Beauty

Clinique | Moisture Surge & Moisture Surge Intense

16 januari 2012


De originele Moisture Surge extended thirst relief van Clinique bestaat al sinds 1988 en is voor mij in de zomerperiode een zeer geliefde crème waarvan ik al enkele potten heb gehad. Nu is er een nieuwe versie, de Moisture Surge Intense skin fortyfying hydrator, uitgebracht voor de droge en gevoelige huid die zorgt voor een intensieve hydratatie en herstel van de vochtbarrière. Je zou met deze nieuwe variant al na 3 dagen aanzienlijk verschil moeten merken…

De eerste stap naar een gezonde, gehydrateerde huid is het versterken en verbeteren van de vochtbarrière. Deze bestaat uit lipiden die op natuurlijke wijze door de huid worden aangemaakt en heeft twee functies: vocht vasthouden in de huid en optreden als eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen invloeden van buitenaf. Moisture Surge Intense zorgt niet alleen voor direct vochtinbreng, maar ook voor optimale resultaten op de langere termijn. De testresultaten zijn veelbelovend: na 8 weken gebruik is het vochtgehalte van de huid met ruim 40% gestegen en de sterkte van de vochtbarrière met ruim 70% toegenomen. Klinkt goed!De verpakking van deze potten crème vind ik erg mooi, de originele variant zit in een glanzende pot en de Intense zit in een matte pot. Het enige nadeel is dat ik uit hygiënisch oogpunt liever een pompflacon had gehad. De glanzende zilverkleurige schroefdeksels en de abrikozenkleur geven het geheel een luxe en zachte uitstraling, daar hou ik wel van!

In de Moisture Surge Intense zit voor maximale hydratatie squaleen uit olijfolie wat helpt om de vochtbalans op peil te houden, extract van Ahnfeltia Concinna is een vochtinbrenger en houdt de huid soepel, sodium hyaluronaat trekt vocht aan en behoud dit in de bovenste huidlagen en zorgt dus voor een hydratatie op korte en lange termijn, glycerine is een effectieve vochtbinder en bladsap van Aloe Barbadensis verzacht en verzorgt de huid. Daarnaast bevat het verschillende ingrediënten die de vochtbarrière herstellen: cholesterol wat op natuurlijke wijze zich verbind met lipiden in de huid en zorgt voor een direct herstel, vitamine B6 wat de aanmaak van ceramiden verhoogt wat het herstel van de vochtbarrière versnelt en sterker maakt, linolzuur heeft direct herstellende eigenschappen en extract van tarwe en olijven wat het herstel van de lipidebarrière bevorderen zodat de huid meer vocht vasthoudt.

Als ik kijk naar de substantie dan is de Moisture Surge een heel stuk luchtiger en een echte gelsubstantie te noemen, deze trekt snel in en geeft direct een zacht gevoel aan de huid. In de winter doet deze versie niet genoeg voor mijn huid, maar in de zomer is hij perfect. In de winter gebruik ik hem wel graag als ik make-up op doe, want samen met een primer zorgt hij ervoor dat mijn gezicht de hele dag lekker comfortabel aanvoelt en niet gaat glimmen. Deze zou denk ik ook heel fijn zijn voor mensen met een wat vettere/onzuivere huid omdat de producten die die probleempjes aanpakken vaak wat agressief en uitdrogend zijn, een laagje van deze crème daarover heen verzacht de boel dan weer.

De substantie van de Moisture Surge Intense gaat meer richting een gel-crème, trekt wat langzamer in maar laat ook een lekker zacht gevoel achter. Ik gebruik deze graag ’s avonds voor het slapen gaan en overdag als ik een make-uploze ’thuisdag’ heb. Hij laat een klein laagje achter op de huid en de geur is heeeeeeel subtiel ergens die van wellness/sauna. Misschien ben ik daar de enige in, maar ik ruik het echt tijdens het aanbrengen op de huid. Maar even voor de duidelijkheid: er zit geen parfum in de crème. Mijn huid voelt de hele dag lekker gehydrateert aan en ik merk dat eventuele droge stukjes en velletjes met een paar dagen verdwijnen.

Ik zou deze crèmes dus vooral aanraden als je last hebt van een echt droge en wat gevoelige huid en verder geen last hebt van specifieke problemen zoals rimpels, pigmentvlekjes etc. aangezien het echt vooral een heel goede vochtinbrenger is en niet specifiek gericht is op verdere huidproblemen. Ik merk bij het aanbrengen van beide versies direct een lekker verkoelend effect en mijn huid ziet er lekker dewy uit, zonder vet aan te voelen. Een perfect duo voor de periodes dat ik echt last heb van een droge huid!

Clinique bestaat sinds 1968 en was het eerste merk dat producten brengt die door dermatologen ontwikkeld zijn. Hun missie: hoge kwaliteit en efficiënte producten aanbieden die beantwoorden aan de individuele behoeften van elk huidtype en elke huidskleur. Alle producten worden hoogtechnologisch en nauwkeurig getest voor ze op de markt komen en zijn 100% parfumvrij.

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op Clinique.nl. De Moisture Surge Intense is vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende parfumeriën en kost €42,80 per 50ml.

Heb jij ervaring met de producten van Clinique? Wat zijn jouw aan- of juist afraders van dit merk?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van jasmine
  Reply jasmine 18 januari 2012 at 17:32

  die intense klinkt precies als een perfecte creme voor mij. Jammer dat het zo duur is, maar als het werkt heb ik t er misschien nog wel voor over.

 • Avatar van Bobbi
  Reply Bobbi 17 januari 2012 at 21:37

  Sinds een tijdje gebruik ik Clinique face wash, de gele flacon ;-) geen idee hoe die heet, en redness solutions creme. Vooral de laatste is een wonder voor mijn probleem huid. Kost wat, heb je ook wat. Ik gebruik alleen producten van Clinique.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2012 at 22:26

   Wat fijn dat het merk je goed bevalt :)

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 17 januari 2012 at 16:17

  Lijkt mij erg fijn :)

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 16 januari 2012 at 16:48

  van Clinique gebruik ik eigenlijk alleen de lotion (#3) en de high impact curling mascara (die kan je met warm water verwijderen). Verder eigenlijk niet :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2012 at 22:25

   Die mascara is inderdaad echt heel erg fijn :)

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 16 januari 2012 at 14:56

  Dit lijken mij wel fijne cremes (ik vind Clinique sowieso erg fijn), ook al gaat het deze winter wel wat beter met mijn huid qua droogheid. Maar mijn voorhoofd (vooral tussen en bij mijn wenkbrauwen) zou best wel de Moisture Surge Intense kunnen gebruiken :).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 januari 2012 at 22:25

   Als je het leuk lijkt om te proberen wil ik je er wel een proefje van maken om eens uit te kunnen proberen? Mail je adresgegevens dan even via de contact-pagina :)

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 16 januari 2012 at 14:04

  jammer dat het zo duur is helaas want het klinkt wel goed

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 16 januari 2012 at 11:34

  Zelf heb ik geen droge huid, dus voor mij hoeft ’t niet (anders krijg ik een nog vettere huid = niet handig). (a) Maar als je een droge huid hebt lijken me het wel prima creme’s!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 16 januari 2012 at 11:32

  Clinique is een mooi merk en ze hebben zeker goede producten, toch als je een wat gevoelige huid hebt en gecombineerd en niet houdt van een chemische geur kan ik de lotions en dan vooral nummer 4 niet aanraden.
  Ik heb soms een erg vette huid, maar deze droogde mijn huid heel erg uit en de geur was helemaal niet prettig. Terwijl de dagcrème en reinigingsgel wel gewoon super zijn van deze lijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2012 at 11:41

   Lotion nr. 4 is ook echt bedoeld voor de zeer vette/olie-achtige huid. Ik vind zelf trouwens de 1 al meer dan genoeg qua werking, misschien die eens proberen?

   • Avatar van Agnetha
    Reply Agnetha 16 januari 2012 at 12:17

    Dat klopt en omdat ik dat toen ook had kocht ik hem ook. Hoe ruikt 1? Bedoel als die net zo chemisch ruikt hoef ik hem echt niet. Dan blijf ik liever bij de lotion van Essence, want die is wel zacht voor mijn huid.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 16 januari 2012 at 12:19

     Ook 1 ruikt wel wat, maar het zijn dan ook exfoliërende lotions. Je mag hem zacht over je huid halen met een watje en niet vaker over 1 stukje huid gaan, zo werken ze het beste :)

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 16 januari 2012 at 10:57

  Deze moet ik mss maar eens proberen ,mijn huidige moisturizer is haast op. Clinique producten hebben mij nog nooit weten teleur te stellen;

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 16 januari 2012 at 10:44

  Ik gebruik de Intense! Heb een enorm moeilijke huid met eczeem en veel droogte en kan deze prima hebben. Niet als ik open plekken heb maar op de droge plekken is ‘ie heerlijk!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 16 januari 2012 at 09:11

  Dit klinkt goed, maar dit product zou niet geschikt zijn voor mijn huid. Hoogstens voor mijn wangen. Ik ben gek op de chubby sticks van Clinique. Ze verzorgen mijn lippen echt, aangezien ik altijd droge en gescheurde lippen heb is dit een oplossing. Lekker vettig en het heeft een kleurtje. Dat maakt de donkere plekjes op mijn lippen (als ze kapot zijn) direct onzichtbaar.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2012 at 09:51

   Ah, ja! De Chubby Sticks zijn inderdaad heel fijn, lekker zacht op de lippen en mooie kleurtjes ^^

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 16 januari 2012 at 08:22

  Ik heb geen ervaring met Clinique, omdat ik het vaal te duur vind, maar ik wil binnenkort wel een écht goede crème gaan kopen….ik houd deze in mijn achterhoofd!

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 16 januari 2012 at 07:39

  Hier heb ik een klein potje van gehad (proefje) hij is inderdaad fijn, alhoewel mijn huid net iets meer nodig heeft wat betreft verzorging ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 januari 2012 at 09:50

   Hi Brigitta, had je een proefje van de Moisture Surge of de Moisture Surge Intense? Anders kan je zeker wel eens een proefje van die laatste proberen, vaak geven ze dat graag als je er naar vraagt bij een parfumerie :)

   • Avatar van Brigitta
    Reply Brigitta 16 januari 2012 at 10:47

    Ja, ik had inderdaad de eerste, ik denk dat de intense beter had geweest ;) volgende keer maar eens vragen :)

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 16 januari 2012 at 01:56

  Dat ziet er best goed uit! Het enige wat ik ooit van Clinique heb geprobeerd is lipgloss en die waren heel mooi. Maar op de een of andere manier vind ik de uitstraling altijd een beetje ouderwets, en dan niet op een leuke vintage manier. ;-) xx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.