Beauty Eten & drinken

Beauty Food | Grapefruit

21 maart 2012

grapefruit3 - Beauty Food | Grapefruit
De grapefruit is een subtropische citrusvrucht en is een kruising tussen een pompelmoes en sinaasappel. Ze groeien aan een boom die tot wel 15 meter hoog kan worden en de vrucht zelf heeft een gemiddelde doorsnede van zo’n 10-15 centimeter. Het vruchtvlees kan variëren van wit tot donkerrozerood en deze laatste (zoetere) variant is erg populair als het om zomervruchten gaat.
grapefruit2 - Beauty Food | Grapefruit
De grapefruit is een bron van voornamelijk vitamine C en kalium. Vitamine C (ascorbinezuur) speelt een grote rol bij weerstand tegen ziekten, de wondgenezing, de vorming van bindweefsel (collageen) en verbetert het de opname van ijzer uit voeding. Het kalium wat in grapefruit zit is gunstig voor de bloeddruk. In grapefruit is verder ook nog vitamine B, H en, bètacaroteen, calcium en fosfor in te vinden.

Ze zouden de stofwisseling en vetverbranding bevorderen, het cholesterol verlagen, licht vochtafdrijvend werken en ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel gelijkmatiger blijft.

Wel is er een waarschuwing nodig: grapefruits kunnen een wisselwerking hebben met bepaalde geneesmiddelen, omdat het sap de lever-enzymen blokkeert die betrokken zijn bij de afbraak van bepaalde medicijnnen. Hierdoor kan de hoeveelheid geneesmiddel in het lichaam groter worden. Mocht je twijfels hebben bij grapefruits in combinatie met jouw medicijnen, bel dan zeker je huisarts!
grapefruit4 - Beauty Food | Grapefruit
Je kan de grapefruit natuurlijk ‘zo’ eten, maar je kan er ook lekkere smoothies mee maken of gebruiken in salades, bij sandwiches of de avondmaaltijd. En… het vruchtvlees gemengd met yoghurt en honing maakt ook nog eens een verkoelend en verzorgend gezichtsmasker waarin de vitamine C ervoor zorgt dat je huid minder snel veroudert en je huid een energieboost krijgt.

Zelf vind ik de Florida grapefruits lekkerder omdat deze net wat zoeter en sappiger is en je hebt met één grapefruit direct meer dan 100% van je dagelijkse behoefte aan vitamine C binnen. Deze zijn gewoon te vinden bij de meeste supermarktketens en groentespeciaalzaken. Een recept voor een heerlijke thee (genoeg voor 4 glazen):

– 600ml grapefruitsap
– 4-6 eetlepels honing
– 1 kaneelstokje
– 200ml water.

Giet het grapefruitsap in een pan, voeg de honing, het kaneelstokje en water toe en breng dit aan de kook. Schenk het door een zeefje in een glazen theepot en leg het kaneelstokje terug in de thee.
grapefruit1 - Beauty Food | Grapefruit
Een leuk weetje: uit onderzoek is gebleken dat mannen vrouwen die naar grapefruit ruiken gemiddeld zo’n 6 jaar jonger schatten, dus pak die lekkere zomerparfums met grapefruit erin maar uit de kast! ;-)

Ik vind de grapefruit in ieder geval een heerlijke vrucht en zeker nu de lente weer begonnen is haal je er direct het zonnetje mee in huis. Eet jij graag grapefruit?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Peggy Timmermans Visagie
  Reply Peggy Timmermans Visagie 1 april 2012 at 19:57

  Ik vind het best lekker! Wat ik overheerlijk vind en vol anti-oxidanten zit is granaatappel.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 april 2012 at 09:27

   En granaatappel is ook weer zo lekker ^^ Ik ga hier binnenkort maar eens een beautyfood artikel over schrijven :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Beauty, Eten & drinken
urbandecay2naked6 - Urban Decay | Naked 2
Urban Decay | Naked 2

Dit palette van Urban Decay is ondertussen al even uit en is het opvolgende palette van het originele Naked palette....

Sluiten