Beauty

How To | Je (rood) gekleurde haar mooi houden!

28 januari 2012


Het maakt niet uit of je je haar bij de kapper laat kleuren, of dat je dit zelf (thuis) doet: de prachtige en intense kleur van die eerste dag zal minder intens en wat doffer worden. Vandaag wil ik enkele tips geven op het gebied van haarverzorging om je gekleurde haar zo lang mogelijk mooi te laten houden en welke producten ik zelf gebruik om mijn nieuwe haarkleur *klik* het mooist te kunnen behouden.

Laat ik eerst beginnen met te vertellen welke producten ik afwisselend gebruik voor mijn geverfde haar en daarna komen nog enkele algemene tips voorbij voor geverfd/gekleurd haar. Ik hou ervan om verschillende merken en producten door elkaar te gebruiken en wissel ze graag met elkaar af, net waar ik zin in heb en waar mijn haar op dat moment het meest aan toe is.

Let er met gekleurd haar op dat je haarproducten gebruikt die juist hiervoor gemaakt zijn. Deze producten zorgen dat de kleur beter wordt vastgehouden in je haar, dat je haar wordt beschermd tegen o.a. UV-stralen en zorgen er met alles bij elkaar voor dat je je nieuwe kleur het langs kunt behouden. Producten voor geverfd haar zijn er van veel verschillende merken en in veel verschillende prijscategoriën verkrijgbaar.

Aveda Color Conserve
Deze producten gebruik ik nu al ruim een jaar en nog steeds vind ik ze heel erg fijn in gebruik. De producten zijn als het goed is nog steeds met elkaar in een mooie giftset te koop voor €48,50. Je hebt hiervoor een shampoo (250ml), conditioner (200ml) en een strengthening treatment (125ml). Het is zeker een wat duurder merk, maar het is een merk wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt en goede kwaliteitsproducten levert die ook nog eens heel zuinig in gebruik zijn. Voor meer informatie en verkoopadressen kan je een kijkje nemen op Aveda.nl.

Kneipp Granaatappal shampoo
Deze shampoo heeft een heerlijke geur en de extracten van granaatappel zorgen ervoor dat je haar een stralende kleur, glans en vitaliteit behoudt. Er zitten geen siliconen, minerale oliën en parabenen in en verzwaart het haar niet. Kneipp heeft sowieso een fijn assortiment met haarproducten. Deze zijn nog niet heel erg lang op de markt, maar zeker het proberen waard! De shampoo kost €5,99 voor een flacon van 200ml. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op Kneipp.nl.

L’Oréal Professionnel serie nature Couleur Botanique
De producten bevatten lijnzaadolie wat rijk is aan essentiële vetzuren waardoor gekleurd haar wordt gevoed en verzacht. Daarnaast legt het een beschermlaagje om het haar voor langdurig behoud van glans en kleur. Er is een shampoo (250ml, €15,85) en een masker (200ml, €19,80) verkrijgbaar en het is te koop bij de L’Oréal kappers. Fijn om te weten: de producten bevatten geen sulfaat, parabenen en siliconen en zijn EcoCert gecertificeerd.

Geef je haar af en toe een masker en behandel het ook na het wassen goed met bijvoorbeeld een leave-in product. Hoe beter je je haar verzorgt, hoe glanzender en stralender je haar eruit ziet en zo oogt je kleur altijd een stuk mooier dan wanneer je haar dof is of weinig glans heeft.

Matrix Biolage Colorcarethérapie
Deze producten van Matrix gebruik ik nog niet zo heel erg lang, maar ik vind ze een fijne toevoeging tussen mijn andere producten voor gekleurd haar. Er zitten extracten van de orchidee in die van nature UV-filters bevatten waardoor je levendige kleur ook beter mooi wordt gehouden. De vernieuwde lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, masker en glansspray. Aangezien bij het ontwikkelen en produceren van de Biolage‐producten de nadruk ligt op ‘groen’ ondernemen, bevatten de nieuwe producten geen parabenen en waar mogelijk zijn ook de siliconen weggelaten. Bovendien bestaat de verpakking tot 50% uit gerecycledmateriaal (met uitzondering van de dop). De producten kosten tussen de €14,20 en €23,00 en zijn verkrijgbaar bij de Matrix kappers.

Naast de kleurloze producten voor geverfd haar, zijn er ook producten op de markt met natuurlijke kleurstoffen zoals henna, kamille en walnoot die zorgen voor een lichte kleuropfrissing van je haar. Ook deze producten zijn van verschillende merken verkrijgbaar, in verschillende prijsklasses.

Guhl Colorshine rood
Aangezien mijn haarkleur tegenwoordig het best te omschrijven is als ‘donker kersenrood’ vind ik deze lijn van Guhl waaraan henna is toegevoegd zeker fijn om te gebruiken. De producten hebben een natuurlijke, tomatenpuree-achtige kleur en zorgen ervoor dat de kleurintensiteit van je haar wordt behouden. Samen met de conditioner zorgt het ook nog eens voor heerlijk zacht en mooi glanzend haar. De shampoo (200ml, €5,95) en de conditioner (200ml, €5,95) zijn verkrijgbaar bij de drogisterij.

Als laatste heb je ook nog de haarproducten voor gekleurd haar waarin kleurpigmenten zijn toegevoegd. Deze gebruik je één keer in de week en laat je zo’n 10 minuten intrekken. Nadat je je haar gewassen hebt, knijp je het teveel aan vocht uit en breng je dit product in je haar, masseert het even in en wast hierna goed je handen (!). In de tijd dat dit product in je haar zit kan je je benen en oksels scheren of je lijf scrubben en het daarna goed uitspoelen. Vaak zijn er al verzorgende en voedende ingrediënten aan toegevoegd waardoor je geen conditioner meer nodig hebt.

L’Oréal Professionnel expert serie Chroma Care
Omdat mijn haarkleur op dit moment tussen enkele verkrijgbare kleuren van dit product in zit, heb ik er 2 zodat ik ze kan mengen met elkaar om de juiste kleur te krijgen. Ik meng Rouge (6) en Acajou (5) met elkaar voor het beste resultaat, maar dit product is ook in verschillende blondtinten, bruintinten, een oranjetint en een paarse tint verkrijgbaar. Naast kleurpigmenten zit er in de Chroma Care ook nog abrikozenolie waardoor het zacht en glanzend wordt zonder te verzwaren. Er zit 150ml in een flacon, deze kost €16,15 en is verkrijgbaar bij de L’Oréal kapper.

Ah, ik kon het niet laten om even een ‘kunstwerkje’ te maken met alle bovenstaande producten bij elkaar. Zo kan je goed het verschil in de verschillende kleuren zien. Natuurlijk zijn er nog meer algemene tips waarmee je je haarkleur zo lang mogelijk het mooist kan houden:

* was je haar niet te vaak, 2/3 keer in de week moet voldoende zijn
* probeer hitte-apparaten zoals een föhn, stijl- en of krultang zoveel mogelijk te vermijden
* gebruik een uv-beschermend product als je de zon in gaat
* probeer producten met alcohol te vermijden, hiervan wordt je haar dof en dat doet de kleur geen goed
* ook chloorwater is geen pretje voor je haar, doe je haar met het zwemmen in een knot bovenop je hoofd!

Als ik rekening met alle tips en adviezen in dit artikel rekening houd, dan blijft mijn haarkleur altijd het langst mooi. Maar, natuurlijk ben ik heel benieuwd welke producten of tips jij nog wilt delen over dit onderwerp?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 26 april 2016 at 20:16

  Shampoo en conditioner van lakmé zijn ook fantastisch. Voor ride high lights die dood zijn. 5 minuten inwerken en als nieuw. Gebruik het al jaren… En er is ook gekleurde rode s schuim mousse van Indola(wel ff plastic handschoenen aandoen voor gebruik) en rood haar en tevens bescherming bij föhnen

 • Avatar van Marielle
  Reply Marielle 26 februari 2013 at 18:49

  Ik gebruik de schwarzkopf shampoo collor shine hier word mijn haar echt zacht van en deze heeft ook een zeer hoge dosis keratine(=bouwstof van je haar).
  Verder gebruik ik het haarmasker van Gliss Kur voor gekleurd haar en ook de conditioner.
  Ook ben ik helemaal verliefd op deze 2 schatjes http://www.garnier.fr/soin-du-cheveu/garnier-ultra-doux/produits-garnier/ultra-doux-au-henne-et-vinaigre-de-mure/demeler/ultra-doux-apres-shampooing-au-henne-et-vinaigre-de-mure.aspx

  Dit is de Ultra Doux met henna en braambesazijn.

  Mensen shampoo’s en of conditioners met henna in kunnen totaal geen kwaad aan chemisch gekleurd haar! De henna die hier in zit werkt verzorgend plus het is maar een extract waar dus veel te weinig van in zit om te kleuren en meestal gaat het ook gewoon over de neutrale henna in haarproducten.

 • Avatar van angela
  Reply angela 18 mei 2012 at 20:50

  nou guhl werkt niet hoor wat een ellende
  ga nu loreal proberen

 • Avatar van Silke
  Reply Silke 3 februari 2012 at 16:28

  Ik heb zelf heel lang rood haar gehad, maar ik ben blij dat ik er vanaf ben.
  Wat een drama was dat altijd! Na 3x wassen begon te kleur alweer te vervagen terwijl ik het knal rood had. Zonde ):

 • Avatar van Ade
  Reply Ade 29 januari 2012 at 20:56

  Ik zweer bij Guhl ^^

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 29 januari 2012 at 12:18

  ik gebruik gliss kur op moment

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 29 januari 2012 at 01:42

  Wat een handig artikel, er staan hele goede tips in.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Joni
  Reply Joni 28 januari 2012 at 20:37

  Wat een leuk artikel, veel van die producten kende ik nog niet! Mijn haar is ook al een hele tijd rood gekleurd, maar ik heb enorme moeite om m’n kleur lang te houden. Ik heb vet haar, dus moet ik ofwel shampoo voor vet haar gebruiken (die te agressief is en mijn kleur aantast), of ik moet shampoo voor gekleurd haar gebruiken, maar dan moet ik het dus veel vaker wassen, wat ook weer niet goed is voor mijn kleur. Op aanraden van de kapper heb ik de laatste optie gekozen, maar ik ben steeds op zoek naar producten waarmee ik mijn kleur nog langer kan houden. Super bedankt voor de goeie tips! :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2012 at 09:53

   Graag gedaan! Ik hoop dat je er echt wat aan hebt zodat je een fijne routine kan ontwikkelen voor jouw gekleurde haar :)

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 28 januari 2012 at 20:14

  Leuk artikel met handige tips!

  De L’Oréal Professionnel expert serie Chroma Care ga ik zeker een keer uitproberen.

  En je kunstwerkje is prachtig ;-)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 28 januari 2012 at 13:06

  Wat een handige tips.

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 28 januari 2012 at 11:17

  Ik vraag mij af met die Guhl Henna lijn of je daarna wel weer gewoon verven kan. Ja klinkt misschien stom. Maar bij de kapper vragen ze altijd voordat ze gaan verven of je je haar daar voor met henna hebt geverft.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2012 at 09:52

   Aangezien het voor natuurlijk rood/gekleurd rood haar is neem ik aan dat ze hier wel rekening mee gehouden hebben. Ik heb zelf in ieder geval geen gekke dingen meegemaakt met het kleuren van mijn haar en het gebruik van haarproducten met henna. Ik denk dat er dan eerder pure henna wordt bedoelt?

   • Avatar van Germa
    Reply Germa 30 januari 2012 at 12:09

    Ja, zou wel logisch zijn als ze (guhl) er rekening mee houden. Misschien is de percentage Henna wel zo nihil dat het geen chemische effect geeft. Bij de kapper doelen ze dan inderdaad op Henna kleuringen, daar zit natuurlijk wel een hogere henna percentage in. Hmmm… Ik zal er eens naar kijken in de winkel. Bedankt!

    • Avatar van Manuela
     Reply Manuela 2 november 2014 at 19:02

     Als je normale haarverf over henna haarverf heen doet word het groen. Geen kapper die er iets aan kan doen! De ex-vriendin van mn vriend had het, ik vond het wel grappig maar lijkt me verschrikkelijk als het bij jezelf gebeurd.

     • Avatar van Desirée
      Desirée 4 november 2014 at 09:27

      Dat lijkt me ook verschrikkelijk! Uit laten groeien en misschien kleurshampoo gebruiken, anders zou ik het ook niet weten inderdaad..

 • Avatar van deijsprinses
  Reply deijsprinses 28 januari 2012 at 10:12

  Interessant. Mijn haar kleur is kersenzwart volgens de verpakking maar wordt veel minder zwart en veel roder na een maand. De kleur wordt nooit echt dof, ik versta niet vanwaar dat fabeltje komt. Ik kleur mijn haar al 5 jaar en nog nooit heeft het er dof uitgezien. Wel houden de pigmenten van rood niet goed en is het zwarte effect meteen weg…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2012 at 09:51

   De volle, levendige en stralende kleur van als je je haar net hebt geverfd verdwijnt op een gegeven moment en dan ziet de kleur er wat dof uit. Een fabeltje is het zeker niet. De rode pigmenten kan je met kleuropfrissende producten langer in je haar houden zodat je het minder vaak helemaal hoeft te kleuren :)

   • Avatar van deijsprinses
    Reply deijsprinses 30 januari 2012 at 11:26

    Dat kan dan wel zijn maar dan is dat geen goed haarkleur product. Ik kleur mijn haar al heel erg lang en steeds met het zelfde product. Het heeft er nog nooit dof uit gezien.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 28 januari 2012 at 10:11

  Dat Chroma care ken ik helemaal niet, lijkt me een goede manier om je haarkleur ècht weer wat op te frissen en levendig te krijgen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2012 at 09:49

   Ja, dat is het zeker! Een soort van mini-verf behandeling tussendoor :)

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 28 januari 2012 at 03:49

  Handig artikel! Ik heb zelf koper highlights, maar ze zijn al zo dof! Ik moet ze al na 1 maand opnieuw laten doen, misschien kan ik de kleur hiermee langer behouden. Die laatste foto is echt tof!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2012 at 09:49

   Haha, thanks! Ik heb m’n best gedaan op het kunstwerkje ;)

 • Avatar van Norma
  Reply Norma 28 januari 2012 at 00:20

  Heb koper kleur en sinds kort tigi voor red hear en idd t blijft veel langer mooi
  Misschien ook omdat ik te moe ben om t te wassen en t nog maar 1x in de week doe, en daarom heb ik mezelf verwent met deze dure shampoo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 januari 2012 at 09:49

   TIGI Red Head staat ook nog op mijn lijstje om eens uit te gaan proberen voor mijn donkerrode haar. De geuren van TIGI producten zijn sowieso zo lekker ook ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.