Beauty

NYX | Butt Naked Eyes palette

13 februari 2012


Ik ben een sucker voor mooie palettes, helemaal als het gaat om palettes waar je alles in hebt zitten voor verschillende ooglooks ìnclusief enkele blushes of iets dergelijks. Dat als je een weekendje weg of op vakantie gaat dat je eigenlijk maar één palette mee hoeft te nemen zonder allemaal los spul. Nou, dit Butt Naked Eyes palette van NYX is dus zo’n palette. Al een hele tijd geleden spotte ik hem op het internet en ik vroeg aan enkele Nederlandse webwinkels of ze hem ook in hun assortiment zouden gaan krijgen. Eén ervan verwachtte het palette binnen korte tijd en zo bestelde ik hem.

In het palette zitten 15 kleuren oogschaduw met verschillende finishes en in de lade eronder zitten nog eens 4 blushes, een bronzer en 2 highlighters. Hoe mooi is dit? Echt superhandig voor onderweg en dat komt ook zeker door het mooie en compacte formaat. In totaal zit er 35 gram aan product in, dus daar kan je wel even mee vooruit.


Het palette zelf is lekker handzaam, 14,5cm x 11cm x 2,3cm, en voelt stevig aan. De verpakking is gemaakt van stevig zwart glanzend kunststof en heeft een nude-kleurige opdruk met de merknaam en de naam van het palette. Op de achterkant vind je informatie als ingrediënten, gewicht etc. terug. De glanzende verpakking is misschien een nadeel als je een neat freak bent want dan blijf je aan het poetsen, je ziet vingerafdrukken er nu eenmaal erg goed op.

Het bovenste deel van het palette bevat dus de 15 verschillende kleuren oogschaduw in verschillende finishes, 2 dubbele sponsapplicators (ok, hier had ik dus veel liever een fijne oogschaduwkast gezien aangezien ik sponsapplicators echt nooit gebruik) en de gehele binnenkant van het deksel bestaat uit een grote spiegel: wederom handig voor onderweg/op vakantie! In de lade onder de oogschaduws zitten 4 blushes, een bronzer en 2 highlighters. Misschien één kanttekening over de verpakking: de onderste lade loopt wat stroef. Aan de ene kant een voordeel dat hij dus niet zomaar open zal schuiven, maar aan de andere kant voelt het toch wat angstig omdat je de lade er niet ineens compleet uit wilt hebben liggen. Misschien dat dit wat soepeler gaat glijden als het palette vaker in gebruik wordt genomen…


Als ik zo naar alle kleuren kijk dan is het palette redelijk ‘koel’, maar ook de warmere types kunnen hier veel kanten mee op! Het is echt een geweldig neutraal palette voor de nude looks, maar je kan er ook heel erg goed een prachtige smokey eye mee maken door de donkere tinten die erin zitten. Maar goed, is de kwaliteit een beetje ok? Kan de pigmentatie ermee door?…

De 4 blushes hebben allemaal een redelijke pigmentatie welke ook nog eens goed op te bouwen is. Van links naar rechts zie je een warmroze kleur met gouden shimmer, een lichtroze tint met een mooie glans die ook goed als highlighter gebruikt kan worden, een middenroze matte tint die wat neigt naar oudroze en een mattere peachy kleur. Mooi!

Onder de blushes zie je een matte bronzer die wel wat aan de oranje kant is, maar met een fluffy kwast en voorzichtig gebruik is hij toch nog goed te gebruiken en mooi op te bouwen zodat je er niet als een wortel uit komt te zien. Middenonderin zie je een lichte highlighter met wat shimmer erin (mooi voor op de jukbeenderen, maar ook voor onder je wenkbrauwen en in de binnenste ooghoek) en rechts daarvan een wat meer peachykleurige highlighter met shimmer. Deze laatste kleur geeft je (mijn) gezicht echt een warmere glow. Perfect voor de zomer dus!

Qua oogschaduw heb ik de rijtjes van boven naar beneden gepakt om te swatchen, dus telkens 3 kleurtjes bij elkaar:

rij 1, zonder oogschaduwbasis

rij 1, met oogschaduwbasis

Op de 1e rij zie je zo een matte lichtbeige tint, een mattere lichtbruin-grijzige tint en een mattere middenbruine tint.

rij 2, zonder oogschaduwbasis

 

rij 2, met oogschaduwbasis

Op de 2e rij zie je een mattere warmere middenbruine tint, een lichtroze tint met een goudkleurige glans (echt een prachtige kleur die op de foto totaal niet goed over komt) en een middengrijze tint met een satijnen finish.

rij 3, zonder oogschaduwbasis

rij 3, met oogschaduwbasis

Op rij 3 zie je een matte huidskleurige, lichtroze tint, een glanzende taupetint en een matte zwarte tint.

rij 4, zonder oogschaduwbasis

rij 4, met oogschaduwbasis

Op de 4e rij zie je een matte huidskleurige, gelige tint, een mattere middenbruine tint en een mattere donkerbruine tint.

rij 5, zonder oogschaduwbasis

rij 5, met oogschaduwbasis

Op de 5e rij zie je een matte witte tint, een middengrijze kleur met satijnen finish en een donkerbruinpaarsige tint met een subtiele shimmer.


De oogschaduws hebben allemaal de grootte van een €2,00 muntstuk dus dat is nog best wat van formaat. Als ik kijk naar de pigmentatie dan is het zonder oogschaduwbasis nog best redelijk en perfect voor heel erg zachte en subtiele looks. Maar eenmaal aangebracht over een goede oogschaduwbasis (ik heb de Color Lock van Shmink gebruikt) krijg je intensere en diepere kleuren te zien. De kwaliteit valt mij zeker niet tegen en ik weet zeker dat ik heel erg veel plezier van dit palette ga hebben! ♥


Ook na het eerste gebruik (swatches maken) valt het nog heel erg mee hoe het palette eruit ziet. Sommige kleurtjes zijn iets poederiger in gebruik, maar over het algemeen werken ze lekker zacht en fijn in gebruik. Ze blijven mooi zitten (zeker met die oogschaduwbasis eronder) en de kleurtjes laten zich goed blenden. Door de matte witte kleur en de matte zwarte kleur die beiden een goede pigmentatie hebben kan je er echt van heel lichte tot heel donkere looks mee maken. Love it!

Dit palette heb ik gekocht bij Boozyshop en hij kost €24,95. De verzendkosten bedragen €3,95, je kan betalen via bankoverschrijving of iDeal en hebt je bestelling binnen enkele dagen in huis.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Tessa
    Reply Tessa 29 augustus 2018 at 12:58

    Dit palette toevallig gisteren gekocht bij de NYX winkel in Roermond. Echt een geweldig en veelzijdig palette!

  • Avatar van Melissa
    Reply Melissa 13 juni 2017 at 18:51

    Ik kom gewoon niet bij de “la”, ff serieus ik krijg het met geen mogelijkheid open?! Helpppppp

  • Avatar van Evelien
    Reply Evelien 21 februari 2012 at 13:07

    Ohh, mooi mooi mooi! Ik hou ook van mooie palettes.. dit is er ook weer zo’n eentje <3 Must have!

  • Avatar van Jenny
    Reply Jenny 19 februari 2012 at 18:58

    wat een super mooi palette! Subtiele kleuren maar erg mooi.

    Liefs, Jenny

  • Avatar van Samantha
    Reply Samantha 18 februari 2012 at 20:04

    Wat een leuke palette! Kon hem nog niet maar ziet er mooi uit.

  • Avatar van lonneke
    Reply lonneke 16 februari 2012 at 13:05

    ik vind het echt een mooi palette<3
    zelf spaar ik voor het naked palette!
    x

  • Avatar van Muireann
    Reply Muireann 15 februari 2012 at 08:54

    Dat ziet er een heerlijk leuk palette uit zeg!!!

  • Avatar van Ellen
    Reply Ellen 14 februari 2012 at 17:36

    Gelijk heb je, dat je gewacht hebt tot deze uitkwam want deze is stukken veelzijdiger dan de Nude on Nude hoor! En wat een verschil zeg, met oogschaduwbasis!

  • Avatar van Priscilla
    Reply Priscilla 13 februari 2012 at 23:21

    Ik vind dit een erg mooie palette. Fijne subtiele kleuren voor een everyday look en de pigmentatie ziet er prima uit! Dit zou best een palette zijn dat ik in m’n stash zou hebben.

  • Avatar van Sandra3619
    Reply Sandra3619 13 februari 2012 at 23:02

    Jeeeeej wat een gaaf palette!! Ik heb de Nude on Nude palette van NYX (vierkant doosje) en gebruik die vaak, maar jemig, deze komt gelijk op mijn wishlist, wat een geweldige neutrale kleurtjes eyeshadow en die blushes!

    Volgens mij heb ik de afgelopen maanden onder een steen geleefd, hoe kan ik dit palette nou niet eerder gespot hebben als NYX fan??

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 14 februari 2012 at 09:23

      Hij is mooi he?! Spotte hem een tijdje geleden ergens op Google en sindsdien wist ik zeker dat ik hem moest hebben <3

  • Avatar van DalaLuz
    Reply DalaLuz 13 februari 2012 at 20:41

    Mooi palette hoor, al heb ik geen hebben-gevoel (vooruitgang!) waarschijnlijk omdat ik mjn neutralen graag net een tikkie warmer heb :)

  • Avatar van Nathalie
    Reply Nathalie 13 februari 2012 at 19:54

    Mooi pallette zeg! Iets te neutraal voor mij, terwijl ik toch echt van de neutrale kleuren zijn..

  • Avatar van Laura
    Reply Laura 13 februari 2012 at 19:06

    Wat een prachtige kleurtjes! Mooi naturel, daar houd ik wel van. ;)

  • Avatar van Elke
    Reply Elke 13 februari 2012 at 17:12

    Ziet er heel erg mooi uit!

  • Avatar van Agnetha
    Reply Agnetha 13 februari 2012 at 15:57

    Dat is wel een heel mooi palette :D

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:48

      Wordt je hebberig van he? ^^

      • Avatar van Agnetha
        Reply Agnetha 17 februari 2012 at 16:57

        Ja heel erg hebberig :P

  • Avatar van Germa
    Reply Germa 13 februari 2012 at 15:09

    Sommige kleuren vind ik tegenvallen. Wel grappig, sinds het Naked palette van Urban Decay een hype is, komen steeds meer merken met “naked” palettes.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:48

      Ik denk dat neutrale palettes ook mega populair zijn, logisch dat zoveel merken er in meegaan :)

  • Avatar van Suzanne
    Reply Suzanne 13 februari 2012 at 14:40

    Ik ben benieuwd naar wat looks met dit palettw!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:47

      *naar boven geschoven op de to-do list* ;)

  • Avatar van xx_Patries_xx
    Reply xx_Patries_xx 13 februari 2012 at 14:34

    wow super mooi pallette hoor :D

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 13 februari 2012 at 12:51

    heel mooi palette!

  • Avatar van Redhotjillypeppers
    Reply Redhotjillypeppers 13 februari 2012 at 12:21

    Mooie neutrale kleuren ! Echt ideaal om elke dag te gebruiken.

  • Avatar van ValleyDollEva
    Reply ValleyDollEva 13 februari 2012 at 12:16

    Mooi palette ! Ik haalde onlangs nog een NYX palette boven en dacht bij mezelf: dit is eigenlijk fantastische kwaliteit voor zo weinig geld. Dit palette hier zou ik wel op mijn wishlist zetten !

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2012 at 12:20

      Precies! Als ik een favoriet budgetmerk moest noemen dan zou het NYX zijn ^^

  • Avatar van Elly
    Reply Elly 13 februari 2012 at 11:10

    Ik vind het palette er echt prachtig uitzien, maar het is niets voor mij. Te neutraal en je weet…ik hou van kleur! Hoe is het met het schuifje? *gniffel*

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2012 at 12:20

      Heel goed ;-) *mhihihihiiii*

  • Avatar van Tedje
    Reply Tedje 13 februari 2012 at 10:29

    Mooi palette!

  • Avatar van Amber
    Reply Amber 13 februari 2012 at 10:16

    Dit soort paletten blijven favoriet bij mij; je kunt er zoveel verschillende looks mee maken! Het is dat ik al genoeg ‘nude’, ‘naked’, ‘natural’ paletten heb, anders had ik deze wel willen hebben :).

  • Avatar van Laura
    Reply Laura 13 februari 2012 at 10:12

    Heel mooi palette! Alleen net wat te duur vind ik..

  • Avatar van deijsprinses
    Reply deijsprinses 13 februari 2012 at 09:44

    Prachtig pallet! Jammer dat ik net een ander gekocht heb :p

  • Avatar van Helen
    Reply Helen 13 februari 2012 at 09:44

    Zelf ben ik nooit zo’n fan van ‘schuif palettes’ maar verder ziet het er wel erg leuk uit allemaal zeg :)

  • Avatar van Chantal
    Reply Chantal 13 februari 2012 at 09:41

    Mooi palette, zeg! Me wants!

  • Avatar van Kim
    Reply Kim 13 februari 2012 at 09:15

    Dat ziet er niet verkeerd uit!

  • Avatar van Ilja
    Reply Ilja 13 februari 2012 at 09:08

    Wat een schatje, ik hou wel van dat soort doosjes ♥

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 17 februari 2012 at 16:47

      Wat heb je toch altijd een lieve comments, zo cute ^^

  • Avatar van Christel
    Reply Christel 13 februari 2012 at 08:29

    Wauw deze is echt mooi. K ben normaal gesproken nooit zo van de nude tinten maar deze is echt heel erg mooi. Die gaat zeker op mn wishlist!!

  • Avatar van Brigitta
    Reply Brigitta 13 februari 2012 at 08:12

    Mooi palette ;)

  • Avatar van Mandy
    Reply Mandy 13 februari 2012 at 08:11

    Heel mooi palette

  • Avatar van Santje11
    Reply Santje11 13 februari 2012 at 07:47

    Dit palette wil ik zelf ook heel graag hebben, ik gebruik nu heel vaak de kleinere nude on nude natural look kit, ideaal vind ik die ook.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2012 at 09:56

      Die kleinere nude stond ook al een tijdje op mijn wishlist, maar toen ik zag dat dit palette uit ging komen was ik om ;-)

  • Avatar van Sabine
    Reply Sabine 13 februari 2012 at 07:24

    Mooie kleurtjes, vrij rustig allemaal dus inderdaad perfect voor doordeweeks/zachte looks. Vind de blushes best indrukwekkend, had ze op de een of andere manier minder gepigmenteerd verwacht.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2012 at 09:57

      Dat had ik zelf ook als ‘vooroordeel’, maar ze zijn echt prachtig!

  • Avatar van Kimberley
    Reply Kimberley 13 februari 2012 at 07:02

    Mooie zachte kleuren :) Daar hou ik wel van!

  • Avatar van Belllezza
    Reply Belllezza 13 februari 2012 at 04:00

    Ziet er echt prachtig uit!

  • Avatar van Maya
    Reply Maya 13 februari 2012 at 00:44

    Mooi tinten, vooral de oogschaduws spreken mij het meeste aan. :)

    Ps. Ik heb je getagged :D

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2012 at 09:57

      Thanks voor de leuke tag!

  • Avatar van lindLindaB
    Reply lindLindaB 13 februari 2012 at 00:40

    Mooi palette zeg! Er zitten pareltjes van kleuren tussen!

  • Avatar van Bellachique
    Reply Bellachique 13 februari 2012 at 00:28

    Een heel mooi palette vind ik, de kleuren en de finishes zijn echt mooi en ik vind het echt leuk dat ze er blushes, highlighter en bronzer erbij hebben gedaan :).

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 13 februari 2012 at 09:57

      Ja, je kan er zo echt veel kanten mee op ^^

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 13 februari 2012 at 00:13

    Wat een mooie palette, ziet er goed uit! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.