Fashion Media

Plus Size in de media | Big girl, you are beautiful

14 februari 2012


In de Glamour van maart 2012 staat een uitgebreid artikel van de hand van Mayra Louise, een Nederlands plussize model en journaliste. Het gaat over de verandering in de modewereld en dat er steeds meer ruimte en mogelijkheden zijn voor curvy ladies in de media. Ik wil graag het complete artikel met jullie delen, omdat ik zeker weet dat meer van jullie dit leuk zullen vinden.


Ik ben het helemaal eens met Mayra: “Ik geloof dat een grotere variëteit aan maten op de catwalk en in modemagazines bijdraagt aan een meer realistisch beeld van wat schoonheid is. Vrouwen die trots zijn op zichzelf en zichzelf accepteren, welke maat er ook op het label in hun jurkje staat.”

Reacties op dit artikel

 • Avatar van LindaB
  Reply LindaB 17 februari 2012 at 11:55

  Mooi artikel! Fijn om te lezen dat mensen steeds meer geaccepteerd worden ongeacht welke vorm je lijf hebt. Zolang jij je maar goed voelt denk ik dan.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 16 februari 2012 at 00:00

  Ik vind het er echt leuk uit zien. Mooi om te zien.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Anniek (smausie)
  Reply Anniek (smausie) 15 februari 2012 at 19:06

  Dank je wel voor t delen, dit is goed voor mn ego ;)

 • Avatar van HollandaBeauty
  Reply HollandaBeauty 15 februari 2012 at 12:55

  Ik vind ook dat op de Catwalk een representatief beeld van de maatschappij geschetst moet worden de gemiddelde maat schijnt iets van 42 te zijn. Dus zeker geen 32/34. Leuk artikel.

 • Avatar van Muireann
  Reply Muireann 15 februari 2012 at 12:53

  Eventjes slikken. Als ik sommige dames op die foto’s zie en daar staat bij dat ze curvy zijn… OMG, dan ben ik dik!

  Ik ga toch maar even mijn schoonheidsbeeld behouden…

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 15 februari 2012 at 09:30

  Inderdaad erg leuk om te lezen en om bevestigd te zien dat veel plussize modellen toch niet zo plussize zijn als wat ik als plussize beschouw!

 • Avatar van Marsha
  Reply Marsha 15 februari 2012 at 08:24

  Leuk artikel :-) Ik ben ook al jaren groot voorstander van wat ‘normalere’ vrouwen als beeld in de media. Vind het wel altijd weer apart om te lezen dat plus size al begint bij maat 38 :-S

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 februari 2012 at 09:09

   Tsjah, helaas is dat zo omdat het echt al groter is dan de maatjes op de ‘normale’ catwalks…

   • Avatar van Marsha
    Reply Marsha 15 februari 2012 at 10:05

    Op die catwalks zijn ze ook echt flinterdun, die modellen.

    Ik heb zelfs wel eens ooit gelezen dat voor echt grote maten mode men ook liever net maat 42 kiest als model, omdat vrouwen met een grote maat ook gewoon liever modellen met een kleinere maat zouden zien :-S Terwijl ik ze liever in een wat grotere maat zie, zodat ik kan inschatten of het mij met maat 54 ook leuk zal staan ;-) Wij vrouwen zijn best ingewikkeld als je het zo bekijkt :-)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 14 februari 2012 at 23:58

  Ik ben het ook eens met haar uitspraak! We krijgen altijd alleen maar die te dunne, en vooral gephotoshopte piepfijne lijfjes te zien, terwijl het juist realistischer is als er ook aandacht in plus-size editorials wordt gestoken. Het lijkt me ook ontzettend leuk om gewoon wat meer ervan te zien, met name in de bladen. De vrouwen die wat meer gevuld zijn moeten niet vergeten worden, ook zij zijn in mijn ogen gewoon mensen net als ieder ander. Goed dat je dit artikel even in de spotlight hebt gezet!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 14 februari 2012 at 19:55

  Wat een leuk artikel zeg, die vrouwen op die foto’s bij het artikel vind ik eerlijk gezegd een stuk mooier en gezonder ogen dan de extreem dunne modellen die je meestal ziet. “healthy is the new skinny” vind ik mooi gezegd.

 • Avatar van Favorietje
  Reply Favorietje 14 februari 2012 at 19:12

  Dank voor het delen van dit artikel. Altijd interessant om de ontwikkelingen in de mode industrie te volgen met betrekking tot de plus size mode. Hopelijk, en ik denk dat dat ook gaat gebeuren, zal de curvy lady de show stelen op de catwalk!

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 14 februari 2012 at 15:23

  Wat een leuk artikel, bedankt voor het delen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 februari 2012 at 09:12

   Graag gedaan natuurlijk! ^^

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 februari 2012 at 14:30

  Leuk artikel, dankjewel! Ik ben het er mee eens, ik denk ook dat grote maten op de catwalk een blijvertje is. Zoals eerder gezegd ben ik aan het lijnen, maar een slanke den zal ik nooit worden, en dat hoeft ook niet voor mij. Zolang ik me er lekker bij voel. ( maar daarvoor moeten er nog even wat kilootjes af ;) )

 • Avatar van Dionne
  Reply Dionne 14 februari 2012 at 14:22

  Wat een prachtige, echte vrouwen. Wauw. Ik zie dit toch liever dan van die superskinnyvrouwen. Alhoewel Mode met hoofdletter M daar vast heel mooi op uitkomt, blijft het zo abstract en deze vrouwen zijn zo mooi en echt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.