Beauty

Valentijn cadeautip | Lush Dirty

9 februari 2012


Mocht je totaal geen idee hebben wat je voor je vriend/man kan kopen om hem eens extra te verwennen komende Valentijnsdag dan heb ik hier nog een fijne cadeautip: Lush! Ik ben een enorme Lushfan en heb deze ‘verslaving’ ook al overgedragen op mijn man en helemaal de geur van Karma en Dirty! De laatste lijn heeft een unisex geur, al vind ik het toch zeker meer een mannengeur dan voor vrouwen. Met de zwarte verpakkingen en blauwe verpakkingen oogt het natuurlijk ook nog eens heel stoer en mannelijk.


Om mee onder de douche te gaan is er de zeep in vaste vorm (100gr, €6,95) en de vloeibare vorm (250gr, €14,95). Mijn man is er helemaal happy mee, al kiest hij wel liever voor de vloeibare versie dan de vaste vorm omdat hij het idee heeft dat de vaste vorm zijn huid wat droger achterlaat. Als hij met deze producten onder de douche in de weer is dan ruikt gelijk het hele appartement naar de lekkere en bijzondere geur.

Ik heb al eens eerder over de fijne en bijzondere geuren van Lush verteld, en ook Dirty is er zo eentje. Je ruikt er spearmint, tijm, neroli, lavendel, dragon, sandelhout, eikenmos en den in. Echt een superlekkere, frisse geur met toch ook zeker een fijne warme, kruidige basis erin. Paul, mijn man, gebruikt de Dirty producten graag als aanvulling op elkaar zodat hij aan het eind van zijn routine van top tot teen hiernaar ruikt en deze geur blijft dan ook nog eens tot ’s avonds laat snuffelbaar bij hem.

Nog een fijne toevoeging: je ruikt wel mint en het is zeker een verfrissende zeep, maar het is geen verkoelend effect zoals bij andere douchegels met mint erin wel eens voorkomt.


Na het douchen gebruikt Paul het liefst als eerste de Dirty bodyspray (180gr, €22,95) welke in een leuk plantenspray-achtige flacon zit. Er komt een fijne nevel uit en is echt een verfrissende bodymist. Daarna wat van de solid perfume (12gr, €10,95) of van de vloeibare parfum (9gr, €16,95) in zijn hals en hij kan er de hele dag tegenaan.

Normaal gesproken is hij van de meer warme en ubermannelijke geuren, maar ik betrap hem erop dat hij de laatste tijd wel heel erg vaak deze Dirty producten van Lush gebruikt. Iets wat ik helemaal niet erg vind natuurlijk ;-)


Mijn man laat sinds enkele weken een baardje staan dus een scheercrème lijkt wat overbodig zou je denken, maar niks is minder waar: hij scheert namelijk wel zijn hoofd. Iets met een terugtrekkende haargrens ofzo… Ach, hij kan zo’n lief glad bolleke gelukkig heel erg goed hebben met zijn vriendelijke uitstraling ♥

Om zijn hoofd te scheren gebruikt hij liever scheercrèmes dan scheerschuim en deze scheercrème uit de Dirty lijn van Lush (100gr, €9,25) heeft hij de laatste tijd gebruikt om eens goed te testen. Dit product heeft wel veel minder ‘Dirtygeur’ dan de andere producten uit deze lijn, maar alsnog ruik je het er zacht in. De scheercrème bevat havermelk, sheabutter en honing waardoor de huid gelijk gevoed wordt tijdens het scheren. Je hebt er per keer niet veel van nodig, smeert de huid in en vervolgens scheer je je gewoon zoals je altijd doet. Paul vond hem wel fijn, maar is een scheercrème met iets meer olie-bestanddelen erin gewend en dat heeft toch wel zijn voorkeur.


Ook zijn er in deze lijn nog de Dirty toothy tabs (40st, €3,75) te vinden om je tanden mee te poetsen. Een half tabletje is genoeg per keer omdat het anders echt een enorme schuimexplosie wordt in je mond. Even op knabbelen en vervolgens met een natte tandenborstel aan het werk gaan. De smaak? Mmmmm… Ja. Ja. Een heel stuk beter dan de andere smaken die we hebben geprobeert en dat komt waarschijnlijk omdat hier mint in zit. En alhoewel je er zeker een lekker schoon en fris bekkie van krijgt vinden we de ‘normale’ tandpasta’s zoals ze we kennen wel fijner in gebruik en lekkerder van smaak.

De Lush Dirty producten maken echt een leuk en origineel cadeau voor je valentijn. Zeker de douchegel/zeep in combinatie met bijvoorbeeld de bodyspray of verder uitgebreid met een parfum, scheercrème of haargel die er van deze lijn ook nog is. De producten zijn verkrijgbaar bij de Lush winkels en via Lush.nl. Weet jij al wat jij jouw valentijn gaat geven dit jaar?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 13 februari 2012 at 16:32

  Lijkt me heerlijk!

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 13 februari 2012 at 15:55

  Ja dat is ook zo! Ik hoef geen grote/dure cadeaus, ik wil gewoon lekker saampjes op de bank gezellig doen. Maar dat doen we eigenlijk heel vaak al, valentijnsdag of niet! En heb ik weer een excuus om wat lekkers te bakken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 februari 2012 at 19:13

   Zulke dingen vind ik zelf ook veel fijner, lekker knusjes doen saampjes ^^

   • Avatar van Paula
    Reply Paula 13 februari 2012 at 19:54

    Ja, en koken doen we vaak voor elkaar (we wonen samen dus doen dat een beetje om- en om) en gewoon de kleine dingetjes als lekker samenzijn enzo vind ik leuk. Hij vroeg vandaag; Wat wil je hebben dan, voor valentijn? Ik moest heel hard lachen, ik zei nou als je ’t zo vraagt hoef ik helemaal niks ;-) en toen heeft ie bedacht dat ik morgen een 3-gangen menu krijg ^^ dus dat heb ik goed voor mekaar! Ga jij nog iets speciaals doen met valentijn?

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 14 februari 2012 at 09:24

     Wij doen met Valentijnsdag niks bijzonders, we maken er een knus avondje van (maar die hebben we buiten Valentijnsdag om ook vaak). Lekker eten, telefoons uit etc. <3

     • Avatar van Paula
      Paula 14 februari 2012 at 16:18

      Ja, wij ook inderdaad, genoeg gezellige avondjes! Ik ga morgen een lekkere appel-kaneelcake bakken (het 3gangenmenu is al meer dan genoeg zei ie, dus ik ben heel benieuwd!). Fijne valentijnsdag!

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 13 februari 2012 at 12:24

  Niks, wij doen hier niet aan ;-) 1 februari hebben wij ons 3enhalf jaar jubileum gevierd, lekker uit eten geweest. Misschien bak ik nog wel iets lekkers!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 februari 2012 at 12:25

   Ah, dat is ook heerlijk zeg! Vaak zit het hem toch in de kleine dingen <3

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 12 februari 2012 at 17:07

  Hmm, niks voor mijn vriend denk ik. Wel leuk artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 februari 2012 at 09:59

   Thanks! Wat geef je jouw vriend voor valentijn? :)

 • Avatar van xx_Patries_xx
  Reply xx_Patries_xx 11 februari 2012 at 10:06

  klinkt goed, helaas heeft mijn vriend allergieeen waardoor hij weinig kan gebruiken

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 10 februari 2012 at 17:35

  Diry ruikt inderdaad lekker fris! Ik vind het een beetje een unisex geurtje, ik zou het zelf ook wel gebruiken namelijk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 februari 2012 at 00:29

   Sssst ;-) Ik gebruik hem zelf ook wel eens!

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 9 februari 2012 at 19:58

  Ziet er leuk uit, goed idee!

  Liefs

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 9 februari 2012 at 19:43

  Wat een leuk idee.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 9 februari 2012 at 16:10

  Wat leuk zeg, ik ga eens kijken op de webshop!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 9 februari 2012 at 15:01

  Zien er als fijne producten uit en heb helaas pindakaas geen Valentijn dit jaar maar goed, dat geeft niet, alles op zijn tijd zeker ;-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.