Beauty

Vichy Essentielles | Zachte douchegel & bodycrème

27 maart 2012


Vandaag wil ik graag een fijne tip delen met jullie, 2 producten van Vichy waar ik een beetje mijn hart aan verloren heb vanwege de heerlijke geur en de zachtheid van de producten die mijn huid goed doet. Het gaat om de Essentielles douchegel en bodylotion die rozen polyfenolen bevatten die de roos in de natuur beschermt tegen agressie van buitenaf en haar fris houden. Door koude extractie van de bloemblaadjes zijn deze actieve bestanddelen geïsoleerd waardoor de werkzame eigenschappen intact blijven en zo hydraterend en beschermend werken en zorgen voor een mooie huid.

De producten bevatten geen parabenen, zijn hypoallergeen en werken kalmerend op de huid. Uit gebruikstesten zijn er geweldige resultaten geboekt op het gebied van hydratatie en dat kan ik persoonlijk alleen maar beamen. Beide producten zijn heerlijk zacht in gebruik en zorgen ervoor dat mijn huid niet trekkerig aanvoelt, zacht naar rozen ruikt en de hele dag door gehydrateert aanvoelt.

Zachte douchegel 200ml, €6,50
Deze gel met hydraterende glycerine vormt een romig, zeepvrij schuim op de huid, heeft een huidneutrale pH, reinigt in alle zachtheid zonder uit te drogen en is geschikt voor de gevoelige huid. Je hebt maar een klein beetje nodig, zeker in combinatie met een douchepuff, en eenmaal afgespoeld voelt mijn huid niet trekkerig aan. De geur vind ik ook erg aangenaam, helemaal voor de lente. Het is geen overweldigende rozengeur, maar juist heel fris en zacht.

Bodycrème 200ml, €7,50
Deze bodycrème is geschikt voor de droge huid, is lekker voedend en maakt je huid soepel dankzij o.a. karitéboter. De crème heeft een dikke-bodylotion-structuur en laat zich gemakkelijk uitsmeren zonder dat het een echt vettig of plakkerig laagje achterlaat. Doordat hij vlot intrekt kan je je bijna direct aankleden, maar toch voelt je huid de hele dag door lekker comfortabel aan. Ok, voor mijn echt droge huiddelen (vooral in de winter erg last van) is deze bodycrème niet voldoende, maar voor nu de lente begonnen is en de zomer eraan komt kan hij er goed mee door. Ook hiervan is de geur weer lekker fris en subtiel, lekker vrouwelijk en zacht ^^

Beide producten zijn ook nog eens heel erg betaalbaar zoals je hierboven kan zien en zijn een mooie aanvulling op elkaar. In deze lijn zijn er ook nog een gezichtsreiniger, een gezichtsemulsie en een gezichtscrème te vinden die je huid op zachte wijze schoonmaakt, voedt en beschermt. De producten van Vichy zijn te koop bij de Apotheek.

Welke douchegel en bodylotion zijn op dit moment jouw favoriet?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 30 maart 2012 at 14:57

  Lijken mij fijne producten en de verpakking is te cute!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 28 maart 2012 at 19:07

  Dat klinkt echt heel erg goed, de verpakkingen spreken ook zeker aan!

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 27 maart 2012 at 23:16

  Klinkt heerlijk, ik ga ze gelijk kopen. Momenteel ben ik fan van de I love… serie badproducten van Douglas. Ik gebruik nu de serie I love… raspberry & blackberry. Ruikt heerlijk en de flesjes zien er ook leuk uit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 maart 2012 at 08:53

   Die producten hebben ook zeker zo’n lekkere geuren :D

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 27 maart 2012 at 20:25

  Die klinken allebei erg goed!!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 27 maart 2012 at 19:51

  Ik gebruik beide producten al een hele tijd en vind ze ook super. Normaal ben ik niet echt een fan van rozengeur maar deze producten ruiken inderdaad erg fris.

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 27 maart 2012 at 19:41

  De douchegel lijkt mij echt heerlijk.
  Liefs, xx

 • Avatar van Hollandabeauty
  Reply Hollandabeauty 27 maart 2012 at 18:51

  Wouh dit lijken me heerlijke producten, Vichy staat bij mij altijd heel hoog gerankt waarschijnlijk omdat het in de Apotheek verkocht wordt dan denk je direct dat het echt goed werkt haha. Mooie verpakking.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 maart 2012 at 08:55

   Ik herken dat helemaal! Ik heb zelf qua huidverzorging over het algemeen ook meer met de merken die in de apotheek verkocht worden.

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 27 maart 2012 at 15:52

  Klinkt erg fijn, maar helaas kan ik niet tegen bodylotions/douchegels waar plantaardige (zeg maar botanische ingredienten als bijv. rozen) in zitten.

  Ik gebruik Balneum, deze waslotion is heel fijn en ik gebruik de Lipikar body balm van La Roche Posay. Dit zijn eigenlijk de enige twee merken die ik kan gebruiken voor mijn huid.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2012 at 17:57

   Ah, de Lipikar ben ik nu zelf ook aan het testen. Ik merk direct verschil voor mijn droge huid! :D

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 27 maart 2012 at 15:13

  Dat klinkt veelbelovend zo te lezen!
  Zelf gebruik ik momenteel doucheproducten van Yves Rocher, The Body Shop en Sabon. En zo af en toe ook wat van Lush..het wisselt iedere keer een beetje :-)

 • Avatar van Kylie
  Reply Kylie 27 maart 2012 at 14:53

  Alleen de verpakking maakt al dat ik het wil gebruiken. Vichy vind ik meestal wel fijn, vooral ook gezichtsreiniging. Ben nu Sabon aan het testen, dus de gezichtsreiniging hiervan wil ik hierna wel proberen. De douchegel ga ik wel proberen, daar ben ik nog niet bekend mee bij Vichy! Leuk artikel!

  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2012 at 17:57

   Ah, Sabon heeft ook heerlijke producten! Wat ben je aan het testen hiervan? :)

   • Avatar van Kylie
    Reply Kylie 27 maart 2012 at 21:44

    Van Sabon test ik nu de Facial Wash voor de gecombineerde huid, de Moisture Lotion, ook voor de gecombineerde huid en een Face Polisher.. Ik ben echt gek op Sabon!:-)

    Liefs

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 28 maart 2012 at 08:54

     Klinkt goed! Ik wil er ook zeker eens meer van gaan proberen, ik vind hun lichaamsscrub echt de beste ♥

     • Avatar van Kylie
      Kylie 28 maart 2012 at 15:06

      Jaaaa! Dat issie ook echt! Ben er echt verslaafd aan, hihi..

      Liefs

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 27 maart 2012 at 14:48

  Vichy heeft echt fijne producten he ! Mijn favo douchegel van dit moment is eentje van Tahiti in kokosgeur, heerlijk !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2012 at 17:59

   De geur van kokos is wel instant zomergevoel he ^^

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 27 maart 2012 at 14:33

  Klinkt goed!
  Ik was eerst een beetje van: mweh… Vichy. Aangezien ik ooit een creme had die echt niet fijn was. Maar deze lijkt me dan wel weer oke!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2012 at 18:00

   Vichy is een merk wat een beetje mijn hart gestolen heeft, wie weet eens goed voor laten lichten en een passende crème laten adviseren? Vaak hebben ze ook staaltjes zodat je eerst kan proberen voor je direct een volledige pot hoeft aan te schaffen :)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 27 maart 2012 at 14:27

  Wat een mooie verpakkingen, dat ben ik niet gewend van Vichy.. Lekker kleurrijk! Ik ben benieuwd naar de bodycreme, hij lijkt me heeeerlijk

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 maart 2012 at 18:01

   Deze lijn spreekt qua verpakking en prijs zeker een jongere doelgroep aan denk ik ook, en dat terwijl het ook kwalitatief erg fijne producten zijn :)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 27 maart 2012 at 14:27

  Dit klinkt erg goed, ik denk wel dat ik deze wil proberen. Douchegel wisselt bij mij, alhoewel ik Rituals en Sabon wel erg prettig vindt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.