Beauty

Environ Skincare | C-Boost & AVST1

14 januari 2012


Vandaag wil ik graag wat vertellen over enkele producten van Environ, maar omdat dit merk niet heel erg bekend is wil ik ook eerst wat meer vertellen over het merk zelf. Als je online gaat zoeken naar ervaringen met Environ producten kom je echt geweldige voor- en nafoto’s tegen en de verhalen klinken heel erg goed. Ik was gelijk nieuwsgierig! Ik heb 2 producten, de C-Boost en de AVST1, nu een tijdje in huis en het zijn voor mij echt kuurproducten geworden.

Environ is in 1990 opgezet door plastisch chirurg Dr Des Fernandes. Hij was de eerste die een hoge dosis vitamine A in verzorgingsproducten gebruikte voor de behandeling van de door zon beschadigde huid. Het is geformuleerd na zijn poging om 2 jonge patiënten te helpen aan hun huidkanker. Beide patiënten stierven helaas op jonge leeftijd en deze ervaring zette hem aan om alles te leren over huidkanker en de huid. Hieruit ontstond Environ. Na enige tijd voegde de zus van Dr Fernandes, Mrs Val Carstens, zich bij het merk en het is zo een echt familiebedrijf te noemen. Het merk wordt op dit moment in meer dan 60 landen verkocht en bevat nu een uitgebreid assortiment met verschillende productlijnen en supplementen. In Nederland wordt het merk gebruikt bij enkele schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en cosmetisch artsen.


C-Boost 25ml, €59,90
Dit is een verhelderende crème die een krachtige, stabiele, vorm van vitamine C (ascorbyl tetraisopalmitate) bevat en hiermee de door zon beschadigde en overgepigmenteerde huid verbetert en het zo haar gezonde, jeugdige glans weer terug geeft en er egaal laat uit zien. Het product is geschikt voor iedereen die last heeft van pigmentvlekjes, fijne rimpeltjes en gesprongen haarvaatjes. De vitamine C zorgt er daarnaast voor dat de huid een betere afweer heeft tegen de zon. Het vermindert pigmentatie, verstevigt en verfijnt, stimuleert de collageenproductie, houdt de vochtbalans op peil en versterkt de haarvaatjes.

Je gebruikt deze crème in een dun laagje op de huid, masseert het een klein beetje in en het wordt aangeraden om deze crème in combinatie met de AVST en lonzyme producten te gebruiken. Het product zit in een hygiënisch tubetje en heeft een subtiele frisse geur. Het trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Let op: dit product wordt niet aangeraden bij de echte probleemhuid. C-Boost bevat geen parfum of conserveringsmiddel.


AVST 1 50ml, €46,00
Dit product is in het bijzonder geschikt voor de periode van de winter tot aan de lente waarbij de huid wat harder moet werken om er optimaal uit te zien. En met de zonuren in opkomst liggen zonbeschadiging, overpigmentatie, huidveroudering en uitdroging op de loer. Met deze crème op basis van vitamine A en C wordt de huid goed beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De serie AVST moisturisers is speciaal ontwikkeld om de huid optimaal te hydrateren en om de huidcellen te herstellen wat zorgt voor een zachte, jeugdige en gezonde huid. Daarnaast bevatten de crèmes antioxidanten, flavanoïden en opnamebevorderende stoffen.

Er zijn 5 crèmes met oplopende concentraties vitamine A en C, waarvan AVST1 de lichtste is.  Vanaf AVST3 bevatten ze ook peptiden die de aanmaak van collageen en elastine bevorderen. Het is het beste om de concentratie langzaam op te bouwen van AVST1 tot aan AVST5 zodat de huid kan wennen aan de progressieve ingrediënten en worden huidreacties voorkomen.

De crème zit in een hygiënische pompflacon, trekt snel in, laat de huid direct lekker zacht aanvoelen zonder vettig laagje en heeft een subtiele ‘zurige’ geur die niet heel erg aanwezig is. Er zit geen parfum in deze crème en er wordt aangeraden om hiernaast een product met SPF te gebruiken. Tip: gebruik producten als deze ook op je hals/decolleté en handen, dit zijn plekken waar huidveroudering altijd snel te zien is en waar snel pigmentvlekjes etc. ontstaan.

Waarom geen uitgebreide review? Omdat ik deze producten juist wil gaan gebruiken in de periode waarvoor het het meest wordt aangeraden, aan het eind van de winter richting de lente en/of als kuurproduct voor als mijn huid het echt nodig heeft. Mijn eerste ervaring van enkele keren testen is in ieder geval al heel positief en ik kijk uit naar resultaten op de langere termijn. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de officiële Environ website.

Kende jij dit merk al? Heb je ervaring met Environ?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anita Van Loon
  Reply Anita Van Loon 19 november 2019 at 16:01

  Hallo dames ik gebruik nu al ruim 10 jaar environ het is een fantastisch product een beetje aan de prijzen maar ik spaar letterlijk om deze producten te kunnen blijven kopen ik kan niet zonder het is een verslaving omdat mijn huid er na altyd een agressieve acne huid zo beschadigt was zo prachtig en mooi is geheeld door de peeling van environ daarnaast gebruik ik de avst 5 .de ooggel en zo nu en dan een booster en altyd de raad met uv beschermer ik ben nu 57 jaar heb een schitterende mooi schone frisse huid draag geen make up rimpels minimaal.ik heb er veel voor over om dit product te blijven gebruiken en zou het iedereen aan raden…je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen en het vertraagt zeker je ouderdomsverschijnselen zo als rimpels ..grtjes Anita van loon

 • Avatar van Senna
  Reply Senna 30 maart 2018 at 20:24

  Ik gebruik Environ nu ongeveer 1,5 jaar en het is echt een fantastisch product! Mijn huid had een hoop te verduren gehad toen ik ineens zonder dat ik het eerste instantie wist een melk allergie te hebben waarvan ze in het ziekenhuis vol bleven houden dat het een soort acne was.. maar goed ik gebruik de pre cleaning, gezichtscleaner, toner en de AVST nu inmiddels zit ik op 3 en zo nu en dan in de salon een environ gezichtsbehandeling. Al met al environ is zeker een aanrader en het geld zeker waard !!!

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 22 maart 2017 at 15:12

  hoi Environ gebruikers/testers

  ik zit erover na te denken over te stappen op dit merk maar twijfel nog omdat ik ook veel.lees over juist huidirritatie en glimhuid.

  ik heb nu zelf een glimhuid en af en toe flinke ontstekingen. Zou graag wat recente ervaringen lezen.

  Groetjes Yvonne

  • Avatar van Tine
   Reply Tine 23 maart 2017 at 09:47

   Hallo,
   Ik gebruik de environ producten nu al enkele jaren voor mijn gevoelige huid. De resultaten zijn heel goed. Door het advies van de schoonheidsspecialiste op te volgen en de aangepaste producten te gebruiken heb ik nu een heel mooie huid.
   Groetjes
   Tine

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 19 augustus 2016 at 22:17

  Hallo dames, het is nu 2016. Mijn vraag is werkt Environ echt en zo ja wanneer ga je het zien . En de laatste vraag is heb je van het merk echt alles nodig? Was bij de schoonheidsspecialiste en die zij dit dat en zo. Meer dan 8 producten rond de €400,- .ik dacht moet echt alles of is het echt allemaal nodig bedoel ik.

  Gr,

  Yvonne2016

 • Avatar van Hettie
  Reply Hettie 5 juni 2015 at 14:53

  Beste allemaal,

  in mijn praktijk voor huidverbeterende behandendelingen werk ik al 6 jaar met heel veel plezier en heel goede resultaten met Environ.
  Een aantal van jullie zoeken naar een adres waar de producten met voordeel worden aangeboden.
  De original Range, is de voorloper van AVST en mag in Europa niet verkocht worden. De AVST en C-quence producten voldoen aan alle Europese eisen.

  Waar ik jullie echter graag van op de hoogte wil brengen, is dat er in Nederland en België ook regelmatig actiematig producten met voordeel of met een extra product worden aangeboden.
  Laat je adviseren in een bedrijf waar de specialist met kennis naar je huid kijkt en je vervolgens de producten adviseert die daadwerkelijk je huid ten goede komen. De specialist zal je dan ook van haar acties op de hoogte brengen. Dan heb je dubbel waar voor je geld. Want een uitstekend advies van een huidspecialist en het beste resultaat op je huid.

 • Avatar van Nicky
  Reply Nicky 4 juni 2015 at 21:38

  Hoi
  Ook ik ben al jaren heel enthousiast over de Environ producten, alleen zijn ze wel erg prijzig.
  Heb je voor mij misschien ook het adres in zuid Afrika waar ik deze producten direct kan bestellen?
  Alvast Dank!

  • Avatar van christophe
   Reply christophe 18 september 2015 at 21:12

   hallo, ik ben ook op zoek naar het adres om te bestellen in Z.A. Heb jij al reactie hierop?
   Groetjes

 • Avatar van hayel
  Reply hayel 4 mei 2015 at 20:33

  Goedendag ik wil environ bestellen kan ik ook het adres hebben waar ik goedkoop kan bestellen aub

 • Avatar van Suus
  Reply Suus 1 september 2014 at 16:50

  Dit zijn tenminste producten die doen wat ze beloven. Ik heb erg veel last gehad van acne en littekentjes maar nu gaat het steeds beter! Ik verwacht over een poosje weer helemaal een glad huidje te hebben en dat had ik echt niet verwacht. Het zijn kostbare producten, maar ik koop liever 1 goed product dan allerlei goedkopere cremes die niets uithalen.

  • Avatar van Sandra
   Reply Sandra 15 augustus 2016 at 18:52

   Hoi Suus,
   Welke gebruik jij allemaal.ik heb sinds kort weer acne word knettergek ervan .
   Mvg

   Sandra

 • Avatar van anita van loon
  Reply anita van loon 22 januari 2014 at 23:26

  Helemaal geweldig, gebruik het al 10 jaar allen is het een beetje aan de prijzige kant,moet er wel dingen voor laten om de produckten te kunnen betalen. maar het heeft me al zoveel op geleverd ik heb jaren lang zware vorm van acne gehad het is aan mijn huid echt niet meer te zien . love environ.

  groetjes anita

 • Avatar van Cathy
  Reply Cathy 26 mei 2013 at 17:35

  Ik gebruik al zeker 12 jaar lang Environ, maar de Original Range. ´s zomers de ultraen ´s winters de rich.
  Maar ik heb familie in Zuid Afrika en daar ga ik ook regelmatig heen en neem dan genoeg mee voor een jaar. Geweldig produkt. En daar nog eens vele malen goedkoper natuurlijk.

  • Avatar van Tine
   Reply Tine 29 mei 2015 at 12:06

   Hallo Cathy

   Ik gebruik de producten nu 1 jaar en vind ze geweldig. Kun je me het adres van de apotheek waar je de environproducten koopt doormailen? Misschien kan ik ze daar online bestellen.

   • Avatar van Annick
    Reply Annick 30 mei 2015 at 20:49

    Hallo ,

    Ik heb je review gelezen en ik gebruik ook de evorin producten.
    Kan je mij het adres doormailen van de apotheek of de site waar ik ze kan bestellen a.u.b. waar ze goedkoper zijn ?
    Bedankt.

    M.v.g. Annick

    • Avatar van Tine
     Reply Tine 1 juni 2015 at 17:21

     Hallo Annick,

     Ik heb nog geen antwoord gekregen van Cathy of iemand anders op mijn vorige mail.

     Groetjes

     Tine

 • Avatar van Susan
  Reply Susan 16 april 2013 at 22:08

  ik zou ook de pre cleansing oil en zeker de toner gebruiken. Met name de toner zorgt echt voor een stralende huid!

 • Avatar van Carmen
  Reply Carmen 5 april 2013 at 22:08

  Ik gebruik Environ nu een jaar en het resultaat is verbluffend goed. Daarvoor heb ik alle producten in alle prijsklasses gebruikt maar geen 1 product wat mij zo goed bevalt als dit merk. Na 1 week voelde en zag ik al duidelijk verschil. In de schoonheidssalon onderga ik met regelmaat een diepwerkende behandeling van dit merk zodat ik snel veel resultaat heb, thuis verzorg ik het met verschillende producten van Environ.
  Het geld heb ik er graag voor over. Ik ben 43 en mijn ziet er nu wel 10 jr jonger uit!
  Gaaf toch. Respect voor de huid is mijn motto

 • Avatar van Susan
  Reply Susan 16 maart 2013 at 18:45

  Ik gebruik nu een jaar lang Environ Avst (begon met 1, daarna 2 en daarna 3, begin volgende week met 4) en het geeft echt een geweldig resultaat! Ik gebruik het met de reinigingsolie, reiniginszeep en de toner, die zorgt voor een stralende huid. Mijn huid ziet er geweldig uit. Minder rimpels, pigmentvlekken zijn weg en veel mensen geven me complimenten. Dit klinkt als een verkooppraatje maar is het niet! Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over een product. Je hebt denk ik wel het beste resultaat als je ook de reinigingsproducten en toner gebruikt, kost wel wat alles bij elkaar maar is het dubbel en dwars waard. Ik ben nu veertig maar mijn huid ziet er 10 jaar jonger uit. Voor mij nooit meer iets anders.

  • Avatar van Lucia
   Reply Lucia 13 april 2013 at 10:54

   Goede morgen,
   fijn dat u tevreden bent met environ. Ik ben pas begonnen met avst 1 en heb ook avst cleansing milk. Is het nodig om de pr-cleanser olie en toner te gebruiken en geeft het dan een betere resultaat als je het erbij gebruik?
   Heel graag uw reactie,
   bvd, gr Lucia

 • Avatar van renee
  Reply renee 24 augustus 2012 at 12:29

  waar kun je deze vit c en a bestellen??

 • Avatar van Priceless
  Reply Priceless 10 augustus 2012 at 11:40

  Ik werk in de winkel, waar gisteren kwam een vrouw in 2-de generatie, en vertelde dat ze de C-boost van enveron gebruikte om haar pigmentenvlekjes weg te werken, dat haar hele voorhoogd was vol van de pigment vlekjes. De hele tijd was ik blijven kijken naar haar voorhoofd en ik kon nieks van de pegment vlekken zien. Toen vertelde ze dat het is weg gegaan dankzij die C-boost. en dat zij gebruikt de hele lijn van de merk environ. Dat het duur is maar ze is zo tevreden dat ze wilt nieks anders nu. Maar met de C-boost is ze gestopt de moment dat de vlekjes weg waren gegaan.
  Ik vond het heel interessant verhaal, en vandaag hele ochtend researches op internet opzoeken. Tot nu toe klinkt goed, en i think i belive it !!!
  Ben van de plan voor iemand in de familie dat als een Birthday-present te kopen !!!
  Groetjes iedereen !!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2012 at 09:20

   Wat fijn dat ze er zo tevreden over is!

 • Avatar van Yollie
  Reply Yollie 24 januari 2012 at 08:21

  Gebruik de producten van Environ al 4 jaar, met mooie resultaten, kan niet meer zonder.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 januari 2012 at 09:37

   Dan kan je jezelf zeker een tevreden gebruiker noemen inderdaad, wow! Fijn dat je een merk hebt gevonden zo’n mooie resultaten behaald :)

 • Avatar van N
  Reply N 15 januari 2012 at 20:02

  Ik ben schoonheidsspecialiste en ik werk met de producten, heb erg mooie resultaten!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 14 januari 2012 at 19:26

  Het lijken mij goede producten. De substantie ziet er ook goed en fijn uit. Beloofd heel veel.
  Liefs, xx

 • Avatar van Beautyandso
  Reply Beautyandso 14 januari 2012 at 14:34

  Klinkt wel goed.ik ken dit merk niet maar het klinkt veelbelovend, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 14 januari 2012 at 14:32

  Ik ken dit merk niet, maar ziet er wel goed uit. Vooral de AVST 1 lijkt mij wel wat. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen op lange termijn.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 14 januari 2012 at 14:11

  Ik ken het merk inderdaad, de schoonheidssalon waar ik stage liep werkte ermee. Het is een fantastisch vooruitstrevend en vernieuwend merk en de resultaten zijn erg goed. Ben benieuwd naar jouw ervaring!

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 14 januari 2012 at 12:51

  klinkt wel heel erg goed hoor!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 januari 2012 at 11:29

  Ik kende het merk niet, ziet er wel goed uit. Maar of ik zoveel geld voor cremes uit zou geven? Nee, ik denk het niet.

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 14 januari 2012 at 08:34

  Ze klinken echt wel als goed werkende producten voor een kuur. Ik ben benieuwd naar je review op langere termijn !

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.