Beauty

Uitslag Testpanel | Bourjois Volumizer Mascara Ultra Black

24 februari 2012


Alweer even geleden deed ik een oproepje voor een klein testpanel van deze nieuwe Bourjois mascara. Zo kan je op een leuke manier zien en lezen hoe hetzelfde product bij verschillende mensen uitpakt. Het gaat hier om de Volumizer Mascara in Ultra Black die je met 2 verschillende stappen kunt gebruiken. Stap 1 voor wimper-per-wimper volume en stap 2 voor 11 x zoveel volume zonder klonten.

“Dankzij de ultra volume-formule met intens zwarte, minerale pigmenten van hoge zuiverheid, hult de Volumizer Mascara Ultra Black de wimpers in een intens diepe zwarte kleur met tot 11 keer meer volume zonder klontjes! De soepele textuur van de Mascara Volumizer Ultra Black laat zich heel gemakkelijk in net zoveel laagjes aanbrengen als je zelf wenst, zonder overdaad of haperingen, voor prachtige wimpers!” Klinkt goed! Benieuwd of het ook echt zo goed werkt?

Dit is borsteltje 1. Zoals je ziet een fijn mascaraborsteltje waar niet teveel mascara aan zit. Ook heel erg fijn voor de onderste wimpers trouwens, je knoeit daar anders zo snel klontjes mascara aan.. Het deel wat je in je hand vasthoudt om hem aan te kunnen brengen is met deze stap wel wat klein, maar aan de andere kant kan je er wel heel precies mee werken. Ik vind deze kant zelf het fijnst werken als 1e laagje boven en onder.

Bij stap 2 zie je al duidelijk een dikker steeltje en dat er echt meer mascara aan het borsteltje zit. Doordat je nu een dubbel zo lang deel losdraait en in je hand houdt, ligt stap 2 wel net wat fijner in de hand om aan te brengen, maar zelf ben ik geen fan van zoveel mascara aan een borsteltje. Het is echt een kant waarmee je even moet oefenen om een mooie look te creëeren zonder te knoeien of klontjes te krijgen. Ik vind deze kant wel fijn om als 2e laagje over stap 1 op de bovenste wimpers aan te brengen voor een intense look, maar ik haal hem wel heel voorzichtig en goed zigzaggend door mijn wimpers heen.


Sandra
Laat ik beginnen met te vertellen wat ik belangrijk vind in een mascara: hij moet volume geven, mijn wimpers niet echt veel langer maken (ik ben een brildrager), hij moet goed zwart zijn, niet klonteren en, niet geheel onbelangrijk, ik moet hem makkelijk kunnen verwijderen ’s avonds. Normaliter gebruik ik of Catrice of mijn HG Max Factor Masterpiece.

Ik vind met name borstel 1 lekker in de hand liggen, hij is licht en dun en met het borsteltje kun je fijn je wimpers “kammen”, ook omdat er weinig mascara aan het borsteltje zit en dat vind ik zeer prettig. Ik draag op de 1e foto 2 dunne laagjes met borsteltje 1, precies genoeg voor een dagelijke look voor mij. Hij geeft volume, weinig lengte en het klontert niet. In de loop van de avond als ik de mascara verwijder, merk ik dat dit supermakkelijk gaat. Borsteltje 2 vind ik minder prettig, er zit veels te veel mascara aan het borsteltje waardoor ik hem echt eerst moet afvegen en dan krijg ik alsnog klontjes in mijn wimpers. Hij “kamt” minder fijn door de hoeveelheid mascara, maar ik krijg wel iets meer volume. In de loop van de avond kan ik hem er net als bij het dunnere borsteltje makkelijk verwijderen. De mascara zelf vind ik erg fijn, hij is niet te dik en ook niet te dun. Qua volume etc. zie ik weinig verschil. Als ik de 2 foto’s naast elkaar zie zie ik niet een mega verschil of wow effect bij één van de 2. Zou ik deze mascara zelf kopen: ja, maar dan echt voor het dunnere borsteltje.

Dankjewel voor jouw mening over deze mascara Sandra! Wisten jullie trouwens dat Sandra een geweldige site is begonnen? Ze verzamelt hierop alle blogsales in Nederland handig bij elkaar, neem hier zeker eens een kijkje! Ook heeft ze een persoonlijk plekje op het web wat zeker een kijkje waard is: Sandra Schrijft.


Madelon
Van tevoren was ik zeer benieuwd naar deze mascara van Bourjois. Vooral of het volumineuze effect echt goed zichtbaar zou zijn bij mijn eigenwijze wimpers. Op de foto’s heb ik mijn wimpers expres niet gekruld om te laten zien wat de mascara echt doet. Mijn wimpers zijn niet goed zichtbaar zonder mascara. Ze zijn aardig lang, maar fijn en donkerbruin van kleur en vallen weg in mijn ooglijn als je me recht aankijkt.

De Bourjois mascara bestaat uit twee stappen. Eerst dop nummer 1 losdraaien geeft een borsteltje met een normale hoeveelheid mascara erop. Precies genoeg om mijn wimpers in model te brengen en zwart te maken. Ik doe dit alleen op mijn bovenwimpers omdat ik die straks zwaarder aan wil zetten dan mijn onderwimpers. Het is een fijn borsteltje om mee te werken, wel groot, maar knoeit niet op mijn oogleden ook als ik heel dicht langs mijn oogleden kom om ook de wimperbasis van een laagje mascara te voorzien. Wat een enorm pluspunt is dat je prima wat lengte aan je wimpers kan toevoegen en dat de puntjes niet gaan hangen halverwege de dag.

Door het borsteltje weer in de mascarahuls te stoppen en dop nummer 2 los te draaien krijg je hetzelfde borsteltje maar nu met veel meer mascara erop. Wat ik top vind is dat deze hoeveelheid ook precies goed is. Geen geklonter en geknoei maar hop aanbrengen en je krijgt volumineuze wimpers waar je ‘ U’ tegen zegt. Een laagje hiervan op mijn onderwimpers en een paar keer over mijn bovenwimpers en ik ben klaar. Mijn wimpers hebben zowel extra lengte als volume gekregen en mijn ogen zeggen ‘ Hello you!’. Dit is precies wat ik qua effect wil zien van een mascara. Bourjois belooft volume en dat maakt deze mascara waar. Ik vind hem beter dan mijn volume mascara’s van Yves Rocher en MAC, die beide mijn ‘ holy grail’ waren. Geen klontertjes of geknoei, mooie diepzwarte wimpers en wat extra lengte en flink wat volume, wat wil je nog meer? Ik ben overtuigd. Bourjois, welkom in de make-up lade!

Dankjewel voor jouw mening over deze mascara Madelon! Madelon heeft trouwens een leuke blog vol persoonlijke stukjes, recepten, beauty en meer.

Hierboven zie je links stap 1 en rechts stap 2 op mijn eigen ogen. Zoals je ziet werkt stap 1 heel fijn voor een natuurlijke look zonder te knoeien en krijg je met stap 2 duidelijk meer opvallende ogen, maar er zit ook zeker wat knoeigevaar bij zoals je op het randje boven de bovenste wimperrand kan zien. Toch vind ik het al met al een heel fijne mascara, eentje die mijn wimpers de hele dag in model houdt en ’s avonds gemakkelijk te verwijderen is.

Deze Bourjois Volumizer Mascara Ultra Black is verkrijgbaar voor €14,90. Bourjois heeft trouwens ook een Facebookpagina waar regelmatig leuke acties op voorbij komen ;)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 26 februari 2012 at 16:08

  Het artikel is echt leuk geworden! Ik gebruik nu alleen deze maar haha. Binnenkort even inslaan ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 februari 2012 at 18:41

   Wat leuk om te horen dat je er zo tevreden over bent! :)

 • Avatar van lonneke
  Reply lonneke 25 februari 2012 at 18:05

  wat leuk zo’n testpanel!
  x

 • Avatar van Elke
  Reply Elke 24 februari 2012 at 16:53

  Klinkt heel erg goed!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 24 februari 2012 at 13:03

  Lijkt me echt een goede mascara! Misschien maar eens proberen

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 24 februari 2012 at 12:08

  Leuk om het effect bij verschillende dames te zien, een mascara is toch bij iedereen weer anders.

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 24 februari 2012 at 11:09

  Jeeeeeeej wat is het een leuk artikel geworden! Dankjewel Desirée, ook voor het vermelden van mijn twee websites.

  Ik heb mijn Catrice mascara weggegooid (sorry!) en gebruik momenteel alleen deze van Bourjois, ik ben verslaafd aan het borsteltje :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2012 at 11:13

   Dankjewel voor je compliment! En wat leuk dat je de mascara zo fijn vindt :D

 • Avatar van Texie
  Reply Texie 24 februari 2012 at 10:58

  Mooie foto’s :)

  En wat is Sandra knap zeg!

  • Avatar van Sandra3619
   Reply Sandra3619 24 februari 2012 at 11:12

   Ahwww, dankjewel, wat lief! *bloost*

 • Avatar van hollandabeauty
  Reply hollandabeauty 24 februari 2012 at 06:20

  Goede review soms heb ik wel het idee dat de resultaten echt enorm afhangen van de manier waarop je iets opbrengt en hoe je wimper haren zijn (dik, veel, lang etc)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2012 at 08:10

   Ik denk zelf ook dat een mascara testen iets heel persoonlijks is, iedereen heeft andere wimpers van zichzelf en iedereen heeft z’n eigen manier van aanbrengen. Maar zo met 3 reviews bij elkaar krijg je toch al wel een beeld of het een fijne mascara is of niet denk ik :)

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 24 februari 2012 at 01:52

  Leuk dat jullie ze hebben gereviewed, altijd heel erg fijn om verschillende meningen te horen :)

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 24 februari 2012 at 00:55

  Wat handig zeg! Ook allemaal mooie foto’s gemaakt :)
  Ik ben niet zo weg van die 2 in 1 mascara’s die overal opduiken ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 februari 2012 at 08:11

   Ik ben er over het algemeen ook geen fan van, maar deze valt dus wel mee met borsteltje 2. Normaal zit daar echt veeeels te veel mascara aan en wordt het een grote knoeiboel…

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 24 februari 2012 at 00:36

  Mooie duidelijke foto’s en leuke reviews! Ik heb zelf een 2 in 1 van Rimmel en gebruik altijd borstel 1, want borstel 2 is knoeien door teveel mascara. Er zijn echt maar weinig borsteltjes die ik prettig vind.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.