Beauty

Scaredy Cat Cosmetics | Pigmenten

8 november 2011


Er is een nieuw merk verkrijgbaar bij Enchantra en dit is hiermee het eerste Nederlandse verkooppunt. Het gaat om Scaredy Cat Cosmetics, minerale pigmenten met een bijzondere naam en speciaal daarbij ontworpen en handgemaakt label. Elke verpakking is hiermee uniek en dàt is één van de dingen die dit merk zo leuk maken. Ik heb 5 verschillende kleurtjes uitgeprobeerd; Éire, Tudor, Love Stinks, Pink Elephants en Chakra. Kijk mee voor meer informatie, foto’s en swatches.


Het brein achter Scaredy Cat Cosmetics is Kelly Crawford-Fetterman is getrouwd, moeder en een artiest die grafische vormgeving studeerde. Ze creëert het liefst prachtige en onverwachte dingen en daarmee past ze schoonheid en design toe in het dagelijks leven. De afbeeldingen op de verpakkingen verwijzen naar de betekenis van de naam en maken het stuk voor stuk kleine kunstwerkjes met een hoog ‘hebben & verzamel’ gehalte.

Ik vind de verpakkingen leuk en origineel vormgegeven, je vindt deze pigmentjes met gemak terug in je verzameling door de unieke driehoekige vorm. De fullsize pigmenten komen in een 4ml verpakking met een sifter jar en een draaidop. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van losse pigmentjes en sifter-jars, vaste oogschaduws werken voor mij persoonlijk toch een heel stuk fijner en met minder kans op fall-out etc. Maar het blijven wel leuke producten om mee te spelen en de vele kleurtjes die beschikbaar zijn maken het bruikbaar bij veel looks. Ik ga er in ieder geval lekker mee aan het experimenteren en wie weet laat ik daarvan nog wel wat zien binnenkort (~_^) Ik ben hiervoor alleen nog wel op zoek naar een goed mixing medium, als iemand een tip heeft???


Het fullsize pigment in de kleur Éire is een prachtige gifgroene kleur met een gouden glans erover. Hierboven zie je de kleur geswatched op een droge hand, zonder oogschaduwbasis.


De samplesize verpakkingen komen in een schattig mini apothekersflesje met een rubberen dopje. Er zit meer dan genoeg product in om de kleurtjes lekker uit te kunnen proberen voor je zo’n prachtige fullsize aan gaat schaffen. Hieronder zie je de volgende kleuren geswatched op een droge hand, zonder oogschaduwbasis: Tudor, Love Stinks, Pink Elephants en Chakra:

Zo droog geswatched vind ik dat de kleurtjes toch zeker al een mooie pigmentatie hebben, maar ik weet dat deze nog meer tot zijn recht komt met een mixing medium, basis of vochtig aangebracht. Op de foto hieronder zie je dan ook alle 5 de kleurtjes op een vochtige hand aangebracht. Vooral Tudor vind ik echt een prachtige kleur die ik zeker vaak in looks zal gaan verwerken.

In totaal zijn er 35 kleurtjes verkrijgbaar van deze pigmentjes en het fijne? Ze zijn volledig diervriendelijk, veelal ook veganistisch, vrij van parabenen, vulmiddelen, parfum en talk! Maar wat misschien nog wel iets fijner dan dat is, is die fijne prijs waardoor je je verzameling al snel kan uitbreiden. De fullsize verpakkingen kosten namelijk €4,99 per stuk en de samplesize verpakkingen €0,99. Mocht een fullsize nu bijna leeg raken dan kan je die natuurlijk ook fijn navullen met de samplesize verpakkingen!

Ik ben zeker onder de indruk van de vele verschillende kleurtjes en de pigmentatie van de pigments. De kleuren varieren van zacht en minder opvallend tot fel en glanzend, dus er zit voor iedereen vast en zeker wat moois tussen. De Scaredy Cat Cosmetics pigmenten zijn te koop via Enchantra.eu waar je kan betalen via iDeal of bankoverschrijving en je hebt je bestelling z.s.m. in huis.

Heb jij al kennis gemaakt met deze leuke pigmentjes? En welke kleurtjes spreken jou het meeste aan?

Volg me via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 10 november 2011 at 11:57

  Die verpakkingen zien er wel super schattig uit! Leuke kleurtjes ook!

 • Avatar van Jody
  Reply Jody 9 november 2011 at 19:56

  Oh zit nu echt te twijfelen of ik enkele van die sample flesjes ga aanschaffen..
  Vind die verpakking zo schattig! xp

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 8 november 2011 at 18:46

  Ziet er leuk uit! Ik ben niet zo van de losse pigmenten, maar de kleuren zien er goed uit.

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 8 november 2011 at 17:22

  Wow 35 kleuren, best veel! En ik vind de sample verpakkingen misschien nog wel schattiger dan de grote haha ;).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2011 at 10:07

   Jaaa, die flesjes zijn cute he? (^_^)

 • Avatar van Steffie/miss073
  Reply Steffie/miss073 8 november 2011 at 14:57

  Zou het graag willen uitproberen (het lijstje word langer en langer:P)
  mooie kleuren! en de flesjes zijn super schattig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2011 at 10:07

   Haha, ik snap wat je bedoelt. Ze hebben er ook zoveel moois en leuks ^^

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 8 november 2011 at 13:39

  Wat een mega schattige flesjes! Het pigment zelf ziet er ook mooi uit ♥

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 8 november 2011 at 13:00

  Mooi hoor! Weet je ook hoeveel ml er in een sample verpakking zit?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2011 at 10:06

   Ik heb de vraag doorgegeven aan Enchantra, zodra ik antwoord heb hoor je zeker meer van me.

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 8 november 2011 at 10:19

  Oh wat een leuk merk en zeker niet duur!

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 8 november 2011 at 10:14

  Je kan zelf heel makkelijk een mixing medium maken. Ik had bij mijn Scaredy Cat artikel het “receptje” staan:

  – Cosmetische Glycerine (te koop oa bij de Etos)
  – Gekookt water
  – Klein potje

  Doe in het potje 1 theelepeltje glycerine. Voeg hier 3 theelepeltjes gekookt water aan toe. Goed schudden. En je heb je eigen mixing medium. Let wel op dit mengsel is maar 2 weken houdbaar (ivm bacteriën)!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 november 2011 at 10:18

   Oehhh dankjewel voor het recept! Ik ga het zeker eens proberen ^^

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 8 november 2011 at 09:28

  Wat een mooie kleurtjes zeg, en wat een leuke vormgeving! Me likey!

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 8 november 2011 at 08:37

  Ik vind die testflesjes echt überschattig en niet duur. Ik heb het eigenlijk niet nodig, maar ik wil er wel graan één proberen.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 8 november 2011 at 08:19

  Ik kende dit merk nog niet maar het ziet er wel leuk uit. Tudor is inderdaad een prachtige kleur !

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 8 november 2011 at 08:12

  Leuke verpakkingen zeg! Ik ben zelf ook geen fan van losse pigmenten, maar met deze kleine uitprobeerpotjes is het wel iets om eens uit te gaan proberen. Ik ben meestal wel van de meer neutrale kleuren, zoiets als Dee’s Nuts spreekt mij in ieder geval aan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2011 at 10:05

   Met de kleine flesjes (waar ook al een boel inzit) kan je het dan wel leuk proberen inderdaad.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 8 november 2011 at 06:50

  Wat zijn de verpakkingen leuk! Ik had ze nog niet gezien in de webshop! Echt heel erg leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2011 at 10:05

   De verpakkingen zijn inderdaad cute he? Leuk om op een schapje neer te zetten ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.