Beauty

Urban Decay | Naked 2

21 maart 2012


Dit palette van Urban Decay is ondertussen al even uit en is het opvolgende palette van het originele Naked palette. Naked 2 bevat weer een hele rits aan neutrale oogschaduws in verschillende finishes om eindeloos mee te kunnen combineren. Toen dit palette uitkwam was ik niet onder de indruk: alweer een palette met neutrale bruintinten, ik heb al zoveel soortgelijke kleurtjes, zou het wel iets toevoegen aan mijn collectie…

Maar, hoe vaker ik het palette voorbij zag komen des te meer ik begon te twijfelen. Ok, ik had de keuze voor mijzelf gemaakt en als ik dan een Naked palette zou aanschaffen zou ik voor het 2e palette gaan omdat de kleurtjes mij hierin meer aanspraken dan in het originele Naked palette. Ik sprak op Twitter mijn twijfel uit en dat ik binnenkort het Naked 2 toch zou gaan aanschaffen en niet veel later viel het Naked 2 palette ineens op mijn deurmat. Daar heeft een PR-dame heel erg goed werk verricht door mij zo te compleet te verrassen. Een heel erg hartelijke dankjewel hiervoor! ^^

Het palette komt in een plastic verpakking met op de achterkant de kleurtjes die in het palette zitten, alleen vind ik ze niet goed overkomen en vind ik de kleuren in het palette mooier dan de kleurtjes op de achterkant. In het palette zitten 12 kleuren oogschaduw die elk 1,3 gram wegen in de kleuren Foxy, Half Baked, Bootycall, Chopper, Tease, Snakebite, Suspect, Pistol, Verve, YDK, Busted en Blackout. Daarnaast zit er een Good Karma Shadow Brush in met 2 verschillende kanten èn een Lip Junkie Lip Gloss in Naked met 3,7ml inhoud.


De verpakking van het palette zelf vind ik zelf heel erg mooi: een stevig blik met een goede sluiting en aan de binnenkant een grote spiegel. En door zijn slanke formaat gaat hij gemakkelijk mee met een weekendje weg en heb je direct meer dan genoeg kleurtjes bij je om veel verschillende looks mee te kunnen maken, van heel zacht naturel tot heel donker en smoky.


Foxy is een matte highlighter- of basiskleur met een gele ondertoon
Half Baked is een glanzende lichte koperkleur met een gele ondertoon
Bootycall is een glanzende highlighter- of basiskleur met een neutrale ondertoon

Chopper is een glanzende koperkleur met een oranje ondertoon
Tease is een matte mauvekleur met een bruine ondertoon
Snakebite is een shimmery middenbruine kleur met een warme ondertoon

Suspect is een glanzende lichtbruine kleur met een gouden ondertoon
Pistol is een glanzende grijze kleur met een bruine ondertoon
Verve is een glanzende greige kleur met een rozige ondertoon

YDK is een glanzende middenbruine kleur met een warme koperkleurige ondertoon
Busted is een zachtglanzende donkerbruine kleur met een paarsige ondertoon
Blackout is een matte zwarte kleur.

Alle swatches zijn gemaakt met een droge vinger op een droge hand, zonder oogschaduwbasis. Als je een oogschaduwbasis eronder gebruikt worden de kleuren nog intenser, maar ik vind de kleuren zo al enorm goed gepigmenteerd. Ik heb al enkele palettes van Urban Decay in mijn make-up verzameling en vind de kwaliteit van de oogschaduws van dit merk echt één van de betere die ik ken. De kleurtjes werken makkelijk, al kunnen de erg glanzende kleuren zoals Half Baked, Chopper, Verve en YDK wel een beetje korrelig werken, maar als je een oogschaduwbasis gebruikt, het overtollige poeder van je kwast aftikt en de kleuren deppend aanbrengt dan heb je hier zo goed als geen last van.

De bijgeleverde kwast is heel erg handig, zeker omdat hij zo mooi in het palette past en je hiermee een look snel kan bijwerken of net wat donkerder kan maken voor als je van je daylook naar je eveninglook wilt gaan in korte tijd. De platte kant is alleen te stug voor wat ik fijn vind en de creasekant is voor mij weer net niet fluffy genoeg om echt goed mee te kunnen blenden. Maar… oefening baart kunst en het is zeker geen slechte kwaliteit kwast!


De bijgeleverde Naked lipgloss heeft een neutrale rozebruinrode tint die een mooie glans achterlaat op de lippen met een microshimmer erin. Een heel erg goed uitgekozen kleur bij het palette, omdat je lippen dan al niet meer veel hoeven op te vallen. Door de schuine applicator brengt hij gemakkelijk aan en de gloss heeft een zoet-mintige geur die ook zorgt voor een zachte tinteling op je lippen.

Ik ben enorm blij met dit palette en kan nu bijna niet begrijpen waarom ik er eerst niet warm van kon worden. Ik gebruik hem sinds ik hem heb namelijk èlke keer als ik me op maak. Soms alleen dit palette en soms gebruik ik er een kleurtje bij waarmee je oneindig veel kan combineren. Het palette is te koop bij Sephora en kost rond de €36,00.

Juist omdat er zoveel looks al online staan met dit palette ben ik benieuwd naar welke kleurencombinatie je graag zou zien. Dan kan ik hier rekening mee houden en binnenkort een artikel met daarin enkele looks gemaakt met dit Urban Decay Naked 2 palette. Wat voor look en welke kleurtjes zou jij graag zien?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 25 maart 2012 at 18:27

  Ik moet deze ook echt eens aanschaffen. Echt prachtig.
  Ik zou wel een combinatie willen zien van verve en black out.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 maart 2012 at 08:02

   Dat moet een mooie combinatie opleveren, ik ga het opschrijven om te maken binnenkort :)

   • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 26 maart 2012 at 17:33

    Ik ben echt heel benieuwd!
    Liefs, xxx

 • Avatar van monique
  Reply monique 24 maart 2012 at 21:36

  Een hele mooie doos met kleurtjes. Maar zijn ze niet heel erg glanzend. Ik ben niet meer de jongste en weet niet of dit wel mooi staat als je wat meer rimpeltjes hebt. Wat is jouw advies, desiree? Alvast bedankt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 maart 2012 at 08:12

   Er zitten overwegend glanzende kleurtjes in en als je wat meer rimpeltjes krijgt zou ik inderdaad voor de meer mattere kleuren kiezen, of met een satijnglans. Dat flatteert dan beter en accentueert minder :)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 23 maart 2012 at 20:50

  Ik vind dit ook zo’n mooi palette, en wil hem ook graag aanschaffen, maar de prijs houdt me nog even tegen.. Ik weet alleen niet hoe lang. ;)

 • Avatar van Diana
  Reply Diana 23 maart 2012 at 11:29

  So purddy! Ik vind deze dus echt veel mooier dan Naked 1.

 • Avatar van Kimberley
  Reply Kimberley 21 maart 2012 at 18:22

  Ik ben echt gek op deze kleuren! Ik gebruik mijn eerste Naked palet echt super vaak! Je krijgt gewoon echte kwaliteit oogschaduws en daar houden we van toch? ;)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 21 maart 2012 at 16:17

  Zo prachtig <3 Echt eyecandy!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 21 maart 2012 at 13:38

  YDK en half baked zijn zooo pretty !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2012 at 17:01

   Ik vind dat ook erg mooie kleurtjes (maar welke niet LOL)

 • Avatar van Julie - La Fille
  Reply Julie - La Fille 21 maart 2012 at 11:39

  Hou oooop met alle mooie foto’s en posts over dit palette, ik wil hem ooook! ;-)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 21 maart 2012 at 11:11

  Bofbips! ;-) Hij is inderdaad erg mooi.. Ik heb hier Naked 1 liggen, maar ik gebruik hem zo graag dat Naked 2 ook wel begint te kriebelen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2012 at 17:01

   Jaaa, ik ben zeker een bofferd ^^ Hij is zo ontiegelijk draagbaar, ik gebruik hem echt elke keer weer <3

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 21 maart 2012 at 10:32

  Dit is dus een palette dat ik puur voor de verpakking al zou kopen, fantastisch!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2012 at 17:02

   Daar wordt je Pretty Happy van he? ^^ *LOL*

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 21 maart 2012 at 08:54

  Wat gaaf, dat je ‘m nu eindelijk hebt! Ik vind het er mooi uitzien, maar ik ben zelf helemaal niet van de bruintinten. En tóch zou ik dit palette willen hebben, gewoon voor de héb, haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2012 at 17:03

   Haha, heeeeel herkenbaar! Ik zie ook vaak palettes of andere producten op sites dat ik denk ‘mwah’ maar het toch wil hebben *schaamteloos*

 • Avatar van HollandaBeauty
  Reply HollandaBeauty 21 maart 2012 at 08:40

  Super super gaaf blijft echt een wish op mijn lijst.

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 21 maart 2012 at 07:57

  Kwijl…. ik wil hem ook! Maar is blijf het toch een hele uitgave vinden, ondanks dat de prijs per kleur natuurlijk heel erg meevalt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2012 at 17:03

   Goed op de acties letten bij Sephora, als er weer eens flinke kortings is dan scheelt dat lekker ^^

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 21 maart 2012 at 07:50

  Oh hmmpf, ik zit nog steeds te twijfelen of ik een Naked palette zal aanschaffen en welke, 1 of 2….. Wat een beetje tegenhoudt is of ik ‘m dan echt ook wel regelmatig zal gebruiken…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2012 at 17:04

   Dat waren mijn eerdere twijfels dus ook, maar nu ik hem heb kan ik hem echt niet meer wegdenken :)

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 21 maart 2012 at 01:17

  Wat leuk van die pr dame dat ze zo goed heeft opgelet! Ik ben best benieuwd naar een combinatie van de coolere tinten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 maart 2012 at 17:04

   *schrijft een koele look op het lijstje* Leuk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.