Beauty

Huidvragen? Advies? Vraag het Kyra!

20 maart 2012


Iedereen heeft wel eens vragen over de huid en/of wilt graag advies over huidverzorging, maar vaak weet je niet waar je terecht kan. In samenwerking met Kyra van schoonheidssalon en Clarins webwinkel Belissima ontstond zo het idee om deze rubriek op te starten. Kyra heeft nu al zo’n 14 jaar een schoonheidssalon en heeft verschillende opleidingen en trainingen gedaan. Vandaag stelt Kyra zich voor en kan je direct je brandende vragen aan haar stellen.

Ik ben Kyra Demmer, 37 jaar oud, getrouwd met Arjan en samen zijn wij de trotse ouders van Jolijn (7), Kasper (4) en Suzet (2). Wellicht ken je mij al een beetje via social media (@clarins_actie), of van mijn Clarins webshop Belissima.nl. Ik vind het leuk om kort te vertellen ‘wie daar nou achter zit’.

Sinds 1998 heb ik een schoonheidssalon waar ik nog steeds met veel plezier werk. Ik volgde veel opleidingen zoals Cidesco, de internationale vervolg opleiding schoonheidsspecialiste, visagie, pedicure, manicure, elektrisch ontharen, body-sugaring en veel verschillende massages voor gezicht en lichaam. Het verbeteren van huidproblematiek of een succesvol behandelingsplan opstellen voor mijn klanten is nog steeds één van de leukste aspecten van mijn werk.

Toen ik in 2007 de unieke gelegenheid kreeg om in mijn schoonheidssalon met Clarins te mogen werken, greep ik die met beide handen aan. Ik begon toen direct ook een kleine, bescheiden webshop – in eerste instantie als bestelmogelijkheid voor mijn eigen (salon-) klanten. Maar al snel bleek dat het bestellen via mijn shop ook voor andere klanten voordelen had; klanten voor wie de stap naar een schoonheidsspecialiste te groot was en mensen die in drogisterijketens of warenhuizen net dat deskundige advies niet konden krijgen wisten me steeds beter te vinden. De webshop is in 2010 fors uitgebreid. Wij staan bij onze webshop klanten bekend als een betrouwbare webshop waarbij de persoonlijke contacten en online adviezen heel erg goed gewaardeerd worden. Een goede indruk krijg je als je eens een bezoekje brengt aan mijn gastenboek! Inmiddels staan we bekend als dé Clarins website in Nederland voor online advies en een volledig assortiment in de webshop inclusief standaard 10% korting op alle producten.”

Zoals je ziet is Kyra al vele jaren professioneel schoonheidsspecialiste en heeft ze een flinke kennis opgebouwd door de verschillende opleidingen die ze volgde. Je zal vanaf nu dan ook regelmatig deze rubriek terug gaan zien op Curvacious.nl, waarin Kyra telkens enkele vragen uitgebreid zal beantwoorden.

Dus heb je vragen over huidverzorging, huidproblemen of wil je vrijblijvend advies over welke producten voor jouw huid geschikt zouden zijn? Laat deze vragen dan achter in de comments! :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 23 maart 2012 at 22:36

  Hoi Kyra,
  Wat fijn dat je onze vragen gaat beantwoorden!
  Ik heb zelf, vooral de laatste paar maanden, een hele onzuivere huid. Ik ben 16 dus zit in de puberteit, maar het is in tijden niet zo slecht geweest. Ik heb vooral op mijn kin en wangen heel veel puistjes en roodheden maar ook hele grove poriën (op mijn wangen en voorhoofd). Ik wil heel graag dat het verminderd, maar ik zou niet weten hoe. Ik hoop dat je mijn vraag kunt beantwoorden!

  Groetjes Marleen

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 28 maart 2012 at 14:58

   Hoi Marleen,

   Het is belangerijk om je huid 2x per dag te reinigen en luchtige verzorging voor overdag en s’avonds te gaan gebruiken. Gebruik producten die niet te agressief zijn voor je huid. Als je namelijk producten pakt die je huid sterk ontvetten, gaat je huid juist meer talg aanmaken en dat is wat je nu juist niet wilt. Daarnaast is het belangrijk om je huid 2x per week te behandelen met een diepte reinigend product. Bijvoorkeur geen scrub met een korrel. De Doux Peeling van Clarins zou heel fijn voor je zijn. Deze breng je aan als een masker, laat je een minuutje intrekken, dan haal je middels aai bewegingen het product van je gezicht. De eerste week doe je dit elke dag, de tweede week 3 x per week en vanaf de 3e week doe je dit 2 x per week. Ik weet zeker dat je huid hiervan opknapt.
   Clarins heeft een hele mooie producten serie speciaal voor jonge meiden.
   Mocht je interesse hebben, dan kan je deze producten vinden via onderstaandel linken:
   http://www.belissima.nl/clarins-webshop/gezichtsverzorging/my-first-clarins.html
   http://www.belissima.nl/doux-peeling-creme-gommante.html

   Groetjes, Kyra

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 23 maart 2012 at 20:46

  Geen vraag op dit moment, maar wilde even zeggen dat ik deze samenwerking ook erg leuk vind. :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 maart 2012 at 08:16

   Dankjewel, leuk om te horen dat het ook bij jullie (de lezers) goed bevalt!

 • Avatar van Demi
  Reply Demi 20 maart 2012 at 22:21

  Ik zit nog in de puberteit maar naast mijn neus op mijn wangen heb ik allemaal kleine bultjes, geen puistjes. Ze zijn niet rood maar bultjes en dat ziet er heel lelijk uit onder mijn foundation. Bovendien gaan ze ook niet weg, en ik heb al verschillende cremes geprobeerd. Wat is dit en hoe kan ik dit probleem verhelpen?
  Groetjes,
  Demi

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 21 maart 2012 at 10:28

   Hallo Demi,

   Hoe zien die bultjes eruit? Zijn ze rood, wit, zwart? Jeuken ze?

   Groetjes, Kyra

 • Avatar van Kyra
  Reply Kyra 20 maart 2012 at 21:32

  Hoi Carolien,

  Dat klopt inderdaad. Milia (gerstekorrels) ontstaan door droogte en voeding- en/of vocht tekort. Soms kan je milia zelf weg krijgen, door je huid goed en regelmatig te scrubben (zie boven staande antwoorden voor zachte peelings voor je huid). Sowieso om je talg afscheiding te verminderen, is het goed om je huid elke week in ieder geval 2x, te behandelen met een zachte peeling.

  Zijn de milia nog niet helemaal weg? Dan zou je even bij een schoonheidssalon moeten langs gaan. Ga de milia in ieder geval niet zelf uitdrukken, want daarmee maak je je huid alleen maar mee kapot en krijg je ze zeker niet mee weg.

  Een intensieve voedende en vochtherstellende creme die je hiervoor zou kunnen gebruiken (2x per dag) is de Creme Desalterante van Clarins.
  http://www.belissima.nl/creme-riche-desalterante.html

  Groetjes, Kyra

 • Avatar van Cecarolien
  Reply Cecarolien 20 maart 2012 at 21:11

  Hallo wat leuk dat jullie dit doen!! Ik heb ook een vraagje! ik heb veel talgbultjes en gerstekorrels en mij werd verteld dat gerstekorrels mede komen door een droge/niet gehydrateerde huid(?) Wat voor crème kan ik hier voor gebruiken? en wat kan ik tegen die talg bultjes doen?

  Alvast bedankt!

  Carolien

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 20 maart 2012 at 20:09

  Wat leuk, deze samenwerking! Ik volg Kyra al een tijdje via Twitter en was blij verrast om haar hier terug te zien. Zelf zit ik sinds de wintermaanden al met een huidprobleem, waar ik maar geen oplossing voor weet te vinden. Aan de zijkanten van mijn neusvleugels zijn er met het koude weer kleine, jeukerige rode bultjes ontstaan. Het gebruiken van een zachte verzorging en voedende crème werkt niet en ik ben al een tijdje ten einde raad. Heb jij, Kyra, enig idee wat dit zou kunnen zijn en hoe ik dit het best zou kunnen verhelpen?

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 20 maart 2012 at 21:05

   Hoi Joyce,

   Is de huid naast je neusvleugels dun? Zie je hier rode adertjes bij lopen? Voelt het een beetje als schraal?

   Hoor graag van je.

   Groetjes, Kyra

   • Avatar van Joyce
    Reply Joyce 20 maart 2012 at 22:20

    Hartelijk dank voor het snelle antwoord Kyra. De huid naast mijn neusvleugels is niet opmerkelijk dun en er zijn geen adertjes zichtbaar. Wel, voelt het schraal, als harde, hele droge, vervellende bultjes. Ik hoop dat je me kunt helpen!

    • Avatar van Kyra
     Reply Kyra 21 maart 2012 at 10:27

     Dit soort probleempjes op afstand is altijd wat lastig. Maar ik denk aan twee dingen of het is inderdaad schraalheid, dan zal je het toch in voedende creme’s moet zoeken.
     Ik adviseer je om dit met een zachte peeling te behandelen (geen scrub, zie bovenstaande antwoorden) en daarna een rijke voedende en vochtherstellende creme (eventueel lokaal en meerdere keren per dag aanbrengen) te gebruiken.

     Of het is exzeem, in dat geval heeft de dokter hiervoor een creme waarmee het overgaat.

     Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.
     Succes, groetjes, Kyra

     • Avatar van Joyce
      Joyce 21 maart 2012 at 10:53

      Dat kan ik me voorstellen, het was toch de moeite waard om het te proberen! Ik zou je hooguit een foto ervan kunnen sturen, zodat je er een beter beeld van zou kunnen vormen. Ik heb van de week alweer een deeply moisturizing cream gekocht in de hoop dat dit wel gaat werken, maar ik zie nog geen verbetering. Toch bedankt hoor!

     • Avatar van kyra demmer
      kyra demmer 21 maart 2012 at 11:04

      Heb je deze huid ook al (minimaal 2x per week) behandeld met een zache peeling?
      De creme die je gekocht hebt, van welk merk is dit?

      Natuurlijk mag je als nog een foto toesturen.

 • Avatar van anouk
  Reply anouk 20 maart 2012 at 19:28

  ik heb op mijn wangen onderhuidse witte plekjes(vocht denk ik) hoe kan ik daar van af komen?

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 20 maart 2012 at 21:03

   Hallo Anouk,

   Witte vocht plekjes op je wangen? Kan je mij misschien vertellen hoe dit er precies uitziet?
   Zit het op je huid? Onder je huid? Voel je een bobbeltje of deukjes? Hoe groot is het? Zit het verspreidt over je hele wang of alleen op het jukbeen onder je ogen?

   Zouden dit misschien ook milia (gerstekorreltjes) kunnen zijn?

   Groetjes, Kyra

   • Avatar van anouk
    Reply anouk 21 maart 2012 at 09:07

    Hallo Ik heb 2 Foto’s na desiree gestuurd zodat u kunt kijken

    Ik hoop dat u er iets mee kan. want het is erg moeilijk op de foto te krijgen.

    • Avatar van Kyra
     Reply Kyra 21 maart 2012 at 10:46

     Wat goed dat je even een foto hebt gestuurd. Ik adviseer je om even een afspraak te maken bij een schoonheidssalon voor een reinigende behandeling. Waarschijnlijk zijn dit op eenhopingen van talg. Die hebben zij zo voor je weg gehaald.

     Groetjes, Kyra

 • Avatar van Wilma
  Reply Wilma 20 maart 2012 at 17:17

  Wat leuk zeg! Ik heb ook een vraag. Ik heb op mijn voorhoofd vroeger veel puistjes gehad. Ong 2 jaar geleden, maar ik zie nog steeds rode plekjes(littekens?) hoe kan ik ervoor zorgen dat ze weggaan?

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 20 maart 2012 at 21:00

   Hallo Wilma,

   De rode vlekjes die lange tijd zichtbaar blijven na puistjes/acne, zijn moeilijk te verhelpen en kost veel tijd. Het beste hiervoor is een (gedeeltelijke) Dermabrasie behandeling (kuur) te ondergaan. Je kunt hiervoor informeren bij een schoonheidsinstituut bij jou in de buurt.

   Vind je dit te ingrijpend dan zou je de Doux Exfoliante Lotion de Clarte kunnen proberen (zie het antwoord voor Sharon). Ook voor jou adviseer ik de eerste week elke dag, tweede week 3x per week en vanaf de derde week elke week 2x per week aanbrengen.
   Met een goede concealer heb je natuurlijk ook een prima en makkelijke oplossing.

   Groetjes, Kyra

 • Avatar van Les is more
  Reply Les is more 20 maart 2012 at 17:02

  Wat leuk zeg! handy.
  xoxo

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 20 maart 2012 at 15:14

  Hoi, ik heb ook wel een vraagje:
  Ik heb psoriasis, op mijn hoofdhuid (vrij erg), in mijn gezicht (valt niet snel op) en op mijn ellebogen (redelijk opvallend). Nu probeer ik mijn gezicht regelmatig te scrubben, of anderzijds te reinigen na het douchen, maar het resulteert altijd in een rode, kapotte en branderige huid, autsj :(
  Wat zou ik nu nog kunnen proberen? Mijn gezicht voelt altijd droog en akelig aan…

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 20 maart 2012 at 20:49

   Hoi Sandy,

   Ik adviseer je om een zachte peeling te gebruiken. Bijvoorbeeld de Doux Peeling van Clarins. Deze breng je aan op een droge gereinigde huid en laat je vervolgens een beetje intrekken. Wanneer dit product aan het intrekken is, haal je middels zacht aai bewegingen van je huid (van binnen naar buiten werken).
   Op deze manier haal je op een hele zachte wijze de dode huidcellen weg, tevens heeft dit product een sterk kalmerende werking.
   http://www.belissima.nl/doux-peeling-creme-gommante.html

   Verder adviseer ik je de Huile Santal erbij te gebruiken. Deze breng je aan op een gereinigde huid, die nog vochtig is van de lotion. Je pakt een paar druppels Huile Santal en verdeel je tussen je handen om het vervolgens op je huid aan te brengen.
   http://www.belissima.nl/huile-santal.html
   Daarover heen adviseer ik je een lekkere rijke creme die een goede vochtherstellende werking heeft. Bv. de Creme Riche Desalterant.
   http://www.belissima.nl/creme-riche-desalterante.html

   Behandel je huid dus met zachtheid!

   Ik hoop dat je er zo uit kan komen.

   Groetjes, Kyra

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 20 maart 2012 at 14:47

  Ik heb de laatste tijd heel veel last van een onzuivere huid. Vooral op mijn kin en deel wang. Heb al veel geprobeerd, maar weinig werkt. Als ik wat probeer gaat het een weekje of 2 goed en daarna komt het net zo hard weer terug. Soms zijn het ook echte ontstekingen, van die jeugdpuisten op mijn 38e. Kan je me svp adviseren, wat ik het beste kan doen?
  Thx, sharon

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 20 maart 2012 at 15:23

   Hallo Sharon,

   Ik adviseer je om je huid regelmatig een diepte reiniging te geven met een zachte, maar intensieve peeling. Bijvoorbeeld de Doux Peeling of Doux Exfoliant Lotion de Clarte beide van Clarins (hierover heeft Desiree onlangs een review over geschreven op haar site).

   http://www.belissima.nl/doux-peeling-creme-gommante.html
   http://www.belissima.nl/doux-exfoliant-lotion-de-clarte.html

   Dan zou ik graag zien dat je je huid hier de eerste week elke dag mee behandeld, de tweede week 3x per week en de derde week 2x in de week. Daarna blijf je je huid hier elke week (2x) mee behandelen.
   Je zal zien dat je huid veel rustiger wordt en minder ontstekingen krijgt. Natuurlijk is je overige verzorging ook mede bepalend.

   Wanneer je hier ook in geadviseerd wilt worden, kan je mij via info@belissima.nl mailen.

   Groetjes, Kyra

 • Avatar van Jitte
  Reply Jitte 20 maart 2012 at 14:33

  in de zomer en al rond deze tijd van het jaar gaat mijn neus vaak vervellen, hoe ga ik dit tegen en hoe los ik dit op?

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 20 maart 2012 at 15:17

   Hallo Jitte,

   Dit is mede afhankelijk van wat je nu al aan huidverzorging doet. Komt dit vervellen door droogte? Geef je je huid wekelijks een peeling? (En dan bij voorkeur niet met een korrel, geen scrub dus).

   Het lijkt me een goed idee om samen dit te bekijken. Wil je mij anders mailen via info@belissima.nl?

   Groetjes, Kyra

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 20 maart 2012 at 14:16

  Wat een ontzettend goed idee Desirée en Kyra!!!

  Veel succes, dit wordt vast een geweldige samenwerking tussen jullie!

  • Avatar van Kyra
   Reply Kyra 20 maart 2012 at 21:06

   Wat lief, dank je wel Sandra!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.