Beauty

Clarins | Doux Exfoliant & Fix’ Make-Up

15 februari 2012


Clarins is één van mijn favoriete luxe merken als het gaat om huidverzorging en make-up. De kwaliteit van de producten is gewoon erg goed te noemen en de producten doen over het algemeen echt wat ze erover vertellen. Ik wil jullie vandaag 2 van mijn laatste favorieten van dit merk laten zien, omdat ik gewoon heerlijk enthousiast over deze producten ben.

Doux Exfoliant \ Gentle Exfoliator 125ml, €31,50
Met dit product kan je je gezicht exfoliëren, iets waar ik een tijdje geleden een uitgebreid artikel over schreef. Ik heb namelijk een drogere en gevoeligere huid en een scrub met schurende deeltjes doet het niet zo goed bij mij: ik krijg hier vaak een geïrriteerde huid van. Dat is de hoofdrede waarom ik zo gek ben op een lotion met AHA/BHA erin waarmee de dode huidcellen worden opgelost en je zo op een zachte manier toch je huid een oppepper kan geven.

Deze lotion is wat dikker dan een normale lotion, heeft een zachte geur en je gebruikt het 2/3 keer per week ’s avonds op een gereinigd gezicht. Het is echt supersimpel in gebruik: je doet een ruime hoeveelheid van dit product op een watje, haalt deze voorzichtig over je gezicht en na ongeveer een minuutje kan je nachtverzorging aanbrengen.

De combinatie van ingrediënten in dit product zorgt voor een schone, velletjesvrije huid en reinigt je poriën goed. Je zal zeker verschil kunnen merken op je watje na het gebruik van een normale lotion en deze exfoliërende lotion van Clarins. Ik merk dat dit product echt bijdraagt aan het egaler en zachter maken van mijn huid, waarbij oude littekentjes steeds minder lijken op te vallen. Het product lijkt wel prijzig voor een lotion, maar doordat je het maar een paar keer per week gebruikt kan je hier echt een flinke tijd mee vooruit.

Fix’ Make-Up
Baume Fixante Maquillage Haute Tenue / Refreshing Mist Long-Lasting Hold 30ml, €26,50
Als ik de deur uitga naar een pers-event, een avondje uit of dagje weg dan ben ik niet iemand die de hele dag door haar make-up wilt bijwerken. Daarom investeer ik graag in een goede primer, foundation, concealer en poeder. Maar, om je make-up echt de hele dag op z’n plek te houden bestaan er ook make-up sprays die je als laatste stap van je make-up routine over je gehele gezicht vernevelt. Dit product van Clarins is zo’n spray.

De spray zorgt er bij mij voor dat mijn make-up echt de hele dag door blijft zitten, zonder te glijden of langzaam ’te verdwijnen’. Daarnaast voelt het ook nog eens lekker verfrissend aan op de huid, ruikt het lekker èn ziet de make-up er direct minder poederig uit. Het zorgt voor een semi matte finish die bij mij de hele dag door blijft. Ik gebruik dit product nu standaard elke keer als afsluiter van mijn make-up routine.

Je kan de producten van Clarins vinden bij verschillende parfumeriën, maar zijn ook online te bestellen via Belissima.nl. Je krijgt hier standaard 10% korting op je aankopen, luxe miniaturen als extraatje bij je bestelling en je hebt deze bestelling ook nog eens lekker snel in huis.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 21 februari 2012 at 13:05

  Deze klinkt echt enorm fijn! Ik ben ook gek op Clarins producten, ze ruiken altijd heerlijk en doen veel goeds voor m’n huid.

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 18 februari 2012 at 20:02

  Lijken me beide erg fijne producten. Wil ook zeker die lotion wel proberen. Ik heb een huid die erg veel exfoliatie nodig heeft want mijn huid wordt snel grauw en heb erg last van verstopte porien. Verder is mijn huid droog dus dat is een hele vervelende combi. Misschien dat ik deze lotion zou kunnen gebruiken om niet steeds om de dag een echte scrub te gebruiken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 februari 2012 at 08:45

   De lotion zou dan zeker een uitkomst kunnen zijn, want elke dag scrubben is niet zo goed voor je huid lijkt me?

 • Avatar van Stasja
  Reply Stasja 16 februari 2012 at 22:52

  Oh deze exfoliant staat al een tijdje op mijn wishlist, lijkt me een heel fijn product. Ik koop Clarins producten ook meestal online, scheelt echt veel. :)

 • Avatar van Beautyandso
  Reply Beautyandso 16 februari 2012 at 14:57

  Deze producten lijken me erg fijn! Beiden heb ik nog nooit geprobeerd maar ook ik heb last van een drioge huid en regelmatig schilfers! AH! En een spray die je foundation de hele dag perfect houd, klinkt super!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:35

   De spray is ook echt geweldig, ik kan niet meer zonder haha ^^

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 15 februari 2012 at 23:54

  Ik ben heel tevreden over de producten van Clarins. Heb wel eens wat proefmonsters gehad.
  Liefs, xxx

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 15 februari 2012 at 21:06

  klinkt goed hoor

 • Avatar van Elke
  Reply Elke 15 februari 2012 at 14:52

  Die lotion klinkt heerlijk!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 15 februari 2012 at 14:10

  Jouw enthousiaste review heeft mij de lotion gelijk laten bestellen, morgen komt die binnen en ik ben heel benieuwd.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 februari 2012 at 14:12

   Wat leuk dat je er zo enthousiast van werd om hem gelijk te bestellen! Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen ermee, hou je me op de hoogte? :)

   • Avatar van Christa
    Reply Christa 17 februari 2012 at 08:47

    Zo dit is veelbelovend!!! Gisteren bij mijn avondroutine voor het eerst gebruikt en wat ben ik benieuwd hoe mijn huid voelt na een paar weken. Vanmorgen werd ik al wakker met een heerlijk glad huidje die er stralend en fris uitziet. Dankjewel Desirée voor het attent maken op dit mooie produkt.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 17 februari 2012 at 12:49

     Wow! Wat leuk dat je me op de hoogte houdt en gelijk zo’n goede eerste ervaring : )

 • Avatar van Rhonda
  Reply Rhonda 15 februari 2012 at 11:34

  Ik ben wel geïntereseerd in die exfoliator. Ik kan niet iedere dag douchen/scrubben dus dan is dit echt een oplossing. En als je je bedenkt hoeveel je krijgt vind ik de prijs ook wel meevallen. Het is misschien ook een idee om te kijken of hij online staat op de webshop van ici paris. Daar heb je ook standaard korting en gratis verzending. Alles wordt in een grote doos gedaan met piepschuim rondjes dus het komt ook goed aan. En alle euro’s schelen, toch? :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 15 februari 2012 at 09:15

  Beide producten klinken erg fijn in gebruik. Ik zou ze dan ook zeker eens willen proberen!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 15 februari 2012 at 09:00

  Mooie review en kan dan ook kijken voor deze producten. Ik heb vroeger met Clarins gewerkt en het is inderdaad een heel goed merk en het ruikt ook ontzettend lekker.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 februari 2012 at 09:08

   Ahhhh ja echt he? Heerlijke geuren hebben de producten inderdaad!

   • Avatar van Agnetha
    Reply Agnetha 15 februari 2012 at 10:18

    Ja, en bedenk ik mij net als ik dan de producten gebruik die al jaren bestaan (zelfs de geuren) dan krijg ik een soort “heimwee-gevoel” en herken het gewoon heel erg.
    Ik heb af en toe nog wel producten gebruikt, maar daarna veel andere merken uitgeprobeerd. Denk dat ik toch wel weer terug ga, want het is wel een een erg fijn merk.

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 15 februari 2012 at 08:08

  De exfoliator klinkt me als muziek in de oren! Want, want, want!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:34

   Haha, heerlijk zo’n enthousiaste reactie! ^^

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 15 februari 2012 at 07:44

  Fijn dat je dit reviewt, ik was al een tijd benieuwd naar de exfoliator. Clarins is voor mij ook een van de betere luxe merken, love it !

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 15 februari 2012 at 00:56

  Ik had een tijdje getwijfeld om de Doux Exfoliater te kopen, maar ben uiteindelijk voor een ander gegaan. Ik kan zelf ook echt niet zonder BHA’s meer, ze hebben mijn huid echt heel erg veranderd op een goede manier!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 februari 2012 at 09:10

   Echt he? En aan het begin of als je er nog geen ervaring mee hebt dan denk je ‘hoe kan dat nu wat voor mijn huid doen’ maar als je het eenmaal gebruikt dan kan/wil je niet meer zonder :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.