Beauty

Arganolie

9 december 2011

arganolie6 - Arganolie
Deze olie wordt het Marokkaanse goud genoemd en ik was al langer nieuwsgierig naar de oorsprong en vooral de werking van ervan. Ik ging op onderzoek uit en wil jullie daar vandaag graag in meenemen. Waar komt arganolie vandaan? Waar is het allemaal goed voor? Hoe kan je het gebruiken? En vooral… mijn mening over arganolie nadat ik het een tijd aan het gebruiken ben. Nieuwsgierig? Kijk mee voor meer informatie, foto’s, review en tips.

arganolie - Arganolie
Herkomst
Arganolie komt van de arganboom (Argania Spinoza) en wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten aan deze boom. De oorsprong van deze boom bevindt zich in het Marokko waar ze werkelijk elk deel van de boom gebruiken: het hout als bouwmateriaal en brandhout, de vruchten als voedingsbron voor o.a. de geiten (de vrucht is namelijk voor de mens niet eetbaar) en de pitten worden gebruikt om de olie van te maken. Zelfs de schillen rond de pitten worden gebruikt als brandstof. In elke vrucht zitten 3 pitten die elk gebruikt kunnen worden en er is 30 kilo vruchten nodig om uiteindelijk 1 liter argan olie over te houden. Vervolgens wordt het koud geperst zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren gaan.

Arganolie heeft een lichtbruine, donkergouden kleur en de smaak is het best te omschrijven als die van walnoten. Het bevat meer dan 80% aan onverzadigde vetzuren, antioxidanten en tocopherol (vitamine E). Daarnaast zit er ook myricetine en quercetine in wat natuurlijke stoffen tegen schimmels en bacteriën zijn.

arganolie1 - Arganolie

arganolie2 - Arganolie
Waar is het goed voor?
Arganolie helpt het natuurlijke vochtgehalte in de huid te balanceren, zorgt voor een evenwichtige talgproductie, biedt ondersteuning tegen invloeden van buitenaf, herstelt, heelt en vertraagt de huidveroudering. Ook kan je het goed inzetten bij eczeem en psoriasis.

Hoe te gebruiken?
Je kan de olie gebruiken als smaakmaker in gerechten maar het wordt vooral gebruikt als cosmetisch ingrediënt omdat het goed is voor huid en haar en beschermt tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. Ook kan je het gebruiken voor droge nagelriemen en gebarsten lippen. Het is aan te raden om pure arganolie te gebruiken en je kan het gewoon inmasseren op je gezicht, lijf en haar waarna je direct merkt dat je huid een mooie glow krijgt. Voor in je haar kan je het als haarmasker gebruiken wat je weer uitspoelt, maar ook als serum voor mooi vol, sterk en glanzend haar.

Je hebt per keer maar heel weinig product nodig, het laat zich namelijk heel gemakkelijk verdelen en is rijk van textuur. Omdat het een natuurproduct is raad ik je wel aan om het product op een koele en donkere plaats, zo blijft de kwaliteit makkelijk jarenlang goed.

arganolie3 - Arganolie

arganolie4 - Arganolie

arganolie5 - Arganolie
Mijn ervaring
Ik ben nu enige tijd pure arganolie aan het gebruiken en ik kan zeggen dat ik echt flink verschil merk. Positief dus! Ik gebruik een druppel als serum in mijn haar en soms als een haarmasker wat ik na een half uurtje weer uitspoel en ik merk dat ik lekker zacht en glanzend haar krijg. Ook op mijn gezicht na het douchen en voor het slapen gaan masseer ik het lekker in zodat ik de volgende ochtend met een superzacht gezichtje opsta. Als laatste stap tijdens het douchen is ook een tip, dan is de huid lekker warm en vochtig en heb je weinig olie nodig om het te kunnen verdelen en trekt het snel in. Mijn droge huid knapt er lekker van op.

De arganolie die ik gebruik komt bij Arganolie.nl vandaan en ik heb 5 verschillende soorten: puur en 4 soorten waaraan etherische olie is toegevoegd: jasmijn (heerlijke geur en fijn voor de droge en gevoelige huid), aloë vera (werkt ontstekingsremmend en is fijn voor de probleemhuid), lavendel (ontspannend en geschikt voor alle huidtypes) en oranjebloesem (een lekkere en opwekkende geur). De arganolie van Arganolie.nl heeft het ECOcert certificaat en wordt rechtstreeks geïmporteerd vanuit Marokko bij een kleinschalig coöperatief wat geleidt wordt door vrouwen. Hierdoor kunnen deze vrouwen zichzelf en hun gezinnen onderhouden.

De pure variant kost €14,50 (60ml) of €19,50 (125ml) en de varianten met toegevoegde etherische oliën kosten €15,50 (60ml). Alle flesjes hebben een handige pompflacon waardoor doseren gemakkelijk gaat. Naast deze pure arganolie verkopen ze ook verschillende verzorgingsproducten waaraan arganolie is toegevoegd. De verzendkosten zijn €4,95 per bestelling, je kan er betalen via iDeal, PayPal, creditcard, bankoverschrijving en zelfs achteraf met factuur en je hebt je bestelling binnen 1 werkdag in huis als je vóór 16.00 uur besteld. Ik heb er in ieder geval goede ervaring mee!

Heb jij zelf ervaring met pure arganolie? Of heb je nog aanraders voor zelfmaak-beauty-recepten? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van miranda
  Reply miranda 24 januari 2020 at 14:24

  bedankt voor deze uitgebreide informatie ik gebruik al jaren arganolie en ik weet nu weer waarom:) super fijn product ik koop deze eigenlijk altijd bij SOFTnaturals maar deze lijkt mij ook heel goed.

 • Avatar van Sima
  Reply Sima 15 december 2016 at 10:18

  Waar vind ik de link vd site vd argan olie?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 december 2016 at 10:22

   Hallo Sima. De producten die ik in dit artikel als voorbeeld noem zijn van http://www.supernaturals.nl/ Fijne dag!

   • Avatar van Sima
    Reply Sima 15 december 2016 at 10:24

    Dankjwel ik kon het niet vinden

    Fijne dag ?

 • Avatar van sabi
  Reply sabi 28 januari 2016 at 21:14

  Hier nog een argan lover.

 • Avatar van Carola
  Reply Carola 22 mei 2015 at 12:36

  Er is een verschil tussen arganolie en arganolie.
  Je hebt de warm geperste versie waardoor de olie in verhouding wel goedkoper maakt dan de koudgeperste maar qua kwaliteit niet heel fijn. warm geperst, goedkope arganolie ruikt sterk en blijft op de huid plakken. Koudgeperste arganolie is wel in verhouding wel wat duurder. Het voordeel is, het ruikt niet zo sterk, de vitamines blijven behouden, trekt erg snel in de huid. Mijn favoriet is Abgur arganolie. Deze arganolie is koudgeperst, zit in een donkere glazen fles (uv fles) en wordt geleverd met een spray.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 mei 2015 at 14:46

   Ik heb de link naar je webwinkel verwijderd vanwege het spamgehalte. Voor een samenwerking mag je altijd emailen, ik sta hier zeker voor open.

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Sisley | Lente-zomer 2012 make-up collectie Tropical Orchid

Sisley komt met een prachtige collectie voor de lente/zomer 2012: Tropical Orchid. Voor het eerst gebruikt Sisley de legendarische orchidee,...

Sluiten