Beauty

Duo Review | Decubal Face producten voor de droge huid

27 februari 2012


De gezichtsverzorgingslijn van Decubal is vernieuwd en ze hebben hiermee een modern jasje gekregen. De producten zijn ontwikkeld voor de droge huid en zijn vrij van parabenen en parfum, bevatten huideigen lipiden en natuurlijke oliën en zijn ook nog eens bijzonder mild voor de huid. De producten zijn daarnaast ook heel betaalbaar, dus dat is helemaal mooi meegenomen! Ik heb zelf een droge en gevoelige huid, helemaal zo in de wintermaanden. Hoog tijd dus om deze producten uit te proberen!


Reinigingsmelk
200ml, €9,99
Deze reinigingsmelk bevat 20% huideigen lipiden, reinigt het gezicht effectief en laat deze ook nog eens gehydrateerd aanvoelen. Het product bevat o.a. shea butter, panthenol (vitamine B5), glycerine, vitamine E en kamille extract.

Ik vind dit één van de fijnste milks die ik ooit gehad heb en dat zegt voor mij heel wat. Ik kan er met gemak mijn complete make-up mee verwijderen, zonder dat mijn huid hier rood van wordt. Mijn huid voelt hierna juist lekker zacht aan en ziet er ook nog eens kalm uit. Wel bewaar ik de fles op de kop, omdat anders de reinigingsmelk er wat moeite mee heeft om uit de flacon te komen: een pompje was handig geweest. Het product is ook nog eens zuinig in gebruik, iets wat altijd een groot pluspunt is voor mij.


Tonic
200ml, €9,99
Deze tonic is mild, alcoholvrij en bevat o.a. panthenol (vitamine B5), glycerine, allantoïne en zeewierextract. Ik vind dit product, zeker in combinatie met de reinigingsmelk, een erg fijne tonic om de laatste restjes reinigingsmelk, make-up en vuil mee te verwijderen. Na deze eerste 2 stappen voelt mijn huid lekker zacht aan, zonder trekkerig gevoel en dat is weer een fijne basis voor de volgende stappen in mijn gezichtsverzorging.

Peeling
75ml, €14,99
Deze zachte, maar effectieve peeling ontdoet de huid van dode huidcellen en zorgt voor een stralende huid. Dit product bevat o.a. AHA, BHA, ultrafijne scrubkorreltjes, jojobaparels, glycerine en allantoïne. Mijn huid voelt hierna echt superzacht aan en nog steeds zonder een trekkerig gevoel! Ik merk echt dat mijn huid een fijne peeling als deze erg fijn vindt zo’n 2 keer per week en hierna trekt ook een serum of crème veel beter in.


Oogcrème
15ml, €14,99
Deze oogcrème is een vochtherstellende verzorging voor de gevoelige huid rondom de ogen en bevat 22% huideigen lipiden. Er zit o.a. hyaluronzuur, glycerine en ceramiden in en dit zorgt voor een vermindering van fijne lijntjes, rimpeltjes, donkere kringen en zorgt voor een uitgeslapen, frisse blik. Je hebt maar erg weinig product nodig voor beide ogen, waarna ik het met mijn ringvingers rond de ogen ‘inklop’ en het snel intrekt. Ik krijg hiervan geen geïrriteerde ogen dus dat is weer een groot pluspunt. Na enige tijd gebruik merkte ik zeker dat de huid rondom mijn ogen minder droog was en dat hierdoor fijne lijntjes minder opvielen en ook mijn make-up rond de ogen mooier aan te brengen was.


Serum
30ml, €19,99
Dit serum bevat maar liefst 100% huideigen lipiden en is geschikt voor de zeer droge huid. Je geeft je huid er echt een boost mee! Dit serum bevat o.a. jojoba- en avocadolie, kamille extract en amandelolie. Ik vind dit echt een heerlijk product voor na het douchen of na een scrubbeurt, of als mijn huid echt heel droog aanvoelt. Mijn huid voelt direct zijdezacht, comfortabel en soepel. Door de bijzondere pompflacon blijft het product 100% luchtdicht afgesloten waardoor de werkzame stoffen optimaal behouden worden. Dit product is voor mij een ‘Holy Grail’ te noemen en ik gebruik het enkele keren per week, voor de nacht.


Dagcrème SPF15
 50ml, €17,50
Deze dagcrème bevat o.a. 11% huideigen lipiden, vitamine B5 en vitamine E. Het is een voedende, rijke en hydraterende crème die het natuurlijk herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Ondanks dat hij zo goed voedt, trekt hij bij mij toch nog redelijk snel in en voelt mijn huid de hele dag door comfortabel aan. Hij wordt geleverd met een spateltje en dit werkt wel net zo hygiënisch omdat de crème in een potje zit. Zelf vind ik crèmes in een tube of pompflacon fijner qua verpakking. Waar ik normaal van een zonnefilter nog wel eens een geïrriteerde huid krijg, heb ik dat bij dit product niet. Een enorme aanrader wat mij betreft!


Nachtmasker
50ml, €9,99
Dit crèmemasker bevat o.a. 6% huideigen lipiden, een anti-aging ingrediënt op basis van peptiden, shea butter en jojoba olie. Hij zou moeten zorgen voor een vermindering van rimpeltjes en fijne lijntjes, hydratatie, voorkoming van vochtverlies en een soepele huid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit product geen enkele keer als masker heb gebruikt, maar gewoon als een nachtcrème en daar werkt hij geweldig voor! Hij laat een voedend laagje achter op de huid (zonder plakkerig gevoel) en als ik ’s ochtends wakker wordt is mijn huid heerlijk zacht. Dat is nog eens fijn wakker worden kan ik je vertellen! In de wintermaanden voelt mijn huid namelijk vooral in de ochtend vaak erg trekkerig aan.


Vitaliserend masker
50ml, €9,99
Dit masker op basis van witte klein bevat o.a. 6% huideigen lipiden, jojoba olie, shea butter en kokosvet. Het masker zuivert en voedt de huid, maakt bloedvaatjes in de opperhuid weer soepel, stimuleert de productie van huideigen collageen en een optimale hydratatie. Ik laat dit masker zo’n 10-15 minuten op een gereinigde huid intrekken en breng hierna het serum en nachtmasker aan. Het masker voelt op mijn huid niet zo droog aan als een normaal kleimasker doet, maar toch gebruik ik deze maximaal 1 keer in de week en dan vooral als ik last heb van eventuele onzuiverheden. Ik heb het gevoel dat het masker mijn huid echt goed schoonmaakt.

Wat mij vooral heel erg opvalt is dat alle producten zo goed als geurloos zijn en voor een (zeer) droge en gevoelige huid ècht goede producten zijn. Ze zijn eenvoudig en zuinig in gebruik, laten mijn huid niet trekkerig aanvoelen maar juist de hele dag door heel comfortabel èn na enkele weken gebruik merkte ik vooral dat mijn huid er enorm rustig uit zag. Ik had veel minder last van rode vlekken, velletjes, oneffenheden etc. waardoor mijn teint ook nog eens egaler leek en ik minder foundation en concealer hoefde te gebruiken. Mijn man heeft deze producten de volledige testperiode meegebruikt en ook zijn huid reageerde er erg goed op, hij kwam dan wel eens naar me toe van ‘Moet je eens voelen, hoe zacht mijn huid aanvoelt!’, terwijl hij helemaal geen lastige of droge huid van zichzelf heeft. Ik ben heel aangenaam verrast door deze gezichtsproducten van Decubal!

De producten van Decubal worden verkocht bij drogisterijen en gezondheidswinkels. Voor meer informatie en verkooppunten neem je een kijkje op Decubal.nl.

Ben je benieuwd geworden naar deze producten en wil je nòg een mening lezen? Vandaag staat er ook op Pretty Happy een uitgebreid artikel over deze gezichtslijn online.

Ken jij het merk Decubal al? En… als jij een droge huid hebt, wat is dan jouw wonderproduct of -tip hiervoor?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tamara van den Heuvel
  Reply Tamara van den Heuvel 12 mei 2016 at 08:56

  Heb je de shampoo en kuur toevallig al eens uitgeprobeerd? Ik heb zelf ook een hele droge huid en met name mijn hoofdhuid is dramatisch. Droog, schilferig etc. Ik heb ook al zoveel shampoo’s gebruikt maar tot nu toe zonder het gewenste resultaat.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 mei 2016 at 09:45

   Nee, ik heb met die twee producten helaas geen ervaring. Maar ik kan je wel aanraden een shampoo zonder SLS/SLES (sulfaten) te gaan gebruiken, dit scheelt vaak al enorm! Ik heb hier eens een artikel over geschreven, wellicht kan je iets met de tips daaruit: https://curvacious.nl/blog/2015/10/shampoo-zonder-sls-sles/ Succes!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 26 januari 2013 at 19:58

  Ik zag het merk vandaag in de tuinen, raakte geinteresserd en besloot eerst wat reviews te zoeken voordat ik het zou aanschaffen. Jouw lovende review heeft mijnovertuigd! Mijn vriend heeft ook een hele droge gevoelige huid en is allergisch voor veel producten, ik ga het hem ook zeker laten proberen. Dankjewel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 januari 2013 at 09:18

   Bedankt voor je reactie! Ik ben benieuwd of de producten bevallen? :)

 • Avatar van sel
  Reply sel 29 februari 2012 at 16:01

  de serum ga ik zeker weten ooit kopen!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 29 februari 2012 at 00:17

  Oeh ik kende alleen de haarverzorging, waar ik niet helemaal tevreden over was. De shampoo niet, wel de haarkuur. Toch ziet dit ten eerste al qua verpakking er goed uit (weet dan niet hoe het er eerst uit zag) en lijken mij dit ook wel hele fijne producten, want ik heb ook wel droge/gevoelige huid.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 28 februari 2012 at 01:07

  Ik heb geen droge huid, maar het klinkt veelbelovend!

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 27 februari 2012 at 16:40

  Dat serum lijkt mij heel erg fij! :)

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 27 februari 2012 at 14:18

  Ik kende het merk nog niet. De peeling en serum lijken mij erg fijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2012 at 16:11

   Die 2 zijn ook heerlijk ná elkaar, eerst peelen dan het serum ♥

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 27 februari 2012 at 11:00

  De producten zien er qua uiterlijk wel mooi uit, strak en clean hou ik wel van! Lijken me wel hele fijne producten, vooral omdat ik af en toe ook een hele droge huid kan hebben. De producten zijn ook niet heel duur :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2012 at 16:11

   Dan zou ik zeker eens aanraden er wat van te proberen, het serum is voor mijn huid echt een redder in nood als ik echt heel veel droge plekjes heb :)

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 27 februari 2012 at 10:40

  Ik ben verslaafd aan de dagcrème en nachtcrème! Wat een fijne producten voor mijn gevoelige en droge huid!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2012 at 16:10

   Wat enorm leuk om te lezen dat je er zo’n goede ervaringen mee hebt! :)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 27 februari 2012 at 10:24

  Leuk dat jullie weer een duo review hebben gedaan. Mijn huid is niet overdreven droog, dus ik denk ook niet dat ik de producten snel zal aanschaffen, maar vind het wel leuk om er over te lezen, en hoe het jullie bevalt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2012 at 16:10

   Ik denk dat het ook voor een minder droge huid heerlijke producten zijn, misschien eens samples proberen? Die zullen vast verkrijgbaar/opvraagbaar zijn :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 27 februari 2012 at 10:14

  Wat leuk om te lezen dat jij er net zo enthousiast over bent als wij, toch wel verrassend vind ik zelf omdat ik zo op het eerste gezicht de producten niet snel zou aanschaffen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2012 at 10:28

   Ik vind zo’n sterieler uiterlijk van producten zelf wel mooi, maar inderdaad je zou er misschien zo langslopen in de winkels terwijl het echt bevalt bij ons :)

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 27 februari 2012 at 09:43

  Dit merk kende ik nog niet, maar de producten klinken geweldig!

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 27 februari 2012 at 09:20

  Decubal is hemel! Haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2012 at 16:09

   Lekker enthousiast! Je hebt er ervaring mee neem ik aan? ^^

   • Avatar van Yara
    Reply Yara 27 februari 2012 at 21:57

    Ja! Het is echt een fijn merk voor een droge, gevoelige huid. Dat het parfumvrij is, is helemaal een pluspunt! Ik heb best erg eczeem en parfumallergie, dus dan is dit hemel voor mijn huid haha.

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 27 februari 2012 at 08:16

  Weet je wat ik zo leuk vind aan jouw site? Ik ontdek steeds weer nieuwe merken waar ik echt nog nooit van had gehoord! Ik ben wel benieuwd naar de reinigingsmelk, omdat ik echt op zoek ben naar een melk die al mijn make-up verwijdert. Prijzen zijn ook nog wel o.k. :).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 februari 2012 at 09:39

   Ik vind het ook erg leuk om andere merken voorbij te laten komen, dankjewel! Ik hoop dat jij de reinigingsmelk net zo fijn zal vinden :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.