Media

Advertorials & Affiliate Links

17 december 2011

Vandaag een extra artikel wat anders is dan de andere, puur omdat ik graag open en eerlijk ben naar jullie toe. Omdat ik weet dat de meningen nogal verdeeld zijn over deze onderwerpen wil ik er graag duidelijkheid over scheppen hoe ik erover denk en hoe ik dit inzet op mijn site. Dit artikel gaat over advertorials en affiliate links.

Laat ik beginnen te vertellen dat Curvacious meer is dan alleen mijn hobby, het is echt mijn baan en mijn bedrijf geworden. Ik besteed er wekelijks heel wat uren aan en (omdat ik weet dat velen van jullie hier ook nieuwsgierig naar zijn) dit zijn zoal de werkzaamheden; van artikels schrijven tot producten testen, foto’s/video’s maken en bewerken, perspresentaties/events/PR bureau’s bezoeken, social media en zakelijke contacten bijhouden, reageren op comments en mails van lezers en het onderhouden van de technische kant van de website…

Ik doe het allemaal met heel mijn hart en erg veel plezier, maar ze kosten wel veel tijd en sommigen ervan ook geld. Om mijn site draaiende te kunnen houden (en mijn rekeningen te kunnen blijven betalen) heb ik daarom een hele tijd geleden al gekozen om te werken met advertorials en vanaf nu kunnen jullie ook affiliate links tegen gaan komen.

Laat ik voorop stellen dat ik nooit geld aanneem om een (positieve) review te schrijven over producten, tenzij ik de producten ècht goed heb kunnen uitproberen en ècht eerlijk mag zijn in de review. Want dat is voor mij heel belangrijk: eerlijkheid naar mijn lezers toe. Curvacious is en blijft onafhankelijk, kritisch waar nodig, transparant en objectief.

Advertorials & Affiliate Links
De advertorials vliegen je bij Curvacious niet om de oren en dit zal ook zo blijven, daarnaast zullen ze altijd als een extra artikel later op de dag geplaatst worden. Een advertorial is dus een artikel waar ik geld voor krijg.

De affiliate links kunnen voorkomen in een artikel waarin ik doorlink naar een website of webwinkel. Via deze link kom je gewoon op de homepage van een website/webshop terecht en kan je lekker rondneuzen zoals je altijd doet. Maar mocht je misschien eens een aankoop plaatsen via zo’n link dan krijg ik daar een kleine commissie voor.

Het plaatsen van een advertorial of het inzetten van een affiliate link beïnvloedt op geen enkele manier mijn persoonlijke mening over een product, dienst of website.

Ik vind het, nogmaals, heel belangrijk om eerlijk te zijn naar jullie toe en daarom heb ik besloten dit artikel te plaatsen: ter verduidelijking van enkele keuzes die ik maak om de site op een leuke manier draaiende te kunnen houden. Ik hoop op jullie begrip hiervoor. Mocht je vragen omtrent deze onderwerpen hebben dan kan je deze altijd achterlaten in de comments, ik zal mijn best doen deze te beantwoorden.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 26 december 2011 at 11:45

  Wat goed dat je dit zo uitlegt, nu snap ik de gedachte achter advertorials beter. Ik wist natuurlijk wel dat er geld mee verdiend werd, maar ik wist niet dat je een commissie ontvangt wanneer iemand iets koopt nav jouw advertorial. Duidelijk! En heel begrijpbaar dat je advertorials op je site hebt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 december 2011 at 21:26

   Nou, ik krijg geen commissie als iemand via een advertorial iets koopt, daar krijg ik gewoon een vast bedrag voor. Maar als iemand iets koopt via zo’n affiliate link dan krijg ik daar een kleine commissie over. Bedankt voor je begrip! :-)

 • Avatar van Ilda
  Reply Ilda 19 december 2011 at 08:20

  Wat heerlijk dat je van je hobby je beroep hebt kunnen maken! Zolang je in je reviews maar eerlijk bent is het helemaal prima.

  En ik vind het geweldig dat je (bijna) altijd een comment beantwoord, heel attent!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 18 december 2011 at 19:14

  Ook ik vind dat je echt wel duidelijk bent op je site, en als het nu nog niet duidelijk is, en men het raar vindt, dan kun je ze beter ook kwijt zijn als lezer van je blog. ;) Want dan snappen ze niet hoeveel tijd en moeite het is om zo’n site bij te houden, en dat jij wel al die moeite doet. Ga vooral zo door. :)

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 17 december 2011 at 23:11

  goed dat je voor verduidelijking zorgt, maar volgens mij ben je al heel transparant en eerlijk, en is alles wat je doet prima :)

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 17 december 2011 at 19:42

  Zoals vele het zeggen, je hoeft geen verantwoording af te leggen ;). Het is je baan en je stopt echt heel veel energie erin dus is het logisch.

  Ga zo door, ik blijf je blog toch wel lezen ;).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:44

   Heel lief van je, dankjewel voor je begrip!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 17 december 2011 at 19:33

  Ik vind ’t allemaal prima, zolang we maar kunnen blijven genieten van jouw site!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:44

   Superlief gezegd, dankjewel!

 • Avatar van Arantxa
  Reply Arantxa 17 december 2011 at 19:27

  Alle begrip van de wereld, en eerlijk: eigenlijk is dit artikel overbodig. Je bent geen verantwoording schuldig aan je bezoekers.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:43

   Daar heb je helemaal gelijk in natuurlijk, maar mochten er vragen over komen dan vond ik het fijn om gewoon door te kunnen verwijzen naar een artikel met eerlijke informatie erover :)

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 17 december 2011 at 18:16

  Je zou je hiervoor niet hoeven te verantwoorden eigenlijk he.. Dat doen tijdschriften ook niet bij hun lezers, same thing voor mij :) het is alleen maar positief dat bedrijven kwaliteit in je site zien en er dus willen in investeren! Keep up the good work ^^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:40

   Thanks meis, het was ook niet als verantwoording bedoelt maar meer dat ik er gewoon open en eerlijk over wil zijn. I’ll keep going! ^^

 • Avatar van Leontine
  Reply Leontine 17 december 2011 at 18:12

  Ik begrijp het heel goed en vind het alleen maar fijn dat je er mee kunt verdienen, het is toch je baan. Het is niet meer dan logisch dat je advertorials en affiliates plaatst, groot gelijk. En bij jou word ik er niet mee overspoeld, bij andere blogs (die er ook een full-time baan aan hebben) is dat helaas wel anders.. En niets zo irritant als pop-ups en die zooi.

  Nee hoor Desirée, je hoeft je niet te verantwoorden naar mij of iemand anders toe. Het is jouw site, het zijn jouw uren die je erin steekt en je moet doen waar jij je goed bij voelt en waar je zelf achter staat. :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:43

   Dankjewel voor je reactie, erg fijn om te lezen dat er begrip voor is. En nee, ik zal inderdaad niet de pop-ups, overnames en advertorials om jullie oren laten vliegen ;)

 • Avatar van Eve
  Reply Eve 17 december 2011 at 16:42

  Het moge duidelijk zijn dat voor niets de zon op gaat. Een goed draaiende site in de lucht houden en alles wat er bij komt kijken bekostigen moet ergens vandaan komen! Zoals Kim al zei: je bent ons geen verantwoording verschuldigd en wie het niet begrijpt.. Nou ja.. die begrijpt het gewoon niet helemaal. ;-)
  Ga lekker zo door!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:42

   Thanks voor het begrip meis, fijn! X

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 17 december 2011 at 16:20

  Ik vind dit een goed artikel en juist leuk om te lezen dat je hier je baan van hebt gemaakt. Dat je geld ermee verdient. Dat is juist zo leuk en belangrijk. Daarnaast vind ik het wel leuk om advertorials te lezen. Dat houd mij up to date.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:42

   Dankjewel voor je reactie, fijn dat je zulke artikels zelfs prettig vind :)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 17 december 2011 at 16:17

  Goed artikel maar je bent ons geen verantwoording verschuldigd. Ik geef je groot gelijk dat je hiermee geld verdient en zo ook je onkosten kan bekostigen. Een site en de producten kosten nou eenmaal geld! Ga zo door!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:41

   Dankjewel voor het begrip, helemaal top!

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 17 december 2011 at 15:51

  ik snap dat het doet en vind het ook niet erg.
  de meeste Advertorials & Affiliate Links lees ik niet omdat ik dat merk niet gebruik bijvoorbeeld.
  wat ik wel jammer vind van sommige mensen is dat ze alleen over goededoelen ofzo praten als ze er geld voor krijgen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:41

   Nee precies, maar dat zal niet gebeuren. Ik zal niet alleen maar ergens over schrijven voor het geld, er moet ook nog nieuwswaarde aan zitten of een persoonlijke affiniteit naar de producten uit de advertorials/links.

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 17 december 2011 at 15:49

  Lief dat je dit meedeelt maar mij maakt het niet uit hoor. Zeker als je van je website je baan hebt gemaakt, iedereen weet dat er brood op de tafel moet komen dus het is zeker begrijpelijk. En zonder reclame zouden wij van niets weten. We zetten toch ook de tv niet uit omdat er reclame voor waspoeder voorbijkomt ? Nee hoor, doe maar lekker zo :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:39

   Die vergelijking heb je heel erg goed gemaakt zo, dankjewel! :)

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 17 december 2011 at 15:30

  Dit is echt zoiets wat niemand je kwalijk kan nemen lieve Desirée! Zo lang jij blijft werken, schrijven en ondernemen zoals je dat nu doet, zal niemand zich storen aan een linkje met een ietwat andere achtergrond. Lief dat je ter verduidelijking de moeite neemt om even alles uit de doeken te doen, dat zegt veel over je eerlijkheid en je relatie met je lezeressen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:39

   Ahww dankjewel lieve Joyce! X

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.