Beauty

John Frieda | Full Repair & Frizz-Ease lightweight solution

25 januari 2012


Volumineus haar behouden en het toch intens verzorgen? John Frieda heeft een nieuwe productlijn èn een nieuw serum uitgebracht waarmee je je haar weer in opperste conditie kan krijgen zonder dat je je ‘full body style’ hoeft op te geven. De Full Repair lijn biedt een gerichte oplossing voor beschadigd, overbehandeld haar dat herstel nodig heeft en de Lightweight Solution is een lichtgewicht serum zodat je volume intact blijft, maar je haar toch beschermt, pluis tegen gaat en hydrateert.

De meeste vrouwen overbehandelen hun haar met o.a. kleuren, (te warm) föhnen en steilen zonder daarbij echt na te denken over de gevolgen voor het haar. De verzorging van beschadigd haar gaat normaal vaak gepaard met producten die het haar zwaar en futloos maken en sneller vet doen lijken. De Full Repair is een lijn met care en styling producten die direct zichtbaar en voelbaar overbehandeld haar herstelt en transformeert in een full body style met natuurlijke beweging.

“De haarverzorgingslijn is geformuleerd met Inca Inchi olie, een lichtgewicht micro-olie rijk aan Omega-3, uit de Amazone. De herstellende formule behandelt gewichtloos beschadigd haar, om je haar zichtbaar te herstellen en zijdezacht te maken zònder te verzwaren. Gebaseerd op de legendarische salon heritage en innovaties van de John Frieda merken, gebruikt deze baanbrekende lijn een gepatenteerde technologie om zowel de interne als externe structuur van je haar te helpen herstellen en daarmee voor een zichtbare transformatie zorgt.”

Klinkt goed! Aangezien ik mijn haar regelmatig verf en daarnaast ook wel eens fóhn, glad maak of juist krullen zet sprak deze lijn mij direct aan. Ik ben hem nu alweer even aan het testen. Benieuwd naar wat ik van deze producten vind? …

De shampoo (250ml, €8,99) en conditioner (250ml, €8,99) bevatten gepatenteerde technologie om ervoor te zorgen dat zowel de interne als externe structuur van je haar herstelt en zorgt voor een prachtige, volimuneuze style. Met de deep conditioner (150ml, €8,99) laat je overbehandeld haar weer opleven. Deze herstellende, lichtgewicht, formule met mico-olie dringt door tot in het haar en herstelt zichtbaar en voelbaar over-styled haar en vermindert de kans op haarbreuk.

Laat ik beginnen met de geur die je tegemoet komt als de producten besnuffelt: een heerlijke kappersgeur in combinatie met een licht tropische, zoete geur: heerlijk! Ik draag mijn haar steeds vaker helemaal los en hou er dan wel van om het met wat volume te dragen en toch vol glans te laten zijn. Ik ging dan ook hoopvol de test aan met deze producten. Want vaak zijn goed voedende haarproducten te voedend of vet waardoor je sluik haar krijgt, iets wat ik minder mooi vind ;-)

Van de shampoo heb je maar weinig product nodig om een lekker schuimend resultaat te krijgen. Ergens weet ik dat het niet goed is als een product veel schuimt, maar het geeft me wel het gevoel dat het mijn haar goed schoon maakt. Na het goed uitspoelen van de shampoo voel ik na de 1e keer al direct een groot verschil, omdat ik het gevoel had ook de conditioner al gebruikt te hebben. Zo zacht voelde het al aan. Daarna gebruik ik de conditioner op de lengtes en de deep conditioner in de puntjes van mijn haar. Na een paar minuutjes spoel ik ook dit weer grondig uit. Mijn handen kunnen nu al gemakkelijk door mijn haar komen: fijn!

Deep infusion (50ml, €9,99) dringt direct voelbaar door in de beschadigde haren en zorgt voor herstel en bescherming van beschadigingen veroorzaakt door hitte-styling. Het haar blijft soepel, ziet er gezond uit en heeft volume. Dit product is speciaal ontwikkeld voor herstel van medium textuur haar.

Nadat ik onder de douche vandaan kom en mijn haar handdoekdroog heb gemaakt breng ik één pompje van dit product aan in mijn korte tot halflange haar en werk ik voorzichtig met een grove kam door mijn haar. Ah, dat gaat gemakkelijk zeg! Omdat mijn haar op dit moment echt heel erg glad en zacht aanvoelt (ook al is het nog vochtig) was ik wel bang dat mijn haar eenmaal opgedroogd sluik zal gaan worden en er misschien ook vettig uit zal zien…

De styling spray (100ml, €9,99) heeft een hitte-bescherming die zorgt voor langdurige hold voor elke style. De formule wordt geactiveerd bij gebruik van hitte-styling apparaten om zo een glanzende, veelzijdige look te creëeren die de hele dag blijft zitten.

Omdat ik mijn haar sneller droog wilde hebben besloot ik dit product op mijn haarlengtes en punten te gebruiken, een beetje los te schudden en vervolgens te föhnen zonder borstel om het gewoon lekker nonchalant en volumineus te krijgen (of in ieder geval te proberen, want dat is het resultaat wat ik voor ogen had). Eenmaal drooggeföhnd en met mijn vingers in model gebracht voelde ik gelijk heerlijk zacht en ‘fluffy’ haar en het viel mooi, glanzend en zeker mèt volume. En dat zonder sluikheid of hardheid (door de styling spray).

Ook zal John Frieda met een nieuw serum op de markt komen, de Lightweight Solution (50ml, €13,99), die fijn tot medium haar temt, voorbereidt op de styling, pluis tegen gaat en hydrateert. Het transparante oliedeel temt de ongewenste pluis, het blauwe deel is een elixer op basis van water, dat hydrateert van binnenuit. Het is een niet-vettige formule en het is belangrijk dat je niet teveel product in één keer gebruikt. Er wordt aangeraden om na het schudden van de flacon (!) 10 druppels tudden je handen te wrijven en dan te verdelen op handdoekdroog haar. Ook dit product staat er weer voor om je haar niet te verzwaren. Op de foto’s hieronder zie je de flacon zonder geschudt te hebben en erna een foto van de substantie als je geschudt hebt, het wordt een beetje melk-achtig.

Ook de geur van dit product is weer heerlijk! Omdat ik mijn haar hiervoor al helemaal behandel met alle producten die je hierboven voorbij hebt zien komen, gebruik ik dit serum juist als een finisher om de laatste springerige haartjes op zijn plek te houden en nog wat glans mee te geven. Ik gebruik hiervoor echt maar een paar druppels, die ik over de haarlengtes en puntjes verdeel. Mijn haar ziet er na deze routine echt prachtig uit en het valt zelfs andere mensen op, omdat ik continue complimentjes krijg en de vraag ‘wat ik toch met mijn haar doe dat het zo mooi is’. Helemaal na enkele keren gebruik merk ik zelf helemaal verschil: het valt steeds beter, ziet er mooi uit en ik hoef mijn haar maar eens in de 2/3 dagen te wassen. Iets wat ook nog eens beter is om mijn nieuwe haarkleurtje te behouden!


Kortom: ik ben heel erg tevreden met deze nieuwe John Frieda producten. Ik was vroeger al fan van dit merk en gebruikte er erg veel van en nu zijn ze weer terug voor op mijn ‘vaste’ plankje in de badkamer. Ja, er zit SLS, parabenen èn siliconen in de producten, maar eerlijk gezegd heeft mijn haar èn hoofdhuid hier geen last van.

Alle bovenstaande producten van John Frieda zijn vanaf februari verkrijgbaar in de winkels. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op JohnFrieda.nl.

Ben jij benieuwd naar deze producten? Hou jij rekening met ingrediënten als SLS, parabenen en siliconen in producten?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 27 januari 2012 at 20:08

  Lijken mij fijneproducten <3 Ik wil ze misschien wel een keer proberen.
  xxx

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 26 januari 2012 at 16:56

  Heb deze producten ook om te testen, ben tot nu toe erg tevreden! Vooral de Deep infusion is idd erg fijn.

 • Avatar van Stasja
  Reply Stasja 25 januari 2012 at 21:43

  Dat deep infusion serum heb ik al getest en is best wel fijn. Ben benieuwd naar de shampoo en conditioner!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 25 januari 2012 at 21:38

  Dit klinkt zeker goed! Ik kleur mijn haar ook, dus ik denk dat ik ze zeker een keer ga uitproberen.

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 25 januari 2012 at 17:58

  Oooh klinkt goed ! Ik ben fan van de groene lijn van John Frieda, Awareness was het dacht ik.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 25 januari 2012 at 14:53

  Dit lijken mij hele fijn producten, wil ze echt gaan proberen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 25 januari 2012 at 12:28

  Het serum wil ik zeker eens proberen ! Van het gewone serum ben ik erg tevreden.

 • Avatar van Jessie
  Reply Jessie 25 januari 2012 at 11:24

  Ik ben heel benieuwd naar deze producten, vooral naar de serum. Dat is toch een van mijn favoriete producten op haargebied.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 januari 2012 at 12:03

   Ik ben ook gek op serums en haaroliën <3

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 25 januari 2012 at 11:23

  Oh interessant, die nieuwe Frizz-Ease! De rest klinkt ook wel fijn, al vind ik het vaak wel prijzig. Maar voor van die stylingsproducten vind ik het ’t wel waard ^^.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 januari 2012 at 12:03

   En met zo’n serum bijvoorbeeld doe je ook gewoon heel erg lang, dan is een iets hogere prijs al snel minder erg ^^

 • Avatar van Brigitta
  Reply Brigitta 25 januari 2012 at 07:50

  Klinkt allemaal heel goed, ik heb fijn en “beschadigd” haar dus ik ga dit zeker proberen!:)

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 25 januari 2012 at 07:17

  klinkt opzich wel goed! ik heb nu ook een product maar zie niet echt verschil helaas

 • Avatar van Sals
  Reply Sals 25 januari 2012 at 00:29

  Klinkt goed! Ik heb zelf ontzettend droog haar de laatste tijd en niks werkt (ja knippen, maar dat wil ik niet) Misschien dat deze producten een uitkomst zijn voor mij. Bij de etos hebben ze trouwens nu een actie waarbij je 3 euro korting krijgt bij een full repair product.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 januari 2012 at 12:02

   Heb je al eens een haarolie geprobeerd? Dat helpt bij mij echt heel erg voor droog haar :)

   • Avatar van Sals
    Reply Sals 26 januari 2012 at 22:06

    Nee, ik heb nog nooit een haarolie gebruikt. Ik zal het uitproberen, bedankt voor de tip! :) Welke gebruik jij? Want heb wel gelezen over Amla haarolie ed, maar daar zit oa minerale olie in en dat probeer ik echt te vermijden.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 27 januari 2012 at 14:25

     Ik wissel ze graag af maar ben er echt fan van: pure arganolie, Kérastase Elicir Ultime, L’Oréal Professionnel Mythic Oil en Orofluido zijn wel mijn favorieten hierin.

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.