Beauty

Maybelline | Dream Nude Airfoam

9 februari 2012


Elke keer als er nieuwe foundation op de markt komt dan gaan mijn voelsprieten gelijk weer omhoog staan. Ik ben namelijk een echte foundationjunkie, heb er al ontiegelijk veel verschillende getest en kijk telkens uit naar de volgende (misschien wel perfecte) variant. Toen ik deze nieuwste schuimfoundation van Maybelline binnenkreeg was ik direct heel nieuwsgierig. Het is in ieder geval heel erg vernieuwend te noemen!

De Dream collectie bestond tot nu toe uit een Matte Mousse foundation, Satin Liquid foundation en Lumi Touch concealer en daar wordt nu deze Nude Airfoam foundation  aan toegevoegd. Het is een superlichte, lichtgewicht foundation die in een soort mini haarmousse verpakking zit met 50ml inhoud. Het resultaat moet een ‘100% nude look’ geven. Normaal hou ik wel van een foundation met medium tot volledige dekking, dus ik was benieuwd of ik deze foundation toch fijn zou vinden voor de dagen dat ik thuis ben, nergens naartoe hoef o.i.d. om toch een beetje een egalere huid te krijgen. De formule is samengesteld uit een combinatie van water, fijne pigmentdeeltjes en lucht.


Dat de foundation lekker luchtig is kan je goed zien op bovenstaande foto’s. Ik raad je wel aan om de foundation echt heel erg goed te schudden voordat je het op de rug van he hand aanbrengt, anders krijg je een zo goed als wit schuim en zal je tegen het einde van de flacon enkel kleurpigmenten overhouden. Het voelt wel een beetje gek: het geluid tijdens het schudden brengt me terug naar vroeger met de gekleurde haarspray voor carnaval en als ik het schuim zie heb ik de neiging om het in mijn haar te gaan smeren ;-)

Hierboven zie je links de kleur 040 Fawn en rechts de kleur 005 Licht Beige, wat het een beetje een vreemde kleurnummering maakt. De rechterkleur leek mij beter bij mijn eigen huidskleur te passen en ik besloot om deze te gaan uitproberen.


Je neemt een bolletje ter grootte van een walnoot op je hand en werkt dit in kleine hoeveelheden op je gezicht. Dit kan je met deze substantie het beste doen met een platte foundationkwast of met je vingers. Zodra je het op je gezicht begint aan te brengen voel je een verkoelend effect en droogt de foundation redelijk snel op. Werk dus in kleine deeltjes, anders krijg je sneller een onegaal effect. De finish als het eenmaal droog is is niet matte, maar naturel te noemen. De natuurlijke glans van de huid zie je er mooi doorheen zonder te glimmen.

De kleur is voor mijn huid eigenlijk best goed en daar ben ik heel erg blij mee. Een goede kleur voor de lichte huidjes dus, deze 005 Light Beige! Maar helaas kan ik niet helemaal tevreden zijn: hij geeft te weinig dekking (echt een lichte dekking) èn hij laat een trekkerig/oncomfortabel gevoel achter op mijn huid. Jammer! Ik heb een drogere en gevoeligere huid en zal deze foundation dus niet snel nog eens pakken, ondanks dat hij qua dekking nog best fijn zou zijn voor die ’thuisblijfdagen’.


Misschien is dit voor jou de ideale foundation en je kan de tester in de winkel altijd eens uitproberen op de rug van je hand, want ik denk dat er ook zeker wel liefhebbers voor deze foundation zullen zijn. Hij ligt vanaf deze maand in de winkels, is verkrijgbaar in 6 kleuren en kost €14,99 per stuk.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 21 februari 2012 at 13:08

  Die lijkt me echt heel erg fijn! Ik ben benieuwd hoe hij met huid is.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 12 februari 2012 at 14:49

  Het blijft gewoon grappig bedacht, zo’n mousse foundation!
  Toch jammer dat ie voor jou niet helemaal “it” is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 februari 2012 at 10:01

   Ik vind het ook best jammer, zeker omdat je het graag leuk/fijn wilt vinden omdat het zoiets vernieuwends is :)

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 11 februari 2012 at 10:58

  Vroeger hadden ze er volgensmij ook eentje an Elizabeth Arden, maar weet ik niet zeker.
  ben wel erg benieuwd!

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 10 februari 2012 at 14:13

  wat apart dit zeg :D

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 9 februari 2012 at 20:34

  Ik wil hem zo graag proberen al ben ik bang dat ze te donker zijn, ik ben namelijk zelf NC15.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 februari 2012 at 09:36

   Ik ben dezelfde kleur als jou van MAC en soms is die zelfs nog iets te donker, dus zou hem zeker eens proberen als je de kans hebt? :)

   • Avatar van Miranda
    Reply Miranda 10 februari 2012 at 09:45

    Ja die is voor mij soms ook te donker, moet ik wel mee oppassen. Jij hebt dus 005 Licht Beige gebruikt. Ik ben namelijk ook bang dat ik niet tegen mijn foundation van MAC kan , dus misschien is dit een optie :D Bedankt voor je reactie;D

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 9 februari 2012 at 20:12

  Ik vind het een geinig idee, maar het lijkt mij eerlijk gezegt niets.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 9 februari 2012 at 19:52

  Ik was hier echt benieuwd naar. Ik wacht nog even een paar reviews af. Misschien dat ik hem toch wil proberen.
  liefs, xxx

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 9 februari 2012 at 17:23

  Mmm, niks voor mij. Het lijkt me vooral een gadget eerlijk gezegd. Ik kies dan toch liever over wat meer controle, zodat ik zelf kan bepalen waar ik eventueel wat meer dekking wil hebben.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 9 februari 2012 at 14:14

  Ik kan me voorstellen dat zo’n schuim niet supermakkelijk aanbrengt, maar op zich spreekt een lichte dekking me dan wel weer aan om eens te proberen!

 • Avatar van Petra
  Reply Petra 9 februari 2012 at 13:57

  Leuk concept, maar het lijkt me een lastige foundation om mee te werken.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 9 februari 2012 at 12:57

  Jammer dat ie niet een goede dekking heeft .. die heb ik echt wel nodig helaas.
  Klonk als een fijn concept!

  Ik zou eigenlijk wel een voor en na foto van je gezicht willen zien met de foundation, hihi. ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 februari 2012 at 09:37

   Ik denk altijd aan zo’n foto maar vergeet het dan te maken… Suf! Zal er de volgende keer met een foundation o.i.d. aan denken :)

 • Avatar van Bertine
  Reply Bertine 9 februari 2012 at 12:02

  Ik heb een droge huid dus zal ook wel niets voor mij zijn:(

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 9 februari 2012 at 11:16

  Wel goed om te weten dat de lichte kleur wel behoorlijk licht is! Misschien probeer ik hem ook nog wel, heb sowieso wel voldoende aan een lichte dekking :)

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 9 februari 2012 at 10:36

  Jaaaa daar is tie dan! Ik ben echt stomverbaasd dat ze zo’n lichte kleur hebben, doen ze goed!!

  Helaas heb ik sinds een maand of 3 een supergevoelige en droge huid, dus mijn “honger” naar het proberen van alle nieuwe drugstore foundations is een beetje weg, maar ik geef toe, dit ziet er wel superschattig uit in dat busje :)

 • Avatar van Debora
  Reply Debora 9 februari 2012 at 09:39

  de linker foundation heet niet 004 maar 040, hihi :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2012 at 09:48

   Goed opgelet! Ik heb het gelijk even aangepast :)

   • Avatar van Linda
    Reply Linda 9 februari 2012 at 11:35

    En daardoor is dat getal dus ook niet lager dan de lichte ;) (staat er ook nog)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 9 februari 2012 at 11:37

     Haha! Je bent wel lekker wakker he ;) Gelijk de zin wel kloppend gemaakt ^^

 • Avatar van missbeautyetc
  Reply missbeautyetc 9 februari 2012 at 09:20

  Niks voor mij denk ik, heb ook liever een foundation die toch wat meer dekkend is.

 • Avatar van Amber
  Reply Amber 9 februari 2012 at 09:13

  Ik ga ‘m sowieso proberen…al was het maar, omdat ik het leuk bedacht vind, zo’n schuimfoundation.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2012 at 09:49

   Het is en voelt inderdaad heel vernieuwend, toch leuk hoe ze telkens weer wat nieuws weten te bedenken he? :)

   • Avatar van Amber
    Reply Amber 9 februari 2012 at 09:50

    Ja, dat doen ze slim ;). Meestal valt het dan enorm tegen, maar hey, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd :).

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 9 februari 2012 at 08:57

  Niet spannend genoeg om over te stappen van mijn favoriet. Ik gebruik nu Bobbi Brown en die bevalt zo goed dat het elke cent waard is.

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 9 februari 2012 at 07:49

  ’t ziet er leuk uit, maar ik heb echt een dekkende foundation nodig…

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 9 februari 2012 at 07:11

  Leuk idee dat schuim maar ik ben bang dat deze gewoon tegen gaat vallen, ik blijf trouw bij mijn Catrice Photo finish foundation! hihi

 • Avatar van Loeder
  Reply Loeder 9 februari 2012 at 07:11

  dat schuim ziet er echt funny uit, ben benieuwd hoe dat aanvoelt op mn gezicht..

 • Avatar van redhotjillypeppers
  Reply redhotjillypeppers 9 februari 2012 at 06:23

  Dat schuim is op zich wel een leuke gimmick maar geef mij maar de klassieke foundation :)

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 9 februari 2012 at 00:41

  Ik vind het zo’n grappig idee, in mijn gedachte legde ik al de link naar haarspuitbussen van carnaval en nu zeg jij het ook nog eens haha. Toch wil ik even naar een tester gaan grijpen in de winkel en kijken hoe het effect bij mij is. Het lijkt me toch zo leuk om alleen al te hebben haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2012 at 09:50

   Haha, wat grappig dat jij ook direct aan de carnavalsspuitbussen moest denken! :D

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 9 februari 2012 at 00:25

  Het is wel een leuk concept, maar spijtig dat hij zo trekkerig aanvoelt. De lichte dekking vind ik persoonlijk niet erg, die vind ik vaker fijner omdat ze ook lichter aanvoelen :).

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.