echt een lekkere volle smaak, al neem ik deze smaakvariant toch liever als chocolaatje dan als thee.


Dan hebben we de nieuwe smaak Caramelised Pear, die met ingrediënten als kaneel, peer en karamel een verwennerij voor je smaakpapillen is met een lekkere zoete smaak van peer en karamel gecombineerd met de warmte van kaneel. Echt een heerlijke thee voor in de avond. Dit is wel één van mijn favorieten geworden ondertussen!


Maar, de smaak die ik het lekkerst vind van deze 3 is toch zeker de Smooth Chai. Geïnspireerd op een eeuwenoud Indiaas theerecept brengt het veel smaken in je mond; gember, kruidnagel, anijs, kaneel en kardemom. En dan zo zacht als een rooibos thee. Ik kreeg de tip om deze te drinken met een scheutje (warme) melk zodat al deze smaken nog beter tot hun recht komen. Heeerrrrrlijk!

Cupcake recepten
Rudolph van Veen is het nieuwe gezicht van Pickwick en hij liet zich door bovenstaande 3 nieuwe smaken inspireren tot het ontwikkelen van 3 cupcake recepten; Butterscotch Boulevard, Raspberry Fizz en Spiced Banana. Je kan deze recepten op de Facebook pagina van Pickwick vinden mèt een handig filmpje, maar je kan er ook kennis mee maken tijdens een Delicious Tasting. Hiermee is trouwens op dit moment een erg leuke actie, voor een 2e tasting gratis.

Heb jij een lekker cupcake recept welke je graag wilt delen met anderen? Upload dan jouw recept op de Facebook pagina en je maakt kans op 1 van de 12 cupcake workshops voor 2 personen gegeven door Rudolph van Veen t.w.v. €100,00.


De nieuwe Pickwick smaken zijn inmiddels in het theeschap van alle bekende Nederlandse supermarkten te vinden, maar zijn ook te koop in de DE Café’s. Deze bovenstaande 3 nieuwe smaken zijn een aanvulling op de Delicious Spices lijn met Turkish Apple, Minty Morocco, Zoethout, Kaneel, Herfst Storm en Winter Gloed. Per doosje betaal je €1,59. Voor meer informatie neem je een kijkje op Pickwick.nl.

Ben je zelf meer een koffie- of theeliefhebber? En welke theesoort is jouw favoriet?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 25 november 2011 at 12:57

  Wat leuk dat je er wat over schrijft..ik zag gister toevallig de reclame! die met chocola lijkt me echt vreemd…

 • Avatar van Stacey LoveOrJustLeave
  Reply Stacey LoveOrJustLeave 25 november 2011 at 12:43

  Ik ben echt echte koffie-freak, maar heb deze thee direct in huis gehaald! Ze zijn echt heerlijk! Mijn voorkeur is toch wel de caramelised pear :) heerlijk! Ik vind de nasmaak van de mint trouwens echt geweldig bij chocolate mint, niet verwacht :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 november 2011 at 08:24

   Ze hebben de smaak van chocolade met mint heel erg subtiel en goed smaak gegeven inderdaad, ben er wel door verrast al is het niet mijn favoriete thee om te drinken.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 24 november 2011 at 21:32

  Ik vind zowel koffie ( in allerlei varianten ;) ) als thee heerlijk. Deze varianten thee heb ik nog niet geprobeerd, maar de laatste 2 lijken mij erg lekker. De choco mint niet, ik vind chocolade heerlijk, en mint ook, maar de combinatie ben ik niet weg van.

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 24 november 2011 at 10:11

  De Caramelised Pear lijkt me het lekkerst! Die ga ik snel een keer uitproberen, alhoewel de Chai me ook heel lekker lijkt.
  Ik drink over het algemeen alleen maar witte thee, van de Tuinen (losse thee). Schijnt heel erg gezond te zijn.

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 23 november 2011 at 22:35

  Toevallig heb ik vandaag de Chai variant geprobeerd (zonder melk dan wel) Jummie! Nu de andere 2 nog :) Ik vond de smaken eerst maar raar klinken, maar ben benieuwd of ze misschien wel superlekker smaken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 november 2011 at 08:23

   Ik ben heel erg benieuwd wat je van de andere smaken zal vinden :)

 • Avatar van paula
  Reply paula 23 november 2011 at 22:01

  ik ben echt een gigantische theeleut! mijn lievelingsthee is vanillethee ,en afrika thee van AH eigen merk. met banaan, ananas, honing etc. super lekker! ik ga die perenthee maar ns proberen. ik drink mijn thee trouwens standaard met een laagje (2 cm) melk! love it!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 november 2011 at 09:34

   Die Afrika-thee klinkt ook erg lekker zeg!

 • Avatar van Jasja van der Kooij
  Reply Jasja van der Kooij 23 november 2011 at 21:58

  Ik kan een lekker bakkie/potje thee wel echt waarderen. Ik heb de Chocolate Mint en de Chai en vind ze allebei wel okee, ben er niet helemaal weg van. Bij de chocolate mint heb ik toch wel moeite om de chocola terug te vinden, maar dat ligt misschien wel aan mij.
  Mijn meest favoriete smaakje is toch wel Sterrenmunt, heeerlijk! <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 november 2011 at 09:34

   Sterrenmunt vind ik ook heel erg lekker, zeker in de koudere periodes :-)

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 23 november 2011 at 21:57

  Ik heb net vandaag de Caramelised Pear smaak uitgeprobeerd; wát is die lekker! Absoluut mijn favoriet!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 23 november 2011 at 17:40

  Ik ben zeker weten een thee mens! Ik lust eigenlijk elke soort thee. Ik vind ‘winter’ thee heel erg lekker en meloen thee is ook één van mijn favoriete. Al kun je me elke soort geven, want ik drink het toch wel op!

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 23 november 2011 at 16:52

  Dat klinkt lekker!! Ik ben dol op koffie maar in de middag en avond drink ik bijna altijd alleen maar thee, liefst Earl Grey. Ik houd niet zo van aardbeienthee etc, dus deze thee klinkt erg lekker. Binnenkort even kijken in de supermarkt :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 23 november 2011 at 16:36

  De laatste tijd ben ik echt van de kruidenthee in korrels, dat vind ik zo ontzettend lekker:D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 november 2011 at 09:33

   Oh, die zijn inderdaad ook heel erg lekker. Daar heeft Zonnatura een fijn assortiment in ook :-)

 • Avatar van Lieke
  Reply Lieke 23 november 2011 at 16:32

  Die van die peer heb ik al eens geproefd en vind ik heel lekker, die andere zien er ook geweldig uit!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 23 november 2011 at 16:10

  Ik ben een echte theedrinker, koffie dat lust ik niet. De Caramelised Pear en de Smooth Chai zijn echt heerlijk. De Chocolate Mint heb ik nog niet uitgeprobeerd, omdat deze mij totaal niet trekt. Ik vind aftereight heerlijk, maar in mijn thee moet ik er niet aan denken.

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 23 november 2011 at 16:08

  ben de laatste tijd verslaafd aan de Lemongrass & cinnamon thee van AH huismerk, my oh my wat lekker. Likje honing erin en ik drink zo een pot weg! Aanrader :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 november 2011 at 09:28

   Dankjewel voor de tip, die ga ik zeker eens proberen!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 23 november 2011 at 16:07

  Ik drink zoooo graag thee ! Mijn favo is vanillethee, yum yums ! Deze klinken ook erg lekker :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 november 2011 at 09:28

   Vanillethee.. Ik ga een doosje halen! Ben gek op vanille <3

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 23 november 2011 at 16:00

  THEE! Ik lust geen koffie. Chai tea ben ik geen fan van, maar die peer-versie lijkt me heerlijk!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 23 november 2011 at 15:58

  Ik drink allebei graag, maar ik denk dat ik toch een lichte voorkeur voor thee heb. Die van Celestial Seasonings vind ik heerlijk. De thee van Pickwick met peer lijkt mee ook super !

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 23 november 2011 at 15:55

  Ik ben echt een enorme theeleut. ’s Ochtends bij het ontbijt rustig wakker worden met een kopje thee, ’s middags wanneer ik uit school/werk kom zet ik een pot en ’s avonds rond een uur of 20u ook weer. Ik vind het heerlijk en er is eigenlijk geen smaak thee die ik niet lust. Op het werk hebben wij trouwens ook die gecarameliseerde perenthee, is ook echt een favo geworden! Doet me ook een beetje denken aan stroopwafels, haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 november 2011 at 09:27

   Ik snap je vergelijking, komt door de warme kaneelkaramelsmaak erin ^^

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 23 november 2011 at 15:47

  Ah wat heerlijk! Ik ben een echte theeleut en dit laat mijn theedrinkende hart veel sneller kloppen! Sowieso is Chai thee heerlijk en gekarameliseerde peer in een thee, klinkt als een droom.

 • Avatar van Ilda
  Reply Ilda 23 november 2011 at 15:43

  Ik ben een thee-drinker, hou echt niet van koffie. De kruidenthee’s vind ik het prettigst, van “gewone” thee (met die toegevoegde smaakjes) krijg ik altijd een onprettig gevoel. Het liefst drink ik zoethout maar daarvan gaat mijn bloeddruk omhoog dus dat doe ik niet te vaak. Daarnaast groene, rode en witte thee en kamille vind ik ook prettig.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.