Eten & drinken

Culinaire website tips!

18 januari 2012

culinairesites2 - Culinaire website tips!

Ik hou van eten! There, I said it! ;-) Maar ik hou natuurlijk wel van lekker en gezond eten. Ik ben niet iemand die graag alleen maar snelle happen eet, maar ik wil ook zeker niet elke dag uren in de keuken staan. Ik ben dus van de gezonde, lekkere en gemakkelijke recepten. Naast mijn kookboeken en kooktijdschriften doorneuzen, kan ik me ook uren vermaken door op internet rond te struinen op alle culinaire websitesdie er zijn en vandaag wil ik er hier enkele van delen.

Oh my Foodness!
Deze Nederlandse website wordt gerund door Sabine en Annebeth, 2 twintigers met een passie voor koken. Op OhmyFoodness.nl kan je terecht voor duidelijke recepten met fototutorials, maar je kan er ook terecht voor o.a. recensies over kookboeken en de laatste snufjes op het gebied van koken en bakken. In het handige receptenoverzicht kan je alle recepten handig per categorie terugvinden.

Enkele van mijn favorieten:
* hartige taart met spek en champignons
* lauwwarme spinazie salade
* snelle lunch wraps.

culinairesites1 - Culinaire website tips!
Culy

Dit is echt een dagelijkse shot op culinair gebied, je kan op Culy.nl terecht voor de lekkerste recepten tot aan mooie foto’s van gerechten, handige filmpjes en allerlei tips. Deze website is een initiatief van Wayne Parker Kent en Monique van Loon (die we natuurlijk allemaal kennen van Girlscene). Ik krijg altijd veel inspiratie van Culy! ^^

Enkele van mijn favorieten:
* peren in een deegpotje
* Indiase kedgeree
* frozen mango banaan yoghurt smoothie.

culinairesites3 - Culinaire website tips!
BBC Food

Dit onderdeel van de BBC website staat vol met de meest heerlijke recepten, fijne weetjes, ingrediënt informatie en technieken. Altijd een inspiratiebron als je met je handen in je haar zit en geen idee hebt wat te koken. Op de website van BBC Food staan echt ontiegelijk veel recepten dus je kan er voor elke smaak, budget en moeilijkheidsgraag wel iets vinden.

Enkele van mijn favorieten:
* chicken salade
* luxury fish pie
* roast lamb with herbs and honey.

culinairesites4 - Culinaire website tips!
Smulweb

Op de website van Smulweb.nl kan je naast een heleboel recepten o.a. ook leuke tips, kookboekrecensies, technieken en een forum vinden. De recepten zelf zijn handig ingedeeld op ingrediënt, bereidingstijd, keuken en soort gerecht ingedeeld dus je kan er heel snel lekkere tips op doen voor een gerecht dat past binnen elk thema en voor elk ingrediënt. Handig!

Enkele van mijn favorieten:
* zalmfilet uit de oven
* kipfilet met mon chou (simpel, maar erg lekker!)
* worteltaart met cream cheese.

culinairesites5 - Culinaire website tips!
24Kitchen

Als je een wat uitgebreider digitaal televisie pakket hebt dan ken je deze televisiezender vast en zeker: 24Kitchen. Ken je hem nog niet, dan moet je er zeker eens voor gaan zitten. Maar pas op dat je niet verslaafd raakt want er komen de hele dag door de meest lekkere recepten voorbij, gepresenteerd door verschillende koks waaronder Giovanni Caminita, Nadia en Merijn, Angélique Schmeink en Rudolph van Veen. Op de website kan je alle recepten en nog veel meer handigs terugvinden.

Enkele van mijn favorieten:
* gele eiercurry
* Amerikaanse pindakaastaart
* gevulde polderhoen met noten en rijst.

culinairesites6 - Culinaire website tips!
Kayotic Kitchen

Deze Engelstalige website wordt gerund door de Nederlandse Kay. Niet alleen vind je hier echt heerlijke recepten, maar ook weet ze er echt geweldig mooie foto’s van te maken en dan ook nog eens in verschillende stappen per recept, dus zelfs voor de minst ervaren kok nog goed te volgen. Ze is geen fan van wegen, ze gebruikt liever kopjes om af te wegen. Iets wat je niet vaak leest, maar uiteindelijk maakt het niet veel uit natuurlijk: het gaat om het resultaat! Neem dus zeker eens een kijkje op de website.

Enkele van mijn favorieten:
* Winter Wonderland smoothie
* Pumpkin Curry
* Asian chicken strips.

culinairesites7 - Culinaire website tips!
Foodgawker
Ben je meer van de gerechtfoto’s bekijken en daar lekker tussen snuffelen tot je het perfecte gerecht tegengekomen bent? Op foodgawker zie je heel veel recepten die zijn verzameld van allerlei andere websites en blogs die over eten/koken gaan. Achter elke foto kan je het recept vinden. Ik vind de layout echt prachtig, de foto’s en gerechten komen mooi in beeld zo.

Ben jij een beetje een kookliefhebber? En op welke sites kijk jij graag voor wat extra inspiratie?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van ArabSisters
  Reply ArabSisters 4 februari 2012 at 16:37

  Wat een gave blog, erg origineel. bedankt voor de tips…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 februari 2012 at 17:09

   Graag gedaan! Jullie bedankt voor het compliment :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Eten & drinken
blogmijgetglam1 - Get Glam met Coca-Cola Light en win fantastische prijzen!
Get Glam met Coca-Cola Light en win fantastische prijzen!

  Op de website van Coca-Cola Light kan je nu een superleuk spelletje spelen en daar kan je dus geweldige...

Close