Beauty

Ciaté | Heritage & Colour Smash collecties

13 december 2011


Het prachtige merk Ciaté is weer met een nieuwe collectie uitgekomen, Heritage, en heeft daarnaast ook Colour Smash lakken uitgebracht. Deze laatste zijn de zogenaamde crackle nagellakjes waarmee je je uni-gelakte nagels in grafittistijl/dierenprint kan omtoveren. Ik probeerde van beide collecties enkele lakjes uit en wil deze vandaag aan jullie laten zien inclusief nagelswatches èn natuurlijk meer informatie over de producten zelf.  

De Heritage collectie is de najaarscollectie van Ciaté, die inmiddels verkrijgbaar is. De collectie is geïnspireerd op authetieke dingen uit het verleden, maar wel volledig volgens de laatste trends. Fit for a Queen is een parelgrijze /nt, een must-­‐have voor dit seizoen. Voor alle vrouwen die zich even een koningin (willen) voelen. Prachtig voor bij je Little Black Dress of gewoon om iedere outfit mee op te leuken. Cream Tea is zoals de naam al zegt een mooie zacht bruine kleur, helemaal passend bij de nude trend van nu. Naast deze rustige kleuren valt de ijsblauwe kleur van Regatta met haar zilverkleurige glitters extra op. Combineer het met een klassieke marineblauwe look of natuurlijk met een goede jeans. De glitters doen het overige werk en zullen je laten schitteren. Tweed and Tails maakt met haar bijzondere olijfgroene kleur het plaatje helemaal af.


Ik probeerde hiervan Fit for a Queen en Tweed and Tails die beide komen in de welbekende (en geliefde) verpakking met strikjes bij de hals. In de flesjes zit maar liefst 13,5ml nagellak dus daar kan je wel even mee vooruit. Doordat de flesjes een beetje bol lopen en de doppen lang en smal zijn ligt dit beide lekker in de hand om te kunnen lakken. Het kwastje is langer en plat waardoor ook het lakken heel gemakkelijk gaat. Op bovenstaande foto’s zie je van beide kleuren één laagje, zodat je goed de kwaliteit van de lakjes kan zien. Ik denk dat je met een basecoat en topcoat niet eens een 2e laagje nodig zou hebben, maar dit vind ik zelf wel altijd net iets mooier omdat de kleur van de long lasting full coverage nail enamel zo iets intenser is en de nagelrand er helemaal niet meer doorheen komt.

Waar Tweed and Tails een creamy lakje is zonder glitter of glans is Fit for a Queen zowat het tegenovergestelde omdat dit een opvallend lakje is met veel zilver/metallic glans. Beide lakjes lakken prettig omdat ze niet te dik of te dun zijn van substantie en qua houdbaarheid ben ik ook een fan van de nagellakjes van dit merk. Ze houden bij mij zeker enkele dagen voordat er iets van tipwear te zien is.

“Dames opgelet! Ciaté heeft weer een nieuwe aanwinst, helemaal passend bij de nageltrend van nu: de Colour Smash collectie! Lak de Colour Smash lak over jouw favoriete kleur voor een spetterend crackle effect. Met een kleine knipoog naar de catwalk waar we de exotische dierenprinten al veelvuldig hebben gespot en andere drukke printjes ons om de oren vliegen is de Colour Smash van Ciaté natuurlijk helemaal van nu. De lakken zijn te herkennen aan het prachtige Ciaté flesje, met speciaal voor deze collectie een bijbehorende crackle dop.”


Ok, echt helemaal nieuw is de crackle nagellak niet en eerlijk gezegd heeft het mij nooit heel erg aangesproken, maar als je er wel van houdt dan kan ik me voorstellen dat je deze van Ciaté zeker mooi zal vinden. Ik heb verschillende crackle lakjes geprobeerd en veel daarvan barsten teveel, waardoor je erg veel kleine streepjes krijgt, wat ik niet zo mooi vind. Maar deze Colour Smash lakjes krijgen mooie, brede breeklijnen en dat spreekt mij al veel meer aan. Als basis zie je op de nagels Fit for a Queen met daarover de witte en zwarte Colour Smash.

Het is wel aan te raden om de crackle nagellakjes in één dikkere laag aan te brengen voor het mooiste effect. De Colour Smash lakken drogen mat op, maar je kan dit natuurlijk altijd glanzend maken door er een topcoat over aan te brengen.

Alle nagellakken van Ciaté zijn vrij van parabenen, formaldehyde en tolueen èn zijn niet op dieren getest. Ze kosten €11,99 per stuk en zijn verkrijgbaar via Ciaté-Nederland.nl. Je kan er betalen via bankoverschrijving of iDeal en je hebt je bestelling binnen 48 uur in huis.

Wat vind jij van de Heritage collectie en de Colour Smash lakken?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 14 december 2011 at 09:22

  Wat een superschattige potjes! ben er benieuwd, toch maar eens proberen…
  xo Kimberley | http://www.kimberleyschouten.com

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 13 december 2011 at 19:07

  Die zilveren nagellak vind ik super mooi!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 13 december 2011 at 18:38

  Ik ben heel benieuwd naar de lakjes van Ciate maar ben niet zo’n fan van crackle nagellak meer :(

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 13 december 2011 at 18:17

  Mooi hoor dat zilveren kleurtje!

 • Avatar van Pauline P
  Reply Pauline P 13 december 2011 at 16:56

  Fit for a Queen lijkt me wel de moeite waard! En ja, mooie foto’s!
  (Heb nu zelf al een paar keer geprobeerd een foto te maken van gelakte nagels, al dan niet met een flesje erbij en jeetje, wat is dat lastig! Ik kan gewoon niet mijn toestel stil houden als ik afdruk… en met twee handen lukt het ook niet. Ik ben gewoon een belabberde fotograaf…)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 13 december 2011 at 14:47

  die groene vind ik erg mooi :)

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 13 december 2011 at 10:04

  Die flesjes zijn gewoon al zo leuk dat je het wilt kopen, hihi!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 13 december 2011 at 09:43

  Wat een pràchtige foto’s Dees!
  De flesjes vind ik inderdaad altijd geweldig, heb zelf nog nooit een lakje van Ciaté geprobeerd, maar wordt hier altijd wel nieuwsgierig van!

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 13 december 2011 at 09:28

  Ze zien er erg leuk uit! Ik heb er zelf ook een aantal liggen om te testen, ben er erg benieuwd naar!

 • Avatar van Ilda
  Reply Ilda 13 december 2011 at 08:19

  Die groene; tweeds and tails, die vind ik erg mooi!

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 13 december 2011 at 08:09

  Ik hou ook niet echt van crackle lak maar de Heritage vind ik er wel mooi uitzien, ook de flesjes zien er leuk uit ;)

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 13 december 2011 at 07:53

  Wat zijn het toch mooie flesjes! De prijs valt me ook niet tegen. Fot for a queen vind ik wel leuk voor kerst!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 13 december 2011 at 07:34

  Ik ben niet gek van crackle maar die heritage collectie is wel heel erg moooi !

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 13 december 2011 at 00:36

  Buh crackle. En dan ook nog in kleurtjes die Essence ook verkoopt, dat ben ik wel een beetje zat ;). Máaar ik vind Tweed and Tails wel pretty!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.