Eten & drinken

Culinaire website tips!

18 januari 2012

Ik hou van eten! There, I said it! ;-) Maar ik hou natuurlijk wel van lekker en gezond eten. Ik ben niet iemand die graag alleen maar snelle happen eet, maar ik wil ook zeker niet elke dag uren in de keuken staan. Ik ben dus van de gezonde, lekkere en gemakkelijke recepten. Naast mijn kookboeken en kooktijdschriften doorneuzen, kan ik me ook uren vermaken door op internet rond te struinen op alle culinaire websitesdie er zijn en vandaag wil ik er hier enkele van delen.

Oh my Foodness!
Deze Nederlandse website wordt gerund door Sabine en Annebeth, 2 twintigers met een passie voor koken. Op OhmyFoodness.nl kan je terecht voor duidelijke recepten met fototutorials, maar je kan er ook terecht voor o.a. recensies over kookboeken en de laatste snufjes op het gebied van koken en bakken. In het handige receptenoverzicht kan je alle recepten handig per categorie terugvinden.

Enkele van mijn favorieten:
* hartige taart met spek en champignons
* lauwwarme spinazie salade
* snelle lunch wraps.


Culy

Dit is echt een dagelijkse shot op culinair gebied, je kan op Culy.nl terecht voor de lekkerste recepten tot aan mooie foto’s van gerechten, handige filmpjes en allerlei tips. Deze website is een initiatief van Wayne Parker Kent en Monique van Loon (die we natuurlijk allemaal kennen van Girlscene). Ik krijg altijd veel inspiratie van Culy! ^^

Enkele van mijn favorieten:
* peren in een deegpotje
* Indiase kedgeree
* frozen mango banaan yoghurt smoothie.


BBC Food

Dit onderdeel van de BBC website staat vol met de meest heerlijke recepten, fijne weetjes, ingrediënt informatie en technieken. Altijd een inspiratiebron als je met je handen in je haar zit en geen idee hebt wat te koken. Op de website van BBC Food staan echt ontiegelijk veel recepten dus je kan er voor elke smaak, budget en moeilijkheidsgraag wel iets vinden.

Enkele van mijn favorieten:
* chicken salade
* luxury fish pie
* roast lamb with herbs and honey.


Smulweb

Op de website van Smulweb.nl kan je naast een heleboel recepten o.a. ook leuke tips, kookboekrecensies, technieken en een forum vinden. De recepten zelf zijn handig ingedeeld op ingrediënt, bereidingstijd, keuken en soort gerecht ingedeeld dus je kan er heel snel lekkere tips op doen voor een gerecht dat past binnen elk thema en voor elk ingrediënt. Handig!

Enkele van mijn favorieten:
* zalmfilet uit de oven
* kipfilet met mon chou (simpel, maar erg lekker!)
* worteltaart met cream cheese.


24Kitchen

Als je een wat uitgebreider digitaal televisie pakket hebt dan ken je deze televisiezender vast en zeker: 24Kitchen. Ken je hem nog niet, dan moet je er zeker eens voor gaan zitten. Maar pas op dat je niet verslaafd raakt want er komen de hele dag door de meest lekkere recepten voorbij, gepresenteerd door verschillende koks waaronder Giovanni Caminita, Nadia en Merijn, Angélique Schmeink en Rudolph van Veen. Op de website kan je alle recepten en nog veel meer handigs terugvinden.

Enkele van mijn favorieten:
* gele eiercurry
* Amerikaanse pindakaastaart
* gevulde polderhoen met noten en rijst.


Kayotic Kitchen

Deze Engelstalige website wordt gerund door de Nederlandse Kay. Niet alleen vind je hier echt heerlijke recepten, maar ook weet ze er echt geweldig mooie foto’s van te maken en dan ook nog eens in verschillende stappen per recept, dus zelfs voor de minst ervaren kok nog goed te volgen. Ze is geen fan van wegen, ze gebruikt liever kopjes om af te wegen. Iets wat je niet vaak leest, maar uiteindelijk maakt het niet veel uit natuurlijk: het gaat om het resultaat! Neem dus zeker eens een kijkje op de website.

Enkele van mijn favorieten:
* Winter Wonderland smoothie
* Pumpkin Curry
* Asian chicken strips.


Foodgawker
Ben je meer van de gerechtfoto’s bekijken en daar lekker tussen snuffelen tot je het perfecte gerecht tegengekomen bent? Op foodgawker zie je heel veel recepten die zijn verzameld van allerlei andere websites en blogs die over eten/koken gaan. Achter elke foto kan je het recept vinden. Ik vind de layout echt prachtig, de foto’s en gerechten komen mooi in beeld zo.

Ben jij een beetje een kookliefhebber? En op welke sites kijk jij graag voor wat extra inspiratie?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van ArabSisters
  Reply ArabSisters 4 februari 2012 at 16:37

  Wat een gave blog, erg origineel. bedankt voor de tips…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2012 at 17:09

   Graag gedaan! Jullie bedankt voor het compliment :)

 • Avatar van naduah
  Reply naduah 24 januari 2012 at 20:08

  wow ik zit hier nu echt met mega honger

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 23 januari 2012 at 20:08

  Ik houd van koken! Dus ga deze sites zeker eens bezoeken :) Ik zoek recepten via yunomi.nl of de site van Albert Heijn. Soms tik ik ook gewoon iets in op Google

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 19 januari 2012 at 22:52

  Aaah nu heb ik honger! Dat eerste plaatje met die gevulde eieren deed ’t ‘m! Haha. Ik kook erg graag, geniet er ook echt van om lekker te eten. 24 kitchen hebben wij helaas ook en is niet echt een goede zender voor mij; ik kijk het véél te vaak! Rudolphs Bakery is toch wel mijn favoriete programma bij 24. Ook ready steady cook (op net5) en jamie’s 30 minute meals vind ik erg leuk om te kijken. Deze websites ken ik niet echt, recepten google ik meestal gewoon een aantal ingredienten. Maar ik ga deze sites zeker eens bezoeken! Leuk artikel!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 18 januari 2012 at 21:33

  Ik krijg trek van deze website’s. Ziet er allemaal zo lekker uit.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 18 januari 2012 at 20:55

  Fijne sites! 24 Kitchen is een van mijn favoriete zenders en sites. Maar ik mag Ohmyfoodness en Culy ook graag bezoeken :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 18 januari 2012 at 17:04

  Ik ook! ^^ Leuke sites, een aantal bekijk ik ook regelmatig.. :-)

 • Avatar van Celeste
  Reply Celeste 18 januari 2012 at 16:34

  Ik hou van koken maar wel gezond, geen potje, ik maak alles zelf. In die potjes zitten zoveel suikers.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2012 at 09:36

   Ik hou zelf ook zeker van gezond en puur koken, alles zelf maken is helemaal niet zo moeilijk ook :)

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 18 januari 2012 at 16:17

  Omg.. het water stroomt me in de mond :$ (true story!)

  *gaat ze allemaal volgen*

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 18 januari 2012 at 16:07

  Ik hou van koken! Op Tumblr kom je ook heel vaak mooie foto’s tegen; ik krijg er altijd honger van. In België is Dagelijkse Kost een bekend programma. Jeroen Meus maakt lekkere, makkelijke (dagelijkse kost dus) gerechten… en het is nog een schatje ook. Filmpjes en recepten op http://www.een.be/dagelijksekost :) Ik kijk er telkens ik nul inspiratie heb!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2012 at 09:35

   Ahhhh, kookprogramma’s! I love them! ^^

 • Avatar van Ilda
  Reply Ilda 18 januari 2012 at 15:04

  Ik hou ook van eten! :) Maar eigenlijk niet zo van koken… ik ben dus altijd wel op zoek naar lekkere maar héél eenvoudig te maken gerechten. Zal eens gaan rondsnuffelen op je aanraders.

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 18 januari 2012 at 14:52

  o.a. op http://www.vegatopia.com/vega/ :) al google ik ook vaak gewoon op de ingredienten die ik toevallig in huis heb :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 18 januari 2012 at 10:45

  Oeh leuk artikel! Ik kook echt bijna nooit thuis maar vind het wel leuk om soms eens wat te proberen, ik ga ens even een kijkje nemen!

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 18 januari 2012 at 10:32

  Hey wat een leuke tips!!! Ik ga er zeker een paar onder mijn favorieten zetten.

  Ik kijk eigenlijk niet vaak online naar recepten, haal ze meestal uit Boodschappen of Allerhande of ik zie op een blog een lekker recept staan die ik uitprint, maar ik zoek niet echt op culinaire websites.

  De enige site waar ik wel kijk voor recepten is: http://uitpaulineskeuken.blogspot.com/

  • Avatar van Sandra3619
   Reply Sandra3619 18 januari 2012 at 10:35

   *blond*

   naast Uit Paulines keuken kijk ik dus ook geregeld bij Ohmyfoodness :)

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 18 januari 2012 at 10:14

  Handige tips! Daar ga ik zekereven tussenkijken. Helaas hebben wij geen 24kitchen, daar baal ik echt van!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 18 januari 2012 at 09:42

  Leuk om te zien! Ik ben er zelf helemaal niet zo mee bezig, maar “klaag” wel regelmatig dat we zo saai eten. Misschien toch eens wat vaker rondsnuffelen op dat soort sites :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 januari 2012 at 09:35

   Gewoon beginnen met de gemakkelijkere recepten, dan voelt het ook niet als een hele opgave om ‘wat spannender’ te gaan koken/eten :)

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 18 januari 2012 at 09:40

  Ohh mmmm, krijg er helemaal trek van! Kijk eigenlijk zelden tot nooit op dergelijke sites, maar is wel erg leuk om inspiratie van op te doen :-)

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 18 januari 2012 at 08:53

  Leuk! ik houd wel van lekker eten maar kijk eigenlijk nooit op zo’n site, het is ook niet echt wat voor mij om zo’n recept dan na te maken maar inspiratie eruit halen ga ik zeler een keeertje doen !

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 18 januari 2012 at 06:21

  ik heb Culy onlangs “ontdekt” en vind het echt een superleuke site !

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 18 januari 2012 at 00:23

  Heyyyy wat leuk! Kay is een vriendin van me! <3 En ja ze post zulke mooie dingen en lekker ook!

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 18 januari 2012 at 00:05

  Oh my foodness en Culy zijn echt leuke sites, die kende ik nog niet. Ik houd van bakken, dus misschien staan er nog wat leuke recepten :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.