Beauty

Aloë Vera

1 februari 2012

aloevera1 - Aloë Vera
Aloë Vera is een ingrediënt wat we vaak zien terugkomen in huidverzorgingsproducten en wat ook steeds vaker in de pure vorm gebruikt wordt. Maar wat is Aloë Vera nu precies en wat doet het echt voor je huid? Ik ben dit tot op de bodem gaan uitzoeken en hoop jullie daar vandaag op een begrijpelijke manier wat over te kunnen vertellen.

De Aloë Vera plant kan je tegenwoordig bij elke tuinwinkel kopen, maar oorspronkelijk komt hij uit Arabië. Hij komt nu ook voor in Indonesië, het Middellandse Zeegebied, West-Indië en de Nederlandse Antillen. Het is een cactusachtige plant die al eeuwenlang wordt gebruikt bij verschillende huidverzorgings- en gezondheidsrituelen. Het sap wordt heel eenvoudig verkregen: de stelen worden afgebroken en doorgesneden en het doorzichtige jelly-achtige sap wordt direct gebruikt in producten.

Aloë Vera bevat verschillende antiseptische en ontstekingsremmende bestanddelen, vitamines, mineralen, aminozuren en vetzuren. Aloë Vera dringt gemakkelijk tot diep in de huid door en wordt daarom ook vaak toegevoegd aan cosmetische producten: het is een goede geleider om andere ingrediënten dieper door te kunnen laten dringen in de huid. Je kan de pure gel gebruiken bij o.a.:
* acné
* oppervlakkige brandwonden en zonnebrand
* muggenbulten en brandnetelbulten
* blaren
* couperose
* eczeem
* na het ontharen
* schimmels
* spierkramp
* striae
* winterhanden-/voeten.

Het werkt antiseptisch, stimuleert de celgroei, kalmeert de zenuwen, verlicht pijn in spieren en gewrichten, onderdrukt ontstekingsreacties, breekt dode huidcellen af, kan littekens verminderen en werkt ook nog eens als een intense vochtinbrenger.

aloevera2 - Aloë Vera

Nadat je de huid gereinigd hebt kan je de pure gel zacht inmasseren en als je wilt zelfs meerdere keren per dag herhalen. Let er wel op dat de werking het beste is als je het vers uit de plant haalt. Zet een Aloë Vera plant in je vensterbank en je hebt dit altijd bij de hand. De plant zelf is ook geen dure aanschaf en het is echt een ‘wonderplant’ te noemen.

Natuurlijk zijn er ook veel merken die productlijnen met Aloë Vera hebben zoals Greenland en kan je bij De Tuinen ook goed slagen voor producten met dit ingrediënt. Ik ben zelf een voorstander van een product met een zeer hoge concentratie aan puur sap zoals je ze bij o.a. De Tuinen kan vinden (met 98% puur sap). Zo heb je altijd een wonderpotje in huis tegen jeukende bultjes, schaafjes, zonnebrand of een geïrriteerde huid. Het voelt heerlijk verkoelend aan op de huid, trekt heel snel in en laat mijn huid lekker zacht aanvoelen.

Gebruik jij wel eens Aloë Vera (producten)? Of was je nog niet bekend met de werking van deze plant?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van jerina
  Reply jerina 19 oktober 2015 at 15:47

  ik heb een tube skin-gel gekocht, met 95% aloë Vera,
  maar als ik het op mijn gezicht smeer, dan is het een soort van plastiek velletje , het is super droog en het barst .
  ik heb het gekocht voor de couperose. maar mijn wangen voelen aan alsof het in brand staat.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 oktober 2015 at 15:51

   Auch, dat lijkt me zeker niet de bedoeling. Ik ben dan ook heel benieuwd wat de ingrediëntenlijst hiervan is.. Van welk merk is het product?

  • Avatar van jerina
   Reply jerina 20 oktober 2015 at 08:52

   hai ,bedankt voor je antwoord.
   ik heb er even een foto van gemaakt.
   dan kan je zien welk tube het is.

   http://www.mijnalbum.nl/Album=CF3FNDFU

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 20 oktober 2015 at 09:48

    Dr. Organic staat normaal gesproken juist goed aangeschreven en ik zie niet zo snel irriterende ingrediënten staan na het opzoeken van de ingrediëntenlijst. Ik zou wel gelijk stoppen met smeren, voor de rest niks aan je routine veranderen en dan kijken of het beter wordt. Wellicht een allergische reactie op aloe vera? Succes in ieder geval!

 • Avatar van Laura H.
  Reply Laura H. 14 februari 2012 at 21:45

  Wat een handig lijstje!! <3 ik drink soms die aloe vera drank, maar dat is wel anders!! Heb ook wel eens zeep gehad met aloe vera er in!

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty
Plus Size Outfit | Spirit of Spring!

Vandaag wil ik graag een outfit laten zien die ik voor mijzelf virtueel bij elkaar geshopt heb, om zo te...

Sluiten