Beauty

Duo Review | Cowshed Horny Cow seductive bodylotion

20 februari 2012


Natuurlijke cosmetica, jullie moeten toch ondertussen wel weten dat ik daar een grote voorkeur voor heb. Van het merk Cowshed heb ik al eens een lipbalm gehad, maar verder had ik nog geen ervaring met dit merk. Van de ‘groene’ webwinkel Djems kreeg ik een heerlijke bodylotion van dit merk toegestuurd waarvan jullie vandaag een duo review kunnen verwachten, aangezien er vandaag ook een review van één van de bodylotions van Cowshed op Pretty Happy te lezen zal zijn.

Cowshed
Cowshed betekent letterlijk ‘koeienstal’ en dat is ook precies waarin de allereerste Cowshed Spa werd geopend in Somerset Engeland en van waaruit hun eerste producten werden gemaakt. Sindsdien is het assortiment uitgegroeid tot een uitgebreide collectie aan eerlijke, natuurlijke en therapeutische producten. De producten hebben allemaal unieke en doordachte geuren die een positief effect hebben op lichaam en geest. De productnamen kunnen dan wel heel erg speels zijn, ze nemen hun formuleringen heel serieus. Alle producten zijn vrij van parabenen, petrochemicals, sulfaten, kunstmatige geur- en kleurstoffen, bevatten geen dierlijke ingrediënten (met uitzondering van biologische bijenwas en wilde honing) en zijn uiteraard niet op dieren getest.

Er zijn 7 verschillende collecties:

* Knackered Cow: een ontspannende, kruidige collectie met essentiële oliën van lavendel en eucalyptus
* Grumpy Cow: een opbeurende, citrus collectie met essentiële oliën van rode mandarijn, petitgrain en grapefruit
* Lazy Cow: een rustgevende, houtachtige en oriëntaalse collectie met essentiële oliën van jasmijn, kamille en sandelhout
* Horny Cow: een verleidelijke, kruidige en bloemige collectie met essentiële oliën van rose absolute, patchouli en kaneel
* Moody Cow: een ontstressende, bloemige en oriëntaalse collectie met essentiële oliën van rose geranium en wierook
* Wild Cow: een revitaliserende, groene en frisse collectie met essentiële oliën van citroengras, gember en rozemarijn
* Spoilt Cow: een limited edition, luxe collectie met essentiële oliën van Indonesisch sandelhout, lindebloesem en rose absolute.

Horny Cow seductive bodylotion 300ml, €19,00
Deze bodylotion van Cowshed uit de Horny Cow collectie heeft een verleidelijke, kruidige en bloemige geur met essentiële oliën van rose absolute, patchouli en kaneel. Ik denk dat het wel een geur is waar je van moet houden, maar voor mij was de geur in één keer goed. Lekker kruidig en vrouwelijk: je ruikt de genoemde geuren er allemaal goed in terug. Ik vind dit echt een heerlijk product voor in de avond, zo net voor je naar bed gaat en je nog wel wat warmte en rustgevends kan gebruiken. Van de geur alleen al word ik helemaal soezig, heerlijk!

De verpakking is redelijk basis, maar ligt door het formaat wel lekker in de hand. De zwart-wit print valt goed in het oog en past ook zeker bij de oorsprong van dit merk. Voor mij was het alleen persoonlijk prettiger geweest als de verpakking met een pompje zou komen, want door het stevige materiaal en de iets dikkere textuur moet je flink knijpen om er product uit te krijgen, zeker naarmate de fles verder leegraakt. Ik bewaar de fles daarom zelf op de kop zodat de bodylotion er gemakkelijker uit komt.

Qua verzorgende ingrediënten vind je in deze bodylotion o.a. aloë vera, shea butter en cocoa butter terug en dat vind mijn huid heel erg fijn. Klik hier voor de complete ingrediëntenlijst. Op de 2 foto’s hieronder kan je heel erg goed de substantie van deze bodylotion zien: voor mij zit hij echt tussen een bodylotion en een bodybutter in. Hij smeert gemakkelijk uit, trekt vlot in en laat mijn huid zacht en gevoed aanvoelen met een subtiele geur die de volgende ochtend nog subtiel aanwezig is. Ik merk dat mijn huid lekker soepel wordt als ik mij elke dag insmeer en ook gedurende de hele dag door niet trekkerig of jeukerig aan blijft voelen. Een erg positieve ervaring dus met deze ondeugende koe!


Djems
‘Nature’s beauty store’ zoals ze zichzelf noemen en waarmee ze een erg passende slogan hebben gevonden voor hun webwinkel. Djems.nl bestaat sinds 2009 en is gespecialiseerd in luxe natuurlijke en biologische huid- en haarverzorging en met merken als Cowshed, John Masters Organics, Essential Care, Pai Skincare, Weleda, Trilogy en Living Nature zetten ze zichzelf goed op de kaart. De webwinkel zelf heeft een gebruiksvriendelijke interface, je kan er betalen via bankoverschrijving, onder rembours en via iDeal. De verzendkosten bedragen €5,95 per bestelling en je hebt deze binnen enkele werkdagen al in huis, vaak zelfs de volgende dag al. Lekker vlot dus!

Nog een groot pluspunt van deze webwinkel: alle ingrediënten staan netjes vermeld bij elk product wat ze aanbieden en je kan er ook nog eens erg handige ingrediëntinformatie en een begrippenlijst terugvinden voor als je graag meer informatie wilt over bepaalde ingrediënten of termen. Djems is ook te volgen via Facebook en Twitter. Kortom: voor mij is deze webwinkel vol natuurlijke en biologische producten zeker een aanrader om eens te gaan snuffelen. Ik ben zelf in ieder geval heel nieuwsgierig geworden naar meer producten van Cowshed en de andere merken in hun assortiment.

Duo Review: Ben jij benieuwd wat Elly van de Cowshed Knackered Cow bodylotion vindt? Bekijk dan haar review hierover vandaag op PrettyHappy.nl.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Evelien
    Reply Evelien 21 februari 2012 at 13:06

    Wat een geweldige naam, haha :D Hij lijkt me ook echt heerlijk ruiken, hmm!!

  • Avatar van Santje11
    Reply Santje11 20 februari 2012 at 16:05

    Het klinkt goed, ik kende het merk nog niet. Ik denk dat ik de geur die Elly heeft getest lekkerder vind, maar deze klinkt ook goed.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 februari 2012 at 16:46

      De geur die Elly had lijkt mij ook erg lekker! :)

  • Avatar van carla
    Reply carla 20 februari 2012 at 11:42

    oeh ook deze lijkt me heerlijk ! ook opgeschreven …ik ben ook best gek op de geur van patchouli …komt dat ook naar voren als je hem op je huid smeert?
    carla Xoxo

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 20 februari 2012 at 11:46

      Ik vind het ook een heerlijke geur en ruik die ook zeker terug tijdens het smeren (en erna op de huid).

  • Avatar van Leila
    Reply Leila 20 februari 2012 at 11:16

    Wat grappig dat het letterlijk koeienstal betekend! Het lijkt me een heerlijk bodylotion!
    x Leila

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 20 februari 2012 at 11:03

    Die substantie, yummm! Het lijkt me een heerlijke bodylotion

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 februari 2012 at 08:31

      Haha, de substantie ziet er zo op de hand ook echt uit als een lekkere kwark ofzo he LOL

  • Avatar van Germa
    Reply Germa 20 februari 2012 at 10:51

    Ik heb altijd een zwak voor natuurlijke merken. Dus toen ik de Cowshed lipbalm in mijn glossybox had, was ik blij verrast. Jammer genoeg vond ik de geur/smaak van deze lipbalm te overheersend. Hier was ik geen fan van, dus die heb ik nooit weer gebruikt. Ik ben nu wel benieuwd naar de body producten!

  • Avatar van Agnetha
    Reply Agnetha 20 februari 2012 at 10:16

    Ik heb wel eens meer van dit merk gehoord, maar helaas nooit iets van geprobeerd. De namen zijn wel heel erg leuk en ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe de producten ruiken :D.

  • Avatar van krulletje
    Reply krulletje 20 februari 2012 at 09:48

    In de Bijenkorf kwam ik dit merk tegen, supergrappige namen en de meeste geuren spraken me aan. Heb een foldertje meegenomen, moet binnenkort maar weer eens terug!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 februari 2012 at 08:30

      Ik wist niet dat het bij de Bijenkorf te koop was, wat leuk! Dan kan ik daar eens de andere geuren gaan besnuffelen :)

  • Avatar van Elly
    Reply Elly 20 februari 2012 at 08:49

    Wat een leuke namen hè! Ik hou er zo van, vind de etiketten ook geweldig :D. Je geurtje klinkt ook erg lekker!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 februari 2012 at 08:30

      Jaaa, het etiket is erg leuk! Lekker ‘boers’/weilands, past er helemaal bij! ^^

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 20 februari 2012 at 00:49

    Zelf gebruik ik bijna nooit body lotion. Deze klinkt wel heel erg fijn, ik heb een lipbalm van dit merk en die vond ik ik ook wel fijn.
    Liefs, xxx

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 februari 2012 at 08:29

      Ik denk dat we dezelfde lipbalm hebben, uit de Glossybox? Ik vind hem ook fijn :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.