Beauty

Dr. Hauschka | Bodymilks

2 januari 2012


Als je je huid echt lekker zacht wilt houden dan is het aan te raden om regelmatig te smeren met een bodylotion, er zijn veel soorten verkrijgbaar voor verschillende huidtypes en zo kan je er altijd één vinden die bij de wensen en behoeftes van jouw huid past. Dr. Hauschka had al 3 fijne bodymilks in het assortiment en daar zijn er nu 2 aan toegevoegd waardoor het assortiment uit 5 bodymilks bestaat: Citroen Lemongrass, Amandel, Rozen, Lavendel Sandelhout en Kweepeer.

Misschien vallen de verpakkingen in het schap niet heel erg op, maar het straalt wel een bepaalde luxe en kwaliteit uit. Daarnaast vind ik het een erg fijn merk omdat het natuurzuivere producten zijn. De flacons zelf zijn van glas, misschien minder prettig voor als ze uit je handen zouden glijden maar bepaalde ingrediënten blijven gewoonweg beter bewaard in glaswerk zodat de werking daarvan optimaal kan blijven, en elke flacon heeft een handige doseerpomp. Zo pak je niet snel teveel product, want je hebt niet veel nodig om je lijf in te kunnen smeren.

Deze bodymilks zijn geproduceerd met natuurlijke ingrediënten. Ze zijn vrij van chemische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De natuurlijke grondstoffen worden onder eerlijke omstandigheden zoveel mogelijk gewonnen uit biologisch-dynamische teelt, gecontroleerde biologische teelt of van percelen in de vrije natuur. Het unieke van de Dr. Hauschka geur is dat er een eigen mix wordt gecreëerd uit geselecteerde natuurlijke etherische oliën zodat elk product een unieke geurcompositie bevat.

Lavendel Sandelhout 145ml, €18,95
De fijne geur van lavendel en de warme, rustgevende ondertoon van sandelhout helpen het hoofd leeg te maken en geven de huid de natuurlijke balans terug. Extracten van melisse en klaverzuring harmoniseren de huid en hoogwaardige oliën (macadamianoot, abrikozenpit en avocado) versterken de natuurlijke beschermlaag van de huid. Reguleert de vochtbalans.

Ingrediënten: water, olijfolie, alcohol, macadamianootolie, glycerine, extract van kweepeerzaad, lavendelwater, avocado-olie, extract van wondklaver, abrikozenpitolie, extract van akkerpaardenstaart, zonnebloemolie, extracten van klaverzuring en melisse, glycerinevetzuuresters, etherische oliën van lavendel en sandelhout, sheaboter, cacaoboter, hectoriet, vetalcoholen, suikervetzuuresters, extract van zeealgen, xanthaan.

Amandel 145ml, €18,95
De fijne geur van amandelbloesem en de sensuele ondertoon van de amandelvrucht nemen je mee naar het begin van de lente en de geuren van een Italiaanse zomer. Olie geperst uit amandelpitten versterkt samen met extracten van kalmerende St. Janskruid en wondklaver de droge, gevoelige huid. Berschermt langdurig tegen uitdrogen.

Ingrediënten: water, jojobaolie, alcohol, amandelolie, avocado-olie, olijfolie, extracten van kweepeerzaad en wondklaver, abrikozenpitolie, glycerine, sheaboter, suikervetzuurester, water van sinaasappelbloesems, glycerinevetzuurester, macadamianootolie, zonnebloemolie, extract van St. Janskruid, hectoriet, etherische oliën, lecithine, extracten van heemst en sleedoornbessen, candelilawas, xanthaan.

Citroen Lemongrass 145ml, €17,95
De pure, frisse geur van deze bodylotion prikkelt je zintuigen en geeft de dag een frisse start. Citroengras en etherische citroenolie verfrissen, stimuleren en verstevigen de huid, samen met extracten van opbouwende akkerpaardenstaart en versterkende salie. Het extract van kweepeer houdt het vochtgehalte op peil en jojoba-olie en olijfolie verzorgen de huid intensief. Verbetert de elasticiteit van de huid en verstevigt bij cellulite.

Ingrediënten: water, alcohol, extracten van salieblaadjes, sleedoornbessen en kweepeerzaad, glycerine, extracten van citroengras en sleedoornbloesem, zonnebloemolie, aardnootolie, extract van akkerpaardenstaart, olijfolie, lecithine, etherische citroenolie, etherische oliën, extract van wortel, jojobaolie, alginaat, xanthaan, kiezelzuur.

Rozen 145ml, €20,50
De geur van deze bodymilk geeft warmte en geborgenheid met de onthullende geur van rozen en de zachte ondertoon van hout. Deze romige en rijke bodymilk versterkt en harmoniseert de huid samen met rozenwas, etherische rozenolie en kostbare extracten van wilde rozenbottel en rozenbloesem. Beschermt en verstevigt zelfs de gevoelige huid en reguleert het vochtgehalte.

Ingrediënten: water, extract van rozenbloesems, amandelolie, alcohol, glucerine, extract van kweepeerzaad, sheaboter, jojobaolie, lecithine, vetalcoholen, hectoriet, extract van rozenbottel, bijenwas, rozenwas, etherische rozenolie, etherische oliën, propolis, xanthaan.

Kweepeer 145ml, €17,95
Deze bodymilk heeft een ingetogen en subtiele geur die ervoor zorgt dat je je aandacht houdt bij de dingen die er echt toe doen. Het extract van kweepeerzaden hydrateert de huid en helpt samen met hoogwaardige oliën de huid tegen uitdroging beschermen. Hydrateert het vochtgehalte en ideaal voor na het sporten, sauna en het zonnen: wanneer de huid moet herstellen.

Ingrediënten: water, extract van kweepeerzaad, alcohol, extracten van sleedoornbessen en sleedoornbloesem, aardnootolie, extract van salieblaadjes, glycerine, olijfolie, extract van wortel, lecithine, etherische oliën, jojobaolie, alginaat, xanthaan, kiezelzuur.

Van links naar rechts zie je lavendel sandelhout, citroen lemongrass, amandel, rozen en kweepeer. Zo kan je goed het verschil in textuur zien, de dikkere substanties zoals amandel en rozen voeden meer dan de dunnere substanties als citroen lemongrass en kweepeer die weer meer hydraterend zijn. Je hebt van alle bodymilks weinig product nodig en er wordt ook aangeraden om maar een dun laagje te smeren (na het douchen is dit het allerbeste moment en trekt het het snelst in).

Mijn huid voelt na het smeren van alle bodymilks lekker zacht aan zonder plakkerig of vettig laagje, al merk ik wel dat de amandel echt goed voedend is en daarmee heel erg geschikt voor mijn droge scheenbenen, knieën, onderarmen etc. Ik ruik vooral even aan de flacons en pak dan degene die mij op dat moment het meest aanspreekt. Geuren doen echt heel erg veel met mij en ik ben dan ook echt een geurenmens. Met deze serie bodymilks heb ik er dan ook zeker altijd één die past bij mijn stemming op dat moment. Ik merk ook echt gedurende de dag dat mijn huid niet begint te trekken en gewoon echt lekker aanvoelt.

De Dr. Hauschka producten zijn te vinden in verschillende winkels en schoonheidssalons (klik hier voor de verkooppunten) en zijn ook te bestellen via de webwinkel van Dr. Hauschka. De nieuwste bodymilks (Amandel en Lavendel Sandelhout) en de vernieuwde samenstellingen (Citroen Lemongrass, Kweepeer en Rozen) zullen vanaf 16 januari verkrijgbaar zijn.

Heb jij ervaring met producten van Dr. Hauschka? En welke bodymilk spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 6 januari 2012 at 13:53

  Ziet er luxe uit, mooie pompjes! Mooie foto’s heb je ervan gemaakt… Lavendel lijkt me erg lekker!

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 2 januari 2012 at 20:36

  handig met die pomp

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 2 januari 2012 at 20:18

  Ziet er goed uit. En echt mooie foto’s! :)

 • Avatar van Emma Wessels
  Reply Emma Wessels 2 januari 2012 at 15:44

  Oeh, ziet er fijn uit. Ben echt benieuwd naar de amandel-bodymilk. Dr.Hauschka heeft ook erg fijne olie`s, vooral de sleedoorn olie ruikt zo lekker :).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 januari 2012 at 15:45

   Ik hou van lichaamsoliën, ik ga die zeker eens besnuffelen in de winkel en proberen. Dankjewel voor de tip! :)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 2 januari 2012 at 15:26

  Ik heb nog nooit de bodylotions van Dr Hauschka geprobeerd. Die met sandelhout spreekt me het meest aan!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 2 januari 2012 at 14:35

  Ik vind ze allemaal echt zalig klinken! Ik ruik net als jij ook graag even om te kijken wel geurtje ik op dat moment zin/behoefte aan heb, dus favorieten wisselen per dag/stemming. Ik ken deze bodymilks (nog) niet, maar dat komt denk ik vooral omdat ik vaak toch de voorkeur geef aan lichaamsolie na het douchen. Maar Dr Hauschka is echt een heerlijk merk en citroen lemongrass klinkt eigenlijk wel heel erg lekker verfrissend voor de zomermaanden!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 2 januari 2012 at 12:40

  Oh dit klinkt goed, ze lijken mij erg fijn;D

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 2 januari 2012 at 11:01

  Ik hou van de glazen verpakkingen! Je omschrijving klinkt heerlijk in ieder geval!

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 2 januari 2012 at 10:34

  Oh, ze zien er wel superfijn uit, zeg!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 2 januari 2012 at 09:53

  Ik heb die met citroen eens gehad en vond hem heerlijk ruiken maar hij was helaas, voor mijn huid, niet voedend genoeg.

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 2 januari 2012 at 09:43

  Mmm klinkt heerlijk, die met kweepeer lijkt me wel wat.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 2 januari 2012 at 07:35

  De producten klinken fijn, kweepeer spreekt mij wel aan. Zijn dat het product ook zuinig in gebruik is.

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 2 januari 2012 at 06:57

  Het ziet er wel goed uit, maar ik heb er geen ervaring mee.

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 2 januari 2012 at 01:44

  Ik vind ze allemaal erg interessant klinken, alleen bij de ingrediënten vind ik wel een minpunt dat er relatief veel gebruik wordt gemaakt van alcohol. Mijn huid droogt dan gelijk weer uit of gaat irriteren. Jammer, want de andere ingrediënten klinken erg interessant, ik hou van natuurlijke ingrediënten.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2012 at 12:50

   Ik heb dit vraagstuk doorgegeven aan Dr. Hauschka en heb het volgende antwoord zojuist ontvangen:

   “Herkomst en winning van alcohol door WALA
   Veelal wordt aangenomen dat alcohol in cosmetische producten schadelijk is. Dat komt omdat veel bedrijven gebruik maken van gedenatureerde (synthetische) alcohol. Dit kan de huid uitdrogen of allergische reacties veroorzaken. Bij Dr. Hauschka hoef je daar niet bang voor te zijn. De alcohol die gebruikt wordt in de cosmetica van Dr. Hauschka is plantaardig en via een natuurlijk gistingsproces uit de planten onttrokken. WALA wint alcohol uit fruit, maïs en aardappelen die aansluitend gedestilleerd wordt. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van alcohol (L)avendel en alcohol (R)ozen.

   Doel van Alcohol
   Juist omdat wij principieel geen synthetische conserveermiddelen gebruiken, is alcohol van belang voor de houdbaarheid van onze producten. Dr.Hauschka gebruikt natuurlijke alcoholen, zoals bij de huidverzorgingsproducten ethanol. Ethanol staat ook wel bekend onder de namen ethylalcohol en wijngeest. Ethanol komt in de vrije natuur overal voor. Het fysiologische ethanolgehalte in het bloed van de mens bedraagt 0,002-0,003%. Dus alcohol wordt uitsluitend gebruikt om de levenskrachten uit de planten te onttrekken en om het product te stabiliseren. Alcohol wordt als samentrekkend bestanddeel in onze cosmetica ingezet en geeft een fris gevoel aan de huid.”

   Liefs,
   Desirée

   • Avatar van Madelon
    Reply Madelon 7 januari 2012 at 14:00

    Desirée wat lief van je dat je dit hebt voorgelegd! Nu durf ik deze wel te proberen. Ik krijg inderdaad altijd de reacties bij synthetische alcoholen. Maar als consument kun je heel slecht filteren of er wel of geen gebruik wordt gemaakt van de synthetische alcoholen. Ik ‘hang’ daardoor heel erg aan mijn vaste merken. Heel fijn om te weten dat Dr. Hauschka hier geen gebruik van maakt. Echt dankjewel!

    Liefs Madelon

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 9 januari 2012 at 08:47

     Hi Madelon, geen enkel probleem natuurlijk! Ik was er zelf ook heel nieuwsgierig naar :)

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 2 januari 2012 at 00:59

  Nee heb zelf nog geen ervaring met deze producten, welke me het mees aanspreekt dat weet ik niet echt, ze lijken me allemaal wel fijn/lekker

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 2 januari 2012 at 00:45

  Wat ik heel sptijg vind aan deze cremes is dat ze bomvol alcohol zitten. Je ziet het wel met meerdere merken die zo ‘natuurlijk’ mogelijk willen zijn, maar hun formulaties zijn vaak heel erg outdated. Spijtig genoeg is alcohol voor mij een irriterend product. Toch goed dat je er een duidelijk review over hebt gemaakt :).

  • Avatar van Puce
   Reply Puce 2 januari 2012 at 11:40

   Er zijn 2 soorten alcohol… een zachte (natuurlijke) alcohol en de hardere (bewerkte) variant. Dr. Hauschka gebruikt in hun producten natuurlijke alcohol. Alleen kent de INCI indeling van ingredienten geen indeling op grond van afkomst van ingredienten. Dit geldt niet alleen voor alcohol maar bijv. ook voor glycerine (dierlijke en plantaardige variant).
   Een producent is verplicht om de chemische naam van zijn ingredienten te vermelden maar niet de afkomst of oorsprong.
   Ik heb geen connecties met onderstaande webwinkel maar via deze link kom je wel op een pagina waar het een en ander over alcohol goed wordt uitgelegd.

   https://www.heelnatuurlijk.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=93

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 2 januari 2012 at 12:31

    Dankjewel voor de uitgebreide uitleg, heel erg fijn om te lezen :)

   • Avatar van Bellachique
    Reply Bellachique 2 januari 2012 at 16:57

    Ik weet heel goed dat er verschillen zijn in alcohol, alcohol denat is bv een irritant en cetyl alcohol kan een gewonnen worden uit plantaardige producten. Maar als er op de ingredientenlijst gewoon ‘alcohol’ staat, neem ik liever geen risico en vermijd ik deze. :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 januari 2012 at 12:49

   Ik heb de vraag doorgegeven aan Dr. Hauschka en heb dit antwoord zojuist ontvangen:

   “Herkomst en winning van alcohol door WALA
   Veelal wordt aangenomen dat alcohol in cosmetische producten schadelijk is. Dat komt omdat veel bedrijven gebruik maken van gedenatureerde (synthetische) alcohol. Dit kan de huid uitdrogen of allergische reacties veroorzaken. Bij Dr. Hauschka hoef je daar niet bang voor te zijn. De alcohol die gebruikt wordt in de cosmetica van Dr. Hauschka is plantaardig en via een natuurlijk gistingsproces uit de planten onttrokken. WALA wint alcohol uit fruit, maïs en aardappelen die aansluitend gedestilleerd wordt. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van alcohol (L)avendel en alcohol (R)ozen.

   Doel van Alcohol
   Juist omdat wij principieel geen synthetische conserveermiddelen gebruiken, is alcohol van belang voor de houdbaarheid van onze producten. Dr.Hauschka gebruikt natuurlijke alcoholen, zoals bij de huidverzorgingsproducten ethanol. Ethanol staat ook wel bekend onder de namen ethylalcohol en wijngeest. Ethanol komt in de vrije natuur overal voor. Het fysiologische ethanolgehalte in het bloed van de mens bedraagt 0,002-0,003%. Dus alcohol wordt uitsluitend gebruikt om de levenskrachten uit de planten te onttrekken en om het product te stabiliseren. Alcohol wordt als samentrekkend bestanddeel in onze cosmetica ingezet en geeft een fris gevoel aan de huid.”

   Ik hoop dat je hier iets mee kan?

   Liefs,
   Desirée

   • Avatar van Bellachique
    Reply Bellachique 5 januari 2012 at 15:36

    Heel erg bedankt voor de moeite! Je bent een schat!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 6 januari 2012 at 09:00

     Geen enkele moeite, graag gedaan!

 • Avatar van Diana (Goudvliegje)
  Reply Diana (Goudvliegje) 2 januari 2012 at 00:21

  Hallo Desiree
  Zelf heb ik alleen ervaring met de handcreme met lavendel,en die is er fijn in gebruik.
  Dr Hanuska heeft vind ik een speciale geur die ik prettig vind.
  Bodylotion gebruik ik nog niet omdat ik nogal een gevoelige huid heb.
  Maar het spreekt me zeker aan,zeker na jouw review.
  Groetjes Diana

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 2 januari 2012 at 00:20

  Mij spreekt rozen het meeste aan, ik heb een droge huid. Dus het kan wel wat extra´s gebruiken. :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.