Persoonlijk

Inspirational | Jukeboxmeisje

11 februari 2012


Heb je dat gevoel wel eens? Dat je naar een bepaalde film aan het kijken bent of een bepaalde stijl muziek hoort en dat je direct stopt met alles wat je aan het doen bent en er volledig in meegaat en wegzakt in dagdromen? Dat je denkt: ik had in die tijd/periode moeten leven, dat is ècht wat voor mij? Elly vertelde me over haar idee voor een artikel over ‘geboren in het verkeerde tijdperk’ en ik riep direct ‘Jukeboxmeisje!’ inclusief omschrijving hoe ik mijzelf dan zou zien. Het feit dat we hier dus alletwee echt over nagedacht hebben was aanleiding om er iets mee te doen. Ik in de vorm van een inspiratie-artikel en Elly in de vorm van een column, dus kijk ook zeker even op haar site vandaag.


Elke keer als ik een film zie zoals Grease, Hairspray of DreamGirls dan wordt ik helemaal in het verhaal, de tijd/periode en stijl meegetrokken. Elke keer als ik een liedje hoor van Ella Fitzgerald, Tony Bennett maar bijvoorbeeld ook The Baseballs dan droom ik weer helemaal weg. Ik zie mijzelf dan in zo’n typische American Diner staan bij een jukebox om een liedje uit te zoeken in een driekwartrok met tule onderrok, 50’s make-up en haardracht èn een leuke jongeman die mij opwacht om wat te dansen en erna een milkshake te delen. Ahhh lekker geromantiseerd natuurlijk, maar ik vind het heerlijk!


Kleding
Qua kleding zie ik mijzelf namelijk gerust rondlopen in driekwartlengte rokken mèt die onderrok natuurlijk, want zonder die onderrok is het plaatje niet compleet voor mij. Daaronder charmante schoentjes met van die witte enkelsokjes, een mooi gevormde taille en een strakker shirtje en daarover dan weer een vestje. Ahhhh geweldige kledingstijl! Zo vrouwelijk en charmant, niet ordinair bloot maar toch je figuur kunnen laten zien. En qua kleuren in zachte pastelletjes natuurlijk ♥

De mannen in een goede jeans, t-shirtje, een stoer lederen jack, vestje of colbertje, kekke gympies *knipoog* of van die stoere lederen boots en op hun hoofd een bijpassende vetkuif. Jep, de jongens hierboven van The Baseballs vind ik dus helemaal geweldig qua kledingstijl! Hmmm als ik er zo naar kijk dan heeft Paul toch eigenlijk best vaak zo’n stijltje aan ^^

Make up en haar
De kapsels en de make-up uit deze tijd spreken mij ook al zo aan. Heel charmant, vrouwelijk en zeker ook sexy! De afbeelding hierboven van de dame in zwart/wit? Perfect! Mooi aangezette wenkbrauwen, een winged eyeliner, mascara, porseleinen huidje, kleine blosjes en natuurlijk rode lippen en nagels. Classy! Dan tover ik er voor mijzelf ook gelijk zo’n ‘beautymark’ bij, dan is het namelijk helemaal af.. Qua vrouwen uit deze tijd vind ik Katy Perry, Christina Aguilera en Dita von Teese hier perfect bij passen.

Muziek
Ik denk dat bovenstaande videoclips wel weergeven welke stijl ik echt bedoel. Niet alleen qua muziek, maar ook de kledingstijl etc. in deze clips. Geniet even lekker van de muziek van The Baseballs, Tony Bennet & Lady Gaga en Christina Aguilera. Ik droom ondertussen weer helemaal weg…

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of jij dit ook hebt met een bepaalde tijd/periode? Dat je zeker weet dat je in deze periode had moeten leven?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 12 februari 2012 at 19:44

  Ik schreef al bij Elly dat ik er eigenlijk nooit over nagedacht had. Ik heb wel vaak als ik op vakantie ben, dat ik me er echt thuis voel, en het gevoel heb dat ik er zou kunnen wonen. En qua tijd, vind ik in meerdere tijdperken dat er dingen van mij regelmatig terug mogen komen. Ik heb dan ook wat met de Greasetijd zoals jij, maar ook andere tijdperken hebben dingen die ik leuk vind.

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 12 februari 2012 at 09:08

  De stijl spreekt mij ook wel erg aan. :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 februari 2012 at 23:19

  Mooie inspiratie foto’s. Ik vind de kleding wel heel erg leuk. Dat waren leuke tijden.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Joany
  Reply Joany 11 februari 2012 at 23:01

  Wat een leuk artikel. Ik fantaseer ook vaak over andere tijden maar dan net even anders…meer op de ‘Back to the Future’ manier. Ik ben namelijk best blij met de tijd waarin we leven. (Yay, gelijke rechten voor mannen en vrouwen) maar soms lijkt het me ook verschrikkelijk leuk om eens terug in de tijd te gaan met mijn Ipod en speaker en dan eens wat Hell Raisen door mensen voor te stellen aan artiesten zoals Pink, Lady Gaga of zoiets :P lijkt me heerlijk.

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 11 februari 2012 at 21:49

  Wat ontzettend leuk om te lezen en wat heb je een treffende foto’s uitgezocht, leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 februari 2012 at 10:03

   Ahhh dankjewel, leuk dat het artikel zo leuk ontvangen wordt ^^

 • Avatar van Elien
  Reply Elien 11 februari 2012 at 21:40

  leuke foto’s!

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 11 februari 2012 at 17:26

  Wat een ontzettend leuke post, ik ben gek op zulk soort looks!

  Liefs

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 11 februari 2012 at 15:31

  Dromen volop, al beperk ik me lang niet altijd tot een tijdperk. Maar ik kan enorm genieten van avonturieren in mijn hoofd naar vervlogen tijden, een andere beat… Ik droom mezelf het liefst als een boheme, vrijgevochten vrouw die voor niemand onder doet en telkens weer nieuwe grenzen ontdekt. Nu alleen nog even dapper worden… :D

 • Avatar van Lee J
  Reply Lee J 11 februari 2012 at 12:42

  Hi Desirée,
  Ik kijk altijd na de serie PanAm, en denk altijd was ik maar in die tijd geboren, alleen om de kledingstijl en hun mooie perfecte haren. Heel vrouwelijk en toch sexy. Love it!
  Maar ik hou wel van de technologie van nu en de toekomst. Gadgetfreak!! ☺☺

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:51

   Heel herkenbaar, ik hou ook teveel van gadgets en de mogelijkheden van deze tijd. Maar dagdromen blijft leuk ;)

 • Avatar van Vintagirie
  Reply Vintagirie 11 februari 2012 at 11:11

  Ja, ik zou ook graag een tijdje in de tijd willen leven. Het lijkt me gewoon geweldig!

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 11 februari 2012 at 09:59

  Oh ik ben ook zó een jukeboxmeisje! Heerlijk die muziek, de kleding en de kneuterigheid. I am a Pink Lady by heart! Leuk artikel Desirée!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 februari 2012 at 10:12

   Wat leuk dat het zo herkenbaar is voor je ^^ Pink Ladies rock!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 11 februari 2012 at 09:50

  Zo leuk om te lezen hoe jij er ook echt over nagedacht hebt en ik denk dat die stijl ook inderdaad perfect bij je zou passen!

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 11 februari 2012 at 03:57

  Ik word ook altijd helemaal meegezogen als ik Grease ofzo kijk. Soms vind ik het jammer dat ik niet in die tijd geboren ben..

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 11 februari 2012 at 01:21

  Oh dit is echt ZO herkenbaar. Ik heb dat vooral met van die nostalgische dingetjes. Zoals Little house on the prairie bijvoorbeeld. Dat mensen nog zo’n ouderwetse kachel hebben als kookplaat en een bedstee voor in te slapen. Niet zozeer de beauty maar het hele nostalgische (het leven is mooi zonder tv, media en techniek gebeuren) en dan de voorstelling van kerst in die tijd zoals de hele oude a christmas Carol van de jaren 70. Kindertjes à la Ciske de Rat die uren in de sneeuw spelen in de oh zo knusse steegjes met marktkraampjes waar de mensen nog oude ambachten uitvoeren. Ik hou d’r van!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 februari 2012 at 09:02

   Ahhhh wat leuk om te horen dat jij ook echt over dit onderwerp hebt nagedacht! En wat weet je het mooi te omschrijven ^^

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 11 februari 2012 at 00:59

  Oh zo herkenbaar! Er zijn echt periodes die qua stijl zo mooi en anders waren, zo vind ik de jaren 50-60 echt heel erg leuk en ook de jaren 20. De tijdsgeest was ook zo anders, en hoewel het ergens heel mooi en leuk lijkt ben ik zeker niet ontevreden over de tijd nu, zeker als het op sexisme, vrouwenrechten en racisme komt is het heel wat beter geworden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 februari 2012 at 09:02

   Daar heb je helemaal gelijk in! Maar een beetje wegdromen is toch wel fijn he ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.