Beauty

Philosophy | Amazing Grace

8 februari 2012


“In the end it, it all comes down to one word. Grace.” Een zinnetje wat deze parfum van Philosophy goed omschrijft. Sowieso heeft dit merk niet echt heel erg uitgesproken geuren, maar wel heel erg vrouwelijke, zachte en charmante geuren. Het is alweer heel lang geleden dat ik van deze geur een miniflacon had en nu ik er de fullsize van heb weet ik weer waarom ik nog zovaak aan deze geur terug dacht. Het is echt zo’n lieflijke geur waar je je clean bij voelt.

Het flesje is lekker robuust, rechthoekig en minimalistich. De dop is in een gematteerde zilverkleur en op de verpakking zit een babyroze sticker met minimale tekst. Op de verpakking is meer tekst te vinden, iets waar Pilosophy bekend om staat.

“How you climb up the mountain is just as important as how you get down the mountain. And so it is with life, which for many of us becomes one big gigantic test followed by one big gigantic lesson. In the end, it all comes down to one word. Grace. It’s how you accept winning and losing, good luck and bad luck, the darkness and the light.”

De geur zelf is er eentje voor de dagen dat je je schoon en op en top vrouwelijk wilt voelen, vol zachte bloesems. In de topnoten ruik je een melange van roos, lelietjes-van-dalen, jasmijnbloesem en fresia. In de hartnoten zit bergamot, mandarijn, grapefruit en de basisnoten zijn gevuld met passievrucht, frisse groene noten en een klassiek muskus complex.

Bij het aanbrengen van de geur ruik je vooral de frisse, zachtzoete fruitige noten heel erg goed terug maar dit gaat bij mij al snel over in een zachte muskgeur vol zachte bloesems. Ja, ik zeg vaak ‘zacht’ in deze review, kenners van deze geur begrijpen wel waarom. Een ‘versgewassen-was’geur die perfect is voor elke gelegenheid. Misschien niet heel erg uitgesproken, maar ook zeker niet zo neutraal dat je vergeet wat je op hebt. Het is een geur waarbij ik veel complimentjes krijg als ik hem draag. Ik vind het een perfecte geur voor elke dag, maar ook zeker voor babyshowers, bruiloften en familiebezoekjes. De geur blijft zeker een halve dag fijn aanwezig en daarna kan je hem nogmaals aanbrengen òf overgaan op een zwaardere avondparfum.

Hmmm het is direct weer één van mijn favorieten geworden en ik crave nu echt naar de andere producten met deze geur, zodat je dit lekker kan opbouwen en jezelf er van top tot teen in kan hullen: handzeep, body scrub, handlotion, sheergel, hot salt scrub, handcrème, bodybutter, bodyspray, bodylotion, conditioner, deodorant, shampoo/bath/showergel en zelfs de voetcrème.

Philosophy is in Nederland te koop bij Skins in Amsterdam en hun webwinkel, maar ook ICI Paris XL gaat een deel van het assortiment verkopen. Op dit moment is het al te koop in Tilburg en Den Haag, maar tussen deze en volgende week wordt het ook verwacht bij de winkels in Amersfoort, Apeldoorn, Utrecht, Alkmaar, Haarlem, Noordwijk, Breda, Rotterdam (2x), Eindhoven Delft, Den Haag (andere filiaal), Groningen, Waalwijk, Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Enschede, Hilversum, Maastricht, Roosendaal en Den Bosch. Oftewel: na week 7 ligt het bij heel wat filialen van ICI Paris XL in de schappen. Vanaf week 7 zal het ook te koop zijn via de webwinkel van ICI Paris XL.

Amazing Grace kost €39,95 voor 60ml Eau de Toilette.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 11 februari 2012 at 10:57

  Deze wil ikkk!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 10 februari 2012 at 22:14

  Ik heb baby grace die ook heerlijk is. Ben best benieuwd naar deze!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 februari 2012 at 00:25

   Ah, Baby Grace is ook zo lekker inderdaad ♥

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 8 februari 2012 at 20:00

  Oeh, deze is zo lekker.
  Liefs, xx

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 8 februari 2012 at 17:52

  Ik heb Eternal Grace en die is ook heel fijn! Ben benieuwd naar deze geur!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 8 februari 2012 at 15:51

  weet niet zo goed of hij me nu wel of niet lekker lijkt.
  is het echt een bloemige geur? of ruik je het fruit er ook wel in terug?
  de top klinkt me iets te bloemig, al vind ik de noten apart wel lekker… en in het hart en basis komt wel weer fruit terug.
  Misshien meo tik hem gewoon een keer gaan ruiken :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 februari 2012 at 15:53

   Ik denk inderdaad dat je hem beter eens kan gaan besnuffelen en op je pols proberen. Een geur ruikt bij iedereen weer net wat anders ook :)

 • Avatar van Muireann
  Reply Muireann 8 februari 2012 at 15:10

  Klinkt goed hoor die geur! Maar ik heb nu net even teveel parfum in mijn kast staan, terwijl ik er helemaal niet zoveel gebruik :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 februari 2012 at 15:16

   Haha, heel herkenbaar! Ik mag er van mijzelf ook even geen meer kopen (tenzij ik zo’n lekkere tegenkom, dan kan ik mijzelf toch niet inhouden haha).

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 8 februari 2012 at 13:41

  deze lijkt me lekker;d

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 8 februari 2012 at 13:32

  Ik heb hier nu al zoveel goeds over gehoord! Volgende keer in de stad toch maar even gaan testen.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 8 februari 2012 at 12:21

  Ik kan niet uitleggen HOE benieuwd ik ben naar de geuren van Philisophy. Ik heb ze nog nooit geroken, maar de omschrijvingen klinken altijd héérlijk. Geurcomputer, dat zouden ze moeten uitvinden.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 februari 2012 at 15:17

   Dat zou inderdaad een geweldige uitvinding zijn! Maar je mag deze ook eens komen snuffelen hoor ;)

 • Avatar van Lien
  Reply Lien 8 februari 2012 at 11:45

  Ik heb hier zelf de perfumed shampoo, bath & shower gel (toevallig vandaag een artikel over geschreven ;) ) en vind de geur ook echt geweldig lekker! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 februari 2012 at 15:18

   Ahhhh heerlijke geur he? <3

 • Avatar van PlanetSher
  Reply PlanetSher 8 februari 2012 at 11:37

  Morgenavond even een snufje oppikken in den bosch.

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 8 februari 2012 at 11:23

  Ik ben zo blij dat Philosophy eindelijk naar België komt ! Het parfum lijkt me wel lekker ruiken zonder veel poespas.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 februari 2012 at 15:18

   Zo omschrijf je de geur ook inderdaad het beste. Toch bijzonder genoeg dat hij opvalt, maar niet overdreven :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 8 februari 2012 at 10:58

  Ik ga er eens even aan snuffelen binnenkort!

 • Avatar van Nena
  Reply Nena 8 februari 2012 at 10:08

  Hmmm… Nou heb je me wel heel erg nieuwsgierig gemaakt naar deze geur! Ik houd ook echt van dit soort verpakkingen. Geen overweldigende kleuren, teksten en onnodige accessoires. Gewoon strak en daardoor stijlvol :) Zodra ik hem ergens zie staan, ga ik hem zeker even ruiken ;)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 8 februari 2012 at 09:29

  Wat een fijne geur lijkt me de Amazing Grace. En laat ik nou net nog een cadeaubon hebben liggen voor de ICI paris!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 februari 2012 at 15:19

   Ik ben benieuwd of je de geur net zo lekker zal vinden of toch misschien voor een andere gaat kiezen/hebt gekozen? :)

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 8 februari 2012 at 01:15

  Klinkt echt als een geur voor mij! Ik hou juist van subtiele zachte en frisse of warme geuren die niet te overheersend zijn :).

 • Avatar van Belllezza
  Reply Belllezza 8 februari 2012 at 01:08

  Oh deze is zo lekker.

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 8 februari 2012 at 00:20

  Ik ben heel benieuwd naar die geur, ik heb er zoveel over gehoord! :)

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 8 februari 2012 at 00:19

  Ik ben persoonlijk geen fan van fresia’s, dus weet niet of dit een geur voor mij is. Het flesje ziet er wel mooi simpel uit.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.