Fashion

Plus Size | DUO Wintercollectie 2011/2012

2 november 2011


Regelmatig komt er op Curvacious een artikel voorbij met leuke tips, shops, trends en meer voor de plus size ladies. Nu ik dit een tijdje heb gedaan in de vorm van een Plus Size Weekly, merk ik nu dat ik het toch leuker vind deze artikels er los tussendoor te schrijven. Vandaag wil ik jullie graag wat vertellen over de nieuwe wintercollectie van DUO, een online schoenenzaak waar je laarzen kan shoppen in 21 verschillende kuitmaten (t/m 50cm omtrek). Nu de koudere maanden er weer aankomen leek het mij hier wel tijd voor om eens mooi aandacht aan te besteden.

“In DUO’s nieuwe wintercollectie voeren mooie on-trend camels, taupes, aardetinten, warme shearling en faux fur de boventoon. Daarnaast zijn er berry-kleuren zoals rood en dieppaars; uitgevoerd in glanzend lakleer of zacht suède voor een glamorous touch. Soepele en fluweelzachte Italiaanse leersoorten worden mooi gecombineerd en afgewerkt; met veel aandacht voor details zoals bont, veters, riempjes en gespen. Een blijvertje is de sleehak in verschillende materialen. De collectie is geïnspireerd op vier verschillende trend thema’s: Animal Chic, Taupe to Tan, Back to Black en A Touch of Rouge. Hieronder worden de highlights voor de komende wintercollectie toegelicht.”

Hiervan wil ik de trend Animal Chic in de spotlight zetten, want de bovenstaande laars (Medina) uit deze trend is voor mij toch zeker een absolute trend voor deze winter. Deze laars heeft een mooie aardetint gecombineerd met (nep)bont en is kniehoog. Doordat de laars een lichte shearling voering heeft kan je de schacht een stukje omslaan voor een extra effect. Door de crêpe sleehak krijg je op een comfortabele manier een stuk lengte mee. Mij spreekt deze laars echt heel erg aan en zie hem al met veel verschillende kledingcombinaties voor me. Wat jij?

De laarzen van DUO zijn niet goedkoop, laten we eerlijk wezen, maar je krijgt hiervoor wel een laars op de maat van je kuit (van 30cm t/m 50cm omtrek) en compleet van leer. Ik heb zelf al enkele jaren een paar laarzen van DUO en die kan ik nog steeds aan zonder dat je ziet dat ze al wat ouder zijn. Ze zijn mooi afgewerkt, sluiten goed aan en stralen ook zeker kwaliteit uit. Zo’n aankoop doe je dus zeker niet voor één seizoen! En het is fijn dat er een plek is waar je ook met een bredere schachtwijdte/kuitmaat ook terecht kan voor een mooi paar laarzen voor onder je short of rok.

De laarzen van DUO kosten tussen de €165,00 en €315,00 en zijn in veel modellen verkrijgbaar. Het duurt niet lang meer of ook de complete nieuwe wintercollectie staat online. En ik kan alvast verklappen dat er tegen die tijd ook een erg leuke actie online komt op Curvacious (^o^) Je kan er betalen via iDeal of creditcard en betaald geen verzendkosten. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op DUOboots.nl.

Volg me via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 3 november 2011 at 20:49

  Ik heb nog geen laarzen van ze, maar kende ze al wel. Er zitten vaak mooie tussen.

 • Avatar van Elsemiek
  Reply Elsemiek 2 november 2011 at 18:07

  Mijn laarzen komen elk jaar weer bij Duo Boots vandaan :D Dit jaar heb ik de taupe kleurige “Albano” laarzen! Prachtig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2011 at 09:18

   Oehhh die zijn inderdaad heel erg mooi zeg!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 2 november 2011 at 13:31

  Wat fijn dat er zo’n aangepaste laarzen bestaan. Ik heb er zelf geen last van eigenlijk, vroeger wel maar ben wat vermagerd dus nu pas ik moeiteloos overal in :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2011 at 09:18

   Dat moet wel een heel fijn gevoel zijn als je dan ineens weer in de standaard laarzen in de winkels past :-)

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 2 november 2011 at 12:46

  Ik heb al vaak een keer gekeken op Duo. Heb zelf ook een wijde schachtwijdte. Hele mooie boots.

 • Avatar van Menie
  Reply Menie 2 november 2011 at 12:28

  Ooooh ja de laarzen van DUO zijn HEAVEN!
  Ik heb inmiddels 3 paar, en ze zijn geweldig! Zitten heerlijk, passen goed, geweldige kwaliteit!
  Nooit problemen gehad met bestellen overigens, altijd in 1 keer goed!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 november 2011 at 13:10

   Wat leuk om te horen dat je er zo lekker enthousiast over bent! ^^

 • Avatar van Marsha
  Reply Marsha 2 november 2011 at 11:15

  Jaaa! Duo Boots :-) Ik heb inmiddels al aardig wat dozen met laarzen boven staan. Je koopt ze inderdaad niet voor 1 seizoen, ze gaan jaren mee. Maar toch koop ik elk jaar wel een paar bij ;-) Ik vind het vooral super dat er ook laarzen met flink hoge hakken in hun collectie zitten. Ik ben nogal een hakkendraagster! Ook de schoenen met wijdtematen zijn super trouwens.

  Enige minpuntje vind ik dat de fitting room in Amsterdam er niet meer is. Voorheen kon je daar alle modellen passen. Niet kopen, want ze werden alsnog naar je huis gestuurd. Maar ik maakte er dan een dagje shoppen in A’dam van :-) Ik vind de meettips op de site wel goed, maar soms past het model van de laars toch net niet bij jouw kuitomvang/enkel etc. In de fitting room kreeg je ook nog wat tips op dat gebied.

  Groetjes,
  Marsha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 november 2011 at 13:10

   Dat is inderdaad wel jammer, dat de Fitting Room er niet meer is. Kan me voorstellen dat het toch leuk is om de laarzen even te kunnen passen en vast te kunnen houden voor je ze aanschaft :-)

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 2 november 2011 at 09:35

  Ik kom regelmatig op de site, mooie spullen hebben ze. Die laars met sleehak is inderdaad prachtig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 november 2011 at 13:09

   Dan zou ik de site maar eens goed in de gaten houden deze maand *hint*

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 2 november 2011 at 08:53

  Ze hebben daar inderdaad echt mooie laarzen, maar helaas ging het ook al twee keer fout met bestellen. De kuitwijdte bleek toch niet goed in beide gevallen. Dat houdt me tegen om er opnieuw te bestellen, al is het wel echt ideaal!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 november 2011 at 09:42

   Nee, echt? Wat zonde! Heb je alles opgemeten volgens de meettips die op de website staan? Ik kan me voorstellen dat het een flinke teleurstelling is als je je laarzen binnenkrijgt en ze dan toch niet goed passen…

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 2 november 2011 at 07:19

  Wat goed dat de laarzen in zo veel verschillende kuitmaten verkrijgbaar zijn ! De pasvorm van een laars is iets waar veel vrouwen een probleem mee hebben.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 november 2011 at 13:09

   De pasvorm is bij veel laarzen inderdaad een probleem, of je nu brede kuiten hebt of juist smalle. Wel fijn dat je voor alletwee bij DUOboots terecht kan ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.