Beauty

InStyler

17 december 2011


Ik heb zelf begin van dit jaar mijn haar kort laten knippen en was daar zeker tevreden mee, maar merkte dat ik toch het langere haar mis. Nu laat ik het sinds enkele maanden groeien en begin ik er alweer veel meer mee te kunnen. Ik hou wel van een beetje afwisseling dus ik heb sowieso een fohn, verschillende borstels, stijltang, krultang en rollers in de kast liggen, maar hoe handig is het als je veel verschillende kapsels kan creëeren met één apparaat? Ik kreeg de InStyler toegestuurd en ging er lekker mee experimenteren. Kijk mee voor meer informatie over dit stylingapparaat inclusief foto’s en filmpjes.


De InStyler is ontworpen door de Amerikaase kapper Dean Banowetz die bekend staat om zijn vakmanschap en zijn magische touch. Hij vond dat het tijd was voor een apparaat dat handig, snel en efficiënt is. De InStyler is een stylingapparaat met een roterend en verwarmd deel dat elk haartype in model kan brengen. Je moet er je haar mee kunnen stijlen, ontkroezen, golven en volume geven zònder het haar te beschadigen.

Het apparaat is uniek door de roterende, verwarmde cilinder met aan de andere kant een borstel die de haren vastgrijpt zonder te pletten. De verschillende warmtestanden zijn gemakkelijk te kiezen van 1 (fijn en breekbaar haar) tot 3 (dik kroeshaar). Het apparaat werkt het best op droog haar wat eerst goed uitgekamd is en daarna kan je per lok gaan werken voor de look die jij graag wilt. Je kan op deze site heel erg veel filmpjes zien (die je rechts kan kiezen) voor de werking op verschillende haartypes en kapsels.


Ik vind het apparaat zeker vernieuwend en was er dan ook direct nieuwsgierig naar toen het binnenkwam, maar omdat ik toen wel erg kort haar had moest het ‘spelen’ even op zich wachten. Nu is mijn haar wat langer en kan ik er al wat mee overweg om volume te maken of het haar glad te maken. En dat binnen een paar minuten! Ik gebruik wel altijd een goed haarserum dat mijn haar beschermt tegen de warmte van een stylingapparaat, dus vergeet dat zeker niet! Daarna kam ik mijn haar met de bijgeleverde kam nog eens goed door en werk ik per lok voor de gewenste look.

OK, het apparaat ligt door zijn grootte wat ongemakkelijk in mijn hand en als hij aan het roteren is maakt het wel wat geluid, maar de gewenste kapsels kan ik er na wat oefenen best snel en gemakkelijk mee creëeren. Fijn! Hmmm… Misschien nog een kanttekening: de kop draait één kant op, dus als je al je haar naar binnen wilt laten vallen moet je soms wat onhandige poses aannemen… Ik kan in ieder geval niet wachten tot mijn haar nog wat langer is en ik ook meer ermee kan gaan doen (^_^)

Voor alle informatie over dit handige apparaat (want dat is het zeker, je moet er gewoon even mee leren werken) kan je een kijkje nemen op InStyler.nl. Hij kost trouwens €99,00 en is via de InStyler site, maar ook bij bijvoorbeeld Kijkshop te koop.

Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar jouw indruk over dit apparaat. Of heb je er al ervaring mee?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kimetc
  Reply Kimetc 27 december 2011 at 18:00

  Aah, die ken ik van TelSell! Was altijd erg benieuwd of het echt zou werken, ja dus. :D

 • Avatar van regina karst
  Reply regina karst 18 december 2011 at 17:21

  Wat ik nog wel wil toevoegen is dat je ook hierbij zoals eigenlijk met alle apparaten die hitte afgeven echt een goede heat protection moet gebruiken. Je haar gaat er ook echt mooi door glanzen.

 • Avatar van regina karst
  Reply regina karst 18 december 2011 at 17:18

  Hai, ik heb de instyler nu een klein jaartje en ik kan niet meer zonder. Je bent snel klaar en je kunt het naar binnen krullen en naar buiten en glad stylen. In het begin is het wel wennen want je brand je zelf wel snel als je de plastic houder er niet op hebt, je moet er echt even mee om leren gaan. Ik heb me dus i.d 2 keer verbrand. maar ik vind de plastic houder niet handig dus die gebruik ik niet. Ik vind het een fantastische styler en veel beter als de meeste stylers

 • Avatar van Ilda
  Reply Ilda 17 december 2011 at 19:05

  Ik heb kort haar maar vind m toch helemaal leuk! lang haar heb ik ook gehad en daarbij moest ik inderdaad (zoals al eerder werd geschreven) 2 handen gebruiken, niet handig. Goed idee voor wanneer ik mn haar weer laat groeien!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 17 december 2011 at 17:36

  Leuk ding !

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 17 december 2011 at 14:19

  Mooi apparaat! Maar eigenlijk ben ik altijd een beetje huiverig voor stijltangen e.d.; de hitte is namelijk niet zo goed voor m’n haar. Zelfs het (droog-)föhnen van mijn haar sla ik liever over!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 17 december 2011 at 12:39

  Ben wel benieuwd wat dit voor mijn haar zou doen! Ik haat het moeten stijlen van m’n haar omdat het zo lang, dik en veel is!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 17 december 2011 at 12:04

  wel handig voor op reis ofzo, maar verder zie ik niet héél veel voordelen naast gewoon een stijltang/krultang

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 17 december 2011 at 11:23

  Wauw, het ziet er uit als een heel gevaarlijk apparaat, haha :)

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 17 december 2011 at 10:42

  Ziet er wel apart uit, ik denk dat als je er mee uit de voeten kunt het wel makkelijk werkt. Helaas heb ik ook kort haar :(

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 17 december 2011 at 09:28

  Ziet er goed uit ! Wat mij erg handig lijkt, is de borstel die er aan vastzit. Als ik nu mijn haar steil wil maken, heb ik mijn stijltang en mijn kam, en dus mijn 2 handen, nodig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:45

   Ja precies, die borstel erin is ook zeker heel handig zo :)

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 17 december 2011 at 00:10

  Aww ik had een voor en na foto bij zo’n toestel wel leuk gevonden ^^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:45

   Ja, daar heb je wel gelijk in… Ik zal in het vervolg nog wat meer aan zulke foto’s denken ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.