Beauty

Embryolisse Laboratoires

6 februari 2012


Embyrolisse, een merk wat bekend staat om zijn Lait-Crème Concentré maar wat nog veel en veel meer fijne producten in hun assortiment heeft zitten. Vandaag wil ik een aantal producten van dit merk aan jullie laten zien en ook gelijk wat meer achtergrondinformatie over dit merk geven. Ik vind het zelf altijd leuk om wat meer te weten te komen over een merk en de filosofie erachter en ik hoop jullie ook?

Dit merk ontstond in 1950 toen een dermatoloog de legendarische Lait-Crème Concentré ontwikkelde als crème voor verschillende huidziekten. Met de gedachte om de huid te voorzien van alle essentiële behoeften op een milde wijze maar met maximale effectiviteit onstond er langzaam aan een complete lijn vanuit een dermo-cosmetische expertise. Ondertussen is de crème waarmee het allemaal ooit begon het beautygeheim van veel visagisten.

De producten bevatten alle voedingsstoffen en moisturizers om de huid gezond, jong en mooi te maken èn te behouden. Er zitten geen onnodige toevoegingen in zodat er het minst kans is op irritatie en zitten vol met actieve ingrediënten met werkzame eigenschappen zoals ze al lang gebruikt worden in medische en cosmetische producten. Zo vind je er o.a. karitéboter, bijenwas, aloë vera, soja-eiwitten in terug wat wordt aangevuld met dermatologische ingrediënten zoals hyaluronzuur en collageen. De actieve ingrediënten zijn voornamelijk van plantaardige oorsprong en is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid.

Lait-Crème Moussant 200ml €15,95
Dit is een rijke en romige was-emulsie waarmee je je gezicht, maar ook je lichaam kan reinigen. Door de amandelolie en karitéboter wat erin zit voelt je huid na afloop niet droog of trekkerig aan en voelt het bijna als een compleet 2-in-1 product: reinigen en voeden. Ik krijg er zelfs mijn gezichtsmake-up goed mee weggehaald. Gewoon aanbrengen op een vochtig gezicht, even inmasseren en vervolgens met lauw water en een washandje afspoelen. Het ruikt lekker zacht en je hebt niet veel product per keer nodig. Er zit o.a. zoete amandelolie, karitéboter, glycine en glycerine in.


Crème Exfoliante 60ml €17,50
Deze scrub voor je gezicht zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijdert en stimuleren de celvernieuwing. Doordat er vitamines en voedende ingrediënten aan toegevoegd zijn is je huid na afloop niet rood of geïrriteerd. Je hebt maar een klein beetje nodig, dat verdeel je over je vochtige gezicht en masseer je zachtjes in met ronddraaiende bewegingen waarna je het met wat lauw water en een washandje kan afspoelen. Hier zit o.a. bijenwas, verzachtende olie, hyaluronzuur en verschillende vitamines in.

Lotion Micellaire 250ml €18,25
Als je geen tijd en of zin hebt in een heel ritueel om ’s avonds of ’s ochtends je gezicht goed te reinigen dan is dit product echt een uitkomst. Je kan er gemakkelijk je oog-, lip- en gezichtsmake-up mee verwijderen. Je huid is hierna schoon zonder trekkerig gevoel. Er zit geen alcohol of parabenen in maar wel o.a. maïs, toverhazelaar, kamillewater en glycerine.

Lait-Crème Fluide 500ml €21,95
Dit is een lichte vorm van de bekende Lait-Crème Concentré en zit in een lekkere grote pompflacon. Hij wordt hier in huis gebruikt als een moisturizer (voor zowel mijn man als ik) voor het gezicht, maar ik smeer er ook gerust mijn lichaam mee in na het douchen. Je zou hem zelfs als make-up remover kunnen gebruiken, bij zonnebrand en voor baby’s. Ook voor na het scheren is deze lotion erg prettig, het geeft een verkoelend effect en maakt de huid zacht zonder te irriteren. Er zitten veel voedende oliën in en het maakt mijn huid lekker zacht en soepel, zonder vettig laagje achter te laten. Er zit o.a. karitéboter, bijenwas, aloë vera en soja-eiwitten in.

Lait-Crème Concentré 75ml €17,95
Dit is echt een heerlijk verzorgende en hydraterende crème waarvan wij hier in huis ondertussen zijn begonnen aan onze 4e tube. Dat zegt heel wat! De crème bestaat uit een combinatie van natuurlijke ingrediënten, vetzuren en vitamines waardoor je huid alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, het herstelt de lipidelaag van de huid en versnelt de celvernieuwing. Je hebt maar een klein beetje nodig per keer, het laat zich gemakkelijk uitsmeren en zorgt voor een lekkere soepele en zachte huid. Wij gebruiken hem zelf meestal als nachtcrème maar als mijn huid droger is dan gebruik ik hem ook gerust overdag. In een dikkere laag laten intrekken en na 20 minuten de restanten verwijderen met een tissue maakt het ook geschikt als een ultraverzorgend crèmemasker.

Lait-Crème Scintillant 30ml €15,50
Dit is een dunne moisturizer die vol zit met voedende en hydraterende bestanddelen en geeft een heel subtiele gouden glow mee aan het gezicht. Voor mij is hij als alleenstaand product niet voedend genoeg, maar ik vind hem wel heel erg fijn als laagje boven een andere moisturizer voor onder een make-up look. Doordat je huid er een mooie glans door krijgt met goudkleurige microglitter (zonder discobaleffect!) is het een fijne combinatie met mijn foundation. Hij komt ook nog eens in een fijne pompflacon wat handig werkt.


Secret de Maquilleurs 9gr €33,00
Deze rijke foundationcrème geeft eenmaal aangebracht een poederige finish en een mooie dekking, hij vervaagt lijntjes en poriën en heeft een lange houdbaarheid op de huid. Door de voedende en hydraterende ingrediënten, hyaluronzuur en anti-oxidanten is het ook nog eens een verzorgingsproduct voor je huid. Ook aan een zonnebescherming is gedacht met de SPF20. Nu hoop ik alleen dat deze foundation in meerdere kleuren uitgebracht zal worden, want (zoals je hieronder kan zien) is deze lichtste kleur voor mij echt te donker/oranje. Jammer! Want hij voelt heerlijk aan en zou een perfecte foundation zijn als hij er in de juiste kleur voor mijn huid was.

Ik ben zelf heel erg tevreden over de reinigingsproducten, de Lait-Crème Fluide en de Lait-Crème Concentré. Ik gebruik voor mijn huid liever zachte producten die vooral goed voeden en hydrateren en vul die graag aan met serums/concentraten voor als mijn huid wat extra’s nodig heeft. Ook mijn man vindt de producten heel fijn en is er een trouwe gebruiker van geworden.

De Embryolisse Laboratoires producten zijn o.a. te koop bij de Embryolisse webshop en bij Mooi Parfumerie. Embryolisse heeft een uitgebreid assortiment aan reinigingsproducten, producten om te hydrateren, te voeden, anti-age producten, zonneproducten èn de foundationcrème. Ik ga komende zomer ook zeker enkele zonneproducten proberen, daar ben ik heel benieuwd naar geworden omdat ik snel verbrand en nog niet echt heel fijne zonneproducten heb ontdekt…

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 6 februari 2012 at 18:00

  Haha die foundation, fijne kleur ja ;).

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 6 februari 2012 at 14:54

  ik heb een slechte huid en daar wil ik van af! misschien helpt dit wel maar ik kan niet echt duidelijk vinden of het 100% dierproefvrij is…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2012 at 15:03

   Hi Michelle, ik kan zo snel enkel vinden dat ze dierproefvrij zijn. Maar je zou ze natuurlijk altijd een mailtje kunnen sturen? :)

   • Avatar van michelle
    Reply michelle 6 februari 2012 at 21:13

    ja dat kan ik inderdaad doen. had ik eigenlijk niet aan gedacht hehe

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 6 februari 2012 at 14:13

  Ik kende deze producten nog niet, maar het klinkt goed.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 6 februari 2012 at 13:49

  De LAit Crème Concentré is zooo fijn!!

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 6 februari 2012 at 13:22

  Ik ben erg benieuwd naar Embryolisse producten. Ik lees er zo veel goeds over.

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 6 februari 2012 at 13:09

  Ik heb enige tijd geleden een aantal samples opgevraagd en helaas kan ik er niet tegen, muv de bodylotion, die is erg fijn.

  Ik vond de cremes zeer fijn, de scrub vond ik geweldig, maar helaas :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2012 at 13:56

   Ahhh dat is echt heel erg jammer! Kon je niet tegen een bepaald ingrediënt erin en weet je ook welke dat was? Vervelend zeg…

   • Avatar van Sandra3619
    Reply Sandra3619 6 februari 2012 at 14:35

    Ik vond het ook erg jammer, want de moisturizer vond ik erg fijn voor mijn droge huidje.

    Ja, ik reageer sinds een maandje of 2 super allergisch op plantaardige olien (zitten hier in) en parfum. Om deze redenen kan ik ook niet tegen Clarins (zo’n fijn merk) en Estee Lauder etc. Ik gebruik nu hele basic verzorging van La Roche Posay en Cetaphil.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 6 februari 2012 at 14:51

     Wat vervelend dat je ineens zo’n reactie hebt op bepaalde ingrediënten… Maar wel fijn dat je alsnog merken hebt gevonden die wel fijn zijn voor je huidje :)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 6 februari 2012 at 12:37

  De foundationcrème lijkt me een erg fijn product. Ik wist niet dat er van dit merk ook makeup te verkrijgen was.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2012 at 13:57

   Het is wel enkel deze foundationcrème, maar als het in de juiste kleur voor je huid is lijkt het me echt een heerlijk product :)

 • Avatar van Sals
  Reply Sals 6 februari 2012 at 12:30

  Ik gebruik nu gezichtsproducten waar ik niet zo tevreden over ben, na jarenlang Clinique te hebben gebruikt. Ben dus weer op zoek naar wat anders en heb veel goeds gehoord over dit merk en ook uit deze review haal ik allemaal positieve dingen. Het enige nadeel vind ik dat het zo moeilijk verkrijgbaar is, want ik wil eerst voelen hoe de crème op de huid aanvoelt (vind crèmetjes snel vies aanvoelen op mijn vette huid).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 februari 2012 at 13:58

   Dat is zeker lastig! Misschien zou je met Embryolisse contact kunnen opnemen en vragen of ze wat samples hebben? :)

   • Avatar van Sals
    Reply Sals 6 februari 2012 at 18:19

    Haha, ja dat kan natuurlijk ook. Had ik niet eens aan gedacht >.<

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 6 februari 2012 at 12:16

  De lait-crème concentré heb ik liggen en die is idd zeer fijn. Ik koop het altijd in Frankrijk, daar is het stukken goedkoper. De lotion micellaire heb ik ook staan maar die vind ik een beetje te duur in zijn segment. Die srub ga ik zeker ook es testen, lijkt me fijn !

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 6 februari 2012 at 11:20

  klinkt goed hoor vind het alleen jammer dat het merk best prijzig is

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 6 februari 2012 at 11:07

  Een Embryolisse BB cream, dat lijkt me wel wat!

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 6 februari 2012 at 11:00

  Ik heb nog nooit wat van dit merk geprobeerd. Kende het ook niet en wil toch wel eens iets er van proberen. Jammer van de foundation, want ook ik zoek eigenlijk nog steeds zo’n soort foundation.

  En ik moest ook wel wennen aan de naam, want ik dacht eerst nog dat het heel iets anders was.

 • Avatar van Rhonda
  Reply Rhonda 6 februari 2012 at 10:22

  Je maakt me wel nieuwsgierig naar deze producten. Nou is iedere huid anders dus misschien wert het niet voor mij, maar zoveel goeds moet een poging waard zijn toch? Ga er zeker eens wat van proberen!

 • Avatar van Ellen
  Reply Ellen 6 februari 2012 at 10:11

  Ik ben nog altijd op zoek naar een lotion voor na mijn reiniger, maar wil echt geen alcohol. De lotion micellaire lijkt me dus wel het proberen waard!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 6 februari 2012 at 09:34

  Ik ben zelf ook echt enorm enthousiast over de Micellaire lotion, één van mijn favoriete reinigers. Ik ben heel benieuwd geworden naar de foundation, want die ziet er inderdaad wel prachtig uit!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 6 februari 2012 at 08:08

  De Lait-Crème Fluide staat op mijn lijstje om ooit eens aan te schaffen!

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 6 februari 2012 at 08:05

  Ik ben een jaar geleden ongeveer begonnen met de Lait-Crème Concentré. Ik was gelijk verslaafd! Mijn ouders gingen afgelopen zomer op vakantie naar Frankrijk en hebben daar voor mij gekeken; ze kwamen met 4 Lait-Crème Concentré thuis en 2 de Lait-Crème Fluide. De Fluide gebruik ik als bodylotion, en in de zomer als gezichtscreme. Ik doe de Creme Concentré ook wel eens als masker, heerlijk! Ik kan niet meer zonder!

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 6 februari 2012 at 02:41

  Ik moet me schamen.. Ik heb nog steeds niets van dit merk..

 • Avatar van Lee J
  Reply Lee J 6 februari 2012 at 00:15

  Hihihi grappig, de Secret de Maquilleurs heb ik gister aan m’n wenslijstje toegevoegd.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.