Beauty

Inspirational Quotes

27 december 2011

Ik ben iemand die positief in het leven staat en ik pak na een mindere periode de draad weer op om verder te gaan. Wat gebeurd is, is gebeurd en niks meer aan te veranderen. Waar ik over 5 of 10 jaar precies sta weet ik niet, maar ik weet in grote lijnen wel waar ik naartoe wil en daar werk ik hard voor. Over de afgelopen tijd heb ik enkele quotes opgeslagen die mij aanspreken en vandaag wil ik deze graag met jullie delen. Wie weet kan je er inspiratie uit halen, maar je kan er mij, als persoon, ook beter door leren kennen.


Natuurlijk bedoel ik hiermee niet dat je niet mag rouwen of boos mag zijn op wat je is overkomen. Sta er juist bij stil, geef het een plek en probeer de mooie dingen van het leven weer in te zien en wat je nog allemaal kunt bereiken en doen. Leef! Blijf niet stilzitten maar werk eraan om dingen te veranderen voor jezelf. “Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.” Als ik terug kijk naar wat ik heb meegemaakt, mijn depressieve periode (en het daaruit komende straatvrees met paniekaanvallen) en kijk waar ik nu sta dan voel ik me goed. Heel erg goed! En dat is enkel gekomen door mijn manier van in het leven staan en de stappen die ik zelf heb gezet.

Misschien heel filosofisch allemaal, maar ik wilde dit deel van mij ook graag delen met jullie. En misschien kan je er inspiratie uit halen of kan ik je kracht bij zetten. Want hoe moeilijk je het nu misschien ook hebt, er komen echt betere tijden aan. Eén ding wat ik heb geleerd: ‘loslaten’. Je hebt nu eenmaal niet alles zelf in de hand. Laat deze dingen los en steek je energie daar waar je wel verandering kan brengen.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 9 januari 2016 at 11:02

  Er zijn blijkbaar al vele jaren verstreken, maar ik heb je mooie quotes nu pas ontdekt..

 • Avatar van Liane (@lianeem)
  Reply Liane (@lianeem) 29 december 2011 at 22:01

  Fijne tekst! Thanks voor de mooie woorden.

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 29 december 2011 at 13:42

  Zo waar en enorm inspirerend! Top! :)

 • Avatar van desima
  Reply desima 28 december 2011 at 16:15

  Bedankt voor het delen en blijf zo positief!

 • Avatar van Janna
  Reply Janna 28 december 2011 at 13:26

  Wat een super quotes !
  Ik mail al een aantal jaar quotes en mooie prenten / foto’s door naar een vriendin.
  Deze mail ik haar zeker ook eens door !

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 27 december 2011 at 22:32

  Prachtige quotes. Het is soms heel moeilijk om een negatieve ervaring om te zetten in positieve herinneringen maar als positieve mensen je steunen, je veel liefde krijgt, de tijd neemt om verdriet te hebben en je gevoelens mag uiten en/of op kan schrijven kan je heel veel leren van negatieve ervaringen. Dat is tenminste hoe ik dat heb ervaren. Fijn artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 22:35

   Dat is ook hoe ik erover denk, met liefde en tijd komt veel goed <3

 • Avatar van Leontine
  Reply Leontine 27 december 2011 at 22:26

  Wat een mooie quotes! Ik ben zelf ook heel positief en probeer altijd wel het goede te zien, al valt het niet altijd mee. Door alles wat ik de laatste jaren heb meegemaakt, zie (en waardeer) ik de kleine dingen des te meer, zonder dat had ik die waardevolle momenten nooit gezien.

  Maar jouw quote vind ik ook heel mooi!
  “Je hebt nu eenmaal niet alles zelf in de hand. Laat deze dingen los en steek je energie daar waar je wel verandering kan brengen.”
  Zo waar en wat fijn dat jij de mooie dingen ook weer kunt zien na zo’n moeilijke periode <3.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 22:28

   Ik vind het altijd heel erg knap van mensen die veel meemaken dat ze positief in het leven staan. En dat betekent niet dat je niet eens een slechte dag (of week) kan hebben, maar inderdaad: probeer vooruit te kijken en de mooie dingen in te zien. ♥

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 27 december 2011 at 21:54

  Mooie en fijne quotes!

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 27 december 2011 at 19:31

  Weer hele fijne quotes!

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 27 december 2011 at 19:29

  Mooi gezegd!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 27 december 2011 at 17:41

  Mooi Dees :) Het is zeker niet altijd gemakkelijk, maar het doorwerken van moeilijke periodes is uitendelijk de enige manier om een ware levenskunstenaar te worden. Loslaten inderdaad maar ook durven toelaten. Uiteindelijk zijn we allemaal veel sterker dan we denken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 22:30

   Precies. Je kan meer aan dan je denkt, het is maar net hoe je erna ermee om gaat. Of je blijft een ‘slachtoffer’ of je gaat door met je leven wat nog veel te bieden heeft :)

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 27 december 2011 at 15:56

  It’s just a bad day, not a bad life die vind ik wel wat hebben.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 27 december 2011 at 15:12

  hele mooie quotes!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 27 december 2011 at 13:38

  Wat een prachtig, inspirerend artikel heb je geschreven. De laatste jaren kan ik mij ook steeds beter over dingen heen zetten, waar ik voorheen altijd erg mee bleef zitten. Er zitten mooie quotes tussen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 22:31

   Ik denk inderdaad ook dat dat met de jaren komt inderdaad, dan ga je dingen in een ander perspectief zien en kan je over bepaalde zaken ineens veel beter nadenken.

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 27 december 2011 at 12:05

  Quotes zijn leuk! Gisteren ben ik er mee bezig geweest, dus het is echt toevallig dat je er een blogpost over hebt gemaakt en vele ken ik nu ook. Heb zelf ook een quote op mijn blog staan. En weet je vaak zijn ze ook gewoon waar :D.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 22:33

   Veel quotes helpen inderdaad goed om te relativeren :)

   • Avatar van Agnetha
    Reply Agnetha 27 december 2011 at 23:39

    Zeker weten :D

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 27 december 2011 at 11:58

  Wat een leuke blogpost, ik ben dol op quotes!

 • Avatar van Lien
  Reply Lien 27 december 2011 at 11:53

  Leuk artikel!

 • Avatar van Arantxa
  Reply Arantxa 27 december 2011 at 11:22

  “It’s just a bad day, not a bad life”

  I like that one!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 27 december 2011 at 10:18

  Ik doe het ook! Ik schrijf alle quotes die me aanspreken op in een boekje en soms, als ik het nodig heb dan lees ik ze. Ik haal er zeker kracht uit!

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 27 december 2011 at 09:30

  Mooi artikel Desirée, erg inspirerend!

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 27 december 2011 at 09:03

  Mooie inspiratie foto’s en ik ben het erg met je eens.

  Sta stil bij iets vervelends, geef het een plaatsje en kijk vooruit naar een mooie toekomst. Sommige dingen hebben tijd nodig en kan je niet gelijk verwerken maar als je kijkt naar het mooie om je heen komt alles goed.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 22:34

   Nee precies, je kan niet alles snel een plekje geven en doorgaan. Maar met de tijd komt dat vaak wel goed :)

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 27 december 2011 at 08:34

  Wat mooi :-) ik jou wel van zo’n inspirationals.

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 27 december 2011 at 07:04

  Heel mooi geschreven, inderdaad hebben we allemaal van die “mindere” periodes in het leven, ikzelf ben heel ziek geweest maar ben door die ziekte wel meer en beter van het leven gaan genieten ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 december 2011 at 22:34

   Fijn dat je je nu weer beter voelt :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 27 december 2011 at 01:09

  Heel mooi artikel met inspirationele quotes :) Kunnen loslaten is inderdaad belangrijk. Van dag tot dag leven, carpe diem :)

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 27 december 2011 at 00:50

  Mooie quotes, Dees.. ik vind de ‘It’s just a bad day, not a bad life’ erg mooi.. want hoezeer iets ook kan tegenvallen, there’s allways sunshine ahead <3

 • Avatar van Lis
  Reply Lis 27 december 2011 at 00:49

  wauw! heel mooi gezegd allemaal.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.