Beauty

Sex and the City | Eau de Parfums

16 november 2011


Voor de echte fans van de welbekende serie Sex and the City is er nu iets heel erg leuks in de schappen te vinden: 2 geuren, een Day en een Night versie, die zijn geïnspireerd op de serie (en films) met de 4 hartsvriendinnen waar ik zelf zo verzot op ben en garant staat voor een perfecte girlsnight in. De frisse elegantie en brutale stijl van Carrie Bradshaw, de scherpzinnigheid en het zelfvertrouwen van Miranda Hobbes, het lef en de sensualiteit van Samantha Jones en de onschuld en klassieke stijl van Charlotte York zijn nu op een onweerstaanbare wijze samengebracht in deze twee nieuwe parfums.

De 2 geuren zijn ontwikkeld door 3 topparfumeurs van Givaudan die er ook bekend om staan om geuren te hebben ontworpen voor o.a. Gwen Stefani, Ed Hardy, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Estée Lauder en Bobbi Brown.

Sex and the City by Night
De frisse topnoten bestaan uit sprankelende bergamot, peerbloesem, neroli en zachte fresiablaadjes, de glamorous kenmerken van het parfum zijn hierdoor volop aanwezig. Het hart van het parfum ontwikkelt zich tot een weelderig boeket van nachtjasmijn, pioenroos, vanille en fruitige granaatappel, terwijl de basis een poederachtige essentie vormt door de warme combinatie van sandelhout, amberkristallen, tonkabonen, muskus en patchouli.

Van de 2 geuren is dit mijn favoriet, echt een lekkere vrouwelijke en wat zwaardere geur die fris begint en zich al snel bloemig en warm opent naar een poederig hart met mijn favoriete muskusgeur. De geur is een Eau de Parfum en blijft bij mij een fijne tijd hangen, zeker als je hem voor een avondje uit op doet dan kom je de avond lekker ruikend door. De robuuste lijnen van de fles met de diamantvormige dop en de zilveren accenten spreken mij persoonlijk wel aan. De fles heeft een mooi kleurverloop en ligt lekker in de hand.

Sex and the City (‘Day’)
De geur bevat frisse topnoten van Italiaanse mandarijn, sappige bloedsinaasappel, rode en roze bessen en een subtiel vleugje passievrucht. Het hart van dit parfum is vrouwelijk, zacht en bloemig, door jasmijn, gardeniablaadjes en oranjebloesem. Fluweelachtige muskus, sandelhout, karamel en amber in de basisnoot zorgen voor de finesse, stijl en elegantie waar het parfum uiteindelijk voor staat.

Dit is duidelijk de frissere en zoetere variant van de twee, heel lekker fruitig met een snoepzoete zweem die het lekker doet op de doordeweekse dag, op kantoor etc. De flacon heeft een mooi kleurverloop van goud naar helder en ook weer die mooie diamantvormige dop voor die flinke touch of glamour. Deze variant blijft bij mij minder lang hangen dan de ‘by Night’ versie, maar alsnog kan je hem enkele uurtjes lang subtiel ruiken. Het subtiele roze accent op de flacons past natuurlijk erg goed bij de serie.


Naast Eau de Parfums van 30ml (€12,50), 60ml (€17,50) en 100ml (€25,00) zijn er ook een bad-/douchegel, deodorant bodyspray en een deodorant stick in het assortiment opgenomen om leuke cadeaupakketten mee samen te stellen (klein €15,00/groot €30,00). Het Sex and the City assortiment is exclusief verkrijgbaar bij Etos.

Ben jij fan van de serie en films? En welke van de 2 parfums spreekt jou het meest aan?

Volg me via Twitter, Facebook, Youtube & Bloglovin’.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 17 november 2011 at 22:23

  Die goude ruikt echt heerlijk.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 16 november 2011 at 20:13

  Ik vind de dag het lekkerst ^^. Past precies in de lijn der verwachting nietwaar? ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 november 2011 at 14:34

   Haha, ja dat was wel te verwachten ja dat jij die lekkerder zou vinden ^^

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 16 november 2011 at 19:30

  Ik vind het zwarte flesje super lekker ruiken ^^

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 16 november 2011 at 17:55

  De day versie spreekt me wel aan omdat ik van frisse geuren hou !

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 16 november 2011 at 17:05

  Ik heb de gewone Sex and the City en vind hem echt heerlijk, gebruik hem nu bijna elke dag!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 november 2011 at 14:33

   Ik heb ergens ook echt het idee dat het van die klassiekers kunnen worden voor jonge meiden/vrouwen van nu, echt van die geuren die je graag vaak pakt :-)

   • Avatar van Kim
    Reply Kim 17 november 2011 at 18:12

    Dat zou inderdaad zo maar kunnen! Ik vind hem echt super!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 16 november 2011 at 16:03

  Oh jammer, ik ga ze niet kunnen ruiken. Geen Etos in België :p

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 november 2011 at 14:33

   Dat is zeker spijtig, maar misschien komen de geurtjes ook naar België?

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 16 november 2011 at 15:27

  Ik vind het gewone Sex and the City luchtje voor overdag echt heel lekker! De Sex and the City by Night moet ik nog proberen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.