Beauty

3 from 1… Nagellak! | CND, ANNY & GOSH

22 december 2011


Vandaag komt de rubriek ‘3 from 1…’ weer eens voorbij en deze keer met 3 verschillende nagellakmerken; GOSH, Creative Nail Design en ANNY. Deze laatste 2 zijn misschien nog wat minder bekend bij het grote publiek, maar zeker de moeite waard. In totaal komen er 6 lakjes voorbij, 3 ‘normale’ lakken en 3 lakken die zorgen voor verschillende effecten. Kijk mee voor meer informatie, foto’s, nagelswatches en mijn mening over de lakjes.


Laat ik beginnen met Sky Bar van het merk ANNY (American Nailfashion New York). Dit merk is sinds kort exclusief bij Douglas te koop en er zitten maar liefst 144 verschillende kleuren en 8 coatings/verzorgende nagellakken in het assortiment. Daarnaast wordt iedere 8 weken het assortiment uitgebreid met 6 nieuwe kleuren volgens de laatste trends. Er zit maar liefst 15ml in elk flesje nagellak en ze kosten €9,50 per stuk.

Het potje zelf is gemaakt van een dikker glas en voelt hierdoor lekker robuust aan en door de vierkante vorm ligt het goed in de hand. Het kwastje heeft een normale breedte en is plat, dit lakt fijn en vlot. Het kleurtje doet mij heel erg denken aan zeemeerminnen, waar deze associatie vandaan komt weet ik niet maar het kwam direct in me op. De kleur is zachtblauw met een zilveren metallic glans en ergens zit er ook een hint paars in. Twee laagjes geven een dekkend resultaat wat met een base- en topcoat goed blijft zitten zonder snel last te krijgen van tipwear of beschadigingen. Ik ben in ieder geval benieuwd geworden naar de andere kleuren en ga hier zeker eens tussen snuffelen binnenkort.


Creative Nail Design (CND) is een merk wat wordt verkocht bij o.a. Het Cosmeticahuis. Door de combinatie van de basislakken en de effectlakken kan je tot wel meer dan 800 verschillende combinaties maken, hoe gaaf is dat! Je ziet op de foto’s de basiskleur Dark Ruby en de effectlakken Copper Shimmer en Amethyst Sparkle. De effecten zijn op donkere nagellak het beste te zien, maar mooi subtiel over een naturel nagel. Er zit 9,8ml in elke nagellak. De basislakken kosten normaal €9,65 en de effectlakken €10,50 per stuk maar bij HetCosmeticahuis.nl loopt nu een mooie korting. CND nagellakken zijn vrij van tolueen, formaldehyde en DBP.

De lakken zitten in een ronde verpakking met één platte kant en liggen door deze vorm gemakkelijk in de hand voor tijdens het lakken. Dark Ruby is een heel erg donkerrode lak die met 2 laagjes de mooiste dekking heeft en dan naar het zwarte neigt. Copper Shimmer is een doorzichtige basis met goud/brons/koperglans en Amethyst Sparkle is een doorzichtige basis met een paarse glans en subtiele glitter. Beide effectlakken geven echt een compleet ander gezicht aan Dark Ruby, ik vind het prachtig! Met een base- en topcoat blijft de nagellak ook nog eens aantal dagen mooi zitten zodat je lekker lang van het mooie resultaat kan genieten.


GOSH introduceerde niet lang geleden de OH MY GOSH nagellakjes die verkrijgbaar zijn in 24 verschillende kleuren in 4 groepen; Femme Fatale, Pop Art, Rock Chick en Nude Powder. Elk lakje heeft een inhoud van 5ml en kost €3,99 per stuk. Op bovenstaande foto’s zie je de kleur Cobalt Blue uit de Pop Art groep. Naast deze nagellakjes is ook GOSH nu gekomen met de crackle nagellak in maar liefst 4 kleuren. Ook al is het niet geheel mijn smaak, er zijn mensen die hier wel van houden en daarom is het toch slim dat ook GOSH met deze effectlak is uitgekomen. De Cracked Nail Lacquer is verkrijgbaar in Black, Pink, Silver en Gold en kosten €6,99 per stuk.

Het Oh My Gosh nagellakje in de kleur Cobalt Blue dekt met 1 laagje, maar geeft met 2 laagjes een mooier resultaat. Het is een intens blauwe kleur waar een waarschuwing bij gegeven moet worden: draag een goede basecoat voor je deze lak aanbrengt! Anders krijg je geheid de blauwe kleur die ook wat in je nagels trekt en je natuurlijke nagel met vlekken achterblijft nadat je de lak verwijdert hebt… De zilverkleurige crackle lak lijkt in het flesje bijna holografisch, maar droogt mat op met een soort van poederige finish en breekt in enkele seconden in mooie, brede stukken wat ik persoonlijk mooier vind dan smalle lijntjes. Maar toch is crackle niks voor mij… De kwaliteit van de GOSH nagellakken vind ik wel weer fijn, zeker weer in combinatie met de base- en topcoat wat ik standaard bij het nagels lakken gebruik.

Ik ben heel benieuwd welke lak(ken) jij het mooist vind?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van danielle
  Reply danielle 27 december 2011 at 12:52

  Ik ben benieuwd waar je de Oh my Gosh nagellakjes gekocht hebt. Heb ze nl in Nederland nog nooit ergens gezien.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 12:57

   Ze zouden ondertussen toch te koop moeten zijn in Nederland. Ik heb die van mij als pers-sample ontvangen, maar je kan vast contact opnemen met Kruidvat/GOSH om te vragen in welke filialen ze te koop (gaan) zijn. Succes! :-)

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 24 december 2011 at 23:51

  Amethyst Sparkle is prrretty!

 • Avatar van Noreliene
  Reply Noreliene 24 december 2011 at 18:59

  Sarah?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 december 2011 at 13:17

   Nee dit zijn mijn eigen nagels :-)

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 26 december 2011 at 17:38

    Haha, dat viel mij ook direct op! Leuke categorie vind ik dit!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 26 december 2011 at 21:21

     Dankjewel! De afgelopen tijd kwamen mijn eigen nagels weer vaker in beeld en vanaf nu doe ik de swatches weer helemaal zelf :-)

 • Avatar van GewoonGezellie
  Reply GewoonGezellie 23 december 2011 at 15:56

  Oh cool, ik ben die crackle nog niet tegengekomen, maar MOET ik gewoon hebben. I love Gosh :D

 • Avatar van Lien
  Reply Lien 23 december 2011 at 08:19

  Wat een leuke lakjes!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 22 december 2011 at 23:54

  Mooie nagellakjes :)

 • Avatar van Pauline P
  Reply Pauline P 22 december 2011 at 17:35

  Amethyst Sparkle zou echt iets voor mij zijn!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 22 december 2011 at 16:11

  Ik vind dat lakje van ANNY echt prachtig.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Juudith
  Reply Juudith 22 december 2011 at 12:34

  Die CND lakjes zijn echt moooi! dat effect ook! Naisee!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 22 december 2011 at 12:29

  De nagellakken van Creative Nail Design

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 22 december 2011 at 12:07

  Oeh CND lakjes! Ik had er een hele tijd geleden eentje gezien bij Laquerized, die was zo mooi! En ik wilde eigenlijk nog een goudkleurige crackle, even bij Gosh kijken dan ^^

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 22 december 2011 at 12:01

  wat mooi lakjes

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 22 december 2011 at 11:20

  Copper shimmer is mijn favoriet! Echt heel erg mooi!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 22 december 2011 at 10:38

  Oh ik vind die van CND wel erg mooi :D

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 22 december 2011 at 08:49

  Die Amy kleur vind ik echt gorgeous! x

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 22 december 2011 at 08:19

  Ik vind het lakje van Anny het mooiste, ik heb ook al een tijdje me eigen staan te vergapen bij het display bij de Douglas, wat een mooie kleurtjes en zoveel dat ik geen keuze kon maken (had ook niet zoveel tijd op dat moment) maar ga zeker eentje kopen van dit merk ;)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 22 december 2011 at 07:47

  Hm, de Gosh lakjes zijn een goede tip voor last minute kerstcadeautje! Ty :)
  De ANNY lakjes zag ik laatst al in de Douglas en spraken me inderdaad aan :)
  En de CND lakjes zijn ook wel erg leuk! Eens kijken of die hier in de buurt ergens verkocht worden….

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 22 december 2011 at 07:02

  Wat pretty!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 22 december 2011 at 06:35

  Cobalt blue en copper shimmer zijn erg mooi !

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 22 december 2011 at 02:02

  Die CND lakjes zijn mooi zeg!

 • Avatar van paula
  Reply paula 22 december 2011 at 00:20

  Ooh mooi! ik vind die van CMD prachtig! Zou je een keer een artikel willen maken over wat jij de fijnste base en topcoat vind? Ik heb nog steeds de beste nog niet gevonden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 december 2011 at 10:20

   Natuurlijk wil ik dat! Ik schrijf het gelijk op de to-do list voor blogartikelen :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 22 december 2011 at 00:13

  Oehh die van ANNY heb ik ook, ik werd er spontaan verliefd op! Ik ben zeker blij verrast door dit nieuwe merk bij Douglas, ik wil er meer ♥

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 22 december 2011 at 00:08

  Ik ben zeker blij verrast door de CND lakken! Ik verwachtte een klein, subtiel shimmertje, maar in plaats daarvan vond er een hele kleurverandering plaats op je nagels, prachtig hoor! Ik vind alleen niet dat de kleur van Anny en Gosh voldoende dekken na twee laagjes, als ik de foto’s goed bekijk.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 december 2011 at 10:19

   De CND lakjes zijn echt mooi he? <3 De foto's van de GOSH en ANNY lakjes zijn van een tijdje geleden waar ik de wijsvinger- en middelvingernagel nog gespleten had, dat 'randje' komt niet door de nagellak...

   • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 22 december 2011 at 16:04

    Ah sorry, dat wist ik natuurlijk niet! In dat geval, mijn excuses!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 25 december 2011 at 13:17

     Nee joh, maakt niet uit! Ik was het vergeten erbij te vermelden ;)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.