Fashion

H&M+ lente collectie

3 januari 2012


H&M heeft de B.I.B. (Big is Beautiful) collectie omgedoopt tot H&M+ en de lente collectie is online al terug te vinden. Als ik de kleuren zo zie dan gaan we naar een romantische en vrouwelijke lente toe met hier en daar een feller kleuraccent. I like! Echt heel erg veel keuze is er niet en ik hoop dan ook zeker dat het assortiment voor de lente (en anders op zijn minst die voor de zomer) verder uitgebreid zal worden, maar er zitten zeker leuke items tussen.


Zoals je ziet is er weer een heel erg fijn blazertje in de collectie opgenomen met leuke details zoals strikzakjes en een voering met print, deze is trouwens ook nog in het zwart te koop en kost €39,95. Verder zien we skinny’s in verschillende kleuren en enkele jeans waaronder het model wat hierboven te zien is wat uitloopt vanaf de knie. De basics mogen natuurlijk niet ontbreken en de shirtjes met ronde hals en driekwartmouw, bloesjes, singlets en t-shirtjes met korte mouw en borstzakje zijn dan ook in verschillende kleuren en prints te vinden.

Het zachtroze vestje met de zwarte boordjes en strikzakjes en het satijnachtige shirtje (zie foto direct hierboven) zijn de meest opvallende items als je kijkt naar materiaalgebruik en vormgeving. De grote fail uit de collectie is wat mij betreft de donkerblauwe parka, die met de drawstring in de taille en grove zakken eerder aandoet als een regenjas uit de jaren ’80.

Ik zal zelf in ieder geval zeker gaan voor enkele fijne basics, het satijnen blouseshirt en de uitlopende jeans. Nu hopen dat ze ook nog echt flatteren bij een grotere maat zoals ik heb, want het vrouwelijke model dat H&M gebruikt voor deze Plus Size collectie is niet echt plus size te noemen en dan ziet het er toch al snel heel erg anders uit…

Daarnaast kan je je outfit natuurlijk altijd heel erg leuk stylen met de vele sieraden, shawls, tassen, haaraccessoires en schoenen die in het assortiment te vinden zijn. Dat vind ik altijd zo leuk aan H&M: je kan er echt van top tot teen terecht voor een complete outfit in zo goed als elke stijl èn voor elk budget. De H&M+ kleding loopt t/m kledingmaat 3xl/54. Je kan deze items in de webshop eenvoudig selecteren door bij ‘dames’ naar ‘alles bekijken’ te gaan en dan de filter te zetten bij ‘concept’ en dan kiezen voor ‘H&M+’.

Welke items uit de lentecollectie spreken jou het meeste aan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 27 januari 2012 at 12:51

  Ben ik de enige die de H&M+ collectie niet erg groot vind vallen?? Ik heb echt al meerdere keren bij H&M BiB (of + dan nu) meegemaakt dat het echt klein valt. Ik heb normaal ongeveer maat 48/50 maar moest bij een blouse en spijkerbroek gewoon de grootste maat hebben, dus 54. Dat lichtroze blazertje vind ik ook erg leuk en heb ik besteld maar zelfs maat 52 is nog krap. Sommige maat 48 dingen zijn nog kleiner dan maat xl of 46 in de reguliere collectie. Ben dan ook totaal niet erg gecharmeerd van die plus collectie en daarbij mogen ze zogenaamde plus collecties wel eens uitbreiden inderdaad, als je het verschil ziet met de gewone collectie. Wat ik ook erg irritant vind, is dat ze prachtige LANGE blazers in de gewone collectie hebben maar die voor de plus collectie is dan weer zo kort…why? Kan ik niet wat input voor het designteam geven? :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2012 at 13:07

   Ik heb met de maatvoering van de bovenkleding nooit een probleem gehad, maar broeken willen nog wel eens kleiner vallen (heb ik het idee). En input? Als ze daarvoor openstaan dan heb ik ook nog heel wat tips ;-) Zou tof zijn als de lijn echt uitgebreider zal worden!

 • Avatar van wondervol
  Reply wondervol 7 januari 2012 at 23:20

  De groene broek is al weg!! Heb m nog niet bij de H&M zien hangen… Ga ik wel in de gaten houden, want ik vind die kleur geweldig! Heb wel het roze jasje met bijpassende broek gekocht. Blij mee! De maten vd broeken vallen in ieder geval een stuk beter en kleiner dan bij de ouwe collectie.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 januari 2012 at 08:45

   Het roze setje is ook echt heel erg leuk! En misschien ga ik me met deze leuke gekleurde broeken ook eens aan een skinny wagen? ;)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 6 januari 2012 at 14:52

  Oh dat jasje en groene blousje vind ik zeker leuk! Toch vind ik wel dat de +collectie altijd een stuk saaier is dan de gewone kleding bij H&M…

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 5 januari 2012 at 21:43

  Er zitten wel een aantal leuke dingen tussen, maar vind het over het algemeen flink tegenvallen. De naamsverandering vind ik wel beter.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 5 januari 2012 at 11:53

  Ik vind de collectie de laatste tijd nogal beperkt, had juist gehoopt dat ze een uitgebreidere collectie zouden maken. Er zitten wel een aantal leuke items tussen, Het satijnen blousseshirt vind ik ook erg leuk.

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 4 januari 2012 at 21:58

  Ik vind het jammer dat ze BIB in HM+ hebben veranderd. Ik vind de collectie tegenvallen. Jammer.

 • Avatar van Shanna
  Reply Shanna 4 januari 2012 at 09:57

  O god, weer zo’n afschuwelijk kort broekje. Whaha! Heb die gepast en oooo, wat staat dat zó niet bij plussize.. :’)

  Rest is wel leuk! Beter dan BiB die naam.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 3 januari 2012 at 22:11

  zit leuke kleding tussen;D

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 3 januari 2012 at 19:54

  Echt onwijs leuke kleren, vooral het laatste shirtje op de foto!

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 3 januari 2012 at 19:53

  mooie blazer, die wil ik wel (:

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 3 januari 2012 at 16:19

  Ik vind het grijze shirtje rechtsboven op het eerste plaatje (met die zakjes) erg leuk en de groene blouse/tuniek ook. Ik vind het wel jammer dat de modellen vaak niet echt ‘plussize’ zijn, en sommige dingen inderdaad op zo’n model heel anders staan dan op echte plussize dames. Nu is het natuurlijk wel zo dat iedereen een ander figuur heeft, ook al heb je dezelfde maat, kan het nog zijn dat het de één heel leuk staat en de ander niet. Maar dit geeft niet een heel realistisch beeld. Ik ga zeker kijken bij de HM+ lentecollectie, en dan vooral voor de basics!

  • Avatar van Paula
   Reply Paula 3 januari 2012 at 16:34

   Oh, nu ik zo op de site kijk is dat grijze ‘shirtje’ die ik bedoelde een trui. Ook leuk!

 • Avatar van wanncha
  Reply wanncha 3 januari 2012 at 14:30

  Zitten erg leuke dingen bij!

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 3 januari 2012 at 13:59

  H&M+ is zeker een verbetering! Ik heb mijn oog al laten vallen op de blazer in het roze en de korte jeans lijken mij ook wel fijn, al ben ik meer van de rokjes met warm weer. Die lekker grote trui lijkt mij voor nu ook al wel fijn.
  Fijn artikeltje, anders was ik er waarschijnlijk pas achter gekomen als alles alweer uitverkocht is ;)

 • Avatar van Tine
  Reply Tine 3 januari 2012 at 12:49

  Zitten erg mooie items tussen :)
  x

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 3 januari 2012 at 12:43

  Oh die lichtroze blazer is zó mooi. En dat vestje met die strikjes. Pretty!

 • Avatar van Rowan
  Reply Rowan 3 januari 2012 at 12:11

  IK. WIL. NU. WINKELEN!!!

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 3 januari 2012 at 12:01

  Zeker de zonnebril! Maar ben helemaal nog niet bezig met lente hahah

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 3 januari 2012 at 11:55

  Er zitten leuke dingetjes tussen! Ik heb héél veel besteld: vooral de knal kleuren items!

 • Avatar van Annelien
  Reply Annelien 3 januari 2012 at 10:13

  Er zitten hele leuke items bij zo te zien! En die naamsverandering is inderdaad prettig. ‘Bib’ vond ik sowieso een beetje vreemd klinken. Wat me trouwens opvalt is dat wat in de online shop ‘hangt’ soms heel anders is dan wat in de winkels hangt. Andere kleuren of gewoon veel meer verschillende producten.. strange!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 januari 2012 at 10:48

   Dat klopt inderdaad! En als je dan naar Duitsland gaat en de pluscollectie bekijkt dan zie je weer heel andere dingen, modellen en kleuren :)

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 3 januari 2012 at 09:24

  Ik vind dat vestje (3e artikel) op het eerste plaatje echt heeeel gaaf!

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 3 januari 2012 at 09:09

  Het roze jasje op de eerste foto is cute !

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 3 januari 2012 at 07:47

  Ik vind H&M+ in ieder geval een stuk hipper klinken dan BIB, maar dat terzijde. Vind het zo jammer dat de collectie zo beperkt is, maar ik word wel blij van de vrolijke kleurtjes…kom maar op met die lente!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 januari 2012 at 08:50

   Ik vind de naamsverandering ook zeker een verbetering, maar inderdaad: ik hoop wel dat de collectie nog verder uitgebreid zal worden :)

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 3 januari 2012 at 06:53

  Ziet er allemaal leuk uit, ik ga ook eens even kijken op de site ;)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 3 januari 2012 at 01:05

  Vind vooral de t-shirts leuk bij de lente collectie maar de accessoires zijn ook zeker leuk :D En de romantische stijl is zeker super :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.