Media

3 from 1… Boeken! | Superchef, Gift guide voor girls & Wit is het nieuwe zwart

26 april 2012


Regelmatig komen er boeken binnen op de redactie en er komen er steeds vaker binnen die zeker aandacht verdienen en daarom zullen jullie vanaf nu meer boekentips voorbij zien komen op Curvacious.nl. Vandaag komen er 3 boeken voorbij waarvan 2 chicklits en 1 creatief ‘doe-boek’: Superchef van Anne West, Gift guide voor girls van Jill Schirnhofer en Wit is het nieuwe zwart van Jennifer Close.

Anne West – Superchef
“Wanneer Esther haar vroegere crush Vincent tegenkomt, ontdekt ze dat hij een eigen restaurant heeft: Chez Esther. Toeval? Ze gelooft er niets van. Vincent en zij waren voor elkaar bestemd, alleen was het niet de juiste tijd en plaats. Maar nu is alles anders. Ze proberen het nog eens met elkaar. Al snel blijkt helaas dat Vincent het te druk heeft om een relatie op te bouwen. Hij inspireert haar wel om mee te doen aan Superchef, een televisiezoektocht naar kooktalent. Al gauw speelt Esthers leven zich geheel af in de keuken. Daar ziet ze haar droom eindelijk werkelijkheid worden. Dat zich tussen de ingrediënten ook nog twee mannen bevinden om het plaatje compleet te maken, ziet ze niet eens meer. Maar zij zien haar wel!”

Deze chicklit is verkrijgbaar vanaf april 2012 voor €12,95. ISBN 9789059776951 AnneWest.nl

Dit is een heerlijk vrouwenboek en er komt dan ook van alles voorbij wat er in een goede chicklit hoort te zitten. Lekker vlot geschreven en hij lees makkelijk weg. Perfect voor de zomervakantie of voor in je strandtas!

Gift guide voor Girls – Jill Schirnhofer
“De leukste cadeaus zijn handmade. Het idee dat iemand er tijd in heeft gestopt en speciaal voor jou iets heeft bedacht maakt het bijzonder. Maar let’s face it, we leven in de 21e eeuw! Wie heeft er tijd om dagenlang aan een sjaal te breien of superingewikkelde drie-lagen-taarten te bakken? Gelukkig kan het allemaal veel makkelijker. Met deze guide heb je in no time het perfect passende cadeau voor elke vriendin. Snel, easy en persoonlijk.”

Dit boek is vanaf april 2012 verkrijgbaar voor €16,95. ISBN 9789043914659 MyLifeIsSweet.nl

Ook al is het boek voor jongere meiden gemaakt, ik vind hem als 27-jarige ook erg leuk! Het is een vrolijk boek vol met werkbladen en zelfmaak-cadeautjes voor elk type vriendin en zitten er instructies in om zelf o.a. high heel cookies, lipgloss, een sieradendoosje, minizeepjes, kop-en-schotel kaarsjes, gelukskoekjes, een armbandje, een organic bloemenvaas en een body scrub te maken. Fun!

Wit is het nieuwe zwart – Jennifer Close
“Isabella, Mary en Lauren worden bruidsmeisje op Kristi’s trouwdag. En ja, ze zijn heel blij voor haar. Maar hun eigen leven, met alle bijbehorende ups and downs, gaat intussen ook gewoon door. Isabella is zeer succesvol maar diepongelukkig in haar werk. Mary is verliefd op iemand die waarschijnlijk nooit zoveel van een vrouw zal houden als van zijn moeder. En Lauren, serveerster in een eetcafé, voelt zich aangetrokken tot de foutste man ooit. Met blind dates, drankovergoten uitstapjes en een eindeloze reeks bruiloften en vrijgezellenfeestjes trekt Wit is het nieuwe zwart je diep in deze vriendenkring. De hoge pieken en diepe dalen van het moderne leven zijn perfect verwoord.”

Dit boek is verkrijgbaar sinds januari 2012 voor €18,95. ISBN 9789022561447

Ah, wat een heerlijk boek! Dit is een chicklit in de stijl van Sex and the City en laat alle kanten van een vriendinnengroep zien met een lach en een traan. Weer zo’n heerlijk strandtas boek wat gemakkelijk wegleest. Het script is inmiddels ook verkocht aan ABC, om er een tv-serie van te gaan maken. Can’t wait!

Welk boek spreekt jou het meeste aan? Of heb je er al eentje gelezen… Wat vond je ervan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bobbi
  Reply Bobbi 28 april 2012 at 22:45

  Door mijn liefde voor het boek ben ik gaan werken als bibliothecaris (da’s niet zo saai als je zou denken!). Gisteren las ik Tirza van Arnon Grunberg uit en ik heb hele waslijsten aan boeken die ik nog wil gaan lezen. Chicklits vind ik niet zo leuk… alhoewel ik ze een aantal jaar terug nog erg vaak las. Ik snuffel graag in kringloopwinkels naar allerlei boeken om te lezen en uit te stallen in mijn grote boekenkast, ik zou letterlijk tussen de boeken willen wonen lijkt me heerlijk.

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 28 april 2012 at 11:18

  Ik ben dol op lezen, van biografieen, tot chicklits, thrillers, romans, eigenlijk wel heel veel. De boeken die je hier laat zien lijken mij ook allemaal erg leuk. :)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 27 april 2012 at 10:55

  Ik ben dol op chicklits en op lezen, dus ik heb zin om die boeken aan te schaffen en te lezen. Zei ik al dat ik van lezen houd? :)

 • Avatar van Blosh Time
  Reply Blosh Time 27 april 2012 at 10:45

  Ik krijg meteen helemaal zin om die boeken te gaan lezen! Heb nog een stapeltje thuis dat ligt te wachten, maar van de zomer ga ik zeker de eerste en derde van dit lijstje aanschaffen. Leuk dat die eerste over koken en zo’n tv-programma gaat! Kijk graag naar die programma’s!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 april 2012 at 13:54

   Ze heeft er inderdaad goed op ingespeeld, want die programma’s zijn razend populair :D

 • Avatar van Lisette
  Reply Lisette 26 april 2012 at 22:59

  Oeh, de chicklits ga ik zeker in mijn verzameling opnemen! :D Leukleuk!

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 26 april 2012 at 21:17

  Hey leuk!!! Gelijk ff noteren, thanks!

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 26 april 2012 at 21:09

  Ik ben gek op boeken!!! Dit zijn boeken die je zo lekker uitleest :)

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 26 april 2012 at 19:15

  Die gift guide voor girls lijkt me erg leuk! Past wel leuk naast mijn handboek voor doe-het-zelf-diva’s :D

 • Avatar van CreaBeaBlog
  Reply CreaBeaBlog 26 april 2012 at 17:07

  Oh, alle 3 zijn totaal mijn genre!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 26 april 2012 at 16:37

  Ik houd eigenlijk helemaal niet van chicklits.. Gift guide voor Girls lijkt me wel leuk :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.