Beauty

Winter beauty must-haves

18 december 2011


In de winter heeft je huid vaak andere producten nodig dan in de andere seizoenen door de wind, kou, regen en sneeuw buiten en de warmte en droogte binnen. Hierdoor krijg je sneller last van gesprongen lippen, ruwe handen en een droge huid. Maar ook als je op bijvoorbeeld wintersport gaat moet je je huid goed blijven verzorgen. Vandaag een aantal fijne tips om de winter met een zachte en verzorgde huid door te komen.

Ik heb zelf sowieso al een drogere huid, maar merk dat ik in de winter echt wat meer aandacht moet geven aan bepaalde lichaamsdelen want anders is er geen houden meer aan de schilfers van droogte en de jeuk die daardoor komt, vooral op mijn onderbenen is dit het geval. Maar ook mijn handen en nagelriemen zijn sneller droog en ruw en mijn lippen zijn na een periode met winters weer niet meer zo zacht als ze normaal zijn. Daarom kan ik altijd wat extra voedende, hydraterende en verzorgende producten gebruiken en heb ik daarom mijn routine de laatste tijd weer wat aangepast hierop. Kijk mee naar enkele, volgens mij, must-haves om de winter door te komen.


hannah High Quality 75ml, €56,00
Deze crème is mij aangeraden en meegegeven aan het eind van de hannah Xperience en ik gebruik hem sinds die periode met flinke regelmaat. Ik merk dat mijn huid er rustig door wordt en ook mijn oncontroleerbare velletjeszone (een deel op mijn voorhoofd) kwam erdoor eindelijk weer velletjesvrij en lekker zacht. Doordat deze crème een SPF15 heeft ben ik ook gelijk beschermd tegen de winterzon met mijn bleke huidje. Dit product werkt lekker kalmerend en zorgt voor een verbeterde celvernieuwing. Er zit o.a. goudsbloem, soja, sheaboter, macadamia olie, vitamine A en aloe vera in. Mijn huid houdt ervan!

Mocht je nu op wintersport gaan dan heb je wel wat meer bescherming nodig, omdat de felle zon natuurlijk mooi weerkaatst op al het sneeuw en je hierdoor sneller verbrand in je gezicht. Hiervoor heeft hannah de Juvi Protect (75ml, €54,00) met SPF30 en is er ook een fijne lippenbalsem Sun Perfection Full Lips (2st., €19,80) verkrijgbaar met SPF15. Voor meer informatie en verkoopadressen neem je een kijkje op huidcoach.nl.


Kruidvat SOS producten & Lip Care
Ook bij Kruidvat kan je terecht voor extra verzorgende producten om je droge winterhuid en -lippen te verzorgen. Zo is er de Satine Bodylotion SOS (250ml, €1,99) en de Hand Therapy SOS handcrème (75ml, €2,76) die beide vol zitten met huidherstellende ingrediënten zoals kalmerende calendula. De bodylotion is echt geschikt voor de droge tot zeer droge huid en zorgt voor een snel herstel van de droge huid. Hij ruikt lekker fris, trekt snel in en zorgt ervoor dat mijn huid een stuk comfortabeler aanvoelt. De handcrème ruikt wat iets kruidiger dan de bodylotion, maar nog steeds heel erg fris, en trekt ondanks dat hij goed voedend is toch nog snel in. Perfect voor onderweg dus.

De Lip Care Intensive Care (20gr, €1,49) is een echte topper en ik kan hem je zeker aanraden eens te gaan proberen. Als je last hebt van droge, ruwe en zelfs gesprongen lippen dan is dit een redder in nood. Er zit onder andere huidherstellende vitamine E en cacaoboter in en geeft een lekkere frisse mentholtinteling op je lippen. Na het aanbrengen voelen mijn lippen echt voor enkele uren gevoedt aan en na enkele dagen smeren zijn ze weer kissable.


Australian Gold Hemp Nation moisturiser (473ml, €19,50)
Als je op zoek bent naar een heerlijke hydratatie voor je lichaam èn ook nog eens de zomer in huis wilt halen dan kan ik je deze Kiwi-Mango versie zeker aanraden. Je ruikt er echt de kiwi en mango in terug, maar ook komt er papaja, kokos, perzik, sandelhout en musk voorbij. Echt een heerlijke tropische verrassing in de winter die ook nog eens zorgt voor een heerlijk zacht velletje! Deze lotion bevat naast pure hennepzaadolie, natuurlijke extracten van Kiwi en Mango. Kiwi- extract is rijk aan antioxidanten (o.a. Vitamine C) en Mango- extract zorgt voor een egale teint en een gezond glanzende én veerkrachtig aanvoelende huid. Ook zitten er de vitamines B5 en E, de ‘Soft Focus- Micrcosferen’ voor een optisch perfect gave lichaamshuid èn de intensief vochtregulerende HydraRich™- Blend in, waardoor je extra lang mooi bruin blijft. Dat laatste is weer erg prettig voor tijdens je winters zonnebankkuurtje. Voor meer informatie en verkoopadressen neem je een kijkje op AustralianGoldtanningclub.nl.


Paula’s Choice Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum (30ml, €26,95)
Als het vooral je gezicht is dat wel wat extra aandacht kan gebruiken door de gure wintermaanden dan is dit serum een absolute aanrader. Ik gebruik deze zelf al zo’n 1,5 jaar en pak hem er telkens weer bij als mijn huid echt wat extra’s nodig heeft. Het serum is zo goed als geurloos, een druppel met de grootte zoals hierboven op de foto is genoeg voor gezicht en hals èn het laat een zijdezacht laagje achter op je huid. Dit serum zit vol met antioxidanten, huidverwante ingrediënten, plantaardige oliën en anti-irriterende werkstoffen. Hierdoor krijg je een lekker zacht, beschermend en voedend product wat je huid die mooie en gezonde glow geeft. Er zitten geen parfum- en kleurstoffen in en is ook rondom de ogen te gebruiken zonder dat ik er traanogen van krijg. Ik merk dat mijn droogtelijntjes zo snel verminderen en ook de velletjes zijn snel verminderd na een paar keer dit serum te gebruiken. Voor meer informatie en de webwinkel van Paula’s Choice neem je een kijkje op PaulasChoice.nl.


Dr. E.J. Swaab SOS lip & skin repair 10ml, €3,59
Dit merk komt niet heel erg vaak voorbij op beautysites, terwijl het toch veel fijne producten in het assortiment heeft zitten zoals bijvoorbeeld deze lippenbalsem. Nouja, het is zelfs meer dan alleen een lippenbalsem want hij doet ook geweldig werk voor andere ruwe plekjes zoals kloofjes of droge nagelriemen. En door de SPF10 die erin verwerkt zit is het ook een aanrader om mee te nemen op wintersport. Vooral als je schrale en ruwe lippen hebt of gesprongen mondhoeken dan is dit product een aanrader, hij herstelt en kalmeert direct met de fijne ingrediënten als zoals allantoïne, aloë vera en de vitamines A en E. Doordat er eucalyptus- en pepermuntolie in verwerkt zit verkoelt het ook direct. De producten van Dr. E.J. Swaab worden verkocht bij de drogist en apotheek. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op drejswaab.nl.

Ik hoop dat jullie met bovenstaande tips de winter fijn doorkomen met zachte, gehydrateerde huid, handen en lippen! Maar natuurlijk ben ik ook heel erg nieuwsgierig naar jouw tips of favoriete producten voor deze koude maanden?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 18 december 2011 at 19:10

  De producten zien er goed uit! Ik gebruik zelf graag Ginkgo’s Secret handcreme van Rituals.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 18 december 2011 at 13:20

  lijken mij fijne producten:D

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 18 december 2011 at 13:09

  lijken me fijne producten!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 18 december 2011 at 12:38

  Het Paula’s Choice serum lijkt me superfijn! ’s Winters heb ik eigenlijk alleen last van extreem droge handen, dus ik smeer constant met van alles wat er maar binnen handbereik ligt. En droge lippen, dus scrubben en flink smeren.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 18 december 2011 at 12:30

  De handcréme van de kruidvat is zo fijn.
  Liefs, xxxx

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 18 december 2011 at 11:44

  Leuke spullen allemaal ! Ik heb in de winter ook altijd zo’n droge benen, brrr.

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 18 december 2011 at 10:04

  Het serum lijkt me erg fijn ! Ik gebruik ’s winters een bodylotion met ureum en dat is echt super voor mijn droge huid. Geen trekkerig gevoel of jeuk meer !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:38

   Dat is inderdaad een goede tip, ik gebruikte vroeger ook regelmatig een bodylotion met ureum erin toen ik nog een echt veel drogere huid had.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 18 december 2011 at 02:56

  Ze zien er als fijne producten uit :)

  Ik gebruik graag de Elizabeth Arden lippen balsem en ook de lippen balsem van Dermalogica, dan een scrub voor de handen en handcrème van Crabtree and Evelyn. Heb ook onlangs een handcrème munt/ tea tree/ lavendel van Dille & Kamille (erg fijn tot nu toe). En verzorg en voed mijn huid met Dermalogica :)

  • Avatar van Lisa
   Reply Lisa 18 december 2011 at 02:57

   onlangs gekocht moest dat zijn * :)

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 18 december 2011 at 00:32

  Fijne productjes! Zelf douche ik in de wintermaanden ook graag met Dove Visible Care DoucheCréme. Die is wat dikker en verzorgender. Ook fijn voor je droge velletje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 december 2011 at 16:38

   Ja! Die douchecrème is zeker prettig ook :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.