Beauty

Annayake | AN’NA

28 december 2011


Sinds korte tijd heb ik dit parfum aan mijn verzameling toe mogen voegen doordat ik het als kerstcadeau ontving van een PR bureau om te bedanken voor de fijne samenwerking over het afgelopen jaar. Het gaat hier om AN’NA van Annayake, een vrouwelijke en zachte geur die sinds eind 2011 verkrijgbaar is. Sinds ik AN’NA in huis heb draag ik haar zeer regelmatig en hebben andere parfums minder aandacht gekregen.


Er schuilt een voornaam in de naam Annayake. AN’NA, een modern, vrouwelijk eau de parfum. Achter het beginrijm tekent zich het portret af van een jonge vrouw van deze tijd, discreet en schalks, de tedere AN’NA, lief lachend en helemaal in roze getooid. Haar voornaam en een paar woordjes, gefluisterd in haar nek. Haar parfum ontroerend vanaf het eerste moment.

Zo begint de voorstelling van dit prachtige parfum en de bijgeleverde visuals met die van de prachtige flacon op een maagdelijk witte achtergrond en de slanke nek van een model tegen een zachtroze achtergrond versterken de woorden. Voor dit parfum is de oorspronkelijke flacon in een roze tint uitgebracht met daarop een gezeefdrukte naam en een mon in de vorm van de gestileerde bloem van deze geur. Een mon is een traditioneel Japans motief die staat voor een artiest, familie of clan. Deze staat symbool voor hun persoonlijkheid of waarden en staat afgebeeld op voorwerpen zoals linnengoed, kimono’s, waaiers etc.

“Dit levendige, heerlijke eau de parfum verleidt vanaf het eerste moment met haar zurige topnoten van zwarte bessen en mandarijn, een frisse en fruitige start als een geurige knipoog. Na de gewaagde start onthult zich de charme van bloemige harttonen, rijk en overvloedig als een boeketje meiroos, tuberoos, Italiaanse jasmijn en koriander. De elegante basisnoten, een combinatie van een modern fruitig akkoord en traditionele harmonieuze noten van chypre, amber en patchoeliblaadjes onderstrepen de heerlijke verleiding van AN’NA.”

Dit parfum opent lekker fris en een tikkeltje zurig en je ruikt bergamot, mandarijn, freesia en zwarte bes. Voor mij persoonlijk iets te zurig, maar deze topnoten blijven bij mij (gelukkig) niet heel erg lang hangen en al snel komen de hartnoten met koriander, meiroos, viooltjes, tuberoos en jasmijn tevoorschijn: heerlijk! Ik ben echt fan van zachte, vrouwelijke geuren waar rozen en jasmijn in verwerkt zitten en deze geur stal mijn hart dan ook direct vanaf dag één. In de basisnoten ruik je amber, vanille en patchoeli en ook deze geuren zijn helemaal aan mij besteed. Wat een heerlijke geur! ♥ Als je fan bent van zachte, tedere geuren die je toch de hele dag door als een vertrouwde geur om je heen wilt ruiken dan moet je AN’NA zeker een kans geven.

De flacon zelf doet mij denken aan een ouderwetse inktpot en het formaat is flink, zoals je aan de foto waarin ik hem in mijn hand hou goed kan zien. De knalroze kartonnen verpakking doet modern aan terwijl de parfum zelf mij eerder als een nieuwe klassieker aandoet. Heel vrouwelijk, zacht en romantisch.

AN’NA van Annayake is te koop bij Douglas en de flacon met 100ml eau de parfum kost €84,90. Je kan bij Douglas ook online shoppen, dan betaal je via creditcard of iDeal, krijg je gratis samples, betaal je t/m 31 december 2011 geen verzendkosten en kan je gebruik maken van de gratis cadeauservice.

Ken jij deze of de andere geuren van Annayake al? En spreekt zo’n romantische geur als AN’NA jou persoonlijk aan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 3 oktober 2014 at 15:18

  Het is zeker een heerlijke geur. Ik hou zelf meer van ‘spicy’ geuren en ben helemaal geen bloemen meisje, maar wat een heerlijk parfum. Licht zoet en dan de patchoeli en amber geuren erbij ^^ hemels.

  In de winter switch ik naar een ander parfum van Annayake, namelijk Miyabi, met amber en sandelhout. Ook een enorm vrouwelijk parfum, maar net wat warmer voor de wintermaanden.

  Ben helemaal fan van deze parfums!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 oktober 2014 at 09:03

   Oeh, die Miyabi moet ik dan zeker eens gaan besnuffelen. Bedankt voor de tip!

 • Avatar van Desiree
  Reply Desiree 30 december 2011 at 19:33

  Wat een leuk cadeau! Ik ga eens even ruiken wanneer ik bij de Douglas ben.

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 28 december 2011 at 22:47

  Oeh, vanille… Ja, deze moet ik weer gaan ruiken! Haha!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 28 december 2011 at 20:48

  Jasmijn, oowwh wat lekker.
  Liefs, xxx

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 28 december 2011 at 15:20

  bijna alle geuren die er in zitten hou ik wel van.
  dus misschien is dit een perfecte parfum voor mij.

 • Avatar van Cindy
  Reply Cindy 28 december 2011 at 15:11

  Klinkt echt verukkelijk :) Heb ook nog een testertje van Anneyake – Matsuri, die is ook lekker!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 december 2011 at 19:24

   Ja! Matsuri is ook erg lekker inderdaad :-)

 • Avatar van Myrna
  Reply Myrna 28 december 2011 at 14:58

  Dit is inderdaad een heerlijke geur, was een paar dagen geleden bij de Douglas en toen had die vrouw ook dit geurtje laten ruiken. Twijfelde toen heel erg tussen dit geurtje en een ander, en ben toen voor de andere gegaan maar deze wil ik nog steeds graag hebben!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 28 december 2011 at 12:25

  Ik kende het nog niet, lijkt me fijn alvast.

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 28 december 2011 at 12:22

  Ik ben benieuwd naar dit geurtje! Het flesje vind ik ook beeldschoon. x

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 28 december 2011 at 12:05

  Ik kom straks nog bij de douglas, eens kijken of ze hem hebben :D Ik ben wel erg benieuwd hoe hij ruikt :D

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 28 december 2011 at 11:17

  Hmm dit klinkt als een hele fijne geur! En wat een leuk cadeau!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 december 2011 at 19:23

   Ja, echt een geweldig cadeau! Fijn om zo gewaardeerd te worden ^^

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 28 december 2011 at 11:13

  Ik heb hier toevallig gisteren een proefje van gekregen en vind ’t best een lekker geurtje. Niet een twee drie iets dat ik meteen zou meenemen maar wel heel aangenaam. Ik denk hoe vaker ik heb ruik, hoe lekkerder ik hem vind worden

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 december 2011 at 19:23

   Dat snap ik helemaal. Misschien niet heel erg bijzonder bij de eerste keer snuffelen, maar hij ‘groeit’ echt aan je en nu ben ik er helemaal gek op ♥

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 28 december 2011 at 10:36

  De verpakking vind ik erg mooi maar ik denk dat de geur niet echt mijn ding is.

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 28 december 2011 at 08:30

  De volgende keer als ik bij Douglas ben ga ik zeker even deze ruiken, ik hou wel van romantisch ;)

 • Avatar van kimberly
  Reply kimberly 28 december 2011 at 07:35

  Dat klinkt als een heerlijke parfum! Ben benieuwd geworden :-)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 28 december 2011 at 01:31

  Deze klinkt echt ver-ruk-ke-lijk. Ik ga er snel eens aan snuffelen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.