Beauty

Uitslag testpanel Nivea 48-uurs test

4 maart 2012

Het is alweer even geleden dat ik een oproepje plaatste voor 9 meiden die samen met mij de 48-uurs test wilden doen met de Nivea Repair & Care Bodylotion. Tussen alle aanmeldingen vond ik 9 vrouwen die dit graag wilden testen en van 7 hiervan heb ik de review ontvangen. Vandaag laat ik jullie hun eerste ervaring lezen met dit product en wat ze er van vonden na 48 uur. Natuurlijk vind je ook mijn eigen mening terug in dit artikel.

Roxanne
Ik heb voor de test 48 uur geen smeerseltje gebruikt om zo eerlijk mogelijk deze lotion te testen. Mijn huid is droog, en voelt scuurpapier achtig aan. De lotion ruikt lekker zacht, een geur die Nivea producten siert. Ik vind het een prettige geur. Je kunt deze lotion gewoon smeren en tevens parfum gebruiken want als de lotion intrekt wordt de geur ook minder sterk. De lotion smeert erg fijn! Laat zich prima verdelen en laat geen witte waas achter. Lijkt wel een soort gel! Grappig! De lotion voelt een beetje koud aan op mijn huid, omdat de lotion meer op een gel lijkt. Verder voelt het prettig en zacht aan. Na het smeren voelt mijn huid nog steeds flexibel, en niet ‘hard’ of stug omdat er lotion op zit. De lotion plakt wel een beetje. Als de lotion intrekt, wat best snel gebeurt, dan plakt de lotion nog maar heel minimaal. Verder voelt mijn huid zacht en gehydrateerd. Niet het droge schuurpapier wat het voorheen was. Alsof er een flinterdun laagje op zit.

Na 48 uur nog steeds geen schuurpapier gevoel! Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd aan! Zo wil ik dat mijn huid aan voelt na het smeren! Zacht, gehydrateerd en niet geïrriteerd of nog steeds droog en schuurpapier achtig. *trekt jas aan en rent naar de winkel om een fullsize product te kopen*

Marjolein
De lotion is geschikt voor de extra droge huid en daar heb ik meer dan genoeg van, dus dat is zeker welkom! Het is duidelijk een lotion, vrij vloeibaar en daardoor fijn om uit te smeren. De geur die je tegemoet komt is herkenbaar, een frisse en zachte geur met een clean gevoel. Hij trekt snel in wat ik fijn (en ook belangrijk) vind, maar laat wel een licht vettig laagje achter die ik een paar uurtjes later ook nog voel. Gelukkig is dit niet te vet of storend, het zorgt er waarschijnlijk voor dat hij ook echt de belofte waar kan maken om 48 uur te werken. Eerlijk gezegd vind ik die belofte niet heel nodig, daar ik het wel prettig vind om na 24 uur een douche te zien ;).

Na 48 uur (zonder uitgebreid douchen) voelden mijn benen overigens nog steeds wel wat zachter aan dan normaal, al heb ik wel het gevoel dat ze minder zacht aanvoelen dan kort nadat ik de lotion aangebracht heb. Ook vind ik de lotion niet voedend genoeg voor de echt droge plekken (ellebogen), dus als je echt een hele droge huid hebt zou ik niet voor de lotion gaan maar voor een bodybutter. Hoewel ik hem op zich wel fijn vind ga ik zelf ook liever voor een wat meer voedende en het liefst lekker zoet ruikende bodybutter!

Anita
Het heeft een prettige zachte geur en smeert ook makkelijk uit. Eventjes in laten trekken, want het plakt een beetje, maar na een paar minuutjes is het helemaal ingetrokken. De volgende dag voelt het echt nog prettig verzorgt aan, zelfs na het douchen. Dat verbaasde me best wel eigenlijk, maar is wel heel prettig natuurlijk. Het heeft ook niet afgegeven aan mijn kleding, dus alweer een pluspunt. Zelfs s’avonds voelt het nog steeds heel prettig. Ik heb de volgende dag na het douchen wel weer opnieuw ingesmeert, maar al met al werkt het best lang vind ik. Kortom: een goed product, met en prettige geur en een aangenaam verzorgde huid. Zeker de moeite waard!

Liesbeth
Mijn huid heeft het vooral in de winter heel moeilijk om gehydrateerd te blijven. Mijn onderbenen en mijn ellebogen zijn de grootste slachtoffers en die heb ik dan ook rijkelijk laten kennis maken met de Nivea Repair & Care. De bodylotion heeft een heel aangename textuur. Dat houdt voor mij in dat hij rijk aanvoelt maar toch makkelijk uitsmeert. De geur is ook niet onaangenaam. Niet echt overgeparfumeerd zoals veel body lotions maar een aangename geur die de huid lekker lang fris houdt. Ik merk duidelijk dat de crème een voedend laagje op mijn huid achterlaat, vind ik best een leuk gevoel! Dadelijk na het smeren voelt mijn huid goed gevoed maar niet overbelast aan. Mijn ellebogen worden wel een beetje rood maar dit trekt na een uurtje weg. Ik zeg er alvast maar bij dat mijn ellebogen heel gevoelig zijn dus dit komt vaak voor.

Na 24 uur ziet mijn huid er geweldig uit! De droogheid is volledig verdwenen en mijn huid glanst lekker. Topproduct! Na 48 kan ik zien dat de droogheid terug komt. Ik zie dat de huid beter gevoed is en dat de ‘perkament-vorming’ verdwenen is maar het bovenlaagje van mijn huid wordt weer droog. Het is duidelijk dat het tijd is voor een nieuwe laag! :) Al bij al, zeker een aanrader en een product dat ik opnieuw zal kopen voor de wintertijd!

Nivea Repair & Care bodylotion, bodycrème en handcrème.

Helen
Ik vind het een goed produkt omdat de creme goed in mijn huid trekt. Ook is mijn huid na ong. 24 uur nog steeds soepel. Mijn benen het droogste gedeelte zijn ook nog soepel. Of de creme ook na 48 uur nog helpt? Dat zou ik niet weten ik douche elke dag. Ik vond de bodylotion erg fris ruiken. Ik zal het zeker ook gaan gebruiken het is ideaal voor mijn droge huid. Ik vond mijn huid na gebruik erg soepel geworden.

Netta
Ik vind deze heel lekker, als je ze al op je handen hebt, dan voel je hoe zacht ze is. De lotion smeert lekker en heel gemakkelijk op je huid, en je huid voelt lekker zacht aan. Ik ben zeer tevreden of deze bodylotion, en ik zal ze zeker gaan gebruiken. Dit is een aanwinst voor Nivea. De geur is ook precies goed, niet te sterk, maar toch lekker.

Naomi
Dit is een herstellende lotion, en is voor de droge huid. Nu moet ik bekennen dat ik niet echt een droge huid heb. Wel maakt hij mijn huid heerlijk zacht. De substantie is precies hoe een lotion hoort te zijn. Niet te dik(als een butter) maar ook zeker niet te dun. Het voelt een beetje gel achtig aan als je het uitsmeert. Het hoeft gelukkig niet lang in te trekken, na een minuutje is het al ingetrokken, als je niet een te dikke laag gebruikt. De geur kan ik niet echt plaatsen. Het is een die een aantal andere Nivea producten ook hebben. De geur vervliegt niet snel, maar dat maakt niet uit voor mij, want de geur is niet te zwaar of opvallend. Kortom, een heerlijke lotion die mijn huid heerlijk zakt maakt.

Dankjulliewel dames voor jullie mening over dit product! Mijn eigen ervaring met deze bodylotion is positief, al is hij niet zo voedend als de bodycrème uit deze lijn van Nivea die voor de echt droge delen zoals onderbenen, knieën en ellebogen beter geschikt is. Hij ruikt lekker fris, trekt redelijk snel in en laat een lekker ruikend voedend laagje achter op de huid. Zeker een aanrader als je een drogere huid hebt, net als de handcrème van deze variant die het ook goed doet als nachtmasker waarmee je ’s ochtends met heerlijk zachte handen wakker wordt!

De Nivea Repair & Care productrange is vanaf nu te koop en bestaat uit de volgende producten: Body Crème (300ml, €6,99), Body Lotion (200ml/€5,49, 400ml/€6,99) en Handbalsem (50ml, €3,99). Voor meer informatie: Nivea.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van jennifer
  Reply jennifer 13 maart 2012 at 20:15

  Leuk om ook andere ervaringen te lezen! Ik was trouwens ook tester, maar mijn review staat er niet bij ..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 maart 2012 at 11:15

   Ai, dan is deze helaas verloren geraakt in mijn mailbox. Sorry! *heel slordig van mijzelf, excuses…*

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 11 maart 2012 at 19:47

  Leuk om te lezen wat de anderen er van vonden :)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 5 maart 2012 at 08:39

  Leuk om de ervaringen te lezen. :) Ik heb hem zelf ook getest, en ben ook positief. Smeert lekker uit, goede geur. Misschien bij mij geen 48 uur dat het werkt, maar zeker erg lang.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 maart 2012 at 08:59

   Leuk om te lezen dat jij het ook een fijn product vindt :)

 • Avatar van Germa
  Reply Germa 4 maart 2012 at 22:34

  Goede reviews!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 maart 2012 at 09:00

   Ik ben er ook erg blij mee dat ze zo hun best hebben gedaan op mooie reviews :)

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 4 maart 2012 at 18:23

  Erg leuk om de verschillende meningen te lezen. Ik heb zelf de bodycrème en die vind ik heerlijk.

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 4 maart 2012 at 16:37

  Klinkt goed! Leuk al die verschillende meningen :)

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 4 maart 2012 at 14:19

  Ik vind het net als wat Marjolein erg leuk om meerdere meningen te lezen over een product! Deze Nivea lijn klinkt heerlijk. Ik vind het erg prettig dat de producten een fris geurtje hebben!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 4 maart 2012 at 12:47

  Leuk om ook de meningen van anderen te lezen erover! :D

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 4 maart 2012 at 11:54

  Wat leuk om alle verschillende ervaringen te lezen! Ik heb nog 2 flessen bodylotion staan van Nivea, dus deze komt op mijn wish list :)

  Thanks Desirée!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 4 maart 2012 at 11:02

  Fijn om de ervaringen van verschillende mensen te lezen!
  Klinkt wel goed, deze bodylotion!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 4 maart 2012 at 10:39

  Ik vind de uitslagen wel positief. Leuk om te lezen, ieder heeft zo zijn eigen mening natuurlijk.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 4 maart 2012 at 09:40

  Lijken me fijne producten! Erg handig dat ze zo uitgebreid getest zijn :-)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 4 maart 2012 at 09:39

  Dat klinkt als een fijn product in de zomer voor mij. Sowieso hou ik van de geur van Nivea maar ook de substantie spreekt me aan!

 • Avatar van HollandaBeauty
  Reply HollandaBeauty 4 maart 2012 at 09:23

  Leuk de uitslagen te lezen mijn eigen ervaring met de Nivea Repair & Care Bodylotion is ook positief

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.