Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Weekendje Brussel | Chocolat Tour, bustour, shoppen & eten/drinken

29 maart 2012


Waar ik vanochtend nog verslag deed over de meer algemene zaken in Brussel zoals de reis ernaartoe, hotels en enkele bezienswaardigheden liet zien wil ik het vandaag meer hebben over de ‘doe dingen’ die we in Brussel hebben gedaan zoals de Chocolade Tour, een bustour in een dubbeldekkerbus met open dak en natuurlijk hebben we ook wat gewinkeld!

Eten & drinken
In Brussel heb je veel kleine zijstraatjes vol met winkeltjes, terrasjes, eettentjes en restaurants. Als je niet weet waar je zin in hebt dan hoef je ’s avonds rond etenstijd maar rond de Grote Markt te lopen en je vindt er ontiegelijk veel verschillende keukens. Van broodjes shoarma, tot aan Grieks, grillrestaurants en Italiaans maar ook de traditionele Belgische keuken met o.a. zijn waterzooi en goede steaks zijn er te vinden. Op de Grote Markt zelf zijn deze restaurants wat prijziger, maar als je een straatje wat verder inloopt dan kan je er complete 3-gangenmenu’s vinden voor rond de €20,00. De bekende snackketens zoals Quick, Subway, McDonalds etc. zijn er natuurlijk ook. Voor elke maag en elke portemonnee wel wat, ik houd wel van zo’n ruime keuze.

Shoppen
Qua winkels vind je er veel kleine eenmanszaakjes terug en veel handwerkzaken waar je bijvoorbeeld hoeden en handschoenen op maat kan laten maken. Maar als je bij de Nieuwstraat in de buurt komt dan zijn er ook de grote ketens te vinden. Qua beautywinkels vielen The Body Shop, Yves Rocher, Planet Parfum, Make Up For Ever, Lush en Senteurs d’Ailleurs (deze laatste is niet van een grote keten, maar wel een aanrader als je parfumliefhebber bent) me het meeste op (en er zelfseen nieuwe Bobbi Brown winkel te vinden, die ik helaas ben misgelopen), qua kledingwinkels heb je er o.a. Zara, New Look en H&M en qua plussize kleding kan je o.a. bij H&M+, New Look Inspire, Paprika en Ulla Popken terecht. Ook vind je in Brussel de high-end merken zoals Dior, Chanel, Louis Vuitton, Tiffany & Co en Armani terug.

Ik heb zelf niet zo heel erg veel geshopt, maar kon me bij Lush niet inhouden voor wat bath melts, bij Planet Parfum kocht ik een Dior Addict Extreme lipstick in 639 Riviera en bij één van de vele apotheken kocht ik een grote fles van de Bioderma micellaire lotion. Ik was al een tijd nieuwsgierig naar dit merk en ze verkopen dit in Nederland bij mijn weten niet. In België staat het echter gewoon in een ruim assortiment bij de apotheken in de schappen ^^ Paul heeft verder bij New Look een jeans, blouse en longsleeve gekocht.


Op zaterdagochtend hebben we de Chocolat Tour gedaan die om 11.00 uur begon. We waren met z’n tweetjes en de gids sprak ook Nederlands dus dat was erg prettig. De stadswandeling duurt zo’n 2 uur, je krijgt een enorme berg aan informatie over de stad Brussel en je mag natuurlijk ook allemaal vragen stellen aan de gids. Af en toe maakten we een stop bij een chocolatier waar we wat over de geschiedenis van chocolade, verschillende chocolatiers en de winkels zelf te horen kregen en overal de ‘huispraline’ te proeven kregen. Zo kwamen we langs Laurent Gerbaud, Neuhaus en Maison des Maîtres Chocolatiers Belges (MMCB).

Het was een enorm interessante tour om zo wat meer over Brussel te weten te komen van iemand die er al tig jaren woont en werkt en je dus ook meer verteld dan enkel de dingen die je in de boekjes kan lezen. Daarnaast vond ik de chocolade-informatie ook zeer interessant en hebben we enkele bijzondere pralines geproefd. Helaas mocht ik niet teveel foto’s maken, zo exclusief zijn de winkels en creaties. Je betaalde voor deze pralines (wat wij in Nederland bonbons noemen) gemiddeld zo’n €55,00-€60,00 de kilo…


Als laatste wil ik nog een enorm leuke tip meegeven voor als je veel van Brussel in kortere tijd wilt zien. Met de rode dubbeldekker bussen (vanwaaruit bovenstaande foto’s gemaakt zijn) kan je een Citysightseeing Brussels doen in een zogenoemde Hop on Hop off tour. Je koopt een kaartje voor €22,00 per persoon en je kan hier vervolgens 24 uur lang gebruik van maken. Je komt zo, terwijl je veel van de stad ziet, langs verschillende stops waar je uit kan stappen om dingen te bekijken en later weer in een andere bus op te stappen en verder te rijden, of je kan de complete rit van zo’n 2 uur in één keer uitzitten. Je ziet zo verschillende musea, kerken, leuke straatjes, bezienswaardigheden, de triomfboog, het atomium, het Chinees paviljoen, de Japanse toren en nog veel meer. Ik kon moeilijk alle foto’s laten zien en heb er veel moeten skippen, maar zo’n tour is echt aan te raden. Mocht je zelf de weg willen zoeken naar alles dan kan je ook gemakkelijk een auto huren in Brussel om rond te gaan rijden :) Ik had een leuk filmpje gemaakt vanuit de bustour om te laten zien, maar helaas is er iets misgegaan waardoor de kwaliteit na het uploaden echt heel erg slecht was. Ik heb namelijk een nieuwe compactcamera en kan er dus schijnbaar nog niet helemaal goed mee overweg..

Veel van de linkjes in dit artikel en het artikel van vanochtend linken door naar Expedia. Je kan via dit bedrijf namelijk heel gemakkelijk en overzichtelijk je hotel boeken, eventueel een auto huren, je vliegtickect boeken of zelfs complete pakketreizen inclusief hotel, vlucht en auto etc. Expedia is ook te volgen op Twitter, Facebook en YouTube voor leuke filmpjes, informatie, tips, aanbiedingen etc.

Paul en ik zijn in ieder geval erg onder de indruk geraakt van Brussel en we zouden er graag eens naar terug gaan. Mocht je voor dan leuke tips hebben qua winkels, restaurantjes, een leuke club of iets dergelijks dan hoor ik het graag ^^

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 2 april 2012 at 08:38

  Leuk verslag, en leuke tips. :) Van mij mag de Paprika voor grotere maten ook wel naar Nederland komen trouwens. ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 april 2012 at 09:20

   Ik ben er niet naar binnen geweest, maar wat ik in de etalage zag was best leuk inderdaad! :)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 30 maart 2012 at 11:54

  Ziet er echt heel lekker uit (chocola) en leuk (de rest)!
  Leuk verslag!

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 30 maart 2012 at 01:13

  Leuk zo een verslag te lezen door iemand die Brussel nog niet had bezocht, leuk verslag! :D

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 29 maart 2012 at 21:03

  Nu wil ik ook naar Brussel! Leuk verslag, volgens mij kan je er echt heel leuk shoppen!
  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 23:27

   Jaaa, echt! Je hebt er veel leuke winkeltjes en ook gewoon de ‘bekende’ winkels :)

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 29 maart 2012 at 18:08

  Wat een heerlijke trip en wat een prachtige foto’s Desirée!! Handige tips ook, heb het artikel “gebookmarked”, als ik ooit naar Brussel ga ga ik zeker een aantal plekken bezoeken, leuk!

  Dankjewel D!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 23:29

   Ahww dankjewel voor je complimenten over de foto’s en de tips. Ik weet zeker dat je je niet snel zal vervelen in Brussel :)

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 29 maart 2012 at 17:40

  Hmmm wat een lekker tripje! Ziet er super gezellie uit ♥

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 17:51

   Het was ook echt heel erg gezellig ^^

 • Avatar van Laura Louise
  Reply Laura Louise 29 maart 2012 at 17:30

  Heerlijk al die chocolaaaaaa

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 29 maart 2012 at 16:00

  Brussel is inderdaad een prachtig mooie stad en de chocolaterieën zijn onmisbaar! Ik kom er elk jaar een keertje met Stichting MEP Limburg in het Europees Parlement en maak daarna altijd even de stad onveilig. Zelf vind ik La Cure Gourmande ook altijd geweldig leuk om even binnen te springen, heerlijk zo’n nostalgisch snoepwinkeltje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 17:51

   Ah, dat is helemaal leuk als je er regelmatig komt dan kan je echt weer naar andere plekjes en winkeltjes zoeken. Ik onthoud het voor de volgende keer ^^

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 29 maart 2012 at 15:47

  Leuk dat je zo genoten hebt van Brussel! Hopelijk kan je snel terug :-)

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 29 maart 2012 at 14:56

  Mmm chocoladeeee

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 29 maart 2012 at 14:46

  Heerlijk, al dat lekkers en die mooie bezienswaardigheden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 17:50

   Het viel ons vooral op in hoeveel verschillende stijlen er gebouwen stonden, heel erg mooi inderdaad!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 29 maart 2012 at 14:43

  Oeeeh. Chocola!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 29 maart 2012 at 14:33

  Mens, moet je niet ook nog eens met chocolade aan komen haha nu wil ik helemaaaaaaal naar Brussel ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 maart 2012 at 14:55

   Haha! Sorry ;)

   • Avatar van Claudia
    Reply Claudia 29 maart 2012 at 23:34

    Hihi van jou kan ik ’t hebben schat ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.