Beauty Media

Beautyboek | The little green book of Beauty – Sarah Callard

10 april 2012


Alweer een tijdje geleden kreeg ik van één van mijn lieve schoonzussen dit boekje bij een verjaardagscadeau (nogmaals bedankt Petra!). Het is een Engelstalig, leuk vormgegeven boekje vol met 250 tips voor een eco lifestyle. Er staan echt ontiegelijk veel goede tips in en vandaag wil ik er hier een paar van delen.

Look out for labels
Some labels such as ‘hypoallergenic’ don’t have to be substantiated. Other labels such as ‘unscented’ or ‘fragrance-free’ don’t ensure that the product doesn’t contain fragrance, just that they have been used to mask the odour of other chemicals.”

Avoiding SLS
Sodium lauryl sulphate (SLS) is a known irritant and a common ingredient in many beauty and bodycare products. Found in most shampoos, hair conditioners, body washes and bubble baths, SLS is a strong detergent and foaming agent. It can irritate eyes, skin and mucous membranes and has been linked to allergic reactions.”

Hemp for beauty
Hemp oil is an ideal ingredient for skin products because it is so rich in a unique balance of omega 3 and 6 oils. It is absorbed directly into the skin, nourishing and moisturizing it. Because it is a low-maintenance crop it doesn’t require pesticides or fertilizers making it an ideal crop for sustainable farming.”

“Kiezen voor compleet groene, organische beautyproducten en -behandelingen betekent niet dat je je goede looks of favoriete cosmetica hoeft op te geven. The Little Green Book of Beauty legt uit hoe je verkeerde ingrediënten in je producten kunt ontwijken en biedt een advies over dierproeven en ethische standpunten welke aan de achtergrond van de beautyindustrie staan. Van het lezen van ingrediëntenlijsten en hoe je toxische ingrediënten kunt ontwijken, tot statistieken over kankerverwekkende stoffen en waarom je voor non-alluminium anti-perspirants moet kiezen, hier zijn 250 beauty tips die goed zijn voor je uiterlijk, innerlijk en de planeet.”

Choose goat’s milk
Goat’s milk helps to seal moisture into the skin and maintain its natural pH level, making it an ideal ingredient for soap. In addition, goat’s milk is higher in fat and richer than cow’s milk so is extremely moisturizing. It also naturally contains alpha-hydroxy acids which are known for their rejuvenating qualities.”

Choose a biodegradable ‘block’ sunscreen
Sunscreens reduce the risk of skin cancer but they don’t protect you from the sun’s rays. Many contain chemicals that are not biodegradable but can wash off into the water supply, too. Most sunscreens offer a combination of both chemical and physical-barrier ingredients to protect you from the sun. Zinc oxide is the best physical-barrier and is a mineral, so it is not absorbed into the bloodstream. Traditionally available in the thick white formula, there are now transparent versions.”

Zoals je merkt staan er echt ontiegelijk veel handige tips en weetjes in dit boekje en vind ik het zeker een aanrader om eens door te lezen als je into groene beauty en gezondheid bent. Het boek is te koop bij Bol.com en kost €9,99. ISBN 978-1-84732-069-8.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Asmae
  Reply Asmae 15 april 2012 at 14:31

  Leuke boekje hoor! Alleen jammer dat die in het engels is, mijn engels is echt slechter dan slecht. Ik ben echt dol op beautyboekjes!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 12 april 2012 at 13:54

  Goh dat is stom, ik had dit artikel helemaal gemist. Gelukkig ben ik het nog tegengekomen want wat een goede tip, ga het gelijk bestellen! Dankjewel.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 april 2012 at 13:56

   Leuk dat je gelijk zo lekker enthousiast bent! Ik hoop dat je het boek leuk en handig zult vinden :)

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 10 april 2012 at 20:34

  Handig boek zeg!
  Normaal gesproken zijn deze soort boeken eerder 40 euro of zo maar 10 is voor een boek als deze het zeker wel waard, lijkt mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 22:02

   Inderdaad! De prijs valt heel erg mee :)

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 10 april 2012 at 16:06

  Wat een leuk boekje en idd een leuk idee voor een verjaardag :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 18:06

   Ik ben er ook echt blij mee en wilde het graag even delen met m’n lieve lezers ^^

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 10 april 2012 at 15:00

  Lijkt me erg interessant!

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 10 april 2012 at 14:53

  Dit lijkt me een heel interessant boekje :-) alleen jammer dat ik niet zo graag lees in het engels..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 18:07

   Ah, dat is zeker jammer want hij is er helaas niet in het Nederlands..

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 10 april 2012 at 14:39

  Wat lijkt me dit een interessant boek om door te lezen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 18:07

   Ik kan het je zeker aanraden, of misschien eens lenen bij de bibliotheek? (Als ze het daar hebben…)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 10 april 2012 at 14:32

  Blast Spots With Tea Tree Oil is een erg fijne treatment, ik zie hem daar ook staan! Fijn dat het boek leuke tips heeft op beautygebied, ik ga hem gewoon maar bestellen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 18:08

   Je zal er geen spijt van krijgen denk ik zo :) Tea tree oil is sowieso goed te gebruiken bij veel kwaaltjes!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 10 april 2012 at 14:26

  Oh wow, wat lijkt me dat een interessant boek. Bedankt voor de tip!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.