Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Weekendje Brussel | Algemene info, reis & hotel

29 maart 2012


Als jullie mij op Twitter volgen dan hebben jullie vast en zeker wel meegekregen dat ik afgelopen weekend van vrijdag t/m zondag samen met mijn man naar Brussel ben geweest. Even ertussenuit met z’n tweetjes voor een stedentripje is voor ons minder ontspanning dan een normale vakantie, want als we een stedentripje doen dan houden we ervan om veel te zien en te doen. Zo hebben we in deze 3 dagen tijd ook erg veel van Brussel gezien en we hadden ook nog eens heerlijk weer! Ik deel het artikel in twee, vanmiddag komen de Chocolat Tour, Bustour en de winkels aan de beurt. Nu eerst wat algemene informatie voor als je wellicht op zoek bent naar meer info over Brussel, hoe je er kan komen en een hoteltip.

Brussel Centraal Station

We zijn met de auto vanuit huis vertrokken en deze hebben we geparkeerd bij de P+R van het station in Roosendaal, waar je bij het laten zien van je treinkaartjes een kortingskaart krijgt om te parkeren en zo slechts €4,40 per dag betaalt. Natuurlijk hadden we ook met de auto naar Brussel kunnen rijden, maar de trein leek ons een stuk fijner omdat we dan niet door de grote stad hoefden te rijden, parkeerplekjes hoefden te zoeken met dure parkeerkosten etc. Vanaf Roosendaal ben je met ongeveer een uurtje in Brussel dus dat is lekker vlot. Je zou natuurlijk ook met het vliegtuig naar Brussel kunnen gaan als je dat prettiger vindt.

Eenmaal aangekomen op Brussel Centraal krijg je al direct een enorm vakantiegevoel omdat je natuurlijk in het Franstalige deel van België zit. Brussel is de hoofdstad van België en zo’n 10% van de Belgische bevolking woont er, zo’n 1,12 miljoen mensen. De stad is na Londen en Parijs de belangrijkste zakenstad van Europa en is zelfs Washington DC voorbijgestreefd als belangrijkste diplomatenstad ter wereld.


Zodra we het Brussel Centraal Station uitliepen was het even zoeken naar ons hotel, maar die zoektocht hield al snel op omdat we recht voor ons onder het bruggetje door al de rode luifels zagen van ons hotel. Op bovenstaande foto zie je deze aan de rechterkant. We sliepen voor de 2 nachten in het Royal Windsor Hotel. Dit hotel is bij spontane binnenkomst echt enorm prijzig (vanaf €525,00 per kamer, per nacht) maar als je via Expedia boekt ben je zo’n €160,00 kwijt voor 2 nachten in het weekend. Natuurlijk zijn er ook andere hotels in Brussel te boeken, het is maar net in welke wijk je graag zit en welke wensen je hebt.

Het is een 5-sterren hotel in het hartje van Brussel en het ligt hiermee op loopafstand van veel bezienswaardigheden. Ik wil hierbij alleen wel de tip meegeven om stevige, platte schoenen aan te doen. Brussel is gebouwd op verschillende heuvels dus je komt veel trappen tegen en daarnaast liggen er veel wankelige kinderkopjes waar je ook nog eens met je hakken gemakkelijk tussen kan blijven steken.


Het hotel was zeer luxe en in een ‘Koninlijke’ stijl ingericht. We hadden een goede kamer, aan de straatkant en je hoorde amper geluid van buitenaf als je je raam dichthield. Er was tevens een airco aanwezig om de temperatuur aangenaam te maken. En… een bad! Die hebben we thuis niet dus dan is het altijd extra genieten als je er eentje fulltime tot je beschikking hebt. Natuurlijk had ik al wat Lush badproducten meegenomen, maar we konden het niet laten om in de Lush winkel daar nog wat bij te halen en eens goed in bad te ontspannen aan het einde van de dag als we moe waren van het vele lopen. De kamer was schoon, de handdoeken lekker fluffy en het bed was erg comfortabel.

Als ik dan toch een nadeel mag geven aan het hotel: de ontbijtjes waren 30 euro per persoon, per ochtend. Om nu €120,00 uit te geven voor 2x een paar broodjes en een kop koffie vonden we wat overdreven, dus we hebben beide dagen in de buurt een vers belegd stokbroodje en drinken gehaald om dit vervolgens heerlijk in het zonnetje in één van de vele parkjes op te eten. Zo begonnen we elke dag met een enorm vakantiegevoel, ik hou van buiten ontbijten ^^ Ah, nog een nadeel: er staat aangegeven dat er een gratis internetverbinding is (ik had hiervoor mijn laptop meegenomen om twitter, comments, mailtjes etc. bij te kunnen houden) maar dit was enkel de eerste dag. Daarna betaalde je €24,00 per dag voor de internetverbinding wat dan weer jammer is voor zo’n uurtje per dag wat ik aan tijd nodig zou hebben. Ach, we hebben ons er niet door tegen laten zitten en hebben des te meer genoten van een weekendje vrij van internet en telefoon!


Brussel is met recht een prachtige stad met veel verschillende stijlen waar genoeg te zien en te bezoeken is. We hebben er veel gewandeld waardoor we de vele musea, koninklijke gallerijen, kerken, wijken en toeristische attracties goed konden bekijken. De Grote Markt, Manneken Pis, Jeanneke Pis en ook de grote winkelstraten waren allemaal goed met de voet te bereiken. Al kan ik je wel aanraden om een kaart van het centrum van Brussel mee te nemen zodat je de beste routes kunt bewandelen. Leuke weetjes: Manneken Pis heeft meer dan 700 kostuums en plast met bepaalde gelegenheden soms melk, bier of wijn in plaats van het normale bronwater. Waar achter Manneken Pis een heel verhaal zit is Jeanneke Pis er in 1987 enkel neergezet om meer toerisme te lokken naar de lokale handelaren.

Vanmiddag komt er nog een artikel online over ons weekendje weg naar Brussel met daarin meer informatie en foto’s over de bustour en Chocolade Tour die we gedaan hebben en ook wat meer informatie over de winkels die je in Brussel zoal kan vinden. Stay tuned!

Ben jij al eens in Brussel geweest?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Isabelle
  Reply Isabelle 4 april 2012 at 23:38

  Grappig om de stad waar ik werk even in een ander daglicht te zien.. Ik vind namelijk dat Brussel niet zo fijn is. Maar jij werpt er toch een andere schijn op! :)

  Oh, en Brussel is tweetalig, hoor!

 • Avatar van Jessica
  Reply Jessica 3 april 2012 at 10:40

  Brussel is prachtig

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 2 april 2012 at 08:34

  Beetje late reactie nog (druk, druk druk ;) ), maar wat een mooie foto’s! Leuk ook om iets over reizen te lezen op je blog, als we ook maar enigszins kunnen, gaan wij weg. ;) Brussel vind ik ook een leuke stad.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 april 2012 at 09:21

   Ahww dankjewel! Ik vind het ook erg leuk om over tripjes en reizen te schrijven ^^

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 30 maart 2012 at 17:47

  Wauw, looking good :D

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 30 maart 2012 at 01:14

  Mooie foto’s en ja ik ben in Brussel geweest, woon er zelfs :P ;-)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 29 maart 2012 at 23:02

  Leuk! Ben er zelf een paar jaar geleden geweest met school, naar ’t parlement en de stad in enz. Maar vond het er wel stinken haha, en we hadden in een te raar restaurant gegeten :’D Maar zou er op zich nog weleens naar terug willen! :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 23:27

   Oh, dat klopt wel een beetje… In sommige delen ruikt het wat minder inderdaad :|

   • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 30 maart 2012 at 01:14

    Haha, Brussel ruikt inderdaad niet overal erg proper :/ Vind ik zelf ook wel jammer :)

 • Avatar van Yanna
  Reply Yanna 29 maart 2012 at 12:12

  Leuk dat je m’n landje even kwam bezoeken:D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 12:15

   Ik vond het erg leuk om even op visite te zijn ;) Ben er wel vaker te vinden in het jaar vanwege een deel van mijn familie wat in België woont, maar Brussel nooit. Was erg leuk!

 • Avatar van Beautyandso
  Reply Beautyandso 29 maart 2012 at 12:05

  Brussel is echt een hele mooie stad! Ik ben er jaren geleden ook eens heen geweest en je voelt je ook echt in het buitenland door de omgeving en de Franse taal. Mooi hotel ook, erg luxe! Goede tip om ergens anders te ontbijten, heerlijk in het zonnetje een broodje eten en kopje koffie drinken. Ben benieuwd naar het volgende artikel.

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 29 maart 2012 at 10:21

  Wat een handig artikel, heel leuk om te lezen!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 29 maart 2012 at 10:02

  Leeuuuk ! Ik ben al in tijden niet meer nr Brussel geweest en het is nochtans niet ver. Leuk hotel en mooi koopje voor de twee nachten. Het ontbijt zou ik ook niet nemen, veel te duur, waar halen ze het toch he. Leuk dat je een fijn weekend hebt gehad !

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 29 maart 2012 at 10:01

  Ik vind Brussel zo’n ontzettende leuke stad! Ik ben er al een keertje geweest en nu ik je foto’s zie krijg ik spontaan zin om een lang weekend te boeken, gaan we denk ik ook wel doen dit jaar. Vooral de wafels zijn ook zo leker, jum!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 11:14

   Het is ook zo’n leuke stad! Van te voren helemaal niet zo verwacht eigenlijk, eerlijk gezegd. Die wafels ruik je overal en zie je overal, maar we hebben er helemaal geen gehad 0.o Volgende keer! ;)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 29 maart 2012 at 09:36

  Wat leuk! Brussel lijkt me echt een mooie stad. En wat jammer zeg van de internetverbinding op je hotel. Echt belachelijk duur!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 09:41

   Jah… Gelukkig zijn er ook veel internetcafé’s waar je per 15 minuten kan internetten mocht het nodig zijn natuurlijk. Ach, even zonder internet was ook wel lekker hoor zeker met het geweldige weer :D

 • Avatar van anouk
  Reply anouk 29 maart 2012 at 08:52

  Ik hou enorm van steden als brussel of parijs.
  Ik hou van alles wat een verhaal heeft en ben dan ook gek op de geschiedenis

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 09:29

   Dan is Brussel zeker aan te raden met een standswandeling onder leiding van een gids! :)

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 29 maart 2012 at 08:46

  Wat een mooie foto’s! Ik ben ooit met de trein door Brussel heen gekomen en dat viel me zo een beetje tegen, vond het er zo vanuit de trein wat groezelig enzo uitzien, Niet aantrekkelijk zeg maar. Maar zo foto’s vanuit de stad zelf leren me dat ik me natuurlijk helemaal verkeken heb ;)
  Ik denk dat ik er ook maar ’s naartoe moet! ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 09:30

   Dankjewel! Ik heb de foto’s gemaakt met m’n nieuwe compactcamera ^^ De stad zelf is echt prachtig, dat zou je inderdaad niet zeggen als je enkel met de trein erlangs/doorheen rijdt. Zeker eens gaan, denk dat je het prachtig zal vinden :D

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 29 maart 2012 at 08:14

  Wat heerlijk zeg, wat een prachtig hotel had je zo te zien! Ik ben zelf ook al een aantal keer in Brussel geweest en het is een hele interessante en leuke stad!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 09:32

   Jaaa, echt een mooie stad he? En we hadden inderdaad een mooi hotel op een perfecte ligging, zeker aan te raden voor als je er nog eens naartoe gaat :)

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 29 maart 2012 at 06:41

  Leuk verslag en mooie foto`s gemaakt. Het was wel mooi weer. Ik wil er ook nog wel eens naartoe. Het ziet er heel mooi uit!
  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 09:33

   Dankjewel! De foto’s zijn gemaakt met m’n nieuwe compactcamera waar ik qua foto’s dus echt heel tevreden over ben. Fijne dag! :)

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 29 maart 2012 at 02:09

  Wauw, 30 euro voor een ontbijt is idd veel! Wel een mooi hotel, ik moet ook nog eens dringend naar Brussel gaan!

 • Avatar van Diana
  Reply Diana 29 maart 2012 at 00:16

  Alvast mooie foto’s zeg! Ik kijk al uit naar het volgend artikeltje erover.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 09:34

   Die komt om 14.00 uur online ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.