Eten & drinken

Oscar & Babette | Joyful Tea Wellness theemelanges

7 maart 2012


Als je aan mij vraagt of ik een koffie- of theeliefhebber ben dan komt er toch eerder de laatste uit: thee. Een kopje koffie op z’n tijd (1 per dag) vind ik best lekker en ook verschillende koffievarianten zoals cappuccino en latte macchiato gaan er met veel genot wel in. Maar thee kan ik de hele dag door drinken en dan het liefst ook nog met veel afwisseling in verschillende lekkere smaken, zoals deze nieuwe theemelanges van Oscar en Babette.

Joyful Tea Wellness. 100% biologische, losse theemelanges die zorgen voor een moment van ontspanning, verfrissing en welverdiende rust tijdens je drukke dagelijkse leven. Voor de theemelanges wordt groene-, zwarte- en rooibosthee als basis gebruikt. Bij de groene thee worden enkel de meest jonge, verse blaadjes gebruikt waarin alle natuurlijke werkstoffen met goede eigenschappen voor de gezondheid zitten, zo werkt het o.a. als een krachtig antioxidant. Rooibosthee is een smaakvolle theesoort met een aangenaam aromatische en licht houtige smaak, is vrij van theïne, looizuurarm en bevat zelfs zo’n 50x meer antioxidanten dan groene thee.


Joyful Jasmin
Verwen jezelf en bevorder een opgewekt humeur. Deze smaakvolle groene thee met verfijnd geurende Jasmijnbloesem is samengesteld op basis van gecontroleerde biologische teelt. Hiermee zorg je voor een moment van natuurzuivere verkwikking voor lichaam èn geest en een warm kopje vrolijkheid en broodnodige pauze tijdens je drukke dag.

Ik ben een enorme jasmijnliefhebber, zeker in parfums en in verzorgingsproducten een favoriet ingrediënt van mij. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik geen liefhebber ben van jasmijnthee, omdat deze vaak een veels te bloemige smaak geven waardoor ik het gevoel heb een hap bloesem te hebben genomen… Maar, deze jasmijnthee is verrassend lekker! Je hebt een klein theelepeltje nodig op een kopje en deze laat ik met een theezeefje zo’n 2/3 minuutjes tot smaak komen. De thee ruikt heerlijk bloemig en als je je ogen dicht doet waan je je bijna in hartje zomer, maar de smaak is zacht, ‘vriendelijk’ en licht bloemig. Heel aangenaam en opwekkend.


Relaxing Rose
Creëer een moment van welverdiende ontspanning en bevorder een gevoel van innerlijke rust en harmonie met deze natuurzuivere, losse zwarte thee met gedroogde rozenblaadjes. Deze thee laat je even heerlijk en onbezorgd wegdromen.

Rozen, nog zo’n ingrediënt in parfums en verzorgingsproducten wat ik heel erg kan waarderen. Rozengeur brengt mij tot rust en geeft me op een of andere manier altijd een soort van ‘veilig’ gevoel. Ook van deze thee heb je per kopje maar een klein theelepeltje nodig en deze laat ik dan zo’n 3/5 minuutjes op smaak komen. De geur die er vanaf komt is heel zacht, net zoals de smaak is. Het is een thee met een vriendelijke en licht zoete smaak waar je lekker bij tot rust komt.


Retreating Rooibos
Trek jezelf even terug van de dagelijkse hectiek met een kopje verse rooibos thee met gedroogde sinsaasappelschil en kaneel. Het is een frisse en fruitige thee die garant staat voor pure zonneschijn in een kopje.

Ahhhh, dit is echt mijn favoriet van de 3 verschillende smaken op dit moment. Na zo’n 5/8 minuten op smaak laten komen krijgt de thee een diepe en warme kleur die doet denken aan een zonsondergang aan het einde van een hete zomerdag. De geur is opwekkend, warm en tegelijketijd ook weer heel rustgevend. De smaak is vol en fris en nadat je hem eenmaal hebt doorgeslikt komt de warme nasmaak van de kaneel je nog even verrassen. Echt een heerlijke thee waar je (ik) helemaal stil van wordt.


Alledrie zijn het heerlijke theemelanges waarin je niks hoeft toe te voegen zoals suiker of honing, puur omdat de smaken heerlijk zijn van zichzelf zonder een bittere nasmaak wat veel thee kan geven. Hier gaat mijn theeliefhebbershartje sneller van kloppen en er zullen de komende tijd een heleboel potten thee gezet gaan worden ^^

De producten van Oscar & Babette zijn te koop via de webwinkel en via verschillende verkooppunten. De thee komt in een mooie bus zoals je op de 1e afbeelding kan zien, waar 100 gram in zit en ze kosten €9,95 per stuk. Ben jij ook zo’n theeliefhebber? Welke smaken vind jij het lekkerst?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Deborah Maysa
  Reply Deborah Maysa 22 maart 2012 at 22:33

  oe ik ben gek op thee, en nu lees ik dat bij mij letterlijk om de hoek ik dat kan gaan kopen,

  Morgen dus op mijn fietsje (gezond en heerlijk met dit weer) even een dorpje verder kijken,

  Dank je wel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 maart 2012 at 18:25

   Wat een leuke reactie! Hou me op de hoogte van welke smaak(jes) je gekocht hebt en wat je ervan vindt? :)

 • Avatar van Immi
  Reply Immi 11 maart 2012 at 17:22

  Ik hou ook wel van een lekker kopje thee <3 Mijn favoriet is sterrenmunt, met anijs, zoethout en munt, heerlijk!
  Ik heb de website opgeslagen, en ik ga vanavond zeker even rondsnuffelen~

 • Avatar van paula
  Reply paula 9 maart 2012 at 21:29

  leukk! ik dacht, ga ze niet kopen want wil graag eerst iets bekijken en ruiken. zitten er 3 verkooppunten in de buurt (eentje in de woonplaats) van mijn ouders! als ik daar weer ben ga ik snel langs!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 maart 2012 at 17:11

   Dat is helemaal handig, dan kan je ze waarschijnlijk ook eerst even besnuffelen nog :)

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 8 maart 2012 at 22:40

  Lijkt me heeerlijk!!

 • Avatar van Bee
  Reply Bee 7 maart 2012 at 20:43

  Ik hou ook heel erg van thee. Ik vind bijne 10 euro wel erg veel, maar de bus is wel erg fijn…hmm….ik overweeg he haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 09:59

   Je kan met zo’n bus natuurlijk wel heeeel veel potten thee zetten natuurlijk (+ het staat zo leuk in de keuken) ^^

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 7 maart 2012 at 20:12

  Ik heb ze ook zoals je weet, maar geen theezeefje LOL. Die moet ik nog snel even aanschaffen en dan kan ik ook eindelijk weer losse thee drinken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 09:59

   Ga maar snel een theezeefje aanschaffen dan ;) Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden! X

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 7 maart 2012 at 18:23

  Deze lijken mij heel erg lekker! Ze zijn ook echt perfect voor de high tea die ik organiseer:D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 10:00

   Ahhh dat lijkt me nog eens leuk om te doen zeg, lekker al die hapjes maken en lekkere thee erbij serveren etc. :D

 • Avatar van Ilda
  Reply Ilda 7 maart 2012 at 16:33

  Ik ben gek op thee! Ik lust ook helemaal geen koffie ;) Mijn favorieten zijn toch wel groene, witte en rooibos. De allerlekkerste thee vind ik zoethout maar daarvan gaat mijn bloeddruk te hoog dus drink ik maar 1 kopje per dag.

  Deze bussen zijn mooi zeg! Alleen dat al is leuk in de keuken!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 maart 2012 at 10:00

   Zoethout vind ik inderdaad ook erg lekker, maar vanwege dezelfde rede als jij drink ik het nooit…

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 7 maart 2012 at 15:43

  Hmm ik heb ze ook hier liggen, ga ze gauw uitproberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2012 at 16:00

   Ik ben alvast heel benieuwd wat jij ervan zult vinden ^^

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 7 maart 2012 at 14:23

  Oeeeeeeeeeeh lekker! Ik hou van losse thee :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 maart 2012 at 16:00

   Losse thee is ook echt zoveel lekkerder dan zakjesthee :)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.