Beauty

Bourjois | Touche healthy mix, healthy balance unifying powder & volume glamour max définition mascara

11 januari 2012


Bourjois zal vanaf halverwege deze maand haar assortiment weer uitbreiden met een aantal nieuwe producten. Omdat het om best wat verschillende producten gaat splits ik dit in twee delen en zien jullie morgen nog meer nieuwigheden van Bourjois voorbij komen. Vandaag alles over de nieuwste concealer, gezichtspoeder en een nieuwe mascara. Natuurlijk met alle informatie, foto’s en swatches.


Touche Healthy Mix brush concealer 1,5ml, €9,99
Deze nieuwste concealer combineert gebruiksgemak en een product in één waarmee je vlekjes en wallen kan camoufleren. De textuur is lekker zacht en hij geeft een medium dekking. Het product komt er uit door aan de achterkant te draaien en dan kan je met het kwastje de concealer aanbrengen daar waar je het nodig hebt. Wel vind ik het fijner om dit daarna met mijn vinger in de huid te kloppen, omdat je anders strepen blijft zien. Van de lichtreflecterende pigmenten zie ik niet heel erg veel terug en daarom gebruik ik hem niet alleen voor de donkere kringen onder mijn ogen, maar ook om rode plekjes te camoufleren. Ok, ik heb het niet zo op deze verpakkingen omdat het niet heel hygiënisch is maar de concealer zelf doet goed zijn werk!

De concealer is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, waarvan je hierboven de lichtste ziet die voor mijn huid precies goed is. De formule is hypoallergeen.


Healthy Balance unifying powder 9 gram, €9,99
In de Healthy Mix lijn van Bourjois miste nog een fijn egaliserend poeder en dat hebben ze met dit product mooi aangepakt. Het is een poeder dat je huid verzorgt, laat stralen en een matte uitstraling geeft. In het poeder zitten extracten van Aziatische vruchten: Kakivrucht wat een hydraterende werking geeft, regeneert en de huid oppept & Yuzu (citrusvrucht) die veel antioxidanten bevat en antiseptische, samentrekkende en hydraterende eigenschappen heeft.

Dit poeder voelt echt heerlijk zacht aan op de huid en zorgt voor een mooie finish van je make-up waardoor deze ook nog eens langer blijft zitten. De formule is verrijkt met nylon- en kaolinbolletjes zodat hij versmelt met de huid. De verpakking is lekker plat en heeft een grote spiegel waardoor even snel bijwerken onderweg ook gemakkelijk is. Er zijn 4 kleuren verkrijgbaar, waarvan de lichtste weer nèt goed is voor mijn huid (eerder heel ietsjes te donker maar het valt niet op over foundation heen). Wat mij heel erg opvalt aan dit poeder is dat het toch een mooie dekking geeft en daardoor meer is dan enkel een finishing poeder. Zeker zo’n half uurtje na het aanbrengen zie je zo goed als geen poeder meer op je huid liggen, maar gaat mijn gezicht ook niet glimmen en blijft het dekking geven. Het poeder ruikt een beetje fruitig en er zit parfum in, dus misschien moet je even oppassen als je een heel gevoelige huid hebt. Ik heb er in ieder geval geen last/jeuk van gekregen.

Bourjois raadt aan om dit poeder met een kabukikwast aan te brengen zodat je het echt in de huid kan werken en het niet als een poederlaagje bovenop de huid blijft liggen. Op deze manier kunnen de verzorgende ingrediënten het best hun werk doen en blijft je huid het langst glimvrij. Nu vind ik zelf de kabukikwast van Bourjois niet heel erg geweldig, maar ik ben dan ook enorm verwend met kwasten en gebruik hiervoor een eigen kabukikwast die wat zachter is. Niet dat deze versie van Bourjois heel erg hard of prikkelig is (trust me, ik heb veel ergere gevoeld) maar er zijn ook zeker zachtere te verkrijgen.


Op de foto’s hierboven kan je goed het effect zien van enkel de concealer en het poeder. Voor de rest heb ik geen enkele make-up op. Mijn huid ziet er direct veel egaler en rustiger uit! Ik ben er echt heel erg tevreden over ^^ Als ik een dagje weg ga of een event heb dan kan ik zeker niet zonder mijn foundation (met daarbij concealer en poeder) want dan heb ik – zeker rond mijn kingebied – toch echt wat meer dekking nodig, maar zo voor wat boodschapjes te doen of overdag thuis is het meer dan genoeg. De concealer en het poeder zijn inmiddels verhuisd naar mijn dagelijks make-up tasje!

Of het poeder echt op langere termijn er ook voor zorgt dat mijn huid er beter uit gaat zien dat weet ik niet, zeker omdat ik het over een dagcrème, primer en vaak een foundation aanbreng maar mocht ik echt enorme verschillen gaan merken dan horen jullie er zeker meer van.


Volume Glamour MAX Définition mascara 10ml, €13,49
Als laatste product wat ik vandaag laat zien hebben we een mascara. Deze mascara koppelt intens volume aan high definition voor perfecte wimpers. Het borsteltje heeft 500 kunststof haartjes en brengt gemakkelijk aan zonder al teveel klontjes. Voor mij persoonlijk hadden de haartjes iets langer mogen zijn waardoor hij nog wat fijner aan zou brengen, maar het is zeker een fijne mascara te noemen. De mascara bevat natuurlijke was, vitamine E en provitamine B5 en is geschikt voor mensen met gevoelige ogen en lensdragers.

Hij beloofd 8x meer volume, intens zwarte wimpers, precisie, een mooie krul bij de uiteinden van de wimpers en een houdbaarheid tot 16 uur lang. Als ik de marketing voorbij ga en gewoon naar het resultaat kijk dan zie en voel ik zwarte wimpers die niet heel hard aanvoelen, veegvast zijn, een traantje overleven en niet klontert. Niet slecht! Echt mijn meest geweldige mascara is het niet, maar hij voldoet zeker. Op de foto hierboven heb ik één laagje aangebracht (en zie je mijn naakte, niet-bijgewerkte wenkbrauw).

Deze nieuwste Bourjois producten zijn verkrijgbaar vanaf januari bij verschillende parfumerieën en drogisterijen. Mijn aanrader is zeker het Healthy Balanze Unifying Poeder, maar ook de concealer is (ondanks de verpakking) toch heel prettig in gebruik. Samen geven deze 2 producten een medium dekking. Tip: bij Etos is er nu een actie dat alle producten van Bourjois 1+1 gratis zijn. Deze actie loopt t/m 22 januari.

Wat spreekt jou het meest aan van deze producten? Gebruik jij veel Bourjois make-up?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Julija
  Reply Julija 17 januari 2012 at 15:19

  Ik ben even wezen kijken op de verpakkingen, maar jammer genoeg zitten er wel parabenen in.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 januari 2012 at 11:19

  De poeder ziet er goed uit, ik denk dat ik die wel even uit ga proberen.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 12 januari 2012 at 19:35

  Lijken me allebei echt fijne producten! Sowieso vind ik Bourjois (op sommige vlakken) wel een fijn merk (foundation, concealer).

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 11 januari 2012 at 23:30

  Die concealer en poeder lijken me wel heel erg fijn en wat een resultaat zonder foundation!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 januari 2012 at 22:45

  Wauw, op de foto’s in het midden zie je ineens een groot verschil.
  De mascara ziet er echt goed uit.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 januari 2012 at 10:29

   Je ziet het verschil echt goed he? Daarom wilde ik er die foto’s ook bij voegen ^^

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 11 januari 2012 at 20:38

  Ziet er echt goed uit, fijn om te weten dat de lichtste kleuren ook echt goed licht zijn! Ben wel erg benieuwd naar het poeder en de concealer! :)

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 11 januari 2012 at 20:20

  De dekking van de poeder en concealer ziet er erg goed uit!!

 • Avatar van Stacey LoveOrJustLeave
  Reply Stacey LoveOrJustLeave 11 januari 2012 at 19:54

  Woow ik vind de dekking van de poeder echt heel mooi! :) ik vind het sowieso een goed merk, het blijft lang zitten en de prijzen liggen ook vrij laag :) benieuwd naar de tweede helft van het artikel :D

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 11 januari 2012 at 15:57

  Ik heb deze producten ook en vind ze erg mooi en fijn, vooral de geur ook van de poeder! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 januari 2012 at 10:28

   Ja he? Echt zo’n lekker zacht, fris geurtje :)

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 11 januari 2012 at 15:04

  mooie producten hoor, die concealer en poeder spreken me wel erg aan

 • Avatar van Emma Wessels
  Reply Emma Wessels 11 januari 2012 at 12:37

  Oh wat een handige foto`s voor de foundation! Je kunt echt heel goed zien wat voor een verschil de foundation maakt, zonder er onnatuurlijk uit te zien. Mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2012 at 15:00

   Het leek me wel zo handig inderdaad om het resultaat erbij weer te geven, fijn dat de foto’s bevallen :)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 11 januari 2012 at 12:35

  Het poeder lijkt me erg fijn ! Het geeft in elk geval wel een mooi resultaat.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 11 januari 2012 at 12:21

  het lijken me fijne producten, maar ik denk dat ze (vooral de poeder) toch echt te donker voor me zijn..

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 11 januari 2012 at 12:21

  Mooie foto’s weer! Die concealer wil ik denk ik wel uitproberen, ziet er erg goed uit. x

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 11 januari 2012 at 12:05

  Oh de poeder spreekt me erg aan! Ik hoop dat de poeder geen velletjes laat zien, want ik heb dat snel tussen mijn wenkbrauwen en bij mijn neus. Niet charmant. Ik wil het vaak toch afpoederen, zodat ik niet teveel glim. Met de Catrice poeder werkt het in elk geval niet. :(

 • Avatar van l
  Reply l'es is more 11 januari 2012 at 11:58

  Oe healthy, dat wil ik zeker proberen! Bourjois is altijd zo’n schattig merk vind ik.
  Leuke post!
  xoxo

  http://by-les-and-es.blogspot.com

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2012 at 14:59

   Dankjewel! Maar… wil je je website link niet in de comment zelf plaatsen aub? :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 11 januari 2012 at 11:14

  ziet er erg fijn uit. Als ze hem in mijn kleur hebben ga ik hem eens kopen:D

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 11 januari 2012 at 11:01

  Die poeder ziet er heel erg goed uit! Ook fijn dat Bourjois altijd kleuren heeft voor bleke huidjes. Was al van plan om wat van Bourjois te halen bij de Etos, ga zeker even voor de poeder kijken!

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 11 januari 2012 at 10:15

  Superleuk artikel! Ik heb de poeders al in de winkel zien liggen en as usual, de lichtste is nog te donker voor mij. Ik zweer trouwens wel bij de HM foundation van Bourjois, heerlijk spul (en no. 51 kun je gewoon op Ebay bestellen).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2012 at 14:58

   Ik ben zelf ook heel nieuwsgierig naar de foundations, maar omdat de lichtste foundationkleur van Bourjois die in Nederland in de schappen licht ècht te donker is kan ik er nooit eens een paar proberen zonder dat ik eerst op Ebay van alle soorten de 51 zou moeten bestellen :(

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 11 januari 2012 at 09:49

  Net als iedereen ben ik enorm onder de indruk van de concealer en het poeder, de resultaten liegen er niet om. Je huid is mooi egaal en daarnaast heel tof dat de kleuren licht genoeg voor jou zijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2012 at 14:58

   Dat was ook zeker een hele dikke YAY voor mij ^^

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 11 januari 2012 at 09:36

  Ik ben heel erg benieuwd naar de poeder. Hoop dat hij er al ligt, dan hop ik vanavond even langs de Etos. Ik twijfel alleen nog tussen deze poeder en de prep and prime van MAC in vaste vorm. Ik heb namelijk alleen een poeder nodig die de glans van mijn neus en kin weghaalt… Twijfels, want als Bourjois dat doet en nog een beetje dekking geeft is dat natuurlijk wel beter qua prijs ;) Zeker nu de 1+1 actie er is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2012 at 14:57

   Ik zou deze dan zeker een kans geven, vind het een erg fijn poeder en dat zeg ik niet snel ;-)

 • Avatar van Ade
  Reply Ade 11 januari 2012 at 09:21

  Wauw, wat een resultaat! Mooi artikel! Zal die poeder zeker eens gaan checken in de winkel. :)

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 11 januari 2012 at 07:32

  Dan moet ik toch maar eens naar de Etos, want ben wel benieuwd naar deze producten. Heb er al veel goed over gehoord!

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 11 januari 2012 at 07:27

  Zoooo dat is zeker een verschil zeg ;)

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 11 januari 2012 at 07:14

  Wauw, mooi! Ik wil hem al een tijdje hebben, ben erg onder de indruk.

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 11 januari 2012 at 01:00

  Ik ben erg onder de indruk, dat poeder ziet er echt heel interessant uit! Ik moest even denken maar ik heb inderdaad echt helemaal niks van Bourjous in mijn stash.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 11 januari 2012 at 00:23

  Wauw, ziet er goed uit! Vooral die concealer en poeder :)

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 11 januari 2012 at 00:21

  Oh die poeder ziet er goed uit! Ik verschiet ervan dat hij zo dekkend is :).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2012 at 14:57

   Ik had zelf ook echt niet verwacht dat hij zo dekkens zou zijn maar zeker met een kabuki aangebracht kreeg ik toch een heel mooi resultaat :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 11 januari 2012 at 00:16

  Ik ben ook super tevreden over de lichtste kleur poeder & concealer, toch fijn dat ze zo licht zijn! De kwast vind ik persoonlijk ook ietsje te hard, wat je zegt.. we zijn verwend met super-soft-brushes! ^^ Ik vind je wenkbrauwen heel erg meevallen, als ik ze niet bijwerk lijkt het net een oerwoud! Ben benieuwd wat je van de potloodjes vindt… (i like ♥)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 januari 2012 at 14:56

   Ik vind de potloodjes heel erg fijn, die komen morgen online ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.