Beauty

Moroccanoil | Intense hydrating mask & treatment

16 februari 2012

Ik hou er echt van om mijn haar te verwennen met lekkere voedende producten om het zo mooi, glanzend en gezond mogelijk te houden. Zeker nu ik bezig ben om mijn haar langer te laten groeien merk ik dat ik haarverzorging steeds belangrijker vind, en dan vooral ‘kuurproducten’. Deze producten van Moroccanoil zijn voor mij echte toppers geworden, juist omdat ik direct verbetering in mijn haar zie en voel en dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke geur van deze producten.


Intense hydrating mask 250ml, €33,90
Deze rijke en romige behandeling is een product dat droog en chemisch aangetast haar hydrateert, conditioneert, revitaliseert en de glans doet herstellen. Het is eigenlijk een masker wat je na de shampoo gebruikt en dan 5 tot 10 minuutjes laat intrekken, maar ik gebruik dit masker dus als een kuurproduct. Als ik merk dat mijn haar het nodig heeft en wat droger aanvoelt, sneller pluist of een flinke ‘mishandeling’ heeft gehad van een stijl- of krultang dan smeer ik een royale hoeveelheid van dit masker in mijn droge haar, laat het indrogen en slaap er gerust een nachtje mee.

De volgende ochtend spoel ik het uit, was ik mijn haar zoals normaal en doe ik er de treatment in van ditzelfde merk. Ik heb dan echt weer lekker glad, glanzend en vol haar wat heerlijk aanvoelt. Love it! Ik kan me voorstellen dat je dit misschien beter niet kan proberen als je vet haar of een vettere hoofdhuid hebt, maar dan zou je het alsnog in de punten kunnen laten intrekken voor een nachtje. Ik merk zelf dat mijn droge en soms jeukerige hoofdhuid hier ook weer lekker soepel van wordt en dat ik dan direct minder last heb van ontsierende schilfertjes op mijn schouders.

Het product is lekker dik van structuur, ruikt hemels lekker en bevat arganolie. Benieuwd wat arganolie allemaal voor je huid en haar kan doen, dan is dit artikel zeker nog even het lezen waard. Ik heb zelf een megapot van 500ml en weet zeker dat ik er een flink aantal keer zo’n kuurnacht mee kan doen.


Treatment 100ml, €39,90
“Moroccanoil Treatment is in staat om haar dat is beschadigd door chemicaliën in shampoos, kleurbehandelingen en permanent, maar ook door milieu- en weersfactoren, te herstellen en nieuw leven in te blazen. De formule wordt gemakkelijk opgenomen door vochtig én droog haar en is rijk aan antioxidanten, vitaminen en proteïnen.

• Verbetert de handelbaarheid van het haar
• Maakt het haar gemakkelijk doorkambaar
• Elimineert pluishaar veroorzaakt door chemische behandelingen en vocht
• Geeft meer glans aan gekleurd haar en houdt de kleur langer mooi
• Verbetert de elasticiteit
• Geeft haar een natuurlijke glans en een zachtere textuur.”

Klinkt goed! Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik een enorme liefhebber van haaroliën en ook naar deze treatment van Moroccanoil was ik dan ook al een flinke tijd nieuwsgierig. Ik gebruik hem op handdoekdroog haar (1 pompje, wordt meegeleverd) zodat het goed in kan trekken en mijn haar lekker zacht maakt, maar ik gebruik hem tussendoor ook wel eens op droog haar (lang geen heel pompje) voor een glanzende finish en om eventueel wat springerig, statisch of pluizig haar in bedwang te houden. Er zitten redelijk wat siliconen in deze haarolie en daarnaast is ook de arganolie weer terug te vinden. En ja, ook dit product ruikt goddelijk lekker!

Maar, als ik kijk naar mijn andere haaroliën en deze van Moroccanoil daarmee vergelijk dan doet het niet heel erg veel anders dan de andere die ik al heb staan. Het maakt mijn haar wel lekker zacht, makkelijk doorkambaar, glanzend en geeft het een heerlijke geur mee… Maar eerlijk is eerlijk: dat doen veel van mijn andere haaroliën en serums ook…

Moroccanoil heeft een mooie collectie aan producten en ik ben heel nieuwsgierig geworden naar enkele andere producten zoals de shampoo, conditioner en zelfs haarborstels en bijzonder-klinkende-haarföhn. De producten zijn verkrijgbaar bij deze verkoopadressen/kapsalons.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Melvin
  Reply Melvin 22 februari 2012 at 19:58

  Gister gekocht op [SPAM] .. Had de olie vandaag al in huis.. Super spul!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 februari 2012 at 22:35

   Hallo Melvin, ik heb je berichtje even aangepast aangezien het niet wordt gewaardeerd om op deze manier reclame te maken voor je webwinkel. Als je graag op Curvacious wilt staan met een mooi artikel, dan kan je altijd contact opnemen om eventuele mogelijkheden te bespreken. Fijne avond!

   • Avatar van melvin
    Reply melvin 23 februari 2012 at 08:47

    toevallig is die webwinkel niet van mij haha…

    maar toch bedankt..

    groetjes melvin

 • Avatar van Muireann
  Reply Muireann 18 februari 2012 at 21:44

  Ik heb daarvoor meestal shampoos zonder al die schadelijke producten in. Ik heb wel iets te vet haar, maar dat verbetert alleen maar door bio en groene producten te gebruiken. En sommige mensen zeggen dat hun haar er niet uitziet, maar ik vind dat mijn haar best heel veel deugd heeft van dit soort dingen :)

  Ik vermoed dat dit ook niet zo geweldig voor mijn haar zou zijn, omdat ik iets te vet haar heb :) Maar misschien hebben ze dit soort ook voor vet haar? Vooral die olie lijkt me wel leuk!

 • Avatar van Janneke
  Reply Janneke 17 februari 2012 at 21:54

  Ik gebruik de Moroccan Oil uit de Truly Yours box ook meer als masker, mijn haar is mega snel vet. Maar na 2 keer permanent erin is het ook heeel snel uitgeleefd. Die moroccan oil was trouwens ook fijn met dat koude weer en een muts op. Maakt het niet zo statisch!
  Maar ik ben echt super benieuwd naar het masker! Kan ik wel gebruiken *schrijft op haar wishlist*

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 22:41

   Permanent? Dan heb je heel mooi/goed permanent want ik dacht dat jij natuurlijke krullen had. MOOI! <3

   • Avatar van Janneke
    Reply Janneke 19 februari 2012 at 16:53

    Aawh thanks! Doet me goed, ik ben er zelf veel minder happy mee. Want sjah, het groeit uit he.
    Maar nee ik heb van mijzelf ontzettend stijl en futloos haar… gewoon sluik… bah. Vandaar het permanent.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 20 februari 2012 at 08:38

     Het staat je in ieder geval geweldig!

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 17 februari 2012 at 19:29

  Beide producten klinken fantastisch! Ik heb erg droog en beschadigd haar dus zowel het masker als de olie klinken mij als muziek in de oren. Ik slaap eigenlijk nooit met een haarmasker maar dat klinkt wel heel erg fijn. Heb droog haar en een droge huid dus dat zou ik prima aankunnen. Fijne tip, thnx!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 22:43

   You’re welcome! Je kan het natuurlijk ook eens proberen met een voedend masker wat je thuis al hebt staan :)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 17 februari 2012 at 17:37

  Lijkt me heerlijk spul!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 16 februari 2012 at 22:05

  Mooi review!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 16 februari 2012 at 17:56

  Fijn dit review! Laat ik nou net ook van dat droge drama haar hebben met dit weer. Maar ik ga ook even je website uitpluizen naar je andere reviews over haardpulletjes want ik vind dit toch wel erg prijzig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 12:53

   Ik heb regelmatig over producten voor droog haar geschreven dus ik hoop dat je er iets tussen kan vinden :) Fijn weekend!

 • Avatar van Lee J
  Reply Lee J 16 februari 2012 at 15:03

  Super dit!! Fijn deze revieuw,thanks grz.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 16 februari 2012 at 14:13

  Wat een heerlijke lijn.
  Ik wou het laatst online bestellen, maar twijfelde. Nu wil ik het zeker weten hebben.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 16 februari 2012 at 13:15

  Lijkt me echt heeerlijk, vooral dat masker. Maar eigenlijk alle producten. Voor mij wel aan de prijs, maar wie weet, ooit ;-) haha. Goede, duidelijke review!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 16 februari 2012 at 13:08

  Dit is de beste Moroccanoil review die ik tot nu toe heb gelezen. Ik heb nu serieus voor het eerst interesse in deze producten! (Wel jammer dat er siliconen inzitten; waarom doen ze dat toch altijd?) De Treatment lijkt me erg fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2012 at 13:10

   Wow, dankjewel voor het compliment! :D

 • Avatar van lonneke
  Reply lonneke 16 februari 2012 at 13:03

  ziet er goed uit<3

 • Avatar van Laura H.
  Reply Laura H. 16 februari 2012 at 10:31

  Ik zie deze producten vaker voorbij komen en begin wel heel nieuwsgierig te worden. Zeker ook door jouw review. Ik heb best wel dik en droog haar en omdat ik veel uitprobeer met mijn haar (fohnen, stijlen, krullen), wordt het best droog. Dit masker en ook de andere producten klinken erg goed. Misschien wel de oplossing voor mijn droge en soms onhandelbare haar ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:31

   Je kan het altijd eens proberen inderdaad en wie weet kan je wel ergens proefverpakkingen vinden/krijgen? :)

   • Avatar van Laura H.
    Reply Laura H. 17 februari 2012 at 16:43

    Ja is misschien wel n goed idee! :D

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 16 februari 2012 at 10:21

  Ik ben al héél lang benieuwd naar deze producten, mss dan toch maar eens bestellen. Ik besteed nu wel wat meer aandacht aan mijn haar, zeker met dit weer en de vele verwarming is mijn haar zo’n zielig bosje stro geworden. Vooral het masker lijkt me érrug fijn !

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 16 februari 2012 at 09:42

  Het haarmasker klinkt heel bijzonder! Kun je de geur ook omschrijven?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2012 at 09:52

   De geur is die van arganolie maar dan op een zomerse manier met ergens wat amber en vanille achtigs? Mooie omschrijving he ;) Het ruikt in ieder geval goddelijk! ♥

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 16 februari 2012 at 09:26

  Ik vind de treatment oil heel fijn, gebruik deze zelf nu al een tijdje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:31

   Nog een positieve gebruiker dus, leuk! Je doet er ook zo lekker lang mee he ^^

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 16 februari 2012 at 09:12

  Het haarmasker lijkt me zo fijn…jammer dat hij zo duur is. Maar ooit ga ik hem eens proberen!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 16 februari 2012 at 08:58

  Lijken me fijne producten alleen vind ze wel te duur en dat is dan weer de reden waarom ik het niet gebruik.

 • Avatar van Norma
  Reply Norma 16 februari 2012 at 07:08

  Beetje duur… Jammer

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 16 februari 2012 at 00:43

  Ik vind het zo spijtig van de siliconen, want mijn haar kan het echt niet verdragen spijtig genoeg. Ik gebruik ook graag olieen op mijn droge haarpunten, het is echt zo fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2012 at 09:53

   Dan zou je zeker pure arganolie eens moeten proberen, is ook heerlijk voor je haar en zonder toevoegingen :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 16 februari 2012 at 00:04

  Lijkt me heerlijk spul, dat kan mijn (super) droge haar wel gebruiken! Ik heb altijd zulke droge punten… komt denk ik ook wel door mijn highlights!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 februari 2012 at 09:54

   Blonderen kan haar inderdaad droger maken, ik denk dat producten met natuurlijke oliën dan heel goed kunnen helpen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.