Beauty

Burt’s Bees | Essential kit

8 maart 2012


Ik was al langer nieuwsgierig naar dit merk, doordat er over verschillende producten regelmatig positieve artikelen verschijnen op beautysites. Omdat ik zelf nog geen enkele ervaring had met Burt’s Bees producten leek het mij wel een handig begin om dit kitje aan te schaffen waar 5 verschillende producten in zitten. Leuk! Het zijn natuurlijke producten en alle verpakkingsmaterialen kunnen gerecycled worden of zijn makkelijk afbreekbaar. Ik hou ervan als een merk ook nadenkt bij het milieu, dus dat is al een pluspunt.


De verpakking van het kitje vind ik leuk gedaan, een handig doosje met daarop wat verdwaalde bijtjes erop gedrukt. In het kitje zit een Deap Cleansing Cream, Nourishing Bodylotion, Foot Cream, Hand Salve en Lip Balm. Alles zit in handige verpakkingen, waarbij de 3 tubes en de zalf probeerverpakkingen zijn en de lippenbalsem gewoon in fullsize formaat. De formaten van de probeerverpakkingen zijn meer dan genoeg om de producten echt even uit te kunnen proberen.Soap bark and chamomile deep cleansing cream
Deze cleanser op plantaardige basis is voor het gezicht en je zou er zelfs je make-up mee moeten verwijderen. Nu was ik daarmee iets te enthousiast en probeerde ik hem de eerste keer ook voor mijn oogmake-up, maar dat was geen succes. Mocht je deze cleanser eens willen proberen, neem dan zeker een aparte oogmake-up remover ernaast want hij geeft een zeer onprettig gevoel aan de ogen. De rest van mijn gezicht werd er wel lekker schoon van en dat zonder roodheid. Wel liet de cleanser een wat trekkerig gevoel achter waardoor het voor mij geen product zou zijn om fullsize aan te schaffen.

Naturally nourishing milk & honey body lotion
Deze bodylotion is geschikt voor de normale tot droge huid en zou tot 24 uur lang een comfortabel gevoel aan de huid moeten geven. Er zit o.a. melk, honing, kokosolie en vitamine E in en dat maakt het voor mijn drogere huid wel een fijne bodylotion met een aangename, zachte geur voor de periodes dat mijn huid minder droog aanvoelt. Zo in de winter heb ik namelijk echt een droge huid en dan doet deze bodylotion niet voldoende.

Coconut foot cream
Dit is meer een zalf-achtig product dan een crème maar het heeft een heerlijke kokosgeur en is een verademing voor de voeten om in te smeren voor het slapen gaan. Het product laat een lekker vettig laagje achter en is hiermee perfect voor de droge hielen en tenen. Je ruikt ook wat rozemarijn en mint en dit geeft een verkwikkend effect op de voetjes, heerlijk na een dagje shoppen, op hakken lopen en/of veel afspraken buiten de deur gehad te hebben.

Hand Salve
Deze zalf ruikt lekker kruidenachtig en is voor mij een nachtkastproduct geworden voor mijn nagelriemen, ellebogen en andere droge plekjes of dichte schaafwondjes etc. Hij voelt lekker vettig, trekt niet heel erg snel in en is daarom zo voor het slapen gaan een fijn product. Het kan op deze manier de hele nacht intrekken en ’s ochtends merk je dat je droge plekjes een heel stuk minder droog aanvoelen. Echt een aanrader!

Beeswax Lip Balm
Dit is een 100% natuurlijke lippenbalsem vol bijenwas, kokosolie, zonnebloemolie, vitamines en pepermunt. Dit laatste ingrediënt zorgt ervoor dat de balsem een verfrissende tinteling op de lippen achterlaat wat vooral bij gesprongen en heel erg droge lippen heerlijk verkoelend aanvoelt. Dit is een topproduct van Burt’s Bees en ik begrijp wel waarom. De stick smeert niet alleen fijn, ruikt ook nog eens lekker, heeft een neutrale smaak maar maakt vooral de lippen heerlijk zacht! Ook dit product staat op mijn nachtkastje zodat ik ’s avonds een laagje aanbreng en ’s ochtends wakker wordt met zachte lippen.

Als ik na deze kit voor fullsize producten zou kiezen dan zou ik gaan voor de laatste 2 producten, de Hand Salve en de Lip Balm. Lekker voor de droge plekjes, nagelriemen en lippen. Ook zijn de verpakkingen handig om bij je te hebben in je handtas. Burt’s Bees is o.a. te koop bij Sephora, maar ik heb dit kitje heb gekocht bij Zalando en hij kostte €15,95. Je betaalt bij Zalando geen verzendkosten en hebt je bestelling binnen enkele dagen in huis.

Heb jij ervaring met Burt’s Bees producten? Ik ben namelijk wel nieuwsgierig geworden naar meer producten ervan… Mocht je aanraders hebben dan hoor ik het graag!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 10 maart 2012 at 12:30

  De lipbalm heb ik wel eens geprobeerd, maar die was niet favoriet, ik zal hem niet meer zo snel kopen.

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 9 maart 2012 at 15:49

  Wat een leuk setje!

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 9 maart 2012 at 15:38

  Heb nog nooit producten gebruikt van Burt’s Bees, het wordt wellicht eens tijd!:p xoxo

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 8 maart 2012 at 21:54

  De lipbalm heb ik ook, maar ben ondanks dat hij wel fijn is ben ik niet zo weg van de geur ;).

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 8 maart 2012 at 21:34

  Ik heb net een pakje gekregen met honey en shea : zeep, een sugar scrub en een body butter. Ben al superbenieuwd!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 09:51

   Veel gebruikplezier, ben benieuwd wat je ervan vindt :)

 • Avatar van janina
  Reply janina 8 maart 2012 at 20:56

  lijkt me erg lekkejr!! hele mooie review ook

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 8 maart 2012 at 19:20

  Fijne review heb je geschreven Desirée. Ik heb deze producten ook erg vaak in mijn handen gehad, maar omdat ik trouw ben aan mijn favoriete Rosebuds, heb ik nooit producten gekocht van Burt’s Bees!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 09:52

   Dankjewel voor je compliment! Rosebud is ook superfijn trouwens, wil de tubevariant altijd nog eens halen :)

 • Avatar van DalaLuz
  Reply DalaLuz 8 maart 2012 at 19:10

  Ik ben een grote fan van Burt’s Bees gekleurde lipbalsems!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 09:52

   Oh! Die wil ik ook zeker nog eens proberen! Nog favoriete kleurtjes?

 • Avatar van Evelyne
  Reply Evelyne 8 maart 2012 at 18:35

  De cuticle balm gebruik ik nonstop!!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 8 maart 2012 at 16:13

  lijkt me heel fijn!
  ben zelf echt fan van de burts bees lippenbalsem (in een potje)

 • Avatar van ValleyDollEva
  Reply ValleyDollEva 8 maart 2012 at 15:49

  Oh lijkt me heerlijk !

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 8 maart 2012 at 13:59

  Ze lijken me allemaal heel erg fijn!
  Wil graag nog een keer iets van BB uitproberen!

 • Avatar van Daniëlle
  Reply Daniëlle 8 maart 2012 at 12:41

  Heb zelf een lip balm van Burt’s Bees met een kleurtje, fijne lip balm is dat ook ^.^ Al zou ik liever er een willen die naar honing ruikt want ik hou echt van die geur! Ben dan ook erg benieuwd naar die lip balm en de bodylotion ^.^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 09:55

   Ik wil die gekleurde balms ook eens gaan proberen! Zie je de kleur ook echt nog terug op je lippen of is het meer een subtiele tint?

   • Avatar van Daniëlle
    Reply Daniëlle 9 maart 2012 at 14:30

    Je ziet wel een beetje kleur, maar het is vrij subtiel vind ik! Zelf heb ik Red Dahlia en die ziet er vrij donkerrood uit in de huls, maar op mijn lippen vind ik het nog vrij subtiel. Niet te vergelijken met de kleur die GOSH soft’n shine lip balms afgeven in elk geval!

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 9 maart 2012 at 15:44

     Ik ga ze gewoon eens testen (als dat kan), ben er heel benieuwd naar nu! :)

 • Avatar van Emma Wessels
  Reply Emma Wessels 8 maart 2012 at 09:02

  Ooh ben benieuwd. Denk dat ik ook eens in de winkel aan de Burts Bees producten ga ruiken. Vind de geur van een verzorgingsproduct altijd erg belangrijk.

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 8 maart 2012 at 08:04

  Wat een superhandig kitje! De producten van Burt’s Bees zijn echt heel fijn!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 8 maart 2012 at 07:37

  Ik heb er eigenlijk nog niet eerder wat van geprobeerd, maar ben altijd wel erg nieuwsgierig als ik langs het schap in de Sephora loop ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 09:58

   Kan jij je eigenlijk herinneren of er dan ook testers bij staan? Dan ga ik zeker eens even langs om aan meer te snuffelen en wat te smeren ;)

   • Avatar van Ilja
    Reply Ilja 9 maart 2012 at 15:52

    Hmm niet dat ik weet?

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 8 maart 2012 at 06:35

  Die foot cream lijkt mij ook erg handig!
  Liefs

 • Avatar van serberry
  Reply serberry 8 maart 2012 at 00:55

  hmm ik heb vorig jaar een lippenbalsem gekocht met honing of mango weet niet meer welke van de twee, maar ik heb altijd last van extreem droge lippen droge velletjes. Ik vond de lipbalm wel fijn, maar toch niet genoeg voor mij. Verder nog niks ander geprobeerd, maar de voetencreme die je omschrijft klinkt wel erg lekker!

  Ik hou er trouwens ook van als je merken over nog nadenken over hun verpakking ivm het mileu:)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.