Beauty

Natuurlijke huidverzorging van Primavera

21 december 2011


Als jullie mij een beetje kennen dan weten jullie dat ik een voorliefde heb voor natuurlijke producten en dat ik daarnaast ook beroepsmatig bezig ben met o.a. aromatherapie. Nu kwam ik weer een mooi merk tegen wat ik vandaag graag aan jullie wil laten zien: Primavera. Dit merk heeft allemaal gecertificeerde, biologische en natuurlijke huidverzorgings- & aromatherapieproducten, test niet op dieren en bestaat al meer dan 20 jaar. Kijk mee voor meer informatie en een review van enkele producten.

Biologisch rozenwater 100ml, €10,00
Dit zachte en verzorgende plantenwater is een natuurlijk product van het destillatieproces waarbij de essentiële oliën van vers geoogste planten aan zuiver bronwater worden toegevoegd. Daarnaast is er een kleine hoeveelheid zuivere, biologische alcohol aan toegevoegd die een samentrekkende werking heeft en de huid vitaliseert zonder uit te drogen.

Ik gebruik dit product als een soort lotion om de laatste restjes vuil, make-up en restjes reinigsproduct mee te verwijderen en door de handige sprayflacon is dit erg gemakkelijk te doseren op een watje òf rechtstreeks op het gezicht om daarna met een watje af te nemen. Ook vind ik het lekker om voor mijn dag- of nachtverzorging wat rozenwater op mijn gezicht te sprayen, zacht in de huid te ‘drukken’: ik merk echt dat mijn crème hierdoor sneller intrekt. Ook lijkt mijn huid lekker rustig te worden van rozenwater. Het enige nadeel aan dit product vind ik de glazen verpakking, dit is minder fijn in de badkamer mocht het per ongeluk uit je handen vallen. Wel worden producten met etherische oliën beter bewaard in glazen verpakkingen, dus ik snap het aan de andere kant wel. Gewoon voorzichtig mee doen dus.

Douchebalsem lavendel vanille 50ml, €5,00 / 200ml, €11,00
De Relaxing lichaamverzorgingslijn is verzachtend voor de droge huid en ontspant de geest. Er zit biologische lavendel en vanille in die samen zorgen voor een innerlijk evenwicht en een zachte huid. De toegevoegde teunisbloemolie is prettig voor de droge en gevoelige huid.

Ik vind ten eerste de geur van dit product echt heerlijk, zo’n lekkere verwarmende en rustgevende lavendelgeur waar je direct helemaal van tot rust komt. Je hebt maar een klein beetje product per keer nodig, zeker als je een puff gebruikt, en het schuimt goed. Na het afspoelen en droogdeppen van mijn lichaam merk ik dat mijn huid niet erg trekt of droog aanvoelt, iets wat met andere douchegels nog wel eens gebeurt. Heel prettig!

Sleep Therapy lavendel Roll-On 10ml, €10,00
De producten uit de Sleep Therapy lijn zorgen voor ontspanning en een goede nachtrust door de rustgevende werking van biologische lavendel. Je kan deze handige roll-on gebruiken voor het slapen gaan door wat te rollen op nek, borst, slapen, polsen en onder de neus.

Ik gebruik dit product echt heel erg regelmatig sinds ik het in huis heb en dan niet alleen voor het slapen. Ook als ik me overdag wat druk of opgehaast voel dan rol ik wat op mijn polsen en maakt de zachte lavendelgeur mij gelijk rustig. Ik ben echt verslaafd aan dit flesje! En ondanks dat ik het toch best vaak gebruik is hij nog lang niet op, het is dus best zuinig in gebruik. Fijn! De vloeistof die je ermee over je huid rolt laat geen plakkerig laagje achter, trekt redelijk snel in en de geur blijft daarna echt wel een tijdje hangen. Als ik één product kon aanraden om zeker eens te proberen als je onrustig bent of slecht in slaap komt dan is het deze roll-on.

Primavera is een heel uitgebreid merk en je kan er terecht voor producten voor gezicht, massage, lichaam, pure etherische oliën en geurlampen/oliebranders. Voor meer informatie en de webwinkel waar het te verkrijgen is kan je een kijkje nemen op PrimaveraLife.nl en klik hier om de productcatalogus door te bladen.

Ik ben benieuwd of jij dit merk al kende? En wat zijn jouw tips om rustig te worden of goed te kunnen slapen, zoals de roll-on in dit artikel?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 28 december 2011 at 12:59

  Zo dat klinkt goed! en wat een mooie verpakkingen!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 22 december 2011 at 12:55

  Ik kende het merk nog niet maar het lijken me wel fijne producten.

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 21 december 2011 at 20:02

  OOhh, dat lijken me erg fijne producten! Vooral die roll-on lijkt me super, maar de rest ook. Moet snel maar eens op die site gaan kijken!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 21 december 2011 at 17:13

  Leuk dat je ook producten van Primavera hebt getest :) Ik vind het een heel fijn merk met zuivere producten en heerlijke geuren. Ik ben helemaal verkikkerd op de moisturizing lijn met neroli en casis!

 • Avatar van Sandy Hof-Teeuwen
  Reply Sandy Hof-Teeuwen 21 december 2011 at 15:18

  Wat een leuke positieve resencies zeg! Leuk om te lezen. Ikzelf ken het merk! Ik werk er zelfs mee in mijn eigen natuurlijke schoonheidssalon in Hoofddorp. Super fijne producten (ook voor gezicht!).
  En de rozenwater spray ik ook in mijn haar of in het haar van mijn kindjes voor een subtiele geur. Ze vinden het heerlijk.
  Groetjes, Sandy
  http://natuurlijkprana.nl

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 21 december 2011 at 13:55

  Zo’n Roll On is echt zo fijn en de mijne is op, dus bedankt voor de tip!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 21 december 2011 at 13:52

  I kkende het merk nog niet, maar het lijkt mij wel een erg fijn merk:D

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 21 december 2011 at 12:20

  Ik kende het merk nog niet. Ik dacht bij ’t zien van de verpakkingen.. mhoah.. maar na ’t artikel gelezen te hebben lijken ’t me fijne producten voor fijne prijsjes. De flacon met rozenwater en de roll-on stick klinken me als muziek in de oren. Die roll-on lijkt me een perfect product voor me. Ik ga meteen even in de webshop neusen ^_^

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 21 december 2011 at 12:19

  Ik ken dit merk, maar heb er momenteel niets van in huis. Mijn moeder is ook een grote fan van dit product.

 • Avatar van Sophie
  Reply Sophie 21 december 2011 at 11:35

  Ja ik kende het merk al, ik gebruik hun lip balsem die is erg fijn =)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 december 2011 at 13:56

   Met een ‘groene’ beautyblog is dit ook wel echt een merk voor jou denk ik :-)

 • Avatar van Nathalie
  Reply Nathalie 21 december 2011 at 11:25

  Ik kende dit merk ook nog niet, maar dat rozenwater en de sleep therapy roll-on lijken me echt heerlijk! x

 • Avatar van Emma Wessels
  Reply Emma Wessels 21 december 2011 at 10:33

  Ik vind de Primavera producten er altijd erg mooi uitzien. Heb ze jammer genoeg nog nooit geprobeerd, maar dat wil ik zeker een keer doen.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 21 december 2011 at 09:50

  Dat klinkt goed! Zeker zo’n Roll-on spreekt me aan, lekker als je stressig bent!

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 21 december 2011 at 08:07

  Ik heb er ook nog nooit van gehoord! wel leuke prijsjes dus dat is niet verkeerd;)

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 21 december 2011 at 07:00

  Kende dat merk nog helemaal niet, ziet er erg goed uit!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 21 december 2011 at 06:19

  Die roll-on lijkt me handig ! Het merk kende ik nog niet maar het lijken me erg fijne producten.

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 21 december 2011 at 01:00

  Dit merk kende ik nog niet, maar de prijzen vallen erg mee! Ik ga gauw eens een kijkje nemen op de site

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 21 december 2011 at 00:21

  Ik kende het merk nog niet! Maar het zijn zeker leuke prijsjes om uit te proberen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.